| נשלח ב-10/9/2021 03:40 |
|
| |
ההתחסנות בציבור החרדי.
בימים האחרונים רוב הנפטרים מהציבור החרדי שדווחו אינם מחוסנים.
בלי ששמנו לב מספיק, בציבור החרדי יש קבוצות גדולות שלא התחסנו.
קשה להניח את האצבע בדיוק על הנקודה, אבל מסתבר שלא הצליחו לשכנע את כולם ביעילות החיסון (אמנם קצת נראה שנקודת התורפה היא בציבור הספרדי).
צריך להבין את מה שרואים שהממשלה כיום מתנהלת בגישה של הדבקה המונית, וכל מי שלא יתחסן יידבק, ובאופן הברור כל הנזקים של שמא ואולי בחיסון הם וודאי וודאי בהדבקה בנגיף.
אביא כאן מספר הסברים ששמעתי מאנשים למה לא להתחסן והמענה לזה:
א. אני חולה לב, והחיסון גורם למקרים של דלקת בשריר הלב שמסוכנת יותר לחולי לב. ת. מספר המקרים שנצפה של דלקת בשריר הלב הוא נמוך פי כמה וכמה ממספר וכמות מחלות הלב שנצפות אצל נדבקי קורונה.
ב. החיסון מכיל חומרים שונים ומשונים שאיני יודע מהם. ת. קרוב לוודאי שבכל מאכל שאתה קונה בחנות, שלא לדבר על תרופות לשיכוך כאבים ולמעלה מזה, יש כל מיני חומרים שאינך יודע מה הם, ויש מהם חומרים עם צליל מאיים, ויש בהם גם שגורמים נזק אם לוקחים במינון הלא נכון, ואינך חש לזה.
ג. אני מכיר עשרות רבות של אנשים שהתחסנו ונדבקו למחרת, בטח החיסון מגביר את ההדבקה, לכן אמתין עם החיסון לזמן שאני פחות מסתובב בחוץ, ואדחה אותו לאחרי החתונה של אחותי שבוע הבא ושל גיסתי בעוד שבועיים. ת. החיסון יעיל במשהו רק לאחר שבוע, ובמלואו לאחר שבועיים ויותר. במצב של התפרצות תחלואה שלמעלה מ2% נדבקים בשבועיים, ויש גם כ-30% מתחסנים, אך טבעי שיהיו באותו זמן מאות של נדבקים מחוסנים בחיסון שלישי. כמות מסויימת קטנה יותר של מתחסנים יידבקו גם לאחר שבועיים כי החיסון לא יעיל ב-100%. כמו כן אזכיר לך שעברה כבר יותר מחצי שנה של חששות מסוג זה, פורים פסח לג בעומר החתונה של הבת דודה והברית של האחיין, ולא מצאת עדיין את הזמן הפנוי כאשר אתה רווי ב"ה בשמחות ובהתגודדויות של מצווה. בס"ד לא נדבקת, אבל זה יגיע.
ד. אני בהריון וחוששת להתחסן משום שישנו חשש שנשמע שהחיסון גורם להפלה וגם יש לי חברה של חברה שהפילה אחרי החיסון . ת. 15% מההריונות לפחות מסתיימים בהפלה טבעית, כלומר, מתוך 100 נשים הרות שחוסנו, 15 תפלנה עם או בלי חיסון, ואידך זיל גמור. מחקר שנערך על למעלה מ-2000 נשים הרות הוכיח שלא היה הפלות חריגות, לעומת זאת בקרב חולות קורונה נמצא שיעור גבוה של הפלות וסיבוכי לידה והריון ה"י.
ה. אני מחלים ולא צריך להתחסן. ת. אם אתה מחלים לאחר שאומתת בבדיקה יש לך אמנם הגנה מסויימת, אבל עינינו הרואות הדבקות חוזרות ונשנות גם אצל מחלימים (שהולכות וגוברות ככל שעבר זמן מההחלמה), ולכן מומלץ מאוד להתחסן, וככל שעבר זמן מההדבקה ההמלצה הופכת קריטית. אם לא אומתת בבדיקה ואתה חושב שאתה מחלים בגלל השערות שונות, כנראה אתה טועה.
ו. אסכים להתחסן רק אחרי שאבדק בבדיקה סרולוגית וימצא שאין לי נוגדנים. ת. משרד הבריאות עורך בדיקות מדגמיות של נוגדנים בקרב קבוצות שונות של אוכלוסיה לדעת את רמת החיסוניות, אבל על פי חכמי הרפואה אין להם ערך כאינדיקציה לאדם הבודד, מכמה טעמים: א. אין ידיעה ברורה מאיזה כמות של נוגדנים אין הדבקה. ב. גם מי שאין לו נוגדנים כלל אולם נדבק או חוסן בעבר, יש לו הגנה שלא ניתן לשער או להעריך באמצעות הבדיקה. ג. גם מי שיש לו נוגדנים (ו\או הגנה) היום, אי אפשר להיות בטוח שזה יישאר שם בעוד חודשיים. ועל כן ההכרעות בזה מתקבלות על פי הנתונים של הדבקה בשטח.
תוקן על ידי כברהיה ב- 10/09/2021 03:53:08
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-10/9/2021 03:55 |
|
| |
שכחת את העיקר (ואני מכיר אנשים שבאמת מאמינים באחד או יותר מהדברים הבאים): זו מזימה של ביל גייטס להשתלט על העולם דרך צ'יפים נגד מגיפה שכלל לא קיימת באמת. הרופאים לא יודעים כלום כלום כלום על קורונה, אז למה שנעשה את מה שהם אומרים? אם החיסון לא עוזר ב-100.000%, אז למה לקחת אותו? אין שום סיבה לעשות השתדלות כלשהי. אם נגזר על אדם למות, הוא בין כך ימות ואם לא, אז למה לקחת חיסון. אסור לאדם לשנות כי הוא זה מההתנהלות הרגילה שלו. זה בוודאי פוגע בפרנסה, בחינוך ובמצב הנפשי - כל אלה חשובים הרבה יותר מספק רחוק אולי מישהו ימות מווירוס שבכלל לא בטוח שהוא קיים וגם אם כן, שהוא מסוכן. תמיד מתים אנשים, לא היתה שום עליה בסטטיסטיקה של המתים, להיפך, מספר המתים ירד בתקופה הזאת. הקורונה זו המצאה של ביבי כדי להסיח דעת מהמשפט שלו. עובדה, מאז שבנט ראש הממשלה הכל בכל כל מותר, ולא קרה שום דבר חריג.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/9/2021 04:09 |
|
| |
| hhaavv כתב: |  | שכחת את העיקר (ואני מכיר אנשים שבאמת מאמינים באחד או יותר מהדברים הבאים): זו מזימה של ביל גייטס להשתלט על העולם דרך צ'יפים נגד מגיפה שכלל לא קיימת באמת. הגירסה העדכנית מדברת שביל גייטס יצא כנגד החיסון, ואם כן כעת כבר כן צריך לעשות חיסון הרופאים לא יודעים כלום כלום כלום על קורונה, אז למה שנעשה את מה שהם אומרים? הרופאים באמת לא יודעים הרבה, אבל הסטטיסטיקאים יודעים ורואים ומפרסמים נתונים רבים על היעילות של החיסון רק צריך לפקוח את העיניים אם החיסון לא עוזר ב-100.000%, אז למה לקחת אותו? אין שום סיבה לעשות השתדלות כלשהי. אם נגזר על אדם למות, הוא בין כך ימות ואם לא, אז למה לקחת חיסון. מי שנוהג ככה בכל ענייני פרנסה ושאר עניינים שמא יש לו על מה להסתמך, אולם רוב העולם עושים את ההשתדלות הנצרכת בכל עניינים, וגם זה עניין חשוב. אסור לאדם לשנות כי הוא זה מההתנהלות הרגילה שלו. זה בוודאי פוגע בפרנסה, בחינוך ובמצב הנפשי - כל אלה חשובים הרבה יותר מספק רחוק אולי מישהו ימות מווירוס שבכלל לא בטוח שהוא קיים וגם אם כן, שהוא מסוכן. חיסון אינו עושה כמעט שום שינוי בהתנהלות החיים הרגילה. בודדים סובלים מתופעות לוואי קצת יותר קשות וזה גם עובר מהר הרבה יותר מקורונה. תמיד מתים אנשים, לא היתה שום עליה בסטטיסטיקה של המתים, להיפך, מספר המתים ירד בתקופה הזאת. כל אחד יכול להיכנס לנתונים של הלמ"ס ולראות את הגידול בתמותה.
https://bit.ly/3BWd2VF הקורונה זו המצאה של ביבי כדי להסיח דעת מהמשפט שלו. עובדה, מאז שבנט ראש הממשלה הכל בכל כל מותר, ולא קרה שום דבר חריג. |
|
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-10/9/2021 15:50 |
|
| |
בשבוע שבועיים אחרי החיסון יש סיכון מוגבר להדבק ? אם כן אז אולי נדחה את החיסון לאחרי חג סוכות, או אחרי החתונה של הבת דודה.. ? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-12/9/2021 10:58 |
|
| |
לפני שנים דברתי עם דיין חרדי, הוא סיפר לי שהוא עבר ניתוח מעקפים או ניתוח מורכב אחר, לא זוכר בדיוק, ותוך כדי דיבור הוסיף, אבל הרופאים לא יודעים כלום.
תוקן על ידי שאגתשביט ב- 12/09/2021 11:08:23
|
|
|
|
| נשלח ב-12/9/2021 13:45 |
|
| |
הדברים של פותח האשכול נכונים ונכוחים מאוד. למעט סעיף ה.
החלמה לא נותנת 'הגנה מסויימת', נכון לנתוני הבוקר של משרד הבריאות, 1% מהנדבקים אתמול הם מחוסנים במנה שלישית. ו-1% מהנדבקים אתמול הם מחלימים ללא חיסון. הוי אומר החלמה נותנת הגנה כמעט שוות ערך לחיסון במנה שלישית.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/9/2021 16:05 |
|
| |
| קהלת כתב: |  | הדברים של פותח האשכול נכונים ונכוחים מאוד. למעט סעיף ה.
החלמה לא נותנת 'הגנה מסויימת', נכון לנתוני הבוקר של משרד הבריאות, 1% מהנדבקים אתמול הם מחוסנים במנה שלישית. ו-1% מהנדבקים אתמול הם מחלימים ללא חיסון. הוי אומר החלמה נותנת הגנה כמעט שוות ערך לחיסון במנה שלישית. |
|
ראה מה שהבאתי כאן ממכון גרטנר. זה תלוי כמה זמן עבר מההחלמה. מחוסנים במנה השלישית מוגנים פי 2 ממחלימים מהגל השני לפני 9-10 חודשים. לעומת זאת, מחלימים מהגל השלישי לפני כ6-7 חודשים מוגנים כמעט כמו מחוסנים במנה שלישית.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-12/9/2021 17:25 |
|
| |
מוגנים פי 2 = במקום 1% סיכוי להיות נדבק, יש להם 2% סיכוי.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/9/2021 17:51 |
|
| |
הרי כל המתחסנים בשני החיסונים הראשונים נקראים היום לא מחוסנים אלא שאת החיסון השלישי לא עשו או כי לא הספיקו או ששמעו מדי הרבה דברים נגד החיסון
|
|
|
|
| נשלח ב-12/9/2021 18:18 |
|
| |
מודה, שלא מבין את ההגיון
| מאור_עינים כתב: |  | הרי כל המתחסנים בשני החיסונים הראשונים נקראים היום לא מחוסנים אלא שאת החיסון השלישי לא עשו או כי לא הספיקו או ששמעו מדי הרבה דברים נגד החיסון |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-12/9/2021 18:42 |
|
| |
לא מבין גדול בנושא, אבל לגבי נשים בהריון ידוע לי על רופאי נשים בכירים שממליצים להימנע מחיסון שלישי (לא יודע לגבי 2 הראשונים)
|
|
|
|
| נשלח ב-12/9/2021 19:06 |
|
| |
מאיפה הנתונים? איזה סקרים נעשו עד כה? לפחות בענין הזה: . אני בהריון וחוששת להתחסן משום שישנו חשש שנשמע שהחיסון גורם להפלה וגם יש לי חברה של חברה שהפילה אחרי החיסון . ת. 15% מההריונות לפחות מסתיימים בהפלה טבעית, כלומר, מתוך 100 נשים הרות שחוסנו, 15 תפלנה עם או בלי חיסון, ואידך זיל גמור. מחקר שנערך על למעלה מ-2000 נשים הרות הוכיח שלא היה הפלות חריגות, לעומת זאת בקרב חולות קורונה נמצא שיעור גבוה של הפלות וסיבוכי לידה והריון ה"י. באופן אישי כאשה חווה הפלה אחרי חיסון ושומעת על עוד 5 מקרים דומים. (מנסיון) זה חזק יותר מכל סקר כללי שלא פורסם מקורו ותוכנו.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/9/2021 03:23 |
|
| |
| יוצרים כתבה: |  | מאיפה הנתונים? איזה סקרים נעשו עד כה? לפחות בענין הזה: . אני בהריון וחוששת להתחסן משום שישנו חשש שנשמע שהחיסון גורם להפלה וגם יש לי חברה של חברה שהפילה אחרי החיסון . ת. 15% מההריונות לפחות מסתיימים בהפלה טבעית, כלומר, מתוך 100 נשים הרות שחוסנו, 15 תפלנה עם או בלי חיסון, ואידך זיל גמור. מחקר שנערך על למעלה מ-2000 נשים הרות הוכיח שלא היה הפלות חריגות, לעומת זאת בקרב חולות קורונה נמצא שיעור גבוה של הפלות וסיבוכי לידה והריון ה"י. באופן אישי כאשה חווה הפלה אחרי חיסון ושומעת על עוד 5 מקרים דומים. (מנסיון) זה חזק יותר מכל סקר כללי שלא פורסם מקורו ותוכנו. |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-13/9/2021 03:31 |
|
| |
תוקן על ידי כברהיה ב- 13/09/2021 03:34:54
|
|
|
|
| נשלח ב-13/9/2021 03:50 |
|
| |
כאשר 1% מהנדבקים זו פעם שניה. ובהנחה שרובם הגדול זה מחלימי הגל הראשון והשני דהיינו מתוך כחצי מליון איש. מדובר בהגנה של כ1/6 שזה כבר ירידה מההגנה של חיסון טרי שהוא כ1/20. ועינינו הוראות הדבקות רבות פעם שניה. ואם נחריג מהמספר גם את מי שהתחסנו למרות שחלו ונספרים בנפרד נגיע למספר עוד יותר נמוך. פחות מ1/6. אם חצי התחסנו, אחוז הדבקה של מחלימים זה כ-1/3 הגנה בלבד. נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי כברהיה ב- 13/09/2021 04:01:44
|
|
|
|
| נשלח ב-13/9/2021 18:46 |
|
| |
'יוחנןש'. קרא היטב ובענווה את מה שטרח 'כבר היה' לענות לך. ולהבא אל תהיה מן הממהרים להקליד. זה כמו שתגיד שלהומואים אין כמעט סיכוי להידבק כי הם בקושי 1% מהמאומתים. צריך להתבסס על נתונים ולדעת לנתח אותם נכון באופן יחסי לגודל האוכלוסייה. היה סמוך ובטוח ש'מכון גרטנר' יודעים את המלאכה.
|
|
|
|
|