| נשלח ב-5/8/2021 17:02 |
|
| |
מה זה "הגלילות"?
הרבי מסטמאר ר' אהרון שליט"א קובע שכל הגר בקרית יואל חייב לשמור רבנו תם (לחומרא) כי דודו מרן הדברי יואל היה מרא דאתרא של קרית יואל וכל הגלילות...
השאלה היא האם יש הגדרה הילכתית כזו של גלילות ועד היכן ניתן למתוח את גבולות הגלילות? האמת שגם המונח אתרא אינו ברור, מדור בקריה בעיר, לא בעיר שלמה וכל אחד יכול לפתוח לו קריה ולמנות רב.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2021 17:40 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2021 18:08 |
|
| |
אם מוסיפים גלילה זה עושה לרב המקום הגבהה...
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2021 18:14 |
|
| |
בגדול - ביחס להנהגה באתרא שלו הוא די צודק. שם הוא מנהג המקום כך.
אני לא יודע איפה גרים חסידי מונסי, אולי זה מקום מרוחק ולא משוייך כלל לקריית יואל.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2021 18:49 |
|
| |
מה כוונה "משוייך"? מי קובע זאת ואיך? לא סתם הוא הוסיף את המושג הגלילות. זה לא בקרית יואל זה במרחק כמה קילומטר מקרית יואל, שהיא עצמה תוחמה כעיירה נפרדת.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2021 18:54 |
|
| |
הגלילות זה נוף הגליל ובוסתן הגליל.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2021 19:26 |
|
| |
| קלעפער כתב: |  | הרבי מסטמאר ר' אהרון שליט"א קובע שכל הגר בקרית יואל חייב לשמור רבנו תם (לחומרא) כי דודו מרן הדברי יואל היה מרא דאתרא של קרית יואל וכל הגלילות...
השאלה היא האם יש הגדרה הילכתית כזו של גלילות ועד היכן ניתן למתוח את גבולות הגלילות? האמת שגם המונח אתרא אינו ברור, מדור בקריה בעיר, לא בעיר שלמה וכל אחד יכול לפתוח לו קריה ולמנות רב. |
|
בעבר היו עיירות וסביבותם כפרים קטנים, ובד"כ רב העיירה היה נותן את שירותיו גם לבודדים שגרו בכפרים, הם הגלילות.
כיום גם תבן גם מספוא רב, רבנים 'רשמיים' הם חסרי כל מעמד הלכתי, רבנים אחרים מתמנים ע"י חסידיהם או קהילותיהם בהסכמה פנימית בלבד, ואין להם כל דין 'מרא דאתרא'.
אולי הר"א מרא דחסידיו בעיירת פאלם טרי המכונה ע"י חסידיו 'קרית יואל', אם קיבלוהו עליהם, אבל אין לו כל סמכות שהיא על מי שלא קיבלוהו עליהם, בין בקרית יואל, בין בגלילות ובין בכל מקום שהוא.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2021 19:39 |
|
| |
אכן, לפלא העמדה הזו. עמדה דומה מציג הרב עובדיה זצ"ל על הב"י שהוא מרא דארעא דישראל או הגר"ח קנייבסקי וקדם לו הרב שך שבבני ברק החזו"א הוא מרא דאתרא. מוזר ביותר.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2021 19:57 |
|
| |
וכי אתה משווה למרן הב"י שכל ישראל קיבלוהו עליהם והולכים לאורו עד היום?!
החזו"א אמנם גדול מרבן שמו, אבל 'מרא דאתרא' לא היה אלא אצל תלמידיו ותלמידיהם וכו'.
תוקן על ידי נעילה ב- 05/08/2021 19:58:24
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2021 20:13 |
|
| |
היכן השוותי בין האישים? השוותי בין המקרים.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2021 20:36 |
|
| |
הוא מתכוון לקרית יואל בבני ברק, ובכל מקום שיש קריה שר' יואל הקים אותה, היות ורבינו יואל הקים את זה אז חייבים לציית לו, מדין מרא דאתרא. אינני בטוח שזה ממש מחייב, הכלל הזה, ככה יש נוהגים נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2021 20:44 |
|
| |
קלעפער
| רציף כתב: |  | הוא מתכוון לקרית יואל בבני ברק, ובכל מקום שיש קריה שר' יואל הקים אותה, היות ורבינו יואל הקים את זה אז חייבים לציית לו, מדין מרא דאתרא.אינני בטוח שזה ממש מחייב, הכלל הזה, ככה יש נוהגים נשלח מהאנדרואיד שלי |
| זה בבדיחות הדעת?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2021 20:58 |
|
| |
| רציף כתב: |  | הוא מתכוון לקרית יואל בבני ברק, ובכל מקום שיש קריה שר' יואל הקים אותה, היות ורבינו יואל הקים את זה אז חייבים לציית לו, מדין מרא דאתרא. אינני בטוח שזה ממש מחייב, הכלל הזה, ככה יש נוהגים נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
מה ז"א 'הקים'? זה רכוש של סבתא שלו? הוא ואנשיו רכשו קרקעות, בנו דירות ומכרו לכל דיכפין, והרוויחו ב"ה הון רב. גם הקבלן של דירתי עשה אותו דבר.
לפי הלוגיקה הזו מוטל'ה קרליץ הוא מרא דאתרא של פוריה והגלילות, משה ליבוביץ הוא מרא דאתרא של ביתר עילית והגלילות ושמעון פרס היה מרא דאתרא של רמת שלמה והגלילות.
תוקן על ידי נעילה ב- 05/08/2021 21:04:11
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2021 14:42 |
|
| |
| קלעפער כתב: |  | אכן, לפלא העמדה הזו. עמדה דומה מציג הרב עובדיה זצ"ל על הב"י שהוא מרא דארעא דישראל או הגר"ח קנייבסקי וקדם לו הרב שך שבבני ברק החזו"א הוא מרא דאתרא. מוזר ביותר. |
|
בספר על ר' שמואל סלנט. כתוב, שהוא אמר. שהפרי חדש. הוא המרא דאתרא של ירושלים...
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי ניוטרל ב- 06/08/2021 14:42:23
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2021 14:46 |
|
| |
במודעות של העדה נגד הבחירות הם כותבים על האדמו"ר מסאטמאר "מרא דארעא דישראל" מקווה שה"מרא דארעא דקרית יואל" קצת יותר חזק נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2021 15:57 |
|
| |
hhaavv
| קלעפער כתב: |  | לשמור רבנו תם (לחומרא)
|
|
נראה שלטענתם זה מעיקר הדין ולא רק חומרא. יש מקומות בהם הם נוהגים ע"פ ר"ת גם לקולא.
|
|
|
|
|