בית פורומים בחדרי חרדים

צמרת גור אולי תתעשתו כבר?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-2/9/2021 22:28 לינק ישיר 
צמרת גור אולי תתעשתו כבר?

(מכתב שמסתובב כעת בגור) 

עד‌‌ אנה‌‌ אשית‌‌ עצות‌‌ בנפשי‌‌ יגון‌‌ בלבבי‌‌ יומם‌ ‌עם‌‌ לבבי‌‌ אשיחה‌‌ ויחפש‌‌ רוחי ,

המצב‌‌ מסתבך‌‌ מיום‌‌ ליום‌‌ בכלל‌‌ ובפרט‌ ‌אוי‌‌ לי‌‌ מיוצרי‌‌ ואוי‌‌ לי‌‌ מיצרי‌ ‌איני‌‌ יכול‌‌ לעשות‌‌ שקר‌‌ בנפשי‌‌ ולומר‌‌ מותר‌‌ על‌‌ אסור‌ .

‌מהשטיבל‌‌ עליו‌‌ נתתי‌‌ מהוני‌‌ ומאוני‌‌ מהודי‌‌ ומאודי‌‌ נדחיתי‌. 

‌אפילו בשמחת‌‌ הולדת‌‌ בתי‌‌ לא‌‌ אפשרו‌‌ לי‌‌ לעשות‌‌ את‌‌ הקידוש‌‌ שם‌. ‌ביקשו‌‌ שאכתוב‌‌ מכתב‌‌ התנצלות‌‌ על‌‌ המכתב‌‌ הידוע‌‌  ‌ושאתחייב‌‌ בכתב‌‌ לשמוע‌‌ בקול‌‌ הוועדה‌‌ אפי' יאמרו‌‌ לי‌‌ לחלל‌‌ שבת‌‌ (אמיתי)

ה' חנני‌‌ בג' בנים‌‌ וז' בנות‌ ‌ואיני‌ ‌יודע‌ ‌מה‌ ‌לעשות , אני‌ ‌מאוד‌ ‌מרוצה‌ ‌מהישיבה‌ ‌שבני‌ ‌הגדול‌ ‌לומד‌‌ בה‌‌ אך‌‌ איני‌‌ יודע‌‌ מה‌‌ ילד‌‌ יום‌.

‌מהמתיבתא‌‌ בבית‌‌ שמש‌‌ אני‌‌ כבר לא‌‌ כל‌‌ כך‌‌ יכול‌‌ להגיד‌‌ שאני‌‌ מרוצה ,

אך‌‌ יותר‌‌ מכל‌‌ אני‌‌ חושש‌‌ מהבאות‌: ‌לא‌‌ יתכן‌‌ מצב‌‌ כזה‌‌ בו‌‌ אני‌‌ צריך‌‌ לחנך‌‌ את‌‌ ילדיי‌‌ בניגוד‌‌ לחינוך‌‌ שהם‌‌ מקבלים‌‌ במוסדות‌. ‌המעבר‌‌ למקום‌‌ אחר‌‌ הוא‌‌ דבר‌‌ לא‌‌ פשוט‌ ‌הילדים‌ ‌אוהבים‌ ‌את‌ ‌השטיבל‌ ‌ואת‌ ‌האוירה. מתנהגים‌ ‌אליהם‌ ‌שם‌ ‌יפה‌ ‌"להציל אותם מהאבא" רח"ל.

ואני‌‌ לא‌‌ מסוגל‌‌ לקחת‌‌ להם‌‌ את‌‌ זה‌.

‌מערכת‌‌ החינוך‌‌ בגור‌‌ מוטרפת‌‌ ועסוקה‌‌ כל‌‌ היום‌‌ בדבר‌‌ אחד‌‌ ויחיד‌. ‌הממוצע‌‌ השפוי‌‌ לא‌‌ מצליח‌‌ לעצור‌‌ את‌‌ זה‌ ‌רק‌ ‌מתלחששים , כולם‌ ‌מפחדים‌ ‌ואני‌ ‌מרגיש‌ ‌שאני‌ ‌היחידי‌ ‌שיש‌ ‌לו‌ ‌את‌ ‌האומץ‌ ‌לומר‌‌ בקול‌‌ מה‌‌ שאני‌‌ חושב .

אני‌‌ לא‌‌ יודע‌‌ אם‌‌ זה‌‌ אומץ‌‌ או‌‌ טיפשות‌‌ אבל‌‌ זו‌‌ בהירות‌‌ מוחלטת ,

לא‌ ‌יתכן‌ ‌בעולם‌‌ שיאלצו‌‌ אותי‌‌ להיות‌‌ נגד‌‌ מישהו‌‌ ולפגוע‌‌ ביהודי‌‌ (אפי ' לצער‌‌ גוי‌‌ או‌‌ בעל‌‌ חיים‌‌ אסור) .

ננזפתי‌‌ על‌‌ כך‌‌ שהזמנתי‌‌ לשמחת‌‌ בר‌‌ המצווה‌‌ של‌‌ בני‌‌ שיחי' אנשים‌‌ מהקהילה‌‌ שפרשה ,

זו‌‌ שמחה‌‌ שלי‌‌ ואני‌‌ מזמין‌‌ בה‌‌ את‌‌ חבריי ,

לא‌‌ יוכלו‌‌ אלו‌‌ שפוגעים‌‌ בי‌‌ ונוטלים‌‌ ממני‌‌ בכוח‌‌ את‌‌ זכות‌‌ החינוך‌‌ של‌‌ הילדים‌‌ שלי‌ ‌לקבוע‌‌ לי‌‌ את‌‌ מי‌‌ להזמין‌‌ ואת‌‌ מי‌‌ לא‌. ‌מי‌‌ שלא‌‌ רוצה‌‌ להגיע‌‌ שלא‌‌ יבוא‌. ‌לא‌‌ הכרחתי‌‌ אף‌‌ אחד‌ ‌ואמנם‌‌ היו‌‌ שלא‌‌ באו‌‌ והתקשרו‌‌ להתנצל‌ שהם‌‌ מ-פ-ח-ד-י-ם .

זו‌ ‌מציאות‌ ‌הזויה‌ ‌שלא‌ ‌עולה‌ ‌על‌ ‌הדעת , ושלא‌ ‌היה‌ ‌אפשר‌ ‌להאמין‌ ‌שכך‌ ‌יהיה‌ ‌אך‌‌ המציאות‌‌ תמיד‌‌ עולה‌‌ על‌‌ כל‌‌ דמיון .

הגבאי‌ ‌גם‌ ‌איים‌ ‌עליי‌ ‌שאם‌ ‌אני‌ ‌לא‌ ‌יישר‌ ‌קו‌ ‌זה‌ ‌יפגע‌ ‌בשידוכים‌ ‌כי‌ ‌הדבר‌ ‌הראשון‌ שרוצים‌‌ לדעת‌‌ היום‌‌ הוא‌‌ איפה‌‌ אתה‌‌ בסיפור‌‌ הזה.. .

הרי‌ ‌יותר‌ ‌מהכול‌ ‌אני‌ ‌חושש‌ ‌שייכנס‌ ‌אצלי‌ ‌בבית‌ ‌אברך‌ ‌שחונך‌ ‌עם‌ ‌שנאה‌ ‌או‌ ‌עויינות‌‌ כלפי‌‌ יהודי‌‌ אחר‌‌ ובפרט‌‌ בשר‌‌ מבשרנו .

"המכתב‌ ‌שלך ‌גרם‌‌ לחילול‌‌ השם'" הוכיחני‌‌ הגבאי , אמרתי‌‌ לו: "חילול‌‌ ה' זהו‌‌ דבר‌‌ מאוד‌‌ גמיש‌‌ כל‌‌ אחד‌‌ משתמש‌‌ בזה‌‌ מתי‌‌ שנוח‌‌ לו" ,

האמת , שבהגדרה‌ ‌ההלכתית‌ ‌חילול‌ ‌ה' הוא‌ ‌שאדם‌ ‌עושה‌ ‌עבירה‌ ‌או‌‌ דבר‌‌ שנראה‌‌ עבירה‌‌ (גמורה , כמו‌ ‌לקחת‌ ‌בלי‌ ‌לשלם) ואחרים‌ ‌למדים‌ ‌ממנו , אז‌ ‌אני‌ ‌לא‌ ‌עשיתי‌ ‌חילול‌ ‌ה ' כי‌‌ לא‌ ‌עברתי‌ ‌שום‌ ‌עבירה‌ ‌במה‌ ‌שכתבתי‌ ‌את‌ ‌דעתי‌ ‌ואני‌ ‌עומד‌ ‌מאחורי‌ ‌כל‌ ‌מילה‌ ‌שנכתבה‌‌ שם , אך‌‌ אלו‌‌ שנתנו‌‌ את‌‌ ההוראות‌‌ לנתק‌‌ משפחות‌‌ הם‌‌ בפועל‌‌ לימדו‌‌ את‌‌ העם‌‌ לחטוא‌‌ ואין‌‌ לך‌‌ חילול‌‌ ה' גדול‌‌ מכך , ובמקום‌‌ שיש‌‌ חילול‌‌ ה' אין‌‌ חולקים‌‌ כבוד‌‌ לרב .

התורה‌ ‌לא‌ ‌ניתנה‌ ‌דווקא לחסידי‌ ‌גור‌ ‌וכל‌ ‌רב‌ ‌ששאלתי‌ ‌שלא‌ ‌מהקהילה‌ ‌אמר‌ ‌שזה‌‌ איסור‌‌ חמור‌‌ מאוד , ושאלתי‌‌ עשרות‌‌ רבנים‌‌ ויושבי‌‌ על‌‌ מדין , חלקם‌‌ התבטאו‌‌ בחריפות‌‌ רבה‌‌ מאוד .

אז‌ ‌צריך‌ ‌לומר‌ ‌שרק‌ ‌הרבנים‌ ‌החתומים‌ ‌על‌ ‌המכתב‌ ‌יודעים‌ ‌את‌ ‌התורה.. . ובמקרה‌‌ כולם‌‌ חסידי‌‌ גור,, ,

בכל‌ ‌נושא‌ ‌הלכה‌ ‌הרב‌ ‌לא‌ ‌חייב‌ ‌להיות‌ ‌מהקהילה , לפי‌ ‌מה‌ ‌ששמעתי‌ ‌היו‌ ‌שואלים‌ ‌את‌‌ הרב‌ ‌אלישיב‌ ‌ואת‌ ‌ר' יהושע‌ ‌מנדל‌ ‌ארנברג‌ ‌ור' שלמה‌ ‌שרייבר‌ ‌ועוד‌ ‌רבנים‌ ‌חשובים‌‌ שלא‌‌ היו‌‌ מאנ''ש. גם‌‌ הטעפליקער‌‌ רוב‌‌ והרב‌‌ וואזנער‌‌ זצ''ל‌‌ לא‌‌ היו‌‌ מאנ''ש .

אז‌ ‌אין‌ ‌מצב‌ ‌בעולם‌ ‌שיאלצו‌ ‌אותי‌ ‌לפגוע‌ ‌בחברים‌ ‌וידידים‌ ‌שעזבו‌ ‌את‌ ‌הקהילה‌ ‌מכל‌‌ סיבה‌‌ שהיא ,

הניסיון‌ ‌לייצר‌ ‌מצג‌ ‌שכביכול‌ ‌"כל‌ ‌מי‌ ‌שעזב‌ ‌את‌ ‌גור‌ ‌הוא‌ ‌כל‌ ‌היום‌ ‌עסוק‌ ‌בלפגוע‌ ‌בגור‌‌"

אפשר‌ ‌למכור‌ ‌את‌ ‌זה‌  רק‌ ‌למי‌ ‌שאוסרים‌ ‌עליו‌ ‌מגע‌ ‌וקשר‌ ‌ואז‌ ‌הוא‌ ‌מקבל‌ ‌את‌ ‌כל‌ ‌המידע‌‌ מאלו‌‌ שמסננים‌‌ לו‌‌ את‌‌ מה‌‌ שלא‌‌ רוצים‌‌ שהוא‌‌ ידע ,

כמו‌‌ שמוכרים‌‌ לציבור‌‌ שכל‌‌ מי‌‌ שעבר‌‌ הוא‌‌ אייפוניסט‌‌ וכו '

אי‌ ‌אפשר‌ ‌להכחיש‌ ‌שהרבה‌ ‌אנשים‌ ‌עסוקים‌ ‌בהכפשה‌ ‌ובזלזול‌ ‌ובהשמצה , אך‌ ‌מהמעט‌‌ שאני‌ ‌מכיר‌ ‌מדובר‌ ‌בהרבה‌‌ יותר‌‌ אנשים‌‌ שלא‌‌ פרשו‌‌ מאלו‌‌ שפרשו , במהלך‌‌ השנים‌‌ פגעו‌‌ בהרבה‌ ‌מאוד‌ ‌אנשים , אם‌ ‌רק‌ ‌ישכילו‌ ‌לבקש‌ ‌סליחה‌ ‌לשנות‌ ‌מעט‌ ‌גישה‌ ‌לנהוג‌ ‌ביותר‌‌ עדינות‌ ‌וותרנות‌ ‌אפשר‌ ‌בקלות‌ ‌להחזיר‌   המצב‌ ‌לקדמותו , אנשים‌ ‌מוכנים‌ ‌לסלוח, להעביר, אך‌‌ במקום‌‌ זאת‌‌ עושים‌‌ את‌‌ ההיפך‌‌ הגמור, פוגעים‌‌ עוד‌‌ יותר‌‌ ובכל‌‌ הכוח ,

מעיד‌ ‌אני‌ ‌עליי‌ ‌שאיני‌ ‌אותו‌ ‌אדם‌ ‌שהייתי , גיליתי‌ ‌שקיומו‌ ‌של‌ ‌רוע‌ ‌ואכזריות‌ ‌ולפעמים‌‌ הבלגה‌ ‌ועצימת‌ ‌עיניים‌ ‌מקול‌ ‌דמי‌ ‌אחיך‌ ‌הזועקים, יכול‌‌ להימצא‌‌ אצל‌‌ האנשים‌‌ הקרובים‌ אליך‌ ‌מאוד , אצל‌ ‌אנשים‌‌ שאמונים‌‌ על‌‌ חינוך‌‌ ילדיי‌‌ ובחורי‌‌ ובנות‌‌ ישראל . ואבדן‌‌ האימון‌‌ שינה‌‌ אותי‌‌ מקצה‌‌ אל‌‌ קצה .

אני‌ ‌שואל‌ ‌את‌ ‌עצמי‌‌ לפעמים , הרי‌‌ יש‌‌ דין‌‌ ויש‌‌ דיין , זהו‌‌ אחד‌‌ מי''ג‌‌ העיקרים , היכי‌‌ נדיינו‌‌ דיינא‌ ‌להאי‌ ‌דינא? רבים‌ ‌עושים‌ ‌זאת‌ ‌מערלעכקייט , וחלקם‌ ‌מאונס‌ ‌גמור , לאלוקים‌‌ פתרונים .

עוד‌ ‌דבר‌ ‌מדהים‌ ‌למדתי‌ ‌על‌ ‌עולמנו , ש"אנשים‌ ‌חושבים‌ ‌על‌ ‌עצמם" , גם‌ ‌אנשי‌ ‌החסד‌‌ הדגולים‌ ‌העושים‌ ‌לילות‌ ‌כימים‌ ‌למען‌ ‌עם‌ ‌ישראל , אין‌ ‌דבר‌ ‌כזה‌ ‌מסירות‌ ‌נפש‌ ‌למען‌‌ הזולת‌‌ יש‌‌ רק‌‌ מסירות‌‌ נפש‌‌ של‌‌ הזולת .

ממש‌ ‌לא‌ ‌אכפת‌ ‌לי‌ ‌מה‌ ‌תהיה‌ ‌דרך‌ ‌הלימוד‌ ‌עיון‌ ‌או‌ ‌בקיאות , מזומנים‌ ‌או‌ ‌ראשונים ,

שילמד‌ ‌כל‌ ‌אחד‌ ‌היכן‌ ‌שליבו‌ ‌חפץ‌ ‌מה‌ ‌שליבו‌ ‌חפץ‌ ‌ואצל‌ ‌מי‌ ‌שליבו‌ ‌חפץ .רק‌ ‌השנאה‌‌ הזו ,שהחריבה‌‌ את‌‌ ביתנו‌‌ ושרפה‌‌ את‌‌ היכלנו‌‌ ועדין‌‌ מרקדת‌‌ בינינו ,שתיפסק‌‌ כבר .

אני‌ ‌לא‌ ‌יודע‌ ‌אם‌ ‌אני‌ ‌נקרא‌ ‌היום‌ ‌חסיד‌ ‌גור ,כי‌ ‌אני‌ ‌לא‌ ‌מסוגל‌ ‌לקבל‌ ‌את‌ ‌המלחמה‌ ‌הזו ,

ובפרט‌ ‌שבשטיבל‌ ‌שלי‌ ‌שכ''כ‌ ‌נתתי‌ ‌למקום‌ ‌וזכיתי‌ ‌להיות‌ ‌מאלו‌ ‌שיזמו‌ ‌ובנו‌ ‌את‌ ‌המקום‌‌ ואפי' להתפלל‌ ‌לפני‌ ‌העמוד‌ ‌על‌ ‌אבא‌ ‌שלי‌ ‌ז''ל‌ ‌לא‌ ‌איפשרו‌ ‌לי ,

שלא‌ ‌לדבר‌ ‌על‌ ‌עליה‌‌ לתורה‌ ‌גם‌ ‌כשהיה‌ ‌לי‌ ‌חיוב , אני‌ ‌גם‌ ‌לא‌ ‌רואה‌ ‌את‌ ‌עצמי‌ ‌בין‌ ‌אלו‌ ‌שפרשו‌. ‌גם‌ ‌שם‌ ‌יש‌‌ הרבה‌ ‌דברים‌ ‌שכואבים‌ ‌לי‌ ‌מאוד , אני‌ ‌אשמח‌ ‌שהם‌ ‌יצליחו‌‌ שיבנו‌‌ את‌‌ החצר‌‌ שלהם‌‌ ואת‌‌ הקהילה‌ ‌שלהם‌ ‌ואפי' תרמתי‌ ‌להם‌ ‌נתינה‌ ‌יפה‌ ‌לפי‌ ‌יכולתי, לא‌ ‌תרמתי‌ ‌כמובן‌ ‌בעילום‌‌ שם‌ ‌כי‌ ‌לא‌ ‌עשיתי‌ ‌שום‌ ‌דבר‌ ‌שאני‌ ‌צריך‌ ‌להתבייש‌ ‌בו , בגור‌ ‌תרמתי‌ ‌במהלך‌ ‌השנים‌ ‌פי‌‌ עשרות‌‌ ואולי‌‌ יותר , למותר‌‌ לציין‌‌ שלא‌‌ זכרו‌‌ לי‌‌ את‌‌ זה ,

אני‌ ‌סתם‌ ‌ערער‌ ‌בערבה , כאיש‌ ‌חינוך‌ ‌אני‌ ‌יודע‌ ‌היטב‌ ‌כמה‌ ‌חשוב‌ ‌החברה , לא‌ ‌צריך‌‌ להסביר‌ ‌לי , אך‌ ‌לא‌ ‌בכל‌ ‌מחיר , לא‌ ‌יכולים‌ ‌בשום‌ ‌אופן‌ ‌לכפות‌ ‌עליי‌ ‌לשמוע‌ ‌ביזוי‌‌ תלמידי‌ ‌חכמים‌ ‌ולשתוק‌ ‌או‌ ‌לעבור‌ ‌על‌ ‌מבשרך‌ ‌אל‌ 

תתעלם. יהודים‌ ‌שילמו‌ ‌מחירים‌‌ הרבה‌‌ יותר‌‌ יקרים‌‌ במהלך‌‌ הדורות‌‌ מקרבן‌‌ פעוט‌‌ זה .

באים‌ ‌ימים‌ ‌טובים‌ ‌ימים‌ ‌נוראים , אני‌ ‌מתפלל‌ ‌לה ' שאזכה‌ ‌לשוב‌ ‌בתשובה‌ ‌שלימה , לב‌‌ יודע‌‌ מרת‌‌ נפשו‌‌ עד‌‌ כמה‌‌ אירועי‌‌ השנתיים‌‌ האחרונות‌‌ גרמו‌‌ לי‌‌ לנסיגה‌‌ רוחנית , וה' יעזור‌‌ לי‌‌ שאזכה‌‌ לשוב‌‌ בתשובה‌‌ שלימה‌‌ לפניו‌‌ בתוך‌‌ שאר‌‌ עמו‌‌ ישראל‌ .

בכאב‌‌ נוראי‌ ‌צבי‌‌ אריה‌ ‌‌ ‌ ‌ 

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/9/2021 02:08 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/9/2021 02:10 לינק ישיר 

עוד אחד מיושבי הגדר והרוב הדומם שבז לועדת הרשע ורוע !!
מקווה שיהיה שכל לעזוב את כת רשעי גור נדלן !!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/9/2021 14:14 לינק ישיר 
momeir

קו2 כתב:

אוי איז דאס געשמאק...
יישר כח! 
מתלבט אם צריך לברך ברכת הנהנין ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/9/2021 18:30 לינק ישיר 
חילול השם ?? שגורמים הרשעים של גור נדלן!!

שרית560 כתבה:

עוד אחד מיושבי הגדר והרוב הדומם שבז לועדת הרשע ורוע !!
מקווה שיהיה שכל לעזוב את כת רשעי גור נדלן !!

מסתבר הכותב לכאורה רוצה לעזוב את כת רשעי נדלן
אבל הפושעים הסיתו את ילדיו נגדו !!
כמה רוע ורשע צריך על מנת לא לתת לאדם עליה לתורה או להיות שליח ציבור !!
רק בגלל שהוא נגד האלימות, ( יש עוד הרבה מאוד אנשים בגור שהם נגד האלימות ונפשם נקעה מטרור שמופעל על מי שאיתרע מזלו והוא עדין בגור נדלן !!
שלא יתחבר עם משפחות שקשורות לקהילת פני מנחם!!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/10/2021 16:31 לינק ישיר 

מסתבר שבצמרת גור נדלן
אף אחד לא התעשת ולא מבין שהדרך שלהם תוביל אותם לאבדון !!
ביום שישי פגשתי חסג אישה שאביה היה משבק אצל האדמור
הבית ישראל זצ"ל.
והיא טענה ביללות תנין ובזעקת הקוזק הנגזל היא טענה שגור נדלן מסכנים ורדופים והם נתבעים בבית משפט !!
אבל ששאלתי אותה שאלות על הפיטורים והריסת משפחות היא התחמקה !!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > צמרת גור אולי תתעשתו כבר?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext