| נשלח ב-23/9/2021 01:38 |
|
| |
ההצגה חייבת להימשך כרטיסים ללא עלות בבית האמא
www.bhol.co.il/news/1276356 זכינו וכבר בגיל ינוקא רבים מצטופפים לקבל קדושה וטהרה בהצגת הנענועים רק שישמור על הגב שלו שההצגה תמשך ביאריך השם ימים על ממלכתו אשרינו שזכינו לכך
|
|
|
|
| נשלח ב-23/9/2021 01:57 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-23/9/2021 03:49 |
|
| |
| ליטאישעבר כתב: |  | www.bhol.co.il/news/1276356 זכינו וכבר בגיל ינוקא רבים מצטופפים לקבל קדושה וטהרה בהצגת הנענועים רק שישמור על הגב שלו שההצגה תמשך ביאריך השם ימים על ממלכתו אשרינו שזכינו לכך |
|
אהיה כאן לפה להרבה מאלו שלא הגיבו לאשכול המטופש שלך האשכול הזה מיותר בדיוק כמוך..
|
|
|
|
| נשלח ב-23/9/2021 10:40 |
|
| |
הרמב"ם מסביר שעבודת הקרבנות נועדה כדי לספק את תאוות הפולחן לעבודה זרה שהורגלו בה. הרבי הינוא בסך הכול דואג לעדר חסידיו ומספק להם את תאוות הטכסים והפולחן כדי שלא ירעו בשדות זרים חלילה.. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-23/9/2021 10:43 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  | הרמב"ם מסביר שעבודת הקרבנות נועדה כדי לספק את תאוות הפולחן לעבודה זרה שהורגלו בה. הרבי הינוא בסך הכול דואג לעדר חסידיו ומספק להם את תאוות הטכסים והפולחן כדי שלא ירעו בשדות זרים חלילה.. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
לכן זה בחינם עם פרסומת בבחדרי
|
|
|
|
| נשלח ב-23/9/2021 10:58 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | www.bhol.co.il/news/1276356 זכינו וכבר בגיל ינוקא רבים מצטופפים לקבל קדושה וטהרה בהצגת הנענועים רק שישמור על הגב שלו שההצגה תמשך ביאריך השם ימים על ממלכתו אשרינו שזכינו לכך
אהיה כאן לפה להרבה מאלו שלא הגיבו לאשכול המטופש שלך האשכול הזה מיותר בדיוק כמוך.. |
|
תתקשר לאמא שלי ותסביר לה אולי יש לה מה לעשות להחזיר את הגלגל אחורה
|
|
|
|
| נשלח ב-23/9/2021 11:50 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  | הרמב"ם מסביר שעבודת הקרבנות נועדה כדי לספק את תאוות הפולחן לעבודה זרה שהורגלו בה. הרבי הינוקא בסך הכול דואג לעדר חסידיו ומספק להם את תאוות הטכסים והפולחן כדי שלא ירעו בשדות זרים חלילה..
|
|
להסתכל עליך ועל החבר שלך פה, ולהבין מה הם חסכו לנו, להבין מה זה שדות זרים..
אתם תגעגעו כאן כל היום, והשיירה תמשיך לעבור
|
|
|
|
| נשלח ב-23/9/2021 12:35 |
|
| |
נו באמת מה אתם מצפים מלוטפאש שיבין מה זה 'נענועים' ואת הסודות הטמונים בעבודה הזו, והרי הוא כמו הבן הרשע ששואל מה העבודה הזאת לכם, הליטאי עומד בדוכן הד' מינים ובודק ובודק אחרי כל מיני נקודות ובעיות בד' מינים שאין להם קשר להלכה ,תכלית כשמגיע לשעת מעשה בחג, הוא לא יודע למה מנענעים ומה טעם יש בה,
|
|
|
|
| נשלח ב-23/9/2021 12:56 |
|
| |
[quote]נו באמת מה אתם מצפים מלוטפאש שיבין מה זה 'נענועים' ואת הסודות הטמונים בעבודה הזו, והרי הוא כמו הבן הרשע ששואל מה העבודה הזאת לכם, הליטאי עומד בדוכן הד' מינים ובודק ובודק אחרי כל מיני נקודות ובעיות בד' מינים שאין להם קשר להלכה ,תכלית כשמגיע לשעת מעשה בחג, הוא לא יודע למה מנענעים ומה טעם יש בה, [/quote
אני מבין שבזכות הצוואה הינוקא הבין את סוד הנענועים יותר מזקני החסידים בכריעה עד טפח הסמוך לקרקע לבטל רוחות רעות וגז ראדום
נ.ב אני בטוח שתוכל בשליפה מהשרוול להחכים אותנו ביחודי הנענועים כי בבית הכנסת החסידי שאני מתפלל בחול המועד די הזדרזו בנענועים ובטח לא התכופפו עד לרצפה ושלחו תמונות לבחדרי( אולי התמונות הם בגדר סוד השם ליראיו בעיניין הנענועים)
|
|
|
|
| נשלח ב-23/9/2021 12:59 |
|
| |
| בונדמן כתב: |  | נו באמת מה אתם מצפים מלוטפאש שיבין מה זה 'נענועים' ואת הסודות הטמונים בעבודה הזו, והרי הוא כמו הבן הרשע ששואל מה העבודה הזאת לכם, הליטאי עומד בדוכן הד' מינים ובודק ובודק אחרי כל מיני נקודות ובעיות בד' מינים שאין להם קשר להלכה ,תכלית כשמגיע לשעת מעשה בחג, הוא לא יודע למה מנענעים ומה טעם יש בה, |
|
בתור חסיד בן חסידים תרשה לי לאתגר אותך. מה המקור לנענועים? 1:0 ללוטפשים? לא חושב. גם אצל כל גדולי החסידות עד הדור האחרון לא ראינו כזה דבר. מי לנו גדול מהרבי מליובאוויטש שנענע כמעט כמו לוטפש, להבדיל אא"ה. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-23/9/2021 13:29 |
|
| |
| בונדמן כתב: |  | | נו באמת מה אתם מצפים מלוטפאש שיבין מה זה 'נענועים' ואת הסודות הטמונים בעבודה הזו, והרי הוא כמו הבן הרשע ששואל מה העבודה הזאת לכם, הליטאי עומד בדוכן הד' מינים ובודק ובודק אחרי כל מיני נקודות ובעיות בד' מינים שאין להם קשר להלכה ,תכלית כשמגיע לשעת מעשה בחג, הוא לא יודע למה מנענעים ומה טעם יש בה, |
|
הליטאי לומד בישיבה, ומאחר שאחת המסכתות בסדר בקיאות בעולם הישיבות היא מסכת "סוכה"
הוא לומד את המסכת הזאת במשך זמן קיץ שלם, ומכיוון שהיא מסכת שיש בה 56 דפים
לכן הרבה בחורים מסיימים אותה ומכירים אותה על בוריה.
כשהליטאי לומד אותה - וגם הרבה מאוד חסידים מהרבה מאוד חסידויות
ומגיע לדף ל"ז ע"ב
הוא נזכר שכשהוא למד בחיידר, הוא למד במשנה בפרק לולב הגזול "והיכן היו מנענעין"
ובגמ' כתוב שם, איפה היו מנענעין ולמה היו מנענעין,
ובתו"ס כתוב שצריך לנענע ג' פעמים !
אחר כך כשהוא לומד "משנה ברורה " הוא לומד גם את סימן תרנ"א
ששם כתוב איך סדר הנענועין לפי כל השיטות (בעיקר של הליטאים)
חוץ מזה הוא לומד את כל דיני ארבעת המינים,
ובהיותו 'מדקדק במצוות' הוא מדקדק למצוא ארבעה מינים מהודרים
לפי כל הדעות,
וברוך השם שבארצנו הקדושה יש לנו להשיג ארבעה מינים מהודרים
אגב : השנה היה ניתן להשיג במחירים ממש נוחים אתרוגים מהודרים מאוד מאוד ! ! !
לפי כל השיטות, ותודה רבה להקדוש ברוך הוא על כך ! ! !
לכן, כשהוא מחפש ארבעה מינים, הוא מחפש את הטוב ביותר
כי הוא עבד על זה ולמד את הגמ' ואת הלכות סוכה ולולב טוב מאוד
ולכן זה קרוב מאוד לליבו.
משום כך, כשהליטאי מגיע לתפילת יו"ט וחול המועד ל'הלל'
הוא לא צריך הסבר מאף אחד ! ! !
למה ואיך הוא מנענע עם ארבעת המינים בתפילה,
שכדי למצוא אותם מהודרים לפי כל השיטות,
הוא עמל הרבה שעות,
והשקיע בהם הרבה כסף.
תוקן על ידי רעיונוביץ ב- 23/09/2021 13:32:48
|
|
|
|
| נשלח ב-23/9/2021 14:25 |
|
| |
ברגע שמישהו לועג לדקדוקי ההלכה של ה"ליטוויקעס" בהידורי ארבעת המינים, אני מבין בדיוק מה "עבודת הנענועים" שלו שווה..
|
|
|
|
|
| נשלח ב-23/9/2021 16:54 |
|
| |
כל אדמור ומנהגיו, יש שמייחדים ומכוונים בקרי"ש שעבר זמנה ויש שמנענעים ומנופפים בארבעת המינים
תוקן על ידי A_Smithee ב- 23/09/2021 16:54:07
|
|
|
|
| נשלח ב-23/9/2021 18:21 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  | ברגע שמישהו לועג לדקדוקי ההלכה של ה"ליטוויקעס" בהידורי ארבעת המינים, אני מבין בדיוק מה "עבודת הנענועים" שלו שווה.. |
|
מה שווים כל ההידורים אם בסוף קונים קוישעלה ב 5 שקל? זה ההבדל התמציתי בעצם בין חסידים לליטאים.. וכך גם נראה הסלון בבית של שניהם. אצל אחד ארונות נושאי ספרים ואצל האחר מוזיאון יודאיקה נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-23/9/2021 21:27 |
|
| |
בונדמן
| פיינשמקער כתב: |  | | בונדמן כתב: |  | נו באמת מה אתם מצפים מלוטפאש שיבין מה זה 'נענועים' ואת הסודות הטמונים בעבודה הזו, והרי הוא כמו הבן הרשע ששואל מה העבודה הזאת לכם, הליטאי עומד בדוכן הד' מינים ובודק ובודק אחרי כל מיני נקודות ובעיות בד' מינים שאין להם קשר להלכה ,תכלית כשמגיע לשעת מעשה בחג, הוא לא יודע למה מנענעים ומה טעם יש בה, |
|
בתור חסיד בן חסידים תרשה לי לאתגר אותך. מה המקור לנענועים? 1:0 ללוטפשים? לא חושב. גם אצל כל גדולי החסידות עד הדור האחרון לא ראינו כזה דבר. מי לנו גדול מהרבי מליובאוויטש שנענע כמעט כמו לוטפש, להבדיל אא"ה. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
אתה חסיד בן חסידים ? אצל כל גדולי החסידות עד הדור האחרון לא ראינו כזה דבר ? על הרבי הקדוש מסאטמאר זי"ע שמעת ? שהיה מנענע בד' המינים כשסך כל הנענועים בכל הסוכות היו מצטברים לשעות ארוכות, כשהמנגנים חיברו לחנים מיוחדים שמנגנים עד היום בסאטמאר בנענועים, אם כי היום זה לא לא לוקח כל כך הרבה זמן, כשהרבי היה באר"י לאחר השואה הגיע הרה"ק רבי מרדכי חיים סלאנים זי"ע לראות את עבודת נענועיו, והגיב שהרבי מטפס מאוד גבוה, היו באמת רביים שלא ראו אצלם כל עבודה חיצונית בנענועים, ויתכו שבנענוע של הברכה שעושים בסוכה הפרטית שם האריכו, כמו שיש עדות מתלמיד החוזה מלובלין זי"ע שהציץ לסוכתו בבוקר יו"ט ראשון של חג וראהו מנענע במשך שעה שלימה ! עוד בשנים האחרונות היה את האדמו"ר משומרי אמונים זצ"ל שההלל בסוכות לקח אצלו כל יום כשעתיים עקב אריכות הנענועים, והחסידים המועטים שהיו מתפללים אצלו היו מתיישבים באמצע הלל ומעיינים באיזה ספר, ופעם אמר לי אחד מחסידיו אולי תגיד שזה הצגה אחת גדולה, אבל כל יום ויום מימי הסוכות וכך במשך עשרות שנים ! עכ"פ אדמו"רי בית רוז'ין ידועים באריכות העבודה בנענועים, כך היה אצל הרבי מהוסיאטין זי"ע והרבי מבוהוש זצ"ל, לך לשיעור של הרב יצחק משה ארלנגר ותשמע מה יש לכווין בנענעים, לרבי מסאדיגורא לונדון היה פאדיחה שהוא החל לנענע בשנה האחרונה כמנהג אבותיו באריכות, אבל זה לא מתאים לגולדרס גרין והמודרנים נטשו באמצע ההלל והלכו לסוכה לחאפלה,
|
|
|
|
| נשלח ב-24/9/2021 02:04 |
|
| |
| ליטאישעבר כתב: |  | ההצגה חייבת להימשך כרטיסים ללא עלות בבית האמא
www.bhol.co.il/news/1276356 זכינו וכבר בגיל ינוקא רבים מצטופפים לקבל קדושה וטהרה בהצגת הנענועים רק שישמור על הגב שלו שההצגה תמשך ביאריך השם ימים על ממלכתו אשרינו שזכינו לכך |
|
הינוקא מסדיגורא הוא לא היחיד שמנענע ככה את הלולב !! עסקני סדיגורא מיחצנים את האדמור וכל דבר הכי קטן . ישר הם מפיצים ומפציצים את הרשת בפיק ניוז !! לכאורה !! נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|