מי יכול להסביר לי את ההבדל בין אנשין לשיליץ שניהם רצחו את ילדיהם כשהם היו (לכאורה) במצב פסיכוטי. אנשין אחרי עשור עדיין היה צריך לישון בבית המשוגעים ולפני שנה אף האשימו אותו מבריחה ממשמורת חוקית. לעומתו שיליץ הולך הביתה אחרי חצי שנה בלי שום הגבלות לכאורה.
נשלח ב-1/9/2021 19:57
שניהם חסידי גור?!
לךתדע1 כתבה:
לא הבנתי את ההבדלים בין הרוצחים.
מי יכול להסביר לי את ההבדל בין אנשין לשיליץ שניהם רצחו את ילדיהם כשהם היו (לכאורה) במצב פסיכוטי. אנשין אחרי עשור עדיין היה צריך לישון בבית המשוגעים ולפני שנה אף האשימו אותו מבריחה ממשמורת חוקית. לעומתו שיליץ הולך הביתה אחרי חצי שנה בלי שום הגבלות לכאורה.
פלצות אחזתי מלחשוב על ההבדל הזה: נראה שלפרקליטות הסבר יותר משכנע למרות שאצל שניהם היו "נסיבות חריגות ומיוחדות.
נשלח ב-1/9/2021 20:10
לא מכיר את הניואנסים, וגם לא רוצה להאמין כי הלחץ המוסדי של אנשי גור החברהמנים היטו את הכף,
אך מלמעלה - * אנשין היה מטופל רב שנים בכדורים, שיליץ היה משהו חדש וחדיש. * אשתו של אנשין ביקשה מיד להתגרש (ואכן התגרשה), כלומר היא לא האמינה בו עוד, לעומת שיליץ שאשתו וכל משפחתו מבקשים (לתמיהת כולנו) את האבא בחזרה. בית המשפט רואה אפוא את שני המקרים בצורה אחרת. * כאן יש רקע של רשלן פושע ששיגע אותו על ידי סמים אקטיביים
נשלח ב-1/9/2021 20:20
אני מאמינה ב-100% שמשפחתו של שיליץ באמת רוצים אותו בחזרה! אבל בפרקליטות לא יושבים ילדים קטנים ומותר להם לחשוב: שיכול מאוד להיות שלמשפחה אין ברירה והיא חייבת לומר כך וד"ל. זה שאשתו של אנשין ביקשה להתגרש ממנו זה דבר שהיה יכול להביא להקלה במשפט: כי אפסה הסכנה מפניו למשפחתו. אך במצבים אלה חייבים לקחת בחשבון מסוכנותם של רוצחים לאנשים אחרים ולא רק למשפחתם האישית.
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 01/09/2021 20:28:17
נשלח ב-1/9/2021 20:27
נראה הבדל קריטי, אצל אנשין היתה בעיה כרונית במוח, כאן מדובר שסמים שגרמו להזיות, אין שום סיבה שזה ישפיע שוב, צריך רק שהמרפא יהיה שמור היטב בכלא, הוא זה שמסוכן לציבור. (לא שיש לי מושג מה באמת קורה, אני מדבר על מה שדווח).
נשלח ב-1/9/2021 20:38
למיטב זכרוני, הרצח היה שבועיים אחרי נטילת הסם כך, שלכאורה ניתן להסיק ממקרים אחרים שהמוח כבר נדפק והמחלה פרצה והיא עלולה להישאר לאורך ימים.
נשלח ב-1/9/2021 20:55
ירו_שלמי
לךתדע1 כתב:
למיטב זכרוני, הרצח היה שבועיים אחרי נטילת הסם כך, שלכאורה ניתן להסיק ממקרים אחרים שהמוח כבר נדפק והמחלה פרצה והיא עלולה להישאר לאורך ימים.
ככה זה נראה, אבל לא למדנו פסיכאטריה, ואני מאמין שהשחרור נובע מחוות דעת של מומחים. או שכן לקח סם קרוב יותר. בכל אופן לחרוץ משפט ברבים כשהתמונה ממש לא בידים שלנו זה לא הוגן. (לא אומר שחרצת משפט, אבל צריך להיזהר מכך).
תוקן על ידי ירו_שלמי ב- 01/09/2021 20:56:48
נשלח ב-1/9/2021 21:00
אני לא חורצת משפט ברבים אני שואלת על הבדלים שיכולים להוות שיקול דעת בעיני הפרקליטות. בעיניי שני הרוצחים מסכנים ואף יש לתת להם עזרה ולשקמם במידת האפשר.
נשלח ב-1/9/2021 21:08
ירו_שלמי
לךתדע1 כתב:
אני לא חורצת משפט ברבים אני שואלת על הבדלים שיכולים להוות שיקול דעת בעיני הפרקליטות. בעיניי שני הרוצחים מסכנים ואף יש לתת להם עזרה ולשקמם במידת האפשר.
מסכים, לכן תיקנתי והוספתי את הסוגריים בהודעתי לעיל.
נשלח ב-1/9/2021 21:16
אין כאן שום תורה או כוונה נסתרת שניהם לא כשירים משפטית לעמוד לדין על מעשיהם אך האחד חולה כרוני ולכן זקוק לטיפול, והאחר אינו כזה אלא שהיה בהתקף פסיכוטי בשעת המעשה.
נשלח ב-1/9/2021 22:12
אתה חוזר על דבריו של הניק ירושלמי. ראה מה שעניתי לו.
נשלח ב-1/9/2021 22:32
פלצות אחזתני *שלא* הבנת לבד
לךתדע1 כתבה:
hot_tr כתב:
לךתדע1 כתבה:
לא הבנתי את ההבדלים בין הרוצחים.
זה לא מתחיל ונגמר רק בפרקליטות שניהם נשלחו גם להסתכלות פסיכיאטרית, וההחלטות נגזרות מזה.
נשלח ב-1/9/2021 22:57
נוירולוג כתב:
אין כאן שום תורה או כוונה נסתרת שניהם לא כשירים משפטית לעמוד לדין על מעשיהם אך האחד חולה כרוני ולכן זקוק לטיפול, והאחר אינו כזה אלא שהיה בהתקף פסיכוטי בשעת המעשה.
האם מותר לאדם שלא כשיר משפטית לעמוד לדין על מעשיו לתת גט ?
האם הגט תופס במצב שאדם לא בשכלו ?
( בלי קשר למדוברים ) .
פשוט פעם שמעתי שזאת בעיה .
נשלח ב-1/9/2021 23:17
נוירולוג כתב:
זה לא מתחיל ונגמר רק בפרקליטות שניהם נשלחו גם להסתכלות פסיכיאטרית, וההחלטות נגזרות מזה.
בהחלט אנחנו לא רופאים! אך אני אזרחית מודאגת: אני סבורה שסגירת תיק זה בתרועה גדולה הייתה טעות חמורה וחפים מפשע עלולים לשלם מחיר על מעשה השטות: כוונתי אינה שהרוצח ימשיך במעשיו ח"ו. אלא שרוצחים אחרים יתכננו-בכוונה תחילה לרצוח, אחרי שהם לקחו מנת סם. ואחרי חצי שנה הם בחוץ?!