נשלח ב-29/9/2021 14:10
בנט טעם מההוליפצעס של שמחת תורה במטוס ! תפילין הוא שם הפעם בצינעה כמנהג אנ"ש ביום טוב שני של גלויות !תוקן על ידי חסדא ב- 29/09/2021 14:26:34
נשלח ב-29/9/2021 14:29
עבירה די קטנה
נשלח ב-29/9/2021 18:04
כרוב ממולא בלע"ז
נשלח ב-29/9/2021 18:54
לא מאמין שהוא אכל הולופצ'עס או כפי שאומרים אחינו החונגרים מחונגריה - חולופצ'עס לא משנה באיזה יום ! ! ! אין לו הרי טעם בשום דבר.............שהוא יבין בטעם של הולופצ'עס - חולופצ'עס???????
נשלח ב-29/9/2021 19:23
בנט א-סימטומטי לדת. דת - לא מעניין.
נשלח ב-29/9/2021 19:49
חסדא כתב: כרוב ממולא בלע"ז
נשלח ב-29/9/2021 20:48
סליחה על הבורות... "הוליפצעס"? מה זה?
כרוב ממולא אני מכיר בשמות "קאפוסטו'' ו''פראקעס"
נשלח מהאנדרואיד שלי
נשלח ב-29/9/2021 21:18
אךטובוחסד כתב: סליחה על הבורות... "הוליפצעס"? מה זה?
נשלח מהאנדרואיד שלי
ההונגרים או החונגרים אומרים 'טולטוט - קפוסטו' עיין בגוגל ותמצא כמה מתכונים ! לידיעתכם, של אישתי הכי הכי טעים ..........
נשלח ב-29/9/2021 22:46
במשפחות שונות זה מוכר בשמות שונים. השמות היותר נפוצים זה "הוליפצ'עס", "קאפוסטו", ו"קרוט". אגב, המקור של המאכל הוא לא מהמטבח היהודי, זה מאכל נפוץ גם בין הגויים בכל רחבי מזרח אירופה. (שם הוא מוגש לפעמים לצד יוגורט או שמנת).
נשלח ב-30/9/2021 00:12
תשיעי כתב: במשפחות שונות זה מוכר בשמות שונים. השמות היותר נפוצים זה "הוליפצ'עס", "קאפוסטו", ו"קרוט". אגב, המקור של המאכל הוא לא מהמטבח היהודי, זה מאכל נפוץ גם בין הגויים בכל רחבי מזרח אירופה. (שם הוא מוגש לפעמים לצד יוגורט או שמנת).
מה שנכון נכון אגב 'קרוט' או 'קרויט' זה כרוב ביידיש ולא כרוב ממולא
נשלח ב-30/9/2021 00:17
מדברים מדברים אבל עדיין לא ראיתי מתכונים. אנא שתפו.
נשלח ב-30/9/2021 00:24
געפילטע זה כמובן 'ממולא' באידיש. לדעתי זה תחליף לקרעפלאך הממולאים בבשר, כי מכינים את זה גם בפורים (בסעודה מפסקת זה קצת פחות מומלץ מסיבות ידועות, אם כי אין לי מושג, אולי כן אוכלים את זה בו). יש אומרים שכל העניין הוא לאכול בשר 'מכוסה' כי זה קצת יו"ט...
נשלח ב-30/9/2021 00:43
קרעפלעך זה בשר עטוף בבצק שאוכלים בהושענא רבה, ערב יום כיפור, ופורים.
שלושת ימים שמכים
הושענא רבא הושענות
ערב יום כיפור כפרות (מען שלאגט כפרות)
ופורים המן
וסימנך הכ"ה תכ"ה
ה'ושענא רבא
כ'יפורים
ה'מן
ת'אכל
כ'רעפלעך
ה'רבה
אבל האלעפצ'עס זה מאכל של שמחת תורה, בשר עטוף בתוך עלי כרוב
נשלח מהאנדרואיד שלי
נשלח ב-30/9/2021 16:16
רעיונוביץ כתב: תשיעי כתב: במשפחות שונות זה מוכר בשמות שונים. השמות היותר נפוצים זה "הוליפצ'עס", "קאפוסטו", ו"קרוט". אגב, המקור של המאכל הוא לא מהמטבח היהודי, זה מאכל נפוץ גם בין הגויים בכל רחבי מזרח אירופה. (שם הוא מוגש לפעמים לצד יוגורט או שמנת).
מה שנכון נכון אגב 'קרוט' או 'קרויט' זה כרוב ביידיש ולא כרוב ממולא
חיילי בעלות הברית במלחמת העולם השנייה היו מכנים את חיילי הווארמאכט "קראוטים" ע"ש הכרוב הכבוש שהיו רגילים לאכול.
נשלח מהאנדרואיד שלי
נשלח ב-30/9/2021 22:15
רעיונוביץ כתב: סליחה על הבורות... "הוליפצעס"? מה זה?
נשלח מהאנדרואיד שלי ההונגרים או החונגרים אומרים 'טולטוט - קפוסטו' עיין בגוגל ותמצא כמה מתכונים !לידיעתכם, של אישתי הכי הכי טעים ..........
אולי תביא לידיעתנו גם את המתכון שלה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
1 2 1 2 סך הכל 2 דפים.
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.