| נשלח ב-25/8/2021 08:15 |
|
| |
איך "מגיירים" בדיחה מהקיבוץ?
האמת שהיה לי קצת מוזר לשמוע את זה מבדחן שנראה ערלכער ועוד בחתונת גור כשלא מעט בחורים וילדים צעירים נמצאים שם, ועוד לראות את הרבי מגור צוחק מכל הלב.. הבדיחה המוכרת מהקיבוץ היא שבקיבוץ מקדשים כך: "הרי את מקודשת לי, למשק, ולכל מי שיש חשק".. זה אכן נשמע רע וגס בגרסה הזו, ומשום מה , בגרסה ה"מיוהדת" הזו, זה נשמע מעודן יותר, אבל הכוונה אותה כוונה… הקישור: https://youtu.be/DFATudWVkDY הקטע המדובר נמצא בדקה 12.35 והבדיחה מתחילה בסביבות 11 דקות או קצת קודם נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-25/8/2021 11:37 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-25/8/2021 11:55 |
|
| |
כמו ''שמגיירים רפורמית'' את התורה
| אךטובוחסד כתב: |  | איך "מגיירים" בדיחה מהקיבוץ?
האמת שהיה לי קצת מוזר לשמוע את זה מבדחן שנראה ערלכער ועוד בחתונת גור כשלא מעט בחורים וילדים צעירים נמצאים שם, ועוד לראות את הרבי מגור צוחק מכל הלב..
הבדיחה המוכרת מהקיבוץ היא שבקיבוץ מקדשים כך: "הרי את מקודשת לי, למשק, ולכל מי שיש חשק".. זה אכן נשמע רע וגס בגרסה הזו, ומשום מה , בגרסה ה"מיוהדת" הזו, זה נשמע מעודן יותר, אבל הכוונה אותה כוונה…
הקישור: https://youtu.be/DFATudWVkDY הקטע המדובר נמצא בדקה 12.35 והבדיחה מתחילה בסביבות 11 דקות או קצת קודם
|
|
לה''ו. מוציאים פסוקים ''שלא מתאימים'' עפ''ל, ומוציאים מסכת מהש''ס, ועל זה הדרך נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-25/8/2021 12:58 |
|
| |
momeir
| אךטובוחסד כתב: |  | האמת שהיה לי קצת מוזר לשמוע את זה מבדחן שנראה ערלכער ועוד בחתונת גור כשלא מעט בחורים וילדים צעירים נמצאים שם, ועוד לראות את הרבי מגור צוחק מכל הלב.. הבדיחה המוכרת מהקיבוץ היא שבקיבוץ מקדשים כך: "הרי את מקודשת לי, למשק, ולכל מי שיש חשק".. זה אכן נשמע רע וגס בגרסה הזו, ומשום מה , בגרסה ה"מיוהדת" הזו, זה נשמע מעודן יותר, אבל הכוונה אותה כוונה… הקישור: https://youtu.be/DFATudWVkDY הקטע המדובר נמצא בדקה 12.35 והבדיחה מתחילה בסביבות 11 דקות או קצת קודם נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
הקונטציה של 'חשק' היא מדמיונך. הוא אכן סיפר על הטמבל שאמר מתחת לחופה : " הרי את מקודשת לי ולכל ישראל הדרים בעיר הזאת " בהקשר של עמרצות ולא בהקשר של 'חשק' .. מסתבר שהרב'ה הוא בשר ודם שיודע להנות מבדיחה טובה... מטריד אותי ההתנהלות שלו כ'זכר אלפא' בנוגע לדברים אחרים .
תוקן על ידי momeir ב- 25/08/2021 13:00:03
תוקן על ידי momeir ב- 25/08/2021 13:30:48
|
|
|
|
| נשלח ב-25/8/2021 13:25 |
|
| |
מדהים לראות איך אנשים דוחפים ענינים שוליים לכותרות. איך הגעת לחתונה הזו - שהתקיימה לפני 10-20 שנה. ומה נזכרת בה עכשיו?!?
ולגופו של ענין, הבדיחה הזו שמעתי כבר המון המון פעמים, כבר בילדותי לפני יותר מ-30-40 שנה, אין לה שום קשר לקיבוץ, הבדיחה מספרת על עם הארץ שקרא מתוך סידור הרי את מקודשת לי, ואז כשדפדף לעמוד הבא, נתקעו לו בטעות כמה דפים, והמשיך להגיד: ולכל ישראל הדרים בעיר הזאת... אף פעם לא הייתי בקיבוץ, ואף פעם לא שמעתי בדיחות מהקיבוץ, יתכן שיש שם גם בדיחה דומה, אבל לא אתפלא אם חקרנים ימצאו שהבדיחה היידישאית קדמה בהרבה לבדיחה מהקיבוץ, ולא ההיפך. [כמו רוב הבדיחות היידשאיות הישנות שמקורן בגולה..]
|
|
|
|
| נשלח ב-25/8/2021 14:18 |
|
| |
| סענדי כתב: |  | מדהים לראות איך אנשים דוחפים ענינים שוליים לכותרות. איך הגעת לחתונה הזו - שהתקיימה לפני 10-20 שנה. ומה נזכרת בה עכשיו?!?
ולגופו של ענין, הבדיחה הזו שמעתי כבר המון המון פעמים, כבר בילדותי לפני יותר מ-30-40 שנה, אין לה שום קשר לקיבוץ, הבדיחה מספרת על עם הארץ שקרא מתוך סידור הרי את מקודשת לי, ואז כשדפדף לעמוד הבא, נתקעו לו בטעות כמה דפים, והמשיך להגיד: ולכל ישראל הדרים בעיר הזאת... אף פעם לא הייתי בקיבוץ, ואף פעם לא שמעתי בדיחות מהקיבוץ, יתכן שיש שם גם בדיחה דומה, אבל לא אתפלא אם חקרנים ימצאו שהבדיחה היידישאית קדמה בהרבה לבדיחה מהקיבוץ, ולא ההיפך. [כמו רוב הבדיחות היידשאיות הישנות שמקורן בגולה..] |
|
לא אתווכח על המהות. בעיני זו בדיחה גסה. אבל על תאריך החתונה אפשר לבדוק בקלות הרי. זו החתונה משבוע שעבר. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-25/8/2021 15:26 |
|
| |
הבדחן הוא לא מנדל יאקוב כמו שהיה נראה לפני כ20 שנה?
|
|
|
|
| נשלח ב-25/8/2021 17:11 |
|
| |
הבדחן הוא מענדל יאקוב כפי שהיה נראה לפני 10-20 שנה!!! זה בודאות לא משבוע שעבר!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-25/8/2021 18:27 |
|
| |
| סענדי כתב: |  | הבדחן הוא מענדל יאקוב כפי שהיה נראה לפני 10-20 שנה!!! זה בודאות לא משבוע שעבר!!! |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-25/8/2021 18:53 |
|
| |
זה בודאות לא משבוע שעבר. זה רק עלה לאחרונה.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/8/2021 18:58 |
|
| |
החתן שם הוא 'בנו' של האדמו"ר מגור, 'שלמה צבי', שהתחתן בערך לפני כ20 שנה...
|
|
|
|
| נשלח ב-25/8/2021 19:19 |
|
| |
| סענדי כתב: |  | החתן שם הוא 'בנו' של האדמו"ר מגור, 'שלמה צבי', שהתחתן בערך לפני כ20 שנה... |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-25/8/2021 20:44 |
|
| |
קפץ ישר לראש הפער הבלתי נתפס בין החתונות של גור בעבר להיום,בלתי נתפס
|
|
|