בית פורומים בחדרי חרדים

מנהלת טיפול נמרץ ב'שערי צדק': אל תצפו ל”חמלה” כשתגיעו אלינו כשלא התחסנתם

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-12/8/2021 19:46 לינק ישיר 
מנהלת טיפול נמרץ ב'שערי צדק': אל תצפו ל”חמלה” כשתגיעו אלינו כשלא התחסנתם

מנהלת מחלקת טיפול נמרץ ב'שערי צדק' פרופ' שרון עינב:

אני אגיד את מה שאסור לנו לומר, כי זה לא פוליטקלי קורקט: פותחים מחדש את מחלקות הקורונה. אל תצפו ל''חמלה'' מהצוות הרפואיים כשתגיעו אליהם כשלא התחסנתם. כלו כוחותינו. 

מלחמת ששת הימים נמשכה 6 ימים, וחצי מהלוחמים היו בטראומה, כי אחד מכל חמישה חיילים נפצע. נפצע ולא מת. מי שהיה בחזית זכה להבנה ולכבוד, כי הוא סבל מהלם קרב. 

המלחמה בקורונה נמשכת בגלים יותר משנה. גם אנחנו חירפנו את נפשנו וממשיכים להסתכן בהדבקה שלנו ושל אהובינו בהיותנו עובדים עם החולים הללו. 65% מחולי הקורונה שהונשמו במדינת ישראל מתו. לא אחד לחמש נפצע. אחד מכל שניים מת. 

איש לא כתב עלינו שירי הלל. לא הוציאו תקליטים עם פואמות גבורה. לא זכינו למדליות. ולא הציבו שלטי חוצות זהובים לזכר אלו שנטשו כי הם נשברו (וכן, היו כאלו). 

במקום זאת בציבור (ובמשרד האוצר) ממשיכים להתלונן עלינו, להעליל עלינו ולהשמיץ אותנו. 

פיטרו צוות רפואי, חברים טובים, שעמדו בחזית הגל הראשון כי ''אין תקנים''. 

קפצו עלינו להתגייס ביתר שאת ''לחזור לשגרה'' מייד כשהסתיים הגל השלישי. כי בתי החולים שפושטים רגל צריכים מהר מהר להרוויח חזרה את כל הפסדי תקופת הקורונה. 

ועכשיו מצפים שנחזור ו''נתגייס'' שוב לעבוד משמרות כפולות בתת תנאים, בחליפות חלל שלא שומעים בהם ולא רואים דרכן. לבושים בניילונים שהגוף לא סובל – מזיעים בהם, פורחים מהם, מתגרדים בהם. מתעלפים בהם. 

וכל זאת למה? 

כי ''זכותכם'' לא להתחסן. ''בחרתם'' לא להתחסן. לשים מסיכה גם על הפה וגם על האף ממש קשה לכם. 

אז גם לנו קשה. 

קשה לנו להסתכן כל יום ולסכן את אהובינו. קשה לנו לעבוד בתנאים כאלו. קשה לנו לעבוד בבית קברות של חיים-מתים. ובעיקר קשה לנו להבין מדוע מוטלת עלינו האחריות לטפל באלו שלא טיפלו בעצמם. 

קורונה לא דומה בשום דבר לעישון. או לסמים. לאלו מגיעים בנסיבות חברתיות מורכבות בגיל צעיר ומתמכרים – ומשלמים על ההתמכרות הזו סבל רב שנים. 

לא ''בוחרים'' להיות נרקומן או מעשן. כן בוחרים לא להתחסן. 

אל תצפו ל''חמלה''. אל תצפו להבנה. אל תצפו שנבכה איתכם. 

אנחנו, הצוותים הרפואיים שאמורים לעמוד שוב בחזית הזו, שבורים. אנחנו סובלים מהלם קרב. אנחנו סובלים ממה שנקרא בשפה המקצועית burnout. 

בימים האחרונים מתחולל קרב מאחורי דלתיים סגורות: הצוותים הרפואיים מתמרדים על עצם המחשבה שיצטרכו שוב לחרף את נפשם בשביל אלו שלא טרחו לעשות את המינימום עבור עצמם ועבור החברה. 

איך זה ייגמר? בטוח לא טוב. קשה לטפל באחר כאשר אתה פצוע בעצמך.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/8/2021 19:59 לינק ישיר 

המדען יניב ארליך בטוויטר:
בישראל יש 40 מכשירי אקמו, קו החיים האחרון. היום 11 מכשירים תפוסים ותיתכן תפוסה מלאה עוד 3 שבועות. היום, 7 מכשירים תפוסים ע"י לא מתחסנים. כלומר, הקבוצה הפריבילגית הזאת צורכת את מכשיר מציל חיים פי 7 מאשר חלקה באוכלוסיית הסיכון. ועם המידע הזה אפשר לחזור לשיח הזכויות המרתק ב"הארץ".
לכל המעייפים שמביאים לי טיעונים לגבי שמנים: אם היה חשש לרעב במדינה והשמנים היו אוכלים פי 7 ממספרם באולוסיה ויכלו להפסיק עם זריקה שנוסתה על מיליארד איש ואומצה ע״י כל רשות רולגטורית רצינית, אז זאת הייתה השוואה מעולה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/8/2021 20:02 לינק ישיר 

נתחיל מזה שהיא לא מנהלת המחלקה לטיפול נמרץ, אלא מנהלת טיפול נמרץ כירורגי.

באשר לדבריה, חלק מהדברים אינם ראויים בעליל, רופא לא בוחר במי לטפל טוב יותר ובמי לטפל פחות, זה דבר כ"כ בסיסי שאפילו לא מהווה נושא לדיון.

מיותר לציין שאני לא נמנה על מתנגדי החיסונים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/8/2021 20:28 לינק ישיר 

נוירולוג כתב:

נתחיל מזה שהיא לא מנהלת המחלקה לטיפול נמרץ, אלא מנהלת טיפול נמרץ כירורגי.

באשר לדבריה, חלק מהדברים אינם ראויים בעליל, רופא לא בוחר במי לטפל טוב יותר ובמי לטפל פחות, זה דבר כ"כ בסיסי שאפילו לא מהווה נושא לדיון.

מיותר לציין שאני לא נמנה על מתנגדי החיסונים.

מגיע לך צל"ש לפחות על זה.

ולגופו של עניין, שגם לא תטפל ב:

נרקומנים
נפגעי תאונות דרכים שלא נזהרו
שיכורים
פצועי קטטות שאשמים בעצמם

אבל העיקר!
שלא תשכח את החמלה לחולים מלבנון וסוריה
ולמחבלים שניסו לדקור יהודי ונפצעו בדרך

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/8/2021 20:33 לינק ישיר 

דמגוג

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/8/2021 20:51 לינק ישיר 
בי''ח ''חרדי'' להזכירכם...

לה''ו. יש כאן מישהו שיכול לעשות שאלת חלום לד''ר וואלך, ושוועסטער זלמה?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/8/2021 20:51 לינק ישיר 

הרופאה מדברת בחוסר חמלה.
היא כנראה פגועה וזקוקה לחופשה.

מי שלא מתחסן משוכנע שככה הוא שומר על עצמו, אז מה את רוצה עכשיו מהם ?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/8/2021 21:53 לינק ישיר 
ברוקלינאי

תמניא_אפי כתב:

נרקומנים
שיכורים
פצועי קטטות שאשמים בעצמם

נשלח מהאנדרואיד שלי

כל אלו - אין ספק שהם בעדיפות משנית ביחס לאנשים האחראים והישרים.
ביום יום - לא בודקים בציציות הפציינטים, כי אחרי הכל רוצים להציל חיים ולעזור לכמה שיותר, גם לאלה שהם לא כל כך בסדר.
אבל אם באיזה מן המקרים הללו נגיע למצב כמו של הקורונה? שהספיקה של מערכת הבריאות לא עומדת בקצב?
ברור שנתעדף ראשונה את אלו שאינם אשמים - על אלו שאשמים במצבם.
מה השאלה בכלל?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/8/2021 22:06 לינק ישיר 

מי שרואה בחיסון סכנה מה הוא יכול לדעת מה יתנו לו בבית החולים אחרי שיחטוף (כצפוי) קורונה דלתא משופרת

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/8/2021 22:30 לינק ישיר 

מעניין מה יקרה כשרופא יוציא מכתב דומה על חולי HIV שהביאו זאת על עצמם. מי שרק יעיז יהפך בין רגע לאויב הציבור מספר אחת ויזכה למבול של גינוים ופיטורים מיידים שבעקבותיהם תבוא התנצלות רשמית של בית החולים והתנערות שהאמירה המצערת לא מייצגת את בית החולים ושכל החולים מטופלים בשוויון מוחלט ובמידה שווה וכו' וכו'.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/8/2021 23:12 לינק ישיר 

lamden כתב:

מעניין מה יקרה כשרופא יוציא מכתב דומה על חולי HIV שהביאו זאת על עצמם. מי שרק יעיז יהפך בין רגע לאויב הציבור מספר אחת ויזכה למבול של גינוים ופיטורים מיידים שבעקבותיהם תבוא התנצלות רשמית של בית החולים והתנערות שהאמירה המצערת לא מייצגת את בית החולים ושכל החולים מטופלים בשוויון מוחלט ובמידה שווה וכו' וכו'.

נאים הדברים

הכל עניין של פוליטיקלי קורקט וצייטגייסט

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/8/2021 23:25 לינק ישיר 
מראש, אין מה לחפש שם. שיקבץ את בני המשפחה, וימות בכבוד לידם, ולא גרוע מכלב.

מכמונת כתבה:

מי שרואה בחיסון סכנה מה הוא יכול לדעת מה יתנו לו בבית החולים אחרי שיחטוף (כצפוי) קורונה דלתא משופרת

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/8/2021 00:27 לינק ישיר 

רציף כתב:
הרופאה מדברת בחוסר חמלה.
היא כנראה פגועה וזקוקה לחופשה.

מי שלא מתחסן משוכנע שככה הוא שומר על עצמו, אז מה את רוצה עכשיו מהם ?

נשלח מהאנדרואיד שלי

נשאל את זה ככה (ואני מקצין כדי לחדד): נגיד שאדם מחליט לנסוע במהירות 250 קמ"ש בכביש מהיר על רכב לא תקין ובלי חגורת בטיחות, מכיר חברת ביטוח שתבטח אותו? איפה עובר הגבול בין דברים שהחברה מוכנה לספוג לבין הפקרות של הפרט?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/8/2021 00:54 לינק ישיר 
ברוקלינאי

lamden כתב:

זהה לחלוטין בעיני.

חסרי אחריות הם חסרי אחריות.

והם בעדיפות משנית לטיפול.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/8/2021 01:03 לינק ישיר 

ברור לחלוטין למה אדם שפוי לא רצה להתאשפז במערכת שמראש האשימה בגלים הקודמים את החרדים כמפיצי קורנה,פיקוח נפש להתאשפז אצל מי ששונא אותך,ובכללי לא נראה לי שמומלץ להתקרב לרופאה הזאת

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/8/2021 09:02 לינק ישיר 
מצדרביעי

ברוקלינאי כתב:

נרקומנים
שיכורים
פצועי קטטות שאשמים בעצמם

נשלח מהאנדרואיד שלי

כל אלו - אין ספק שהם בעדיפות משנית ביחס לאנשים האחראים והישרים.
ביום יום - לא בודקים בציציות הפציינטים, כי אחרי הכל רוצים להציל חיים ולעזור לכמה שיותר, גם לאלה שהם לא כל כך בסדר.
אבל אם באיזה מן המקרים הללו נגיע למצב כמו של הקורונה? שהספיקה של מערכת הבריאות לא עומדת בקצב?
ברור שנתעדף ראשונה את אלו שאינם אשמים - על אלו שאשמים במצבם.
מה השאלה בכלל?

לקחת לי את המילים מהמקלדת, אני מחכה שכל מי שדורש מהרופאים לא לכעוס, שילך בעצמו להיות רופא ובוא נראה אם יתנהג אחרת...

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > מנהלת טיפול נמרץ ב'שערי צדק': אל תצפו ל”חמלה” כשתגיעו אלינו כשלא התחסנתם
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext