רצועת טיימינג לא נקרעת סתם פתאום. מי שמקפיד לבצע את הטיפולים התקופתיים כנדרש, נדיר שתיקרע לו רצועת הטיימינג באמצע הכביש. כך גם לגבי תקלות מכניות אחרות. היום יש ברכבים מערכות התרעה. כבר לא רואים טרנטס בכבישים.
השימוש במתנדבי ידידים צריך להיות האלטרנטיבה האחרונה ולא הראשונה. קרה פנצ'ר בגלגל? אם אתה לא נכה או זקן או אשה, תפשיל שרוולים ותחליף בעצמך את הגלגל. הרכב לא מניע? תחזיק אצלך בוסטר או כבלים או תבקש עזרה מנהגים אחרים לפני שאתה רץ להוציא מתנדב מעיסוקו.
זו הרגשה רעה למתנדב שעוזב את עיסוקיו כדי לנסוע לסייע ואז רואה שניצלו לרעה את טוב לבו. אפשר בקלות לתת סימנים במנצלים. המוקדנים צריכים להיות מודעים לכך ולחשוב טוב טוב למי לתת סיוע ולמי לא, לפני שמטריחים מתנדב.
תוקן על ידי גרשום ב- 14/09/2021 10:06:01
נשלח ב-14/9/2021 13:45
כפי שאמרתי קודם, כל מה שהייתי צריך זה בוסטר לחצי שניה. הסברתי למוקדן והוא לא היה מוכן לשמוע. כשהגיע האיש מהביטוח הוא עשה בדיוק את זה. זה רק לקח שעתיים והוא לא ביקש תרומות.
נשלח ב-14/9/2021 14:03
גרשום כתב:
רצועת טיימינג לא נקרעת סתם פתאום. מי שמקפיד לבצע את הטיפולים התקופתיים כנדרש, נדיר שתיקרע לו רצועת הטיימינג באמצע הכביש. כך גם לגבי תקלות מכניות אחרות. היום יש ברכבים מערכות התרעה. כבר לא רואים טרנטס בכבישים.
השימוש במתנדבי ידידים צריך להיות האלטרנטיבה האחרונה ולא הראשונה. קרה פנצ'ר בגלגל? אם אתה לא נכה או זקן או אשה, תפשיל שרוולים ותחליף בעצמך את הגלגל. הרכב לא מניע? תחזיק אצלך בוסטר או כבלים או תבקש עזרה מנהגים אחרים לפני שאתה רץ להוציא מתנדב מעיסוקו.
זו הרגשה רעה למתנדב שעוזב את עיסוקיו כדי לנסוע לסייע ואז רואה שניצלו לרעה את טוב לבו. אפשר בקלות לתת סימנים במנצלים. המוקדנים צריכים להיות מודעים לכך ולחשוב טוב טוב למי לתת סיוע ולמי לא, לפני שמטריחים מתנדב.
נדיר, אבל כשהיא נקרעת זה קורא בפתאומיות ובלי שום סימן מקדים. רגע אחד הרכב נוסע היטב, ולפתע המנוע מחרחר כבה. באמצע נסיעה. כמובן שכיבוי מנוע או כל עצירה אחרת באמצע נסיעה, בשונה מרכב שלא מצליח להניע ולנסוע מחניה, זו סכנה בטיחותית ממדרגה ראשונה לרכב עצמו ולכל הסובבים, לכן היצרנים מנסים לעשות הכל כדי שהרכב לא יגיע למצב הזה. במכוניות רבות עברו (יותר נכון לומר, חזרו) לשרשרת טיימינג ממתכת, שהיא דווקא לא נקרעת אלא נשחקת ועם הזמן נמתחת. מה שלא גורם לכיבוי פתאומי אלא לסימנים מקדימים ניכרים מאוד. חוסר סחיבה וכאלה. אבל עדיין יצרניות רבות מעדיפות חגורה. כי זה זול יותר. וצרכנים רבים אין להם מושג בכלל מה זה הטיימינג, למה הוא חשוב ומה קורה למנוע כשהוא משתבש (בהנחה ועצם העצירה הפתאומית עברה בשלום). לכן לא חושבים להוציא אלף-אלפיים ש"ח על הטיפול הזה שלפניו ולאחריו לא מורגש בפועל שום שינוי. כך שזה עדיין קורה. ולא דווקא בטרנטעס. שלא לדבר על מגוון סיבות אחרות לעצירה פתאומית. אבל המוקדן של ידידים לא אמור להיות מוסכניק וודאי שלא לאבחן תקלות דרך הטלפון. עצירה תוך כדי נסיעה מכל סיבה שלא תהיה זה בהחלט גדול על ידידים. (גם אם בעל הרכב בטוח שהוא יודע שבוסט הנעה יספיק - למה שהמוקדן יסמוך עליך? ואם אתה טועה ויגרם נזק?)
כפי שאמרתי קודם, כל מה שהייתי צריך זה בוסטר לחצי שניה. הסברתי למוקדן והוא לא היה מוכן לשמוע. כשהגיע האיש מהביטוח הוא עשה בדיוק את זה. זה רק לקח שעתיים והוא לא ביקש תרומות.
הוא לא צריך תרומות כי אתה משלם לו על זה טבין ותקילין
נשלח ב-14/9/2021 20:32
asher177 כתב:
כאשר רכב כבה באמצע נסיעה במרבית המקרים זה לא עניין של בוסטר כי האלטרנטור היה אמור להטעין את המצבר אלא אם המצבר כבר מת שאת זה ידעת מראש ולגבי הביטוח בטח שהוא לא מבקש תרומות כי אתה משלם על זה
נכון מי שמקפיד על ביצוע טיפולים לא אמורה להיקרע לו רצועת הטיימינג או כל רצועה אחרת (שאגב אם נקרעת הרצועה שמחברת את האלטרנטור אז הוא לא מטעין ) אבל גם מי שמקפיד להסתכל על מד הדלק לא יתקע בלי דלק ובכל זאת יש בידידים מלא קריאות של אנשים שנתקעו בלי דלק
זה יפה שכל אחד כאן יודע מצוין על תקלות מתקלות שונות. אני דיברתי על מצב מסוים הסברתי כאן פעמיים שכל מה שהיה צריך זה בוסטר לשניה אחת... הא ותו לא.
המנוע לא כבה פתאום ואף רצועה לא נקרעה... שום דבר. לגבי התרומות הייתי כמובן ציני. ברור שעל ביטוח משלמים. ונכון שארגון ידידים לא חייב לי כלום. הכל בסדר.
רק הבעתי את התסכול שלי מעוד ארגון שקם במטרה לעזור לציבור. ואיכזב אותי. בפרט שגם אחי וגם עוד הרבה חברים שלי מתנדבים לארגון הזה ויוצאים לעזור לאנשים בכל מיני מקומות כשצריכים.
אמש נתקעתי עם הרכב בכביש ירושלים ת"א, התקלה היתה פשוטה וכל מה שהייתי צריך זה בוסטר. אני פותח את הטלפון ורואה הודעה מארגון ידידים על התרמה לפדיון כפרות, "הפנים היפות של ישראל"... השירות כרוך בחיוך... וכו' וכו'... התקשרתי למוקד של ידידים והסברתי למוקדן את הבעיה ושאלתי אם יש מישהו באיזור שיוכל לעזור?, המוקדן התווכח איתי ואמר לי תזמין גרר... אמרתי לי אולי יש מישהו באיזור שיבדוק? והוא סירב אפילו לשקול את זה. נאלצתי להזמין טכנאי מהביטוח ולחכות שעתיים, לא ממש נורא... והוא הגיע והתניע לי את הרכב בשניה.
זה כל הסיפור.
אני מכיר כמה מתנדבים של הארגון, שהם באמת אנשים טובים שמוכנים לצאת בשעות לא שעות כדי לעזור, צר לי על המקרה הזה. לא ממש ברור לי למה הוא סירב אפילו לבדוק.
בעצם פתיחת האשכול אתה מראה שאתה חושב שחייבים לך . אחד כמוך שמרגיש שחייבים לו . זה כנראה כי התרגל לקבל .
אז בוא נגלה לך סוד קטן , אף אחד לא חייב לך כלום !
ידידים הם מתנדבים ואם עזרו לך תגיד תודה ואם לא עזרו ( או לא טרחו לבדוק אם יש מישהו באזור ) אז לא קרה כלום ! הם לא חייבים כלום לאף אחד .
אמש נתקעתי עם הרכב בכביש ירושלים ת"א, התקלה היתה פשוטה וכל מה שהייתי צריך זה בוסטר. אני פותח את הטלפון ורואה הודעה מארגון ידידים על התרמה לפדיון כפרות, "הפנים היפות של ישראל"... השירות כרוך בחיוך... וכו' וכו'... התקשרתי למוקד של ידידים והסברתי למוקדן את הבעיה ושאלתי אם יש מישהו באיזור שיוכל לעזור?, המוקדן התווכח איתי ואמר לי תזמין גרר... אמרתי לי אולי יש מישהו באיזור שיבדוק? והוא סירב אפילו לשקול את זה. נאלצתי להזמין טכנאי מהביטוח ולחכות שעתיים, לא ממש נורא... והוא הגיע והתניע לי את הרכב בשניה.
זה כל הסיפור.
אני מכיר כמה מתנדבים של הארגון, שהם באמת אנשים טובים שמוכנים לצאת בשעות לא שעות כדי לעזור, צר לי על המקרה הזה. לא ממש ברור לי למה הוא סירב אפילו לבדוק.
אם הסיפור שלך אמיתי כמות שהוא, זה אכן לא בסדר, ולמרות שארגון ידידים עובד בהתנדבות מלאה, אם יש להם את הכלים, ויש להם מאות מתנדבים, למה לא לעצור לעזור אבל משהו חסר כאן, הייתה סיבה למה המוקדן הבין שלא כדאי להביא מישהו עם בוסטר אלא עדיף לגרור, כי התקלה שלך עלולה לחזור על עצמה בהמשך הדרך.
נשלח ב-15/9/2021 07:40
אני לא מתנדב בידידים אבל תמיד שמח לעזור.
לא מזמן ראיתי רכב תקוע בצד הדרך. עצרתי, התברר שהיה לו פנצ'ר.
אברך צעיר, חצי מגילי. שאלתי אותו אם הוא יודע להחליף, אמר לא.
אמרתי לו שאני לא אחליף עבורו את הצמיג אלא אשאר אתו ואלמד אותו. בהתחלה הוא נראה קצת מאוכזב, אבל מצאנו יחד את הגלגל הרזרבי, הסברתי לו איך לשים את הג'ק ותוך 20 דקות הוא היה בדרכו, הודה לי בחום ואני מאוד מקווה שהיה באמת מרוצה.
אני לא חושב שנהג צעיר שכוחו במתניו צריך לקרוא לידידים שיבצעו עבורו חינם דבר שהוא יכול ללמוד לעשות בקלות.
הסברתי כאן פעמיים שכל מה שהיה צריך זה בוסטר לשניה אחת... הא ותו לא.
גם לך הסבירו כאן פעמיים שאם ידעת שכל מה שאתה צריך זה בוסטר לשניה אחת, סימן שידעת טוב מאד על הבעיה שבגללה נתקעת. לא הוגן איפוא, להטריח מתנדב אליך בגלל שהתרשלת בטיפול בבעיה.
זה ספרי פנצ'ר הוא לא ינפח את הגלגל אבל אם למשל נכנס איזה בורג לגלגל הוא יסתום את החור עד לפנצ'ריה הקרובה ברכבים חדשים צריך לקחת בחשבון שזה עלול לדפוק את החיישן של לחץ אויר אם הגלגל ריק מאויר לגמרי יהיה צורך בקומפרסור או מיכלי אויר דחוס כמו בתמונה המצורפת לא הצלחתי למצוא איפה קונים מחוץ לידידים
יצא לי לראות מחזה סוריאליסטי: רכב תקול בצד הדרך, כשלצידו שני ערבים עם ידיים בכיסים ומעל למצבר רוכנת מתנדבת חרדית של ידידים.
במציאות של 'הכלה' ובקצב הנוכחי שבו הערבים כולם זכאים ל'אפליה מתקנת' ובכל תחומי החיים. המחזה שראית כלל לא סוריאליסיטי... המחזה שראית (לצערנו הרב) מתקדם למציאות נורמטיבית ורגילה בישראל. הם הופכים להיות אדוני הארץ
הם לא הופכים, הם ממש מזמן אדוני הארץ... ואם לא יתעשתו פה ויפה שעה אחת קודם, המצב ילך ויחמיר