עמותה של חסידי גור חויבה להחזיר מיליונים שקיבלה להקמת חדר מיון באשדוד והכסף נעלם
עמותת רפואה וישועה של חסידי גור תחזיר למדינה כ - 10 מיליון ש"ח שקיבלה כדי להקים חדר מיון קידמי באשדוד, לפני 14 שנה. עד היום לא הוקם המרכז והכסף - נעלם. למרות זאת המדינה לא דורשת ריבית והצמדה. רק לאחר שחה"כ ליצמן השייך לחסידות סיים את תפקידו שר הבריאות, המדינה החלה להאיץ את הגביה
האם המבנה שנמכר תמורת חמישים ושבע מיליון שקל הוקם על מגרש הקצאה?
נשלח ב-29/9/2021 21:23
לא צריך לחפש הרבה,
הכסף נמצא עד הפרוטה האחרונה אצל "מוישה זוכ - מיר"
(מוישה חפש אותי - בעברית)
או במילים אחרות, את הכסף הם לא ימצאו כך כך מהר...........
נשלח ב-29/9/2021 22:09
גרשום
פורסם שאחרי שבית המשפט הטיל עיקולים על הנתבעים הגיעו הצדדים לפשרה שקיבלה תוקף של פסק דין ולפיה כל כספי התמיכה בסך 9600000 ש״ח יוחזר לקופת המדינה בתוך 60 יום.
נשלח ב-29/9/2021 23:00
רעיונוביץ כתב:
לא צריך לחפש הרבה,
האם המבנה שנמכר תמורת חמישים ושבע מיליון שקל הוקם על מגרש הקצאה?
לא מבין. אם זה נכון שהם עשו אקזיט של 57 מיליון על המגרש, אז למה להחזיר רק את 'הקרן' של הקצאה?
נשלח ב-30/9/2021 09:04
אתה מערבב "צוויי דינים": הם קיבלו מענק לבנייה שאותו העמותה נדרשת להשיב בעקבות מכירת המגרש שקיבלה (לכאורה) בהקצאה. בלי לדווח על מכירת המגרש. הכי קל זה לחשוב שמדובר בנוכלים וכו' אבל יש מצב שבעקבות המשבר העולמי כטענת העמותה וכו' או שמלכתחילה העמותה נכנסה לנעליים גדולות. ייתכן-גם, שהחברה שרכשה את המגרש התחייבה לעמותה לבנות חדר מיון. אני מאמינה-שאין חשד לפלילים, אחרת זה היה תיק פלילי על כל המשתמע מכך.
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 30/09/2021 09:24:42
נשלח ב-30/9/2021 09:14
פסתםנחמד כתב:
רעיונוביץ כתב:
לא צריך לחפש הרבה,
לא מדויק: במידה והעמותה חדלת פירעון אז הכסף יישאר אצל מוישה זוכמיר-נישט
נשלח ב-30/9/2021 09:33
רעיונוביץ כתב:
לא צריך לחפש הרבה,
אתה מודע לזה שכתבן פלוס קרא שאמרת "שאת הכסף לא ימצאו כל-כך מהר"?!
נשלח ב-30/9/2021 09:54
לךתדע1 כתב:
המונח המשפטי חדלות פרעון אינו מילת קסם הפוטרת את חברי העמותה מאחריותם להשבת הכסף. עליהם להוכיח כי "התנדפות" המיליונים שקיבלו מהמדינה אירע בתום לב וכי התנהלותם הייתה תקינה.
העובדה שבית המשפט הטיל עיקולים על נכסיהם של חברי העמותה מלמדת שהוא השתכנע שיש לעמותה כסף, ואכן בעקבות כך הם הגיעו להסדר על השבת סכום התמיכה כולו בתוך 60 יום. הסדר שקיבל תוקף של פסק דין.
נשלח ב-30/9/2021 17:16
גרשום כתב:
המונח המשפטי חדלות פרעון אינו מילת קסם הפוטרת את חברי העמותה מאחריותם להשבת הכסף. עליהם להוכיח כי "התנדפות" המיליונים שקיבלו מהמדינה אירע בתום לב וכי התנהלותם הייתה תקינה.
העובדה שבית המשפט הטיל עיקולים על נכסיהם של חברי העמותה מלמדת שהוא השתכנע שיש לעמותה כסף, ואכן בעקבות כך הם הגיעו להסדר על השבת סכום התמיכה כולו בתוך 60 יום. הסדר שקיבל תוקף של פסק דין.
הליך הרמת מסך לא ננקט, ומשכך, לא ניתן לרדת לנכסיהם הפרטיים של חברי העמותה.
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 30/09/2021 17:21:24
נשלח ב-30/9/2021 17:58
למיטב הבנתי, העמותה פעילה, חיה ובועטת. התחמקותה מלהשיב את כספי התמיכה חרף אי-עמידתה בהתחייבותה, היא שהביאה את בית המשפט להיעתר לבקשת התובעת להטיל על נכסי חבריה עיקולים.
נשלח ב-30/9/2021 18:00
ומה עם כל האנשים שנתנו להם כסף בשביל הפרויקט הזה?
כן, אני מכיר אנשים שנתנו. לא סתם אומר
נשלח ב-30/9/2021 18:18
גרשום כתב:
למיטב הבנתי, העמותה פעילה, חיה ובועטת. התחמקותה מלהשיב את כספי התמיכה חרף אי-עמידתה בהתחייבותה, היא שהביאה את בית המשפט להיעתר לבקשת התובעת להטיל על נכסי חבריה עיקולים.
אתה מערבב בין נכסי העמותה לבין הנכסים הפרטיים של חבריה, שעליהם, לא ניתן להטיל עיקולים במידה ואין הרמת מסך. בגלל שהעמותה פעילה ובמיוחד שהיא מכרה את המבנה לחברה פרטית, כך שבקופתה מונחים( לכאורה) עשרות מיליוני שקלים מכספי המכירה. זה מה שמייתר להרים מסך ולחפש את הכסף. (הכול לכאורה) אבל אדרבה אשמח שתביא סימוכין לגרסתך שהוטלו עיקולים על נכסים פרטיים של חברי העמותה.
נשלח ב-30/9/2021 18:41
פסתםנחמד כתב:
רעיונוביץ כתב:
לא צריך לחפש הרבה,
אתה מערבב בין נכסי העמותה לבין הנכסים הפרטיים של חבריה, שעליהם, לא ניתן להטיל עיקולים במידה ואין הרמת מסך. בגלל שהעמותה פעילה ובמיוחד שהיא מכרה את המבנה לחברה פרטית, כך שבקופתה מונחים( לכאורה) עשרות מיליוני שקלים מכספי המכירה. זה מה שמייתר להרים מסך ולחפש את הכסף. (הכול לכאורה) אבל אדרבה אשמח שתביא סימוכין לגרסתך שהוטלו עיקולים על נכסים פרטיים של חברי העמותה.
בהנחה שדין עמותה כדין חברה כתוב בסעיף "(א) (1) בית-המשפט רשאי לייחס חוב של חברה לבעל מניה בה, אם מצא כי בנסיבות העניין צודק ונכון לעשות כן, במקרים החריגים שבהם השימוש באישיות המשפטית הנפרדת נעשה באחד מאלה...