בית פורומים בחדרי חרדים

"האדמו"רים משחקים שעה-פלוס עם הצמר גפן הזה"

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-25/8/2021 20:15 לינק ישיר 

אחרי חודש (ב"ה) שלא נכנסתי לפורום הזה אני מגלה חדשות מעניינות. אותי מעניין איך סוחר היודאיקה הנ"ל הפך להיות אחד מ"וועדת החמישה"? ומה הכישורים הנדרשים לזה. 
במסחר ביודאיקה אני הק' לא נופל ממנו ואשמח להיות גם בכל מיני וועדות חשובות. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/8/2021 20:24 לינק ישיר 

קלעפער כתב:
והפסיקה שלך אומרת שאם מייחסים קדושה למקום זו עב"ז? ואתה נסמך על דברי ראש כולל ליטאי? "משומד"
שיגיד לנו מהי עב,ז?

די  להיתמם!

אין כוונתי לאיסור ע"ז דאורייתא שחייבים עליו סקילה אלא לפולחן הפגאני של עובדי האש ש"התקדש" בקרב המוני העם הנבערים עד כדי כך שאותם 45 אומללים שנרמסו למוות במהלכו זכו לתואר "קדושי מירון"... אוי לו לדור שכך עלתה בימיו!

נ.ב.
פשיטא שהציטוט מאותו משומד ליטאי הנו רק בבחינת יהודה ועוד לקרא...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/8/2021 20:24 לינק ישיר 

מאירקה99 כתב:

אחרי חודש (ב"ה) שלא נכנסתי לפורום הזה אני מגלה חדשות מעניינות. אותי מעניין איך סוחר היודאיקה הנ"ל הפך להיות אחד מ"וועדת החמישה"? ומה הכישורים הנדרשים לזה. 

לה''ו. דבר ראשון חבוש כיפה שחורה. אחרי זה נמשיך בהדרכה

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/8/2021 23:06 לינק ישיר 
קלעפער

באבא_זוטא כתב:

די  להיתמם!

אין כוונתי לאיסור ע"ז דאורייתא שחייבים עליו סקילה  

..

כתבת בהודעה הראשונה בהדגשה כך:פשיטא שגם "ההדלקה הקדושה" "המסורתית" היא עבודת אלילים גמורה!

כך שלא עלי תלונתך.

אין שום בעיה במה שאתה והעיתונאי מכנים מנהגים פאגניים.  

שורש ההדלקה הוא מהדלקת נרות רבים שהצטרפו לאבוקה, והיו זורקים לתוך האש בגדים כדי לכבד התנא. אין בזה אפילו לא חשש רחוק של עבודה זרה. 
כפי ששחיטת כבש לשמחה אינו הקרבה בבמה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/8/2021 04:13 לינק ישיר 

אינספור צדיקים מהדורות הקדומים זרקו את בגדיהם היקרים לאש למדורת רבי שמעון בר יוחאי
באיזה חרדת קודש התבטאו האור החיים הק' והאריזל על מירון בכלל ועל קדושת יום לג"בעומר
וכאן דנים פושטקים בשאלת האם זה עבודה זרה..
כשעומד האדמור מתולדות אהרן כולו בדביקות מול המדורה, האם מישהו חושב שהוא אלוקים? האם האדמור חושב שרבי שמעון אלוקים?
מה השטויות? ותשימו את עצמכם במקום הראוי לכם, מי אתם בכלל? פישרים קטנים, הולכי בטל, פשוטי עמך התחתית של החבית, אתם צריכים לתת כבוד לא רק לרבנים ואדמורים, אלא גם לפשוטי העם שפותחים ספר כל יום, כי גם את זה אין לכם ואני בטוח שמי שפותח ספר פעם ביום או אפילו בשבוע, יש לו יותר כבוד לת"ח ורבנים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/8/2021 07:07 לינק ישיר 

אכן היו מגדולי ישראל ששלחו חלקי בגדים לארץ ישראל להשליכם לתוך המדרה בציון הרשב"י, אך לעומת זה יש הרבה דיונים אם אין בזה איסור עבודה זרה, ועל בל תשחית (מדאורייתא) אין חולקים שבוודאי יש כאן. אין בפניי ספרים שאוכל לצטט אבל יש על זה דיונים לרוב, ולכן יש לו על מי לסמוך לזה שכינה עבודה זרה את ההדלקה והשלכת בגדים יקרים לתוך האש כעבודה זרה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/8/2021 07:51 לינק ישיר 

פשש,
סגנון חדש של "יש לו על מי לסמוך"!

יש לו על מי לסמוך 'שזה אסור'...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/8/2021 08:42 לינק ישיר 

מאירקה99 כתב:

מקווה בשבילך שאתה לא סוחר בשיטות שלו...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/8/2021 08:50 לינק ישיר 
ירו_שלמי

באבא_זוטא כתב:
והפסיקה שלך אומרת שאם מייחסים קדושה למקום זו עב"ז? ואתה נסמך על דברי ראש כולל ליטאי? "משומד"
שיגיד לנו מהי עב,ז?

די  להיתמם!

אין כוונתי לאיסור ע"ז דאורייתא שחייבים עליו סקילה אלא לפולחן הפגאני של עובדי האש ש"התקדש" בקרב המוני העם הנבערים עד כדי כך שאותם 45 אומללים שנרמסו למוות במהלכו זכו לתואר "קדושי מירון"... אוי לו לדור שכך עלתה בימיו!

נ.ב.
פשיטא שהציטוט מאותו משומד ליטאי הנו רק בבחינת יהודה ועוד לקרא...

גם פולחני המזבח, הקטורת, ועוד, כולם נכללים בהגדרה 'פולחני אש פאגניים', גם עליהם תאמר שהם לא דאורייתא של עבודה זרה אבל בערך..

(נ.ב. גם אני מאוכזב קשות מכך שאלפים שעולים למירון להתפלל אצל התנא הקדוש מעבירים את זמנם בלראות משחקי אש ושריפת ספר של קוויטלאך או משהו כזה, ובכל זאת רואה בכך גם אמונה טהורה וחן יהודי, זה שאנשים רוצים להרגיש בדור חשוך שכזה בו אין קרבנות ואין מקדש, אין נביאים וסנהדרין, זה עוד דוגמא וראיה לכאב הגדול של כולנו, הכאב של בנים שהוגלו מביתם).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/8/2021 10:14 לינק ישיר 

לא צודק פרוליך.
למה שרק אנחנו נתעסק עם חתיכת בד פעם בחודש. לא מגיע לאדמור לשחק עם קצת צמר גפן לפחות פעם בשנה?!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/8/2021 10:26 לינק ישיר 
מצדרביעי

קלעפער כתב:
למה אתה מתכון בריגוש דתי?
שמחת תורה זה ריגוש דתי? בכי בונתנה תוקף זה ריגוש דתי? הנאה מאתרוג יפה זה ריגוש דתי?

אתה מתחיל להתקרב:)
 שמחת תורה ובכי בונתנה תוקף - ריגוש דתי חיובי -כי הם מבטאות התחברות למצוות התורה האמתיות שככלל מכוונות אותנו למופשט ולרוחני ולא לדרישה אל המתים והאלהת בנש"קים...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/8/2021 11:34 לינק ישיר 

ליידוסית כתבה:

לא צודק פרוליך.
למה שרק אנחנו נתעסק עם חתיכת בד פעם בחודש. לא מגיע לאדמור לשחק עם קצת צמר גפן לפחות פעם בשנה?!

נשלח מהאנדרואיד שלי

לה''ו. נחנקתי מצחוק. סחטיין.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/8/2021 11:38 לינק ישיר 
לא נעים לי, אבל ...

איש_חשוב כתב:

אינספור צדיקים מהדורות הקדומים זרקו את בגדיהם היקרים לאש למדורת רבי שמעון בר יוחאי
באיזה חרדת קודש התבטאו האור החיים הק' והאריזל על מירון בכלל ועל קדושת יום לג"בעומר
וכאן דנים פושטקים בשאלת האם זה עבודה זרה..
כשעומד האדמור מתולדות אהרן כולו בדביקות מול המדורה, האם מישהו חושב שהוא אלוקים? האם האדמור חושב שרבי שמעון אלוקים?
מה השטויות? ותשימו את עצמכם במקום הראוי לכם, מי אתם בכלל? פישרים קטנים, הולכי בטל, פשוטי עמך התחתית של החבית, אתם צריכים לתת כבוד לא רק לרבנים ואדמורים, אלא גם לפשוטי העם שפותחים ספר כל יום, כי גם את זה אין לכם ואני בטוח שמי שפותח ספר פעם ביום או אפילו בשבוע, יש לו יותר כבוד לת"ח ורבנים

לה''ו. גש לחלון בסוף המסדרון, אמור לאחות שאתה ציפור, כי עפת כמו עוף החול כאן.
יכניסו אותך לחדר ההרגעה לכמה שבועות, תישן טוב, ולנו יהיה שקט ושלווה.
רפו''ש!!!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/8/2021 13:03 לינק ישיר 

hot_trend כתב:

לה''ו. גש לחלון בסוף המסדרון, אמור לאחות שאתה ציפור, כי עפת כמו עוף החול כאן.
יכניסו אותך לחדר ההרגעה לכמה שבועות, תישן טוב, ולנו יהיה שקט ושלווה.
רפו''ש!!!

נכון מישהו אמר לך את זה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/8/2021 13:11 לינק ישיר 

אךטובוחסד כתב:
לא שאני חושב שהמלאכים ממש עוברים לדום בשעת הדלקת המדורה של האדמורים בל"ג בעומר, אבל לא סובל שכל פרצעל שרק יצא מהאש ומוכר לציבור בעיקר מהדר גאולה, נהיה פתאום איזה מאן דאמר לזלזל במנהגים ואדמורים.
יותר מהכל, זה מראה מי הוא הפרויליך הזה..קיבל קצת יותר מידי יחס.

מזכיר לי את הליצן ההוא שפעם היה נופח בדיחות בקונצרטים של חזנות, וקיבל "קידום" לבדחן מסוג זבל (הייתי שם כמה פעמים וראיתי בלייב אנשים מכובדים שנפגעים מהשטויות שלו) באירועי אחמי"ם בעיקר של ש"ס, משם הפך לעיתונאי ואיש חינוך מפורסם, ולאחרונה לצווחן בבית מדרשו של ברלנד..

אם הוא כבר נותן לנו עצות, אתן גם לציבור שלו עצות
במקום ששחקני כדורגל ירוצו, או ילהטטו כלשונו, סביב הכדור ויבזבזו את הזמן של הציבור, שהם ילהטטו בחדר סגור כמה שעות, ואז יצאו לרחבה מול הציבור הקדוש ויתקעו כמה גולים לשער, 2 דקות וסגרנו ענינים, ככה הציבור הקדוש לא יסתכן בהשתוללויות הפרועות המלוות בקללות וצעקות, הציבור ישהה ברחבה 2 דקות בדיוק יצפה ב"גולים" הקדושים, יצעק כמו מטורף ויתפזר הביתה
זכיתי לשמוע כמה פעמים בנסיעות באוטובוסים בימי חיי, את הטירוף המלווה את המוני בית ישראל, נשמע כמו עבודת אלילים.. התלהבות דקדושה.. מויראדיג.. נכנס כדור לשער
הפושטקים כאן הלועגים ל"התלהבות של החסידים" בטח מכירים מקרוב את ההתלהבות האדירה על כך שאיזה כדור נכנס לאיזה שער במקום כלשהו אי שם בארץ..
אה...
ואז הם יבואו לכאן ללעוג לאלו שקדושת רבי שמעון בר יוחאי בוערת בהם
הם רצים ואנו רצים

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > "האדמו"רים משחקים שעה-פלוס עם הצמר גפן הזה"
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.