בית פורומים בחדרי חרדים

שונית מלטוב ; איך זה להיות חילונית בשכונה חרדית ?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-23/9/2021 23:43 לינק ישיר 
שונית מלטוב ; איך זה להיות חילונית בשכונה חרדית ?

שונית מלטוב
אז.... מה זה להיות חילונית למהדרין שגרה בשכונה חרדית, ברחוב חרדי (כן כן, חרדי אמיתי... שחור משחור) כבר היה פה?
1 .זה כאשר את חוזרת הביתה (לבית בו את גרה בסך הכל חודשיים), נפתח חלון, והשכנה (שדיברת איתה בסך הכל פעמיים)
צועקת "שונית!!!! שונית!!!!! את מסודרת לראש השנה? יש לך את כל הסימנים? את צריכה משהו? אם את צריכה, תגידי!"
ואת בכלל לא עושה סדר ראש השנה, את בבית לבד עם הילדים... אבל בא לך, רק בגלל החום הזה והאכפתיות, פתאום בא לך גם.
2 .זה לקבל בשתיים וחצי בלילה סמס מהשכנה שיש לה טלפון עם סמסים (כן, יש גם עולם שלם של פלאפונים וכשרויות,מסתבר. לחלק יש טלפון חכם ולחלק טלפון שאין בו אפילו סמס פשוט) בזו הלשון "שונית, הבכי אצלך?" להלחץ שעוד רגע מזמינים לך רווחה ולהרגיש אשמה שבטח הערת שם את כולם (ולשנן לעצמך בלב "בסדר, מה לעשות? תתמודדו, זה ילד!) ואז לקבל סמס שני "סליחה, אני יודעת שאת לבד. את צריכה עזרה? אני אוריד עוגה או צעצוע?" ולהתבייש. ולהתרגש. כי זה כל כך פשוט וכל כך מרגש.
3 .זה לעבור דירה, כבר פעם שלישית, ולקבל בכל עזיבה ובכל כניסה חדשה לדירה צלחות מלאות כל טוב של אפייה בייתית מנשים שלמדת להכיר במהלך תקופת השכירות ומאנשים שאת עדיין בכלל לא מכירה.
וכן, על הצלחת יהיה פתק חלבי/פרווה. ולפעמים מצורפת גם ברכה. ואת לא מרגישה כפייה, להיפך. את מרגישה שמישהי עמלה וטרחה והצלחת הזו יש בה כל כך הרבה אהבה שאת רוצה לכבד בחזרה.
4 .זה כאשר רוב הפעמים שידפקו לך בדלת את לא תראי כלום בעינית, כי מאחורי הדלת תעמוד ילדונת קטנטנה או ילדון חמוד והם אלה שיושיטו לך את אותה הצלחת עמוסת המטעמים, את החלה הקטנה לשבת, את המכתב שהגיע בטעות אליהם או סתם את הנעל שלך שהבן שלך בן ה5 החליט לזרוק אתמול מהחלון.
ואם מי שדופקת זו השכנה, תמיד יציצו מאחריה לפחות 5 פרצופים קטנים מחייכים.
5 .זה לראות נשים מתוקתקות, מסוגננות, מאופרות ומטופחות ולבושות חלקן כמו במסלול תצוגת אופנת עלית, חלקן בשאנטי,
חלקן בשמלות חלוק שחורות יוצאות בבוקר לעבודה, חוזרות אחר הצהריים, אוספות מליון ילדים מהמסגרות והכל הכל בנועם וחיוך.
6 .זה לראות בחום של °42 מישהי עם גרביונים שחורים, שתי שכבות של ארוך, חצאית כבדה ארוכה מבד אטום - נראית ומריחה כאילו לפני רגע התקלחה והעיקר- מחייכת אלייך כאשר לך אין מושג מי זאת ואת בגופייה שלך וג'ינס קרוע שונאת את כל העולם ואחותו בעוד נחילי הזיעה ניגרים ונוטפים לך מכל מקום ובא לך בעיקר להשכב באמצע הכביש ולמוווווות.
7 .זה לגור בבנין של 4 משפחות, שיש בו 42 ילדים,והילדים היחידים ששומעים אותם הם... שלך??.
8 .זה מטפחות, כיסויים, פיאות, שטריימלים ענקיים, כובעים מסוגננים, כיפות שחורות, גרביונים לנשים, גרביונים לגברים, אורך
כזה של חצאית, אורך אחר של חצאית, בד כזה של שמלה, בד אחר של שמלה. חצאיות, שמלות, סרפאנים, צבע גרביון כחול,צבע שחור, צבע גוף, עם תפר מאחור, בלי תפר מאחור. אורך כזה של מכנסיים, אורך אחר. יידיש, עברית, רוסית, אנגלית,צרפתית, אמהרית, טיגרית- כל אחד זו קהילה אחרת, ישיבה אחרת, ניגון דיבור אחר, מנהגים אחרים (ואת, הכופרת, בקהילה משל עצמך).
וכולם חיים בשלום אחד לצד השני. זה לגלות שאם חשבת שאין בך סטיגמות ודעות קדומות? יש בך. והרבה. וזה לגלות כל סטיגמה וכל דיעה קדומה שלך מתנפצות בזו אחר זו וזה די מרגש כשחושבים על זה.
9 .זה לשמוע את השכנה מסיימת לשטוף את הבית ושוטפת את המדרגות באחד בלילה. לשמוע מהצד השני את חבל הכביסה חורק בשלוש בלילה אצל השכנה מהצד השני ובשש בבוקר לראות אצלה בחלון מלא גרביונים שחורים תקועים בין הסורגים לייבוש ועל השולחן הר של חולצות לבנות, מגוהצות מינימום כמו מדי א' בצבא. וגם זה, נכון, בחיוך.
ולהבין שזה לא כי הן מסכנות. אלא כי בית, כמו חומוס, עושים באהבה. מאיפה הן לוקחות את האהבה הזו, זו כבר תעלומה אחרת. מבטיחה לעדכן כשאגלה...
10 .זה להריח בשבע בבוקר ריח מעלף של עוגת שוקולד ולשמוע קול דקיק קורא "טאטע, טאטע, צוגיזונד!"
11 .זה לנסוע בכביש במהירות של 0 קמש, כי תמיד צץ איזה פעוט מאחורי אחת המכוניות ובעקבותיו הולכים אח או אחות לאמבוגרים ממנו בהרבה, מחייכים אליו באהבה, מניפים אותו על הידיים ולוקחים הצידה.
12 .זה לראות המון שחור ולהרגיש כמו ב"מצא את ההבדלים". 50 גוונים של שחור, כשכל שחור כזה הוא בעצם עולם אחר.
13 .זה לגלות שאיש לא מנסה לכפות עלייך כלום, לא להחזיר אותך בתשובה ולא לבקר כמה את לא בסדר.
זה לגלות שהדרך הכי טובה להשפיע על מישהו זה כאשר הוא רוצה להקשיב.
ולגלות שאדם רוצה להקשיב כאשר מחייכים אליו באמת.
ולגלות שבא לך להקשיב.
14 .זה כאשר בשיא הקורונה מתחת לכל בנין (כל בנין!) יש מנין 3 פעמים ביום,ומתחת לכל בנין כמעט יש תקיעת שופר בראש השנה.
ולטייל בערב שישי עם הילדים ולשמוע שירה של לכה דודי, אדון עולם או מזמור אחר משני צידי הרחוב, כמעט מכל רחבת בית
שני - מרגש, מצמרר ופתאום העיניים שלך מלאות דמעות וקשה לנשום ואת לא יודעת אפילו למ.... את מחפשת איזה משהו נורא סרקסטי ועוקצני לחשוב ו... לא מוצאת. אהבה, כנראה, מנצחת ארס.
5 .זה כאשר יש למטה קייטנה של ילדים כל אחר הצהריים, עשרות ילדים (בלי הגזמה) שבונים מחנה של 4 קומות לגמרי
בעצמם. והנה קטע- לא שומעים אותם. לא רעש, לא צעקות, לא קללות, לא ריבים. תזכורת לעצמי- לשאול מה שמים להם
באוכל?!
16 .זה לגלות שהילדים הם בדיוק אותם הילדים, שמתלהבים ממכונית על שלט או רחפן. אבל באותה המידה, אלו ילדים שמתלהבים מהדברים הקטנים- תיק חדש לגן. להשיט סירת נייר בשלולית, לשחק קלאס,מסירות, גומי, חמישה אבנים. ילדים שנהנים לשחק כדורגל עם האבא הרציני, שחוזר מהישיבה, ועושה איתם סט של משחק כאשר הוא מצמיד ביד את הכובע / כיפה לראש שלא יפול והפיאות על הראש ואלו של הציצית מתנופפות לו מהצדדים.. יש אבא עם פיאות קצרצרות, יש עם ארוכות ומסולסלות. יש עם מעיל שחור מתנופף, יש אבא עם חולצה לבנה מגוהצת בלבד, יש בכובע מהודר, יש בכיפה שחורה, יש אבא בנעלי ספורט שחורות ויש אבא בנעליים אלגנטיות.
50 גוונים של שחור, וקשה לא לבהות ולא לחייך (את רק מקווה שלא יחשבו שאת בוהה מהסיבות הפחות נכונות..).
17 .זה כאשר באמצע העיר, מתחת לכל בית, יש ערימה של עגלות יקרות, אופניים, קורקינטים, בימבות, צעצועים... ואת את הבימבה המסכנה שלך גוררת למעלה ומכניסה הביתה. אבל בסוף אומרת לשליח שמביא משהו או לחברה שצריכה להשאיר לך דבר מה ואת לא בבית- פשוט תשימי על יד הדלת כי כאן אף אחד, אף פעם, לא יגנוב ולא יקח מה שלא שלו. והשכנה מתקשרת בערב ושואלת "שונית, יש לך משהו על יד הדלת. את חוזרת היום? את רוצה שאני אכניס אליי בינתיים?". ואת יודעת שגם אם לא- זה עדיין יהיה מונח בדיוק באותו המקום.
17 .זה להבין שעגלת ילדים ישנה לא זורקים, אלא משתמשים בה לקניות. הקניות בסך הכל לא צריכה גגון תקין ולא מעצור.
אה, ואת הקניות עושים בעיקר הבעל והבנים! והם, אגב, מתקתקים את הקניות בסופר (הכשר למהדרין) ביעילות מפתיעה.
18 .אפרופו סופר כשר למהדרין- זה כאשר הכל בא באריזות ענק. וכאשר את שואלת את עצמך מה את תעשי עם 20 מעדנים או 4 ליטר סבון, את מבינה שאצל השכנים זה ייגמר תוך יומיים.
19 .זה כאשר החשש להחנות צמוד מדיי הוא לא מדלת של רכב שתיפתח ותדפוק את שלך (מפני שרוב הרכבים הם משפחתיים עם דלת הזזה הצידה), אלא שהשכנה תדפוק חלילה את הבטן ההריונית או הפוסט הריונית שלה כשהיא פותחת את דלת ההזזה ויוצא משם גן ילדים שלם. ואת לגמרי חושבת על זה ומשאירה מרווח ענק מכל צד.
20 .זה לשמוע בחמש בבוקר צעקות חנוקות "אהההה!!אהההה! אהההה!" ולדעת שזו השכנה שבשיא הקורונה לא הספיקה כנראה להגיע לבית החולים ויולדת בבית. ולא לדאוג, כי בכל רכב שני את רואה על המושב אפוד זוהר של איחוד הצלה או ידידים.
21 .זה לשמוע את השכן שלך טורק במהירות את הדלת ויורד בריצת טיל במדרגות כמעט כל יום באמצע הלילה, מתניע את הרכב, נוסע, וחוזר שעה או כמה שעות אחרי. והמחשבות שרצות לך בראש... וואי וואי, הדוסים האלה... ואז לחבר אחד ועוד אחד ולהבחין שבכל ערב שבת ובכל ערב חג, גברים יוצאים מהבית באמצע סעודה או בלילה, זורקים על עצמם תוך כדי ריצה אפוד זוהר ונוסעים הרחק מהמשפחה אל תוך הלילה לעזור למישהו, להציל חיים...
22 .זה כאשר בשיא הקורונה כולם עם מסיכות. וכולם נזהרים. ועדיין, כולם חולים. פשוט כי לכולם יש ילדים וילדים כמו ילדים -נדבקים ומדביקים.ועדיין התשובה ל"איך את מרגישה?" היא תמיד "ברוך ה'!"
23 .זה למצוא בשישי בערב גורים יונקים שקוראים לאמא שלהם, לחכות עד בוקר שבת שהיא תגיע, וכאשר את שומעת אותם בוכים בלי הפסקה- לבלות שעות, בשבת, עם גופיה(כי לא הספקת ללבוש משהו אחר) ומליון טלפונים מי יכול לקחת אותם לאומנה (ורובם עם רמקול, כי יש לך שני קטנים לרדוף אחריהם במקביל). ובלב לשנן "מי שיש לו בעיה, שיסגור את החלון. מישיש לו בעיה שלא יסתכל. מי שיש לו בעיה, שלא יקשיב. מי שיש לו בעיה..."
ואז במוצאי שבת, לראות איזו אמא שהפנים שלה מאירות בחיוך צנוע ועייף, שמאחורי החצאית שלה מציצות פנים מתוקות,ולשמוע "שונית, הילדים רצו לשאול מה קרה לחתולים. הם מאוד דאגו..." ולהבין שהיחידה שהייתה עם בעיה היא בעצם את.
ושוב הלב נפתח טיפה יותר.
24 .זה כאשר יש הצפת ביוב מטורפת והילדים ההם שמתלהבים מהדברים הכי פשוטים נועלים מגפי גומי וקופצים בביוב,מוצאים ענף ארוך ועושים ממנו חכה ומשחקים בביוב הזה - והאמא שלהם, כמו כל אמא רגילה, מתעלפת ברקע "אוי ואבוי, יש שם המון חיידקים!!"
25 .זה להתפעם בכל פעם מה "מתוק, זה מסוכן. לא חמוד, אני לא מרשה. בוא מתוק שלי, אמא תעזור. מה קרה, צדיק שלי?"ולהעריץ את האמהות הללו שמוצאות סבלנות כלפי 14 בזמן שאת לא מצליחה למצוא אותה עם 2.
26 .זה להבין שהשכן שמשפיל מבט לא עושה את זה כי את לא מספיק יפה בעיניו, ולא כי הוא חושב שאת טומאה מהלכת אלא כי הוא באמת ובתמים שומר את עצמו לאישה היחידה שהוא רוצה להסתכל עליה וזו אישתו בהווה או בעתיד.
27 .זה לשמוע אישה אתיופית נאנחת לילדים שלה "אוי, ווי זמיר" ולשמוע את הקטנים שלה משחילים פה ושם מילים ביידיש..
28 .זה לראות זוגות צעירים, מטיילים אחד לצד השני, בלי לגעת. והמבטים אומרים הכל וזכרון של משהו מאוד נקי, מאוד פשוט, מאוד טהור צובט לך בלב.
29 ואחרון. זה כאשר הבעל של השכנה עולה אחרייך ואת עם עגלה וקניות ושני ילדים ואת בקושי מעלה את זה במדרגות והוא מסכן מאחורייך, מחכה לעלות... ואת חושבת "בסדר, זה מה יש!" ואז הוא מחייך חיוך אמיתי, בלי מילים תופס את העגלה מלמטה, מעלה אותה בקלילות למעלה, נותן לגדול שלך ליטוף על השיער ונעלם.
וזה בעצם עוד המון, אבל זה בעיקר לגלות עולם שונה ויפה, אם רק נעיז להסתכל בלב פתוח.
אז בואו נרים לכל אותן הנשים שאין לי מושג איך הן עושות את זה - אבל כולן, ללא יוצא דופן, ראויות להערצה !

נשלח מהאנדרואיד שלי

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/9/2021 00:13 לינק ישיר 

תודה רבה על הדברים.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/9/2021 01:58 לינק ישיר 
מצדרביעי

יפה מאוד, מה שכן לא נעים לי להרוס את האידיליה, אבל האם היא לא מקבלת קריאת "שיקצע" 5 פעמים ביום?

שמעתי לצערי מכמה נשים שאיתרע מזלם להסתובב באזורים חרדיים וזכו לקריאות שיקסע ויריקות, אחת מהנשים הייתה אפילו סוג של דתייה שגרה אז בתמימותה בבר אילן, ועד היום שנים אחר כך היא בטראומה ופגועה מאמירות אלו...

תוקן על ידי מצדרביעי ב- 24/09/2021 01:58:44

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/9/2021 02:38 לינק ישיר 

מצדרביעי כתב:
מצדרביעי

יפה מאוד, מה שכן לא נעים לי להרוס את האידיליה, אבל האם היא לא מקבלת קריאת "שיקצע" 5 פעמים ביום?

שמעתי לצערי מכמה נשים שאיתרע מזלם להסתובב באזורים חרדיים וזכו לקריאות שיקסע ויריקות, אחת מהנשים הייתה אפילו סוג של דתייה שגרה אז בתמימותה בבר אילן, ועד היום שנים אחר כך היא בטראומה ופגועה מאמירות אלו...

כן, יש נשים חצופות שהולכות בלבוש מגעיל, לא כולן כאלה

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/9/2021 02:45 לינק ישיר 

רציף כתב:

מצדרביעי כתב:
מצדרביעי

גופיה וג'ינס קרוע מה נחשב?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/9/2021 06:16 לינק ישיר 

אימלוק: א. חרדיות מתכתבות בסמרטפון עם החילונית של השכונה ומביאות לה עוגות כשהן מסוגננות ומאופרות ולבושות חלקן כמו במסלול תצוגת אופנת עלית.
ב. ילדים חרדים באים אל החילונית של השכונה עם צלחת עמוסת מטעמים. ג. ילדים חרדים מאוד דואגים לחתולים.
ד. חרדים הם אתיופים דוברי יידיש.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/9/2021 08:53 לינק ישיר 
מצדרביעי

רציף כתב:
מצדרביעי כתב:
מצדרביעי

נשלח מהאנדרואיד שלי

אני מקווה שאתה מניח לעצמך שמסורתית-דתית לא הולכת עם לבוש פרובוקטיבי יותר מידי (פחות גורע מג'ינס וגופייה כפי שכבר אמרו פה)...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/9/2021 09:25 לינק ישיר 

מצטרפת לנאמר לעיל ומצטערת גם להרוס את האידיליה אבל זאת הכתבה הכי הכי הכי הכי הכי הכי הזויה שקראתי Ever ...

תוקן על ידי ליאתליאת ב- 24/09/2021 09:26:23

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/9/2021 09:31 לינק ישיר 

רציף כתב:
<>כן, יש נשים חצופות שהולכות בלבוש מגעיל, לא כולן כאלה

נשלח מהאנדרואיד שלי

לאף אשה יהודיה בעולם לא מגיעה יריקה , גם אם היא לבושה עם ג'ינס קרוע וגופיה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/9/2021 11:50 לינק ישיר 

ליאתליאת כתבה:

מצטרפת לנאמר לעיל ומצטערת גם להרוס את האידיליה אבל זאת הכתבה הכי הכי הכי הכי הכי הכי הזויה שקראתי Ever ...

אני מאמין שבעוד כמה שנים בארץ תסתכלי על הדברים כבר אחרת, בעז"ה.
נכון שיש בפוסט כמה גלישות, אבל הרוב די משקף את המצב.
והוא לא מתייחס לריכוזים החרדיים אלא יותר לפריפריה המעורבת. בהחלט.
כולל המשפט שלתושבי ציר ירושלים-מודיעין עילית-ב"ב נשמע מצחיק על ה"אתיופים דוברי אידיש".
אין אתיופים דוברי אידיש. כן יש אתיופים שגדלו בישיבות חרדיות שגם בספרדיות שבהן מונחים שגורים רבים נאמרים בהברה אשכנזית-מלעילית שלאוזניים חילוניות תמיד נשמעת כמו "אידיש"...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/9/2021 12:44 לינק ישיר 

פיינשמקער כתב:
ליאתליאת כתבה:

אני מאמין שבעוד כמה שנים בארץ תסתכלי על הדברים כבר אחרת, בעז"ה.
נכון שיש בפוסט כמה גלישות, אבל הרוב די משקף את המצב.
והוא לא מתייחס לריכוזים החרדיים אלא יותר לפריפריה המעורבת. בהחלט.
כולל המשפט שלתושבי ציר ירושלים-מודיעין עילית-ב"ב נשמע מצחיק על ה"אתיופים דוברי אידיש".
אין אתיופים דוברי אידיש. כן יש אתיופים שגדלו בישיבות חרדיות שגם בספרדיות שבהן מונחים שגורים רבים נאמרים בהברה אשכנזית-מלעילית שלאוזניים חילוניות תמיד נשמעת כמו "אידיש"...

נשלח מהאנדרואיד שלי

הלוואי , אני הכי אשמח בעולם ... מה שכן אני מסכימה איתך שבערים מעורבות זה אכן קיים .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/9/2021 14:28 לינק ישיר 

תסתכלו בפייסבוק שלה. היא מביאה דברים ברוסית ומסתבר שהיא רוסיה.
אך קשה לומר שהיא חילונית רוסיה סטנדרטית.
זה נראה שהיא מחוברת מאוד מאוד לדת.
משתפת אירועי תפילות וסליחות, סיפורים על החבדניק שעוזר ומשמח בבית חולים, על רב חרדי שעוזר לעולים רוסים, על ארגוני חסד חרדיים, על כמה ליברמן אנטישמי, ופוסטים מעמוד 'חרדים דתיים וחילונים מסרבים להיות אויבים' וכדו'.
יש משהו קצת מוזר.
אין אף תמונה שלה. אין אפילו צילומים של משפחתה או סביבתה. 

תוקן על ידי חריף_ומקשה ב- 24/09/2021 14:32:24

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/9/2021 14:31 לינק ישיר 

בזכותה נתקלתי בפוסט ההזוי הזה. היא שיתפה אותו.
ילדים חרדים טורפים ספרי מדע ולא חושבים שהעולם נברא רק לפני כ6 אלפי שנה? מההה?

@daniel katz
יש משהו שאני צריכה להוריד מהלב.
אני חרדי, חסידי, יהודי חרדי. אני גר בירושלים, באזור שהוא חרדי בבלעדיות חרדי לרחוב אחרי רחוב, פרבר אחרי פרבר, למרחק של קילומטרים. בכל השכונות האלה שהכבישים חסומים ואין מכוניות נוסעות בשבת, לכל משפחה עם כובע שחור יש הרבה הרבה ילדים וממש אין טלוויזיה. אני אישית רק לובש בגדים שחורים ולבנים, אשתי מתלבשת רק ברמות חסידיות של צניוס (צניעות), והבנים והנערות שלי כולם לומדים בבתי ספר חסידיים חרדיים שבהם השפה העיקרית היא יידיש. לילדים שלי אין ולעולם לא יהיו סמארטפונים, וגם לא היו באינטרנט בכלל. נקודה. הם לא יודעים מה זה מדיה חברתית ומעולם לא ראו סרט - אפילו לא אנימציה של דיסני.
חייתי שקוע באופן בלעדי בתרבות הזו ב-21 השנים האחרונות, אני חושב שאני מספיק מוסמך ומחוקר מספיק כדי לציין שהתאור העקבי של חרדים ויהדות תורה על ידי תקשורת מיינסטרים, מנטפליקס ועד חדשות היום יומיות, נמצא איפשהו בין אשליה, לשון הרע לבין המקבילה המילולית לגזענות אם אתם מחשיבים את עצמכם פחות עצומים מאיך שאתם מדמיינים שאנחנו חרדים, אז תרשו לי לשתף כמה פרטים אישיים על המשפחה שלי, ומשפחות נוספות בשכונה שלנו, כדי לראות כמה טוב הנרטיב הנפשי שלכם תואם למציאות:
- חוץ מלימוד תורה בכל יום, רוב הגברים בשכונה שלנו עובדים במשרה מלאה או חלקית.
- נשים רבות באזורנו עובדות. יש כאלה שאפילו מנהלים עסק או חברה משלהם. אלו לא נשים מיוחדות או ′′ משוחררות ′′ - כל כך נורמלי כאן שזה אפילו לא נקודת דיון.
- אשתי היא אמא במשרה מלאה מבחירה, שלמרות השתתפות במכללת ליגת הקיסוס, מוצאת את זה דבר עמוק ומשמעותי להקדיש לו את חייה. אם היא לא הייתה עושה זאת, היא הייתה הולכת למצוא עבודה. שימו לב, היא גם משתתפת בשיעורי תורה כל שבוע, מתאמנת גם עם מאמנת כושר נשית (שהיא גייז) וגם עם מדריכת פילאטיס, כותבת ועורכת מאמרים לזוג אתרים ומגזינים גלובליים, ומנטלת אישית מספר נשים. שום דבר מזה לא נראה חריג.
- ילדים בקהילה שלנו הולכים לבתי ספר תורה בהם הם לומדים (הפתעה!) תורה. הם שוטפים בשלוש שפות מגיל צעיר והבנים אפילו קוראים ומבינים רביעית (ארמית). כל הילדים לומדים דקדוק, מתמטיקה ומדעים. פעילויות שבועיות אחרי בית ספר כללו מוזיקה (כינור, תופים, פסנתר), טה קוון דו, שחייה, אומנות, עבודות עץ ורובוטיקה. בית הספר של הבנות מלמד כלים של אינטליגנציה רגשית. מנהל בית הספר של הבנים לא מהסס להפנות ילדים לאוט במידת הצורך. אני מתרגלת מדיטציה עם ילדיי מספר פעמים בכל שבוע. אף אחד מהילדים שלנו לא חושב שהעולם הוא ממש בן 6,000 טורפים ספרים על מדע וחושבים שזה מגניב. הם יודעים שדינוזאורים קיימים ולא מוצאים את זה מאיים באופן קיומי. יש להם טלסקופ שאיתו הם אוהבים לצפות בכוכבים.
- הנשים במשפחה שלי (כמו הגברים) מתלבשות רק בצניעות לפי תקני חרדי הבנות לא חושבות שזה מעיק או מדכא. נקודה. לא מלמדים אותם שיופי הוא רע בטח שלא מלמדים אותם לשנוא את גופם, חס וחלילה. בכל בוקר כשהם מתלבשים, הם שמחים באופנה שלהם ונראים יפים כמו כל בחורה חילונית. פשוט יש להם חוש אופנה שונה ממה שהתרבות החילונית מכתיבה. (לרוע המזל בשבילי, זה לא זול יותר. )))
- הרבנים החרדיים המקומיים שאנחנו מקבלים מהם הדרכה הם עמוקים, חמים, רגישים, תומכים ואינטליגנטים רגשית. אם הם לא היו, לא היינו הולכים אליהם
- הבנים שלי מניחים שהם יגדלו ללמוד תורה, כמה שהם רוצים, ואז כשהם מוכנים, למצוא עבודה טובה או ללמוד מקצוע כדי לתמוך בכל אורח חיים שיבחרו. הבנות שלי מניחות שהן יהיו נשים ואמהות (שהן לא יכולות לחכות להן) אבל הן גם מעודדות בחום להתאמן בכל מקצוע אחר שהן חושקות בו. (בתי בת ה-9, מפטפטת עם חברתה בסלון, הגיבה הרגע, ′′ אני רוצה להיות אמא ומורה ואמן." חברה שלה ענתה, ′′ אני הולכת להיות מורה לבלט.") כל האופציות על השולחן, והעתיד שלהן נראה בהיר.
- אנחנו אוהבים לחיות בישראל המודרנית, מרגישים גאים ומבורכים להיות כאן, ולעיתים קרובות סופרים וחוגגים את ברכותיה. כל מי שבאזור שלי מצביע. לפעמים אפילו לא מסיבות חרדיות. אני משלם מיסים. (והם יקרים!) )))
- כאדם חרדי, אני שמח שיש לנו ייצוג חרדי בממשלה - אם כי אני לא תמיד אוהב או מאשר איך שהפוליטיקאים החרדים מתנהגים, או מה שהם בוחרים לייצג. לפרוטוקול, אני מפוקפק באותה מידה גם בפוליטיקאים חילונים. 8;
- בזמן שאני לא מבלה הרבה בתל אביב, יש לי כמה חברים יזמים חרדים קרובים שהקימו שם סטארטאפיסטים בהייטק, והם - בורוך השם! - עושה טוב מאוד.
- אנחנו לא שונאים את כל האנשים הלא דתיים. הילדים שלנו לא זורקים אבנים על מכוניות חולפות בשבת. אני בספק אם הם אפילו מכירים מישהו שיעשה את זה או יחשוב שזה בסדר. לעתים קרובות אנחנו מדברים על הערך התורה של אכפתיות ולהיות רחמנים כלפי כולם. כמשפחה, אנחנו מנסים באופן יזום למצוא דרכים לשפוט אחרים בפרגון (גם אלה שזורקים אבנים על מכוניות חולפות בשבת). )))
- אנו מזמינים את כל סוגי הדתיים והחילונים להצטרף לארוחות השבת שלנו בכל שבוע והילדים פתוחים, שמחים ובטוחים לברך את כולם. (לא, אנחנו לא חב ′′ ד.) אחת הסיבות הרבות לארח אורחים כאלה בשולחן שלנו היא ללמד את הילדים את הלקח הזה.
- בזמן שטכנית היינו מסווגים כימין ואנחנו בכלל לא קונים את הנרטיב ה ′′ פלסטיני ′′ המודרני, אנחנו בטח לא שונאים את כל הערבים, וגם אין לנו שום רצון לגרש את כולם מהאדמה. אנחנו מברכים בחום את כל מי שמחפש לשכון כאן איתנו בשלום ואנחנו כואבים ועצובים לראות את הסבל ואובדן חייהם של כל המשפחות והילדים הערביים התמימים - כמו כל בן אדם הגון.
- מבין המשפחות המקומיות שאני מכירה שהילדים שלהם כבר לא מזדהים כדתים, אף אחד בכלל לא בחר להתכחש לילדים שלהם. עצם המחשבה, בקהילות מסור משפחתיות באהבה שכזו, קשה לדמיין. אני לא אומר שזה לא קורה, אני רק אומר שזה לא נפוץ כמו שזה מתמזמז. אלא, המשפחות הללו מחויבות ללא לאות, ללא לאות, עמוק, בחמלה, לשמור על כל קשר עם ילדיהם, ולהדגיש שלא משנה מה, משפחה היא הדבר החשוב ביותר. כי זה נכון.
- אנחנו לא רק חיים את החיים שלנו בעיוורון, דוגמטיים מקפידים על חוקים דתיים ריקים; אלא, אנחנו עוסקים לעתים קרובות, חוקרים ודנים לעשירותה, עומק ומשמעותה של תורה. הילדים שלנו אוהבים ללמוד תורה, להתפלל ולעשות מצוות. הם מתרגשים מאוד משבת ופסטיבלים. סגנון החיים הזה בשום אופן לא מדכא או מעמיק עבורם. אם היית מציע להם את זה, הם היו צוחקים וחושבים שאתה משוגע.
- אנחנו החרדים אנשים נורמליים: אנחנו צוחקים, אנחנו בוכים, אנחנו קונים יותר מדי רהיטים של איקאה, ואנחנו נאבקים בכל החיים עליות וירידות, בדיוק כמו כולכם. חלק מהקהילות שלנו יותר בריאות ומאוזנות, חלקן פחות; חלקן יותר חמות, יותר יפות ופתוחות יותר, חלקן יותר סגורות, דוגמטיות ושיפוטיות; חלק מהמנהיגים שלנו אציליים ומוקצבים, וחלקן די בכנות אידיוטים... בדיוק כמו כל מיני נייגבורודים סקוולריים בעולם. אבל אחרי שגדלתי לחיות אורח חיים חילוני בעצמי, והיום בהיותי חרדי מבחירה, אני יכול להעיד שבקהילות האלה בדרך כלל יש תחושה גדולה ומוחשית יותר של רווחה, חום, שלווה, חיבור ומשמעות. אנחנו אוהבים ומרגישים מבורכים לחיות את החיים האלה ולא נרצה אחרת.
אם קשה לבלוע את התיאור הזה של חיי חרדים, תזהרו לא לדחוף אחורה עם ההגנות המשומשות לעתים קרובות כמו: ′′ ובכן, אתם סתם חריגים מהכלל...", ′′ אתם רק חרדים אמריקאים ", ′′ אתם תשובה של באלי ", ′′ ובכן, אני מכיר חבורה של חרדים שהם בכלל לא כאלה ".... כי האמת היא, שבזמן שאולי יש הרבה חרדים שהם לא כמו מה שתיארתי לעיל, זה עדיין מדויק ".... תיאור של מאות אלפי חרדים בישראל ובארה ′′ ב - חלק הגון מכל החרדים בעולם. וזה ממש הנקודה שלי - איך זה שאף פעם לא רואים את הדמוגרפיה החרדית המשמעותית הזו מיוצגת בתקשורת, בסדרות הטלוויזיה, או בחדשות? איך זה שאנחנו בעיקר רואים את הקלישאות הכי חשוכות והכי בעייתיות במקום?
ולסיום, אם כל העובדות שרשמתי למעלה על הקהילות שלנו קשה לכם לקבל כנכונות, אז אולי התמונה שיש לכם בראש על חרדים פחות מבוססת על עובדות ומציאות ויותר מבוססת על סטריאוטיפים, פחד, שנאה , ואפליה - כמו כל צורה אחרת של דעות קדומות בעולם.
רוצה להוכיח שאני טועה? ובכן, אתם מוזמנים לבוא להתווכח איתי ועם משפחתי בשולחן השבת שלנו בשישי בערב. זה יהיה אושר וכבוד לארח אתכם. 1;6;

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/9/2021 14:47 לינק ישיר 

וכמובן שיש לא מעט תגובות בפייסבוק על כך שהפוסט סטה הרבה מן האמת..

Daniel Weil

כשאנחנו גרנו בשכונה מתחרדת, ראינו הרבה יופי אבל קיבלנו גם לא מעט הערות אלימות יותר ופחות לגבי לבוש וכ'. אז ממש לא קונה את זה שאף אחד לא מעיר לה על הלבוש שם.

Betty Meir
אני שמחה מאוד עבורך שזאת החוויה שלך.
כדתלשית שגרה באזור חרדי בעבר החוויה שלי שונה לגמרי.
בסגנון של איומים לבעל דירה שיוציאו על פישקווילים בעיר כי משכיר דירה לחילוניה, שכנים שלא החליפו איתי מילה(או שכנות..) תמיד מבטים שגורמים לך לזוז באי נוחות, איסור על הילדים שלהם לשחק או לדבר עם הילדים שלי, כמובן שחלילה לא יכנסו אלינו הבייתה כי יש לנו את המכשיר ״הטמא״ וכו׳…

Rosette Tobias
לא נעים לי להגיד, ההורים שלי גרים במאה שערים גרתי כחילונית שם מגיל 5, לא מזדהה ולא מכירה שום דבר מהחוויה שציינת.

אודליה גמליאל
גרתי כחרדית בין חרדים ולא קיבלתי את כל הטוב שאת מספרת עליו.

Chaya Eliaz
זה מאוד תלוי מי הזרם לידו את גרה,
יש כאלה שתסובבי לידם עם גופיה ומכנס ויחטפו עליך סיבוב ויש כאלה שבכל זאת יכבדו ויקבלו אותך,
מהחוויה האישית שלי עם הזרם אותו אני מכירה, שהוא קיצוני, החוויה לא הכי נעימה, ספגנו לא מעט הערות, לא מעט ניכור

Efrat Siboni
אני חרדית מבית חרדי שגדלה בשכונה דוקא מעורבת . ולא הצלחתי לראות את כל היופי שראית! 

Liron Fund
פוסט שמתאר אידיליה שלא לגמרי משקפת את המציאות כולה, את הגישה לאישה בדת.
ומאחורי החיוך הרגוע של אישה יתכן שיש אישה כבויה, עייפה שפשוט לא מכירה שום אידיאל נשי אחר

Shlomit Pery
הפוסט הזה מוזר בעיני, כי החוויה שלי שונה לגמרי, ואני חייתי כחילונית בבני ברק מיום לידתי ועד גיל 22, עדיין מבקרת את אמי שחיה שם בשכונה שהתחרדה מאוד (וצריכה ללכת הרבה ברגל כדי לבקר אותה בשבת בגלל שיש מחסומים) ועוברת לא פעם במקומות אחרים בעיר המוזנחת, ובנוסף אחותי היחידה חזרה בתשובה, נעשתה קיצונית מאוד וחיה בשכונה כזו בבית שמש ונוסף אליה יש לי במשפחה המורחבת חרדים בגוונים שונים. ועוד משהו: חלק מן הסעיפים אינם מלהיבים אותי כלל, למשל סעיף 14

ענת אלות
כמי שחוותה התקף חרדה בבני ברק - לאף אחד שם לא היה אכפת גם אם הייתי מתה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/9/2021 14:58 לינק ישיר 
יוחנןש

ליאתליאת כתב:

לאף אשה יהודיה בעולם לא מגיעה יריקה , גם אם היא לבושה עם ג'ינס קרוע וגופיה.

למה לא?
אם לפעמים גם מצוה לשורפה, או לסוקלה - לאישה היהודיה,
בוודאי יש מצב שראוי לירוק עליה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/9/2021 15:30 לינק ישיר 

מדהים לראות את כל ה"חרדים" נזעקים להסביר לחילונית שכל מה שהיא ראתה לא ממש נכון, ולא הכל וורוד אצל החרדים, שמא חלילה מישהו ישתכנע מהפוסט הזה שטוב לנו כחרדים.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > שונית מלטוב ; איך זה להיות חילונית בשכונה חרדית ?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext