בית פורומים בחדרי חרדים

אושית רשת חרדית ובית יעקב

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-1/9/2021 02:31 לינק ישיר 

חריף_ומקשה כתב:

טוב לדעת שנשארו שפויים בפורום הזה.

משכילים התכוונת?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/9/2021 15:22 לינק ישיר 

מפוטרת כתב:
"מחללה מות יומת" בלי להסתתר מאחורי קלישאות, בלי התיפיפות, פשוט וקל, מי שמחלל שבת, אם היה בית דין, צריך להרוג אותו

אסור לשתוק על מה שכתבת.

סתם אדם שמחלל שבת במזיד, בית דין צריך להרוג אותו? פשוט וקל? בלי התיפיפות?
בורות מדהימה!
זה פשוט לא נכון.
הפכת את היהדות לדת רצחנית צמאת דם סטייל דעאש\טליבאן.

את יודעת כמה תנאים בסיסיים צריכים להתקיים כדי שבי"ד יתחילו בכלל לדון האם להרוג מישהו?
ומה הסיכוי שהתנאים האלו יתקיימו?

צריך 2 עדים שראו את ההתראה והחטא.
ההתראה צריכה לכלול את אב המלאכה המדויק, את העונש, והצעה לפרוש מהחטא.
ורק אם החוטא קיבל על עצמו את העונש והשיב "על מנת כן אני עושה" אז מתקיימים התנאים הבסיסיים.
כלומר: מדובר באיש מתריס שבמקום לשתוק הוא מצהיר שהוא רוצה שיהרגו אותו.
(כדאי לעיין ברמב"ם הלכות סנהדרין והעונשין המסורין להם יב ב)

צריך לדון בבי"ד של 23 דיינים מומחים (סנהדרין קטנה)
וגם אז בי"ד מחויבים להתאמץ ולמצוא אמתלות כדי להציל אותו מהמיתה.

ובמקרה שכל הדיינים לא מצאו שום אמתלה להציל אותו אז אוטומטית הוא מזוכה.
וזה רק חלק קטן מפרטי הדינים.

אני מבין שאת ממש משתוקקת ליום שבו כל שני וחמישי תוכלי לעמוד בכיכר העיר עם ילדייך הקטנים ותצפי איך שליחי הבי"ד משליכים אדם שחילל שבת מהקומה השנייה אל מותו ואם הוא לא מת מיד מהנפילה אז את וילדייך הקטנים תיידו עליו אבנים בחדווה.. פשוט וקל.. בלי התיפיפות..
זה היהדות שלך?

התנא רבי אליעזר בן עזריה מתייחס בביקורת חריפה לבי"ד שהרג 2 אנשים בתוך 70 שנה ומכנה את הבי"ד "סנהדרין חובלנית". התנאים רבי טרפון ורבי עקיבא אמרו שאם הם היו יושבים בבי"ד לא היה נהרג שום אדם על ידם.
ואת אומרת פשוט וקל? בלי התיפיפות?
באיזה בית ספר למדת?
בבית ספר של דעאש? טליבאן?

תוקן על ידי חריף_ומקשה ב- 01/09/2021 15:23:53

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/9/2021 15:27 לינק ישיר 

חריף

אל תיתמם

עצם הדבר שבן אדם שלש עיסה או בורר פסולת מתוך האוכל בשבת חייב מיתה, ללא שום קשר לתנאים שמסביב, עדים, התראה, בית דין של כ"ג וכדומה, נוגד בחריפות כל ערך ליברלי וערך אוניברסלי.

אם הטליבאן היו הורגים הפוכים רק עם עדים והתראה, האם העולם היה מקבל את זה בהבנה??

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/9/2021 15:42 לינק ישיר 

תמניא_אפי כתב:

חריף

אל תיתמם

עצם הדבר שבן אדם שלש עיסה או בורר פסולת מתוך האוכל בשבת חייב מיתה, ללא שום קשר לתנאים שמסביב, עדים, התראה, בית דין של כ"ג וכדומה, נוגד בחריפות כל ערך ליברלי וערך אוניברסלי.

אם הטליבאן היו הורגים הפוכים רק עם עדים והתראה, האם העולם היה מקבל את זה בהבנה??

תמניא
אתה מיתמם.

כן.
אם הטליבאן היו הורגים אדם רק פעם ב70 שנה, אז אף אחד לא היה מדבר ומגנה את זה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/9/2021 15:46 לינק ישיר 

הדבר דומה לכך שיהיה חוק מוזר באנגליה שמי שהזכיר את שם המלכה ביום ראשון מבלי שהוא חובש כובע ואמר בפני עדים שהוא רוצה שיהרגו אותו על זלזול במלכה. אז בי"ד יכול לגזור עליו מוות.
כאשר בפועל לא הורגים אף אחד בגלל החוק הזה. אולי פעם ב70 שנה. אז אף אחד לא יעשה מזה עסק..

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/9/2021 17:28 לינק ישיר 

נראה לך שאם אנגליה תהרוג פעם בשבעים שנה על מקרה כזה העולם ישתוק?

בכל אופן טענת טוב על הכלל, אבל קצת הגזמת עם ענין ההתראה, זה רק כדי שלא יוכל לטעון שהוא שוגג. אבל אכן לפי תנאים מסויימים (לא נפסק ככה אבל רק מנסה להראות את העיקרון) גם בלי התראה ניתן להרוג במקרה וברור שהוא ידע, כמו בתלמיד חכם. וגם רבנן שחולקים טוענים שגם ת"ח יכול לטעון ששגה.

לא בטוח שזה נעשה בשביל למנוע את ההרג. התורה מצוה על כך ואסור לעשות טצדקי לא הילכתיים למנוע זאת.

ומה שבטוח שהתשובה על התמיהה : "סתם בן אדם אם מחלל שבת במיזיד צריך להורגו?" היא כן! בודאי! אבל יש כל מיני דרכים להינצל מכך.
וגם מי שניצל מסקילה אינו ניצל מכלא.

רוצה לחיות במדינה שמי שמדליק גפרור בשבת במזיד מקבל בלילה דפיקות מהשב"כ ונעצר לכלא על חטאו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/9/2021 18:40 לינק ישיר 

חריף ומקשה, למה שאתה עשית כאן קוראים בריחה מבעיה
הרי במקרה ואכן היתה התראה ועדים, הורגים על חילול שבת, מה שמורה על חומרת איסור חילול שבת
יש לנו כאן ילד שעובר עבירה כה חמורה שעונשה מוות, והוריו רוצים לשלב אותו בתוך כתה דתית
איך אתה בורח מזה? אתה נטפל לסיפור של עדים והתראה..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/9/2021 19:57 לינק ישיר 

תדהמה וחלחלה,

האם חריף בעצם לא מאמין בכך שחומרת ה'עוול' של חילול שבת שווה מיתה ??
כלומר, הוא פשוט כופר בתורה ?!! אפיקורס מארץ האפיקורסים ?

הנה כי כן,
זו חטאת המודרניות וזו פריה.

אתמול אמר לך,
תתלבש קצת שונה,
תקפיד מעט פחות על הכשרים וכדומה,
תזלזל ברשמי בגדולי ישראל ומוסדותיהם,
תתלבשו בצורה מוחצנת ורועשת,
תהיה בקשר חייכני וזורם עם קרובות, עם שכנות וקולגות לעבודה,
תחצין קבל עם ועדה במנעמי העולם הזה החומרי,
תנהל בית פתוח עם תרבות ישראלית (ומראות נשים בשפע) בתוך מסכי הבית,
תתקין פלאזמה בחדר ההורים או בחדר המרכזי,
תבחר לך בית כנסת נעים (מהיר) וקליל

- והנה, היום
הגעת עד כדי כפירה והכחשה והתנגדות לתורת ה' כפשוטה - - -  לא מאמין בתורת-משה-רבינו. כי זה לא מסתדר בראש החלול שלך. אתה יודע שהתורה כתבה "יומת" ואתה מתעסק בכל מיני פרוצדורות משפטיות טכניות, כאשר 'רוח המפקד' של נותן התורה ברורה וכתובה שחור על גבי לבן!!

חברים יקרים,
גידלנו ואימצנו כאן בפורום כופר נסתר שהפך לגלוי !!
הוא דיבר תמיד על ענייני רבנים, קהילות, רפואה ומדע, קורונה וגרורותיה, אקדמיה ולימודים, פרנסה ומה לא. ובסוף מתברר כי הכל כולל הכל נובע מלב מגושם וחומרי שהתרחק רחוק רחוק מהתורה.

מעתה נתחזק ונאמר,
"הרואה מודרני בקלקולו יפריש ויזיר עצמו מכל שינוי ומכל ליברליות"!

תוקן על ידי יוחנןש ב- 01/09/2021 20:00:38

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/9/2021 20:00 לינק ישיר 

חריף_ומקשה כתב:

מפוטרת כתב:
"מחללה מות יומת" בלי להסתתר מאחורי קלישאות, בלי התיפיפות, פשוט וקל, מי שמחלל שבת, אם היה בית דין, צריך להרוג אותו

אסור לשתוק על מה שכתבת.

בורות מדהימה!
זה פשוט לא נכון.

את יודעת כמה תנאים בסיסיים צריכים להתקיים כדי שבי"ד יתחילו בכלל לדון האם להרוג מישהו?

ורק אם החוטא קיבל על עצמו את העונש והשיב "על מנת כן אני עושה" אז מתקיימים התנאים הבסיסיים.

אני מבין שאת ממש משתוקקת ליום שבו כל שני וחמישי תוכלי לעמוד בכיכר העיר עם ילדייך הקטנים ותצפי איך שליחי הבי"ד משליכים אדם שחילל שבת מהקומה השנייה אל מותו ואם הוא לא מת מיד מהנפילה אז את וילדייך הקטנים תיידו עליו אבנים בחדווה.. פשוט וקל.. בלי התיפיפות..
זה היהדות שלך?

התנא רבי אליעזר בן עזריה מתייחס בביקורת חריפה לבי"ד שהרג 2 אנשים בתוך 70 שנה ומכנה את הבי"ד "סנהדרין חובלנית". התנאים רבי טרפון ורבי עקיבא אמרו שאם הם היו יושבים בבי"ד לא היה נהרג שום אדם על ידם.
באיזה בית ספר למדת?

איך לוקחים דוגמא והופכים אותה למרכז העניין..

לא, אני לא יודעת את ההלכה המדוייקת,
לא כתבתי 'סתם אדם שמחלל שבת במזיד" כי לא נכנסתי לפרטים שאני לא מבינה בהם.
וזה גם לא רלוונטי למקרה,
לא רלוונטי הציטוט
ולא רלוונטי לכתוב "אני מבין שאת משתוקקת...."
זה לא היהדות שלי, זה היהדות האמיתית, תורת אמת,
למדתי במוסדות לימוד חרדים,
על דרך זו חונכתי, ועל דרך זו אני מחנכת ושולחת את ילדיי למוסדות חינוך חרדים, המלמדים את הדברים הללו בדיוק,
נכון, בכדי שזה יקרה, צריך אלף תנאים, כמו בן סורר ומורה שמעולם לא היה.
אבל כן, כן בהחלט, זה מה שאני מחנכת את הילדים שלי,
כן, יש שכר ועונש, (אולי אצלך לא)
כן, יש גם עונש מוות לחלק מעברות הכתובות בתורה,
אמנם, זה לא קורה, וזה לא אומר שאני מעוניינת שזה יקרה,
עדיין זאת התורה שלנו ולא תהיה מוחלפת.

כתבתי שזה ציטוט של מנהלת ממ"ד שמסרבת להכניס ילד חילוני שמחלל שבת (אולי סתם ואולי לא) כי המוסד מלמד את התורה כמו שהיא, "מחללה מות יומת"
האם זה אומר שהמנהלת תדאג לזה?
זה אומר שאני מחכה שזה יקרה כדי לעמוד עם ילדיי בכיכר העיר?.
תקח את הכדורים לפני שאתה מגיב...

היהדות שלנו היא לא בהכל נעימה, לא מסתדרת עם הרבה מדרך העולם, אז מה? זה אומר שנתעלם מהחלקים הללו?
אני מתפללת בכל חג
"אתה בחרתנו מכל העמים"
איזה גזענות, סתם, איפה כל אדם נברא בצלם אלוקים?
איפה כיבוד השונה?
כן, אנחנו גזעניים ואני גאה בזה.

ולרפי השכל נסביר בצורה פשוטה,
אי אפשר לשלוח ילד למוסד שמחנך להפריד בין בשר לחלב, כשהילד בביתו אוכלים גם נבלות וטריפות.
לא ניסיתי להתערב לאותה פרוצה בהליכותיה ובעיסוקה, זה לא מעניין אותי, היא צריכה להבין ש*כל* ההורים של הילדים בבית הספר, *לא* מעוניינים שילדיהם ילמדו יחד, זה הכל,

רק מגיבים מבחוץ בסטטוס דומה /שונאי דת/ יאיר לפיד , יגיבו "איזה רוע" והיא פנתה לבית משפט "כי אין לה ברירה אחרת", "התעללות בילדות קטנות" ועוד תגובות שמתעלמות ההדברה הבסיסי.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/9/2021 20:09 לינק ישיר 

אפילו משהו שעל פי החוק הישראלי זה תקין,
במילה אחת, 'בגידה'
עם עדים, בלי אדים, אם תנאי כזה, בלי תנאי אחר,
יהודי שיודע שהתורה אמת, מבין את החומרה,
חילוני, פושר, שלא רוצה שהיהדות תראה כמו דאעש, מבין שאפשר להחליק את זה, בעצם לעבור על זה מלכתחילה, בסיטואציות מרובות משתתפים/עדים
למה שמישהי תאבד את כתובתה?
הפכתם את היהדות למתעללת בחד הוריות...
וזה מעשים שבכל יום.....

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/9/2021 20:37 לינק ישיר 
ירו_שלמי

חריף_ומקשה כתב:

אסור לשתוק על מה שכתבת.

בורות מדהימה!
זה פשוט לא נכון.

זה היהדות שלך?

באיזה בית ספר למדת?

כן חשוב לי מצד אחד שייאמר ברורות שדין התורה הוא 'מחלליה מות יומת' ללא כחל ושרק, אבל ה'צריך להרוג אותו' מכעיס לא פחות, חז"ל פשוט 'דאגו' שלא יומתו אנשים כל שני וחמישי, כי הם הבינו ברוחב דעתם ועוצם קדושתם שלא לכך כיוונה התורה, זה לא 'פשוט וקל', וככל הפרטים שהבאת בעניין. כי כנראה שהייחסות קלילה לנושא כזה זה סוג של רצחנות, קטלנות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/9/2021 20:42 לינק ישיר 
ירו_שלמי

יוחנןש כתב:

- והנה, היום
הגעת עד כדי כפירה והכחשה והתנגדות לתורת ה' כפשוטה - - -  לא מאמין בתורת-משה-רבינו. כי זה לא מסתדר בראש החלול שלך. אתה יודע שהתורה כתבה "יומת" ואתה מתעסק בכל מיני פרוצדורות משפטיות טכניות, כאשר 'רוח המפקד' של נותן התורה ברורה וכתובה שחור על גבי לבן!!

נשמע אפעס צדוקי קצת, אני את 'רוח המפקד' של התורה מקבל רק דרך המשקפיים שחז"ל הנחילו לנו, ומשום מה 'רוח המפקד' העולה מתוך דבריהם, המנויים בחלקם בהודעתו של חריף, היא לא זו שצוייר כאן לעיל, לא רוח של 'פשוט וקל'..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/9/2021 20:46 לינק ישיר 

ונראה דאין דין מורידין אלא בזמן שהשגחתו יתברך גלויה, כמו בזמן שהיו נסים מצוין ומשמש בת קול, וצדיקי הדור תחת השגחה פרטית הנראית לעין כל, והכופרין אז הוא בנליזות מיוחדות בהטיית היצר לתאוות והפקרות, ואז היה ביעור רשעים גדרו של עולם, שהכל ידעו כי הדחת הדור מביא פורענויות לעולם, ומביא דבר וחרב ורעב בעולם. אבל בזמן ההעלם, שנכרתה האמונה מן דלת העם, אין במעשה הורדה גדר הפרצה, אלא הוספת הפרצה. שיהיה בעיניהם כמעשה השחתה ואלימות ח"ו. וכיון שכל עצמנו לתקן, אין הדין נוהג בשעה שאין בו תיקון, ועלינו להחזירם בעבותות אהבה, ולהעמידם בקרן אורה במה שידינו מגעת. (חזון איש, יו"ד סימן ב, סעיף טז)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/9/2021 20:55 לינק ישיר 

ירו_שלמי כתב:
ירו_שלמי

חריף_ומקשה כתב:

אסור לשתוק על מה שכתבת.

בורות מדהימה!
זה פשוט לא נכון.

זה היהדות שלך?

באיזה בית ספר למדת?

כן חשוב לי מצד אחד שייאמר ברורות שדין התורה הוא 'מחלליה מות יומת' ללא כחל ושרק, אבל ה'צריך להרוג אותו' מכעיס לא פחות, חז"ל פשוט 'דאגו' שלא יומתו אנשים כל שני וחמישי, כי הם הבינו ברוחב דעתם ועוצם קדושתם שלא לכך כיוונה התורה, זה לא 'פשוט וקל', וככל הפרטים שהבאת בעניין. כי כנראה שהייחסות קלילה לנושא כזה זה סוג של רצחנות, קטלנות.

ומה תעשה עם כל חיובי הכריתות ומיתה בידי שמים??

תייצר פיתולים ופלפולים חדשים??

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/9/2021 20:58 לינק ישיר 

ירו_שלמי כתב:

יוחנןש כתב:

- והנה, היום

נשמע אפעס צדוקי קצת, אני את 'רוח המפקד' של התורה מקבל רק דרך המשקפיים שחז"ל הנחילו לנו, ומשום מה 'רוח המפקד' העולה מתוך דבריהם, המנויים בחלקם בהודעתו של חריף, היא לא זו שצוייר כאן לעיל, לא רוח של 'פשוט וקל'..

יפה השיבות לו.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > אושית רשת חרדית ובית יעקב
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 7 לדף הבא סך הכל 7 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.