|
|
| נשלח ב-5/9/2021 15:12 |
|
| |
לאחרונה נפטר יהודי הונגרי מבוגר, שכל חייו היה מוטרד מהשאלה, למה הליטאים ,באיש"ר , לא אומרים "יתברך". והיה נוזף בזעם בכל מי ש"נכשל" בעוון חמור זה."עלמיא! עלמיא! " היה גוער הקשיש בזעם.
אני רואה שכדברי היערות דבש הידועים, המידות של הנפטר מסתובבות בעולם הזה בשלושים....
|
|
|
|
| נשלח ב-6/9/2021 01:59 |
|
| |
| פלדלפי כתב: |  | פלדלפי
| בוחן_כליות כתב: |  | מאידך, לעיתים אני מתפלל בבית כנסת חסידי (סאטמר ברחוב יואל) שם תפילת שחרית נראית כך: ברכות 15 דקות, קורבנות בציבור 20 דקות, פסוקי דזמרה 15 דקות, משם ועד סוף התפלה 10 דקות
עושים מהעיקר טפל ומהטפל עיקר,
לעומת זאת בבתי כנסת ליטאיים אמנם לא תמצאו מי שיגיד קורבנות ברוב עם אבל התפילות מסודרות, מתונות, ארוכות ומיושבות ורבים מהמתפללים מגיעים כמה דקות מוקדם יותר ואומרים גם קורבנות בישוב הדעת |
|
ברוב הליטאים שהייתי בחיי בשעה של תחילת התפילה בקושי יש מניין ליתום להגיד את הקדיש הראשון... אחרי רבע שעה הראשונים זעים בספסל ומחפשים מי יעלה חזן.. אחרי 20 דקות הגבאי מתחיל להסתובב ולחפש חזן אבל כולם באמצע או בתחילת פסוקי דזמרה... או שפשוט לא רוצים להישאר עד הסוף... בסוף מישהו ניגש וסוחב עוד עשרים דקות... מיד אחרי קדושה של ובא לציון (אלו שנשארו עד עכשיו) מקפלים תפילין והולכים ושוב ליתום אין מניין... ואם יש אז פותחים עליו עיניים... זה שאבא שלך מת לא אומר שאתה צריך לעכב אותנו...
כמובן שאלו שבאו בהתחלה וחיכו שעה מחר כבר יבואו 5 דקות אחרי... |
|
בנוסח אשכנז לא אומרים קדיש לפני התפילה. לפעמים זה נכנס מתוך התחשבות בספרדים ובחסידים. אבל זה ממש לא שייך, הש"צ צריך להתחיל בעיקרון מישתבח, וכל מה שמישהו ניגש לפסוד"ז זה כדי ליצור קצב אחיד ושכולם יגיעו ביחד לישתבח. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-6/9/2021 03:50 |
|
| |
| בוחן_כליות כתב: |  | מאידך, לעיתים אני מתפלל בבית כנסת חסידי (סאטמר ברחוב יואל) שם תפילת שחרית נראית כך: ברכות 15 דקות, קורבנות בציבור 20 דקות, פסוקי דזמרה 15 דקות, משם ועד סוף התפלה 10 דקות
|
|
יש הבדל בין נושא הקרבנות לנושא פסוקי דזמרה
בפסוקי דזמרה מעריכים כמעט כל החסידויות, וזאת כי פסוקי דזמרה מכילים פסוקים מיוחדים של קרבת השם, של הודאה, של דביקות, וכידוע החסידים מתעצמים בעבודת התפילה ובהתקרבות ודביקות לקב"ה (בעיניך זה עיקר וזה טפל, איני יודע מי שמך לקבוע מה חשוב יותר) נושא הקרבנות הוא יותר מנהג שפשט אצל הליטאים להוריד אותם, ואצל החסידים לומר אותם אולי כי החסידים מחשיבים יותר את נושא התפילה ולא רוצים לעקוף על חלקים מתוכו (אינני כולל את כולם, גם אצל החסידים יש אנשים ממהרים, שאינם אומרים קרבנות ורצים בטירוף את פסוקי דזמרה, ובאתי כאן ללמד על הכלל).
|
|
|
|
| נשלח ב-6/9/2021 07:29 |
|
| |
נו, ובחלק העיקרי של התפילה - בתפילת שמונה-עשרה? האמורה להיות שיא הדבקות והתפשטות הגשמיות, עמידה לפני המלך ב"ה ???
|
|
|
|
| נשלח ב-9/9/2021 00:11 |
|
| |
| יוחנןש כתב: |  | | נו, ובחלק העיקרי של התפילה - בתפילת שמונה-עשרה? האמורה להיות שיא הדבקות והתפשטות הגשמיות, עמידה לפני המלך ב"ה ??? |
|
דווקא לא אתה בא מבחינה לוגית, שמונה עשרה החלק הכי חשוב בתפילה, עיקרה של התפילה, וצריך להתפלל אותה דווקא במנין אבל למרות חשיבותה כמובן של שמונה עשרה, היא רובה בקשות, לעומת פסוקי דזמרה שהם יותר הלל לקב"ה ה"הללוקה" אז ישיר ישתבח. עמידה לפני הקב"ה יש בכל התפילה..
אגב, קריאת שמע מדאורייתא, חשיבותה רבה, אצל הליטאים היא עבודה רבה, אמירה בקול ובדקדוק רב, אבל אצל החסידים אומרים אותה די במהירות, (מבלי להתייחס לשני פסוקים הראשונים של שמע ואהבת)
תוקן על ידי איש_חשוב ב- 09/09/2021 00:14:01
|
|
|
|
| נשלח ב-9/9/2021 09:11 |
|
| |
| asher177 כתב: |  |
| פלדלפי כתב: |  | פלדלפי
לעומת זאת בבתי כנסת ליטאיים אמנם לא תמצאו מי שיגיד קורבנות ברוב עם אבל התפילות מסודרות, מתונות, ארוכות ומיושבות ורבים מהמתפללים מגיעים כמה דקות מוקדם יותר ואומרים גם קורבנות בישוב הדעת |
|
ברוב הליטאים שהייתי בחיי בשעה של תחילת התפילה בקושי יש מניין ליתום להגיד את הקדיש הראשון... אחרי רבע שעה הראשונים זעים בספסל ומחפשים מי יעלה חזן.. אחרי 20 דקות הגבאי מתחיל להסתובב ולחפש חזן אבל כולם באמצע או בתחילת פסוקי דזמרה... או שפשוט לא רוצים להישאר עד הסוף... בסוף מישהו ניגש וסוחב עוד עשרים דקות... מיד אחרי קדושה של ובא לציון (אלו שנשארו עד עכשיו) מקפלים תפילין והולכים ושוב ליתום אין מניין... ואם יש אז פותחים עליו עיניים... זה שאבא שלך מת לא אומר שאתה צריך לעכב אותנו...
כמובן שאלו שבאו בהתחלה וחיכו שעה מחר כבר יבואו 5 דקות אחרי... |
|
בנוסח אשכנז לא אומרים קדיש לפני התפילה. לפעמים זה נכנס מתוך התחשבות בספרדים ובחסידים. אבל זה ממש לא שייך, הש"צ צריך להתחיל בעיקרון מישתבח, וכל מה שמישהו ניגש לפסוד"ז זה כדי ליצור קצב אחיד ושכולם יגיעו ביחד לישתבח. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
בנוסח אשכנז אומרים לא קדיש אחד אלא שניים. 1 דרבנן אחרי בריתא דרבי ישמעאל, ואחד יתום בין מזמור שיר לברוך שאמר נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|