|
|
| נשלח ב-1/9/2021 23:21 |
|
| |
| ליאתליאת כתב: |  | אין כאן שום תורה או כוונה נסתרת שניהם לא כשירים משפטית לעמוד לדין על מעשיהם אך האחד חולה כרוני ולכן זקוק לטיפול, והאחר אינו כזה אלא שהיה בהתקף פסיכוטי בשעת המעשה.
האם מותר לאדם שלא כשיר משפטית לעמוד לדין על מעשיו לתת גט ?
האם הגט תופס במצב שאדם לא בשכלו ?
( בלי קשר למדוברים ) .
פשוט פעם שמעתי שזאת בעיה . |
|
אני מניח שאת שואלת על נחמן אנשין, לא כל מחלת נפש נכנסת להגדרה של "שוטה", והוא אינו בגדר שוטה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-1/9/2021 23:23 |
|
| |
| נוירולוג כתב: |  | אין כאן שום תורה או כוונה נסתרת שניהם לא כשירים משפטית לעמוד לדין על מעשיהם אך האחד חולה כרוני ולכן זקוק לטיפול, והאחר אינו כזה אלא שהיה בהתקף פסיכוטי בשעת המעשה.
האם מותר לאדם שלא כשיר משפטית לעמוד לדין על מעשיו לתת גט ?
האם הגט תופס במצב שאדם לא בשכלו ?
( בלי קשר למדוברים ) .
פשוט פעם שמעתי שזאת בעיה .
אני מניח שאת שואלת על נחמן אנשין, לא כל מחלת נפש נכנסת להגדרה של "שוטה", והוא אינו בגדר שוטה. |
|
תודה
|
|
|
|
| נשלח ב-2/9/2021 00:32 |
|
| |
| לךתדע1 כתב: |  | אתה חוזר על דבריו של הניק ירושלמי. ראה מה שעניתי לו.
זה לא מתחיל ונגמר רק בפרקליטות שניהם נשלחו גם להסתכלות פסיכיאטרית, וההחלטות נגזרות מזה.בהחלט אנחנו לא רופאים! אך אני אזרחית מודאגת: אני סבורה שסגירת תיק זה בתרועה גדולה הייתה טעות חמורה וחפים מפשע עלולים לשלם מחיר על מעשה השטות: כוונתי אינה שהרוצח ימשיך במעשיו ח"ו. אלא שרוצחים אחרים יתכננו-בכוונה תחילה לרצוח, אחרי שהם לקחו מנת סם. ואחרי חצי שנה הם בחוץ?!
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 01/09/2021 23:20:30 |
|
זה לא התיק הראשון שנסגר בגין כך שהאדם לא היה אחראי למעשיו בעת ביצוע העבירה. באשר לחשש שלך, אני מניח שיש התייחסות שונה לאדם שנוטל סמים על דעת עצמו.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/9/2021 01:40 |
|
| |
| לךתדע1 כתבה: |  |
| נוירולוג כתב: |  | אתה חוזר על דבריו של הניק ירושלמי. ראה מה שעניתי לו.
זה לא מתחיל ונגמר רק בפרקליטות שניהם נשלחו גם להסתכלות פסיכיאטרית, וההחלטות נגזרות מזה. |
| בהחלט אנחנו לא רופאים! אך אני אזרחית מודאגת: אני סבורה שסגירת תיק זה בתרועה גדולה הייתה טעות חמורה וחפים מפשע עלולים לשלם מחיר על מעשה השטות: כוונתי אינה שהרוצח ימשיך במעשיו ח"ו. אלא שרוצחים אחרים יתכננו-בכוונה תחילה לרצוח, אחרי שהם לקחו מנת סם. ואחרי חצי שנה הם בחוץ?!
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 01/09/2021 23:20:30 |
|
אם אדם לוקח מיזמתו מנת סם ואחרי כן רוצח לפי המשפט הפלילי הוא אשם ברצח כי הוא לקח ביוזמתו את הסם בדיוק כמו שמאשימים אדם שנוהג בשיכרות הוא הרי יכול לומר הייתי שיכור ולא אחראי למעשי אבל אומרים לו היית צריך לחשוב על זה לפני ששתית נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-2/9/2021 09:34 |
|
| |
האם אתם באמת חושבים שהרוצחים בפוטנציה אינם מספיק חכמים לפנות למטפל אלטרנטיבי, (כפי שאכן פנה מר שיליץ בתמימותו) ולבקש סם ואז לבצע את הרצח?!
|
|
|
|
| נשלח ב-2/9/2021 09:36 |
|
| |
מי אמר שזה מיוזמתו? אולי הפנו אותו מהחסידות לכאורה...
| לךתדע1 כתבה: |  | האם אתם באמת חושבים שהרוצחים בפוטנציה אינם מספיק חכמים לפנות למטפל אלטרנטיבי, (כפי שאכן פנה מר שיליץ בתמימותו) ולבקש סם ואז לבצע את הרצח?! |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-2/9/2021 09:36 |
|
| |
| נוירולוג כתב: |  | אתה חוזר על דבריו של הניק ירושלמי. ראה מה שעניתי לו.
זה לא מתחיל ונגמר רק בפרקליטות שניהם נשלחו גם להסתכלות פסיכיאטרית, וההחלטות נגזרות מזה.בהחלט אנחנו לא רופאים! אך אני אזרחית מודאגת: אני סבורה שסגירת תיק זה בתרועה גדולה הייתה טעות חמורה וחפים מפשע עלולים לשלם מחיר על מעשה השטות: כוונתי אינה שהרוצח ימשיך במעשיו ח"ו. אלא שרוצחים אחרים יתכננו-בכוונה תחילה לרצוח, אחרי שהם לקחו מנת סם. ואחרי חצי שנה הם בחוץ?!
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 01/09/2021 23:20:30
זה לא התיק הראשון שנסגר בגין כך שהאדם לא היה אחראי למעשיו בעת ביצוע העבירה. באשר לחשש שלך, אני מניח שיש התייחסות שונה לאדם שנוטל סמים על דעת עצמו. |
| נכון תיקים נסגרים אבל רובם ככולם מקבלים מביהמ"ש צו אשפוז בכפייה לאורך שנים.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/9/2021 09:37 |
|
| |
| hot_trend כתב: |  | | לךתדע1 כתבה: |  | האם אתם באמת חושבים שהרוצחים בפוטנציה אינם מספיק חכמים לפנות למטפל אלטרנטיבי, (כפי שאכן פנה מר שיליץ בתמימותו) ולבקש סם ואז לבצע את הרצח?! |
|
|
| מאי נפקא מינא
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 02/09/2021 09:46:17
|
|
|
|
| נשלח ב-2/9/2021 12:07 |
|
| |
עייני בפולישוק, ערך ''כל שר משאיר נציגים במשרד'', ולראשון לא היה שר בחסידות, ולשני היה
|
|
|
|
| נשלח ב-2/9/2021 12:13 |
|
| |
בבקשה, תתמצת עבורי כי זמני לא בידי. א שיינעם דאנק!
|
|
|
|
|