| נשלח ב-12/10/2021 21:34 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-12/10/2021 21:47 |
|
| |
מי זה ה"יורש"? בכל מקרה, הדברים יפים אבל כמובן שיש להתייחס אליהם בזהירות הנדרשת (כמו הרבה דברים מברסלב...)
|
|
|
|
| נשלח ב-12/10/2021 22:14 |
|
| |
לדעתי זה אחת מהנקודות החזקות שבגללה מתקרבים כל כך הרבה לר' נחמן. מכל הגוונים והסוגים פשוט לא מסתכלים על העבר ומתמקדים בעכשיו ממילא נפתרות המון בעיות. רק צריך להאמין בזה... זה שבד"כ טיפול פסיכולוגי הוא לא פתרון אלא רק הקלה זה מוסכם על כולם מה גם שהרבה פעמים הבן אדם עובר ממטפל למטפל ללא סוף לבעיה.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/10/2021 00:25 |
|
| |
מילא היה מדבר רק על פסיכולוגיה. אמנם מסוכן אבל לא ברמה גבוהה, אבל לדבר נגד פסיכיאטרה זה לשחק באש. ולא צריך להרחיק לכת, בתקופה האחרונה ראינו מה שקורה למי שמשחק עם נפשות הזקוקות לכך.
פסיכיאטריה זה בדיוק כמו כל רפואת הגוף. והמדע בזה מפותח מאד. ופסיכיאטר שאומר לאכול ביום הכיפורים חייבים לשמוע לו כמו לרופא משפחה.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/10/2021 08:41 |
|
| |
מי זה הרב שמדבר ? זה הרב שיק הידוע המוהר"ש ?
|
|
|
|
| נשלח ב-13/10/2021 08:49 |
|
| |
חסידות היא דרך נפלאה בעבודת הבורא יתברך , אך אני מסכימה עם דעתו של קלעפער שבעניינים פסיכיאטריים צריך משנה זהירות וההתעלמות מכך יכולה להיות מסוכנת ולעלות במחיר כבד . הקושי והנטיה להתכחשות של אנשים בהתמודדות וקבלה של בעיה שמצריכה טיפול שהוא מעבר לשיחות מובנת , רק שלפעמים היא בלתי נמנעת עם כל הצער והאכזבה שבדבר . אדם ששרוי בחרדה קשה או דיכאון כמה שינסו לומר לו שאין עבר ומתחילים מחדש ושאין בכל המחשבות שלו ממש , זה לא ירגיע אותו . זה עצוב אבל זאת המציאות .
|
|
|
|
| נשלח ב-13/10/2021 09:18 |
|
| |
גם כשהדובר הוא ברסלב עם כל היחס שלהם לרפואה, ואילו אני השקעתי שנים בלהכיר את הפסיכולוגיה, אני לא יכול לפטור את דבריו כהבלים.
זה שהזכיר את הפסיכיאטריה זה 'כדי נסבה', או שלא התכוון או שלא ידע מה זה, הוא מדבר על לחפור בעבר וזה ממש לא הפסיכיאטריה. ואגב, הוא אומר שברסלב מחדשת את זה שלא צריך לחפור בעבר, והאמת שהפסיכלוגיה כיום נוטה מאוד לכיוון הזה, זוהי הפסיכולוגיה ההתנהגותית, ה-B של ה-CBT, הם נוטים לומר שהחפירה של פרויד בעבר לפעמים רק מזיקה.
אבל, היחס בין התועלת שבפסיכולוגיה מדעית לבין הסכנה בלתת לאפיקורס לחפור לך בנפש, הוא לא פשוט בעיניי, ואפילו פסיכולוג דתי וחרדי, שלמד את החוכמה כחמור נושא ספרים, הופך להיות פה להשקפה כפרנית ומסוכנת. מצד שני פסיכולוג חרדי שלמד והחליט להמציא בעצמו 'שיטה' על פי התורה, גם לא נראה לי רציני... אני לא רואה מוצא מהפלונטר, אולי אני אמציא את השיטה ה'אמיתית' :)
אם פסיכולוג אומר שמותר לאכול, כנראה שצריך לאכול, אבל עדיין ידוע לי על כמה הוראות 'פיקוח נפש' של פסיכולוגים, ששורשם בכפירה, ולפעמים בריצה עיוורת של דתיים לחדשנות ורפורמה על חשבון הדת. קשה להכביר במילים כי צריך דוגמאות, מי שמתעניין שיראה את הסרט 'אמא לא משוגעת' (הוא בתשלום באינטרנט), שם רב קהילה מתיר חו"נ לנידה, וגם במובן מסויים ניגון בפסנתר בשבת, לדעתי בטעות ובשקר.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-13/10/2021 10:53 |
|
| |
אני מסכימה שלא תמיד צריך לחפור בעבר "ולהציף" . ישנם מטפלים לא מקצועיים שלפעמים מכניסים רעיונות לראש המטופל , דברים שהוא לא חשב עליהם בכלל עד כדי "להפיל תיקים" והאשמות כלפי בני משפחה של המטופל , אפילו על הוריו . כבר שמענו על מטפלים בורים שנותנים גושפנקא לזוגות שלא להיות בקשר עם המחותנים שלהם - שוד ושבר ממש . אם כי אני סוברת ששיחות יכולות מאוד מאוד מועילות ואפילו רק כדי שיקשיבו למטופל והוא יוציא את אשר על ליבו שזו חצי מהרפואה . כל זה לעניין פסיכולוגי אך כשמגיעים לתחום פסיכיאטרי המצב שונה לגמרי . מטפל מודרני כמו קואצ'ר , אם הוא מוסמך ואחראי , יודע שאסור לו לגשת לטיפול בבן-אדם עם בעיות נפשיות . אגב פסיכולוג אינו מוסמך להתיר אכילה ביום כיפור או לפסוק כל הלכה שהיא , פסיכיאטר נותן חוות דעת רפואית ועם זה ניגשים לרב .
|
|
|
|
| נשלח ב-13/10/2021 11:12 |
|
| |
ירו_שלמי
| ליאתליאת כתב: |  | | אני מסכימה שלא תמיד צריך לחפור בעבר "ולהציף" . ישנם מטפלים לא מקצועיים שלפעמים מכניסים רעיונות לראש המטופל , דברים שהוא לא חשב עליהם בכלל עד כדי "להפיל תיקים" והאשמות כלפי בני משפחה של המטופל , אפילו על הוריו . כבר שמענו על מטפלים בורים שנותנים גושפנקא לזוגות שלא להיות בקשר עם המחותנים שלהם - שוד ושבר ממש . אם כי אני סוברת ששיחות יכולות מאוד מאוד מועילות ואפילו רק כדי שיקשיבו למטופל והוא יוציא את אשר על ליבו שזו חצי מהרפואה . כל זה לעניין פסיכולוגי אך כשמגיעים לתחום פסיכיאטרי המצב שונה לגמרי . מטפל מודרני כמו קואצ'ר , אם הוא מוסמך ואחראי , יודע שאסור לו לגשת לטיפול בבן-אדם עם בעיות נפשיות . אגב פסיכולוג אינו מוסמך להתיר אכילה ביום כיפור או לפסוק כל הלכה שהיא , פסיכיאטר נותן חוות דעת רפואית ועם זה ניגשים לרב . |
|
מסכים. ולגבי שיחות הרי זה עלה כבר במחקר שגם התועלת של פסיכולוגים הכי מקצועיים היא בחלקה הגדול על ידי עצם ההקשבה. ודוקא לכן ניתן במקרים קלים להשתמש בקאוצ'ר 'פשוט', שאינו מתיימר להמציא שיטות.. אך במקרה של בעיות שאדם לא מקצועי עלול להזיק, גם אני, עם כל מה שכתבתי, כנראה אשלח לפסיכולוג מקצועי, אין עדיין פתרון עדיף..
|
|
|
|
| נשלח ב-13/10/2021 14:57 |
|
| |
| הכובס1 כתב: |  | מי זה הרב שמדבר ? זה הרב שיק הידוע המוהר"ש ? |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-13/10/2021 15:25 |
|
| |
קלעפער
| ירו_שלמי כתב: |  | גם כשהדובר הוא ברסלב עם כל היחס שלהם לרפואה, ואילו אני השקעתי שנים בלהכיר את הפסיכולוגיה, אני לא יכול לפטור את דבריו כהבלים.
זה שהזכיר את הפסיכיאטריה זה 'כדי נסבה', או שלא התכוון או שלא ידע מה זה, הוא מדבר על לחפור בעבר וזה ממש לא הפסיכיאטריה. ואגב, הוא אומר שברסלב מחדשת את זה שלא צריך לחפור בעבר, והאמת שהפסיכלוגיה כיום נוטה מאוד לכיוון הזה, זוהי הפסיכולוגיה ההתנהגותית, ה-B של ה-CBT, הם נוטים לומר שהחפירה של פרויד בעבר לפעמים רק מזיקה.
אבל, היחס בין התועלת שבפסיכולוגיה מדעית לבין הסכנה בלתת לאפיקורס לחפור לך בנפש, הוא לא פשוט בעיניי, ואפילו פסיכולוג דתי וחרדי, שלמד את החוכמה כחמור נושא ספרים, הופך להיות פה להשקפה כפרנית ומסוכנת. מצד שני פסיכולוג חרדי שלמד והחליט להמציא בעצמו 'שיטה' על פי התורה, גם לא נראה לי רציני... אני לא רואה מוצא מהפלונטר, אולי אני אמציא את השיטה ה'אמיתית' :)
אם פסיכולוג אומר שמותר לאכול, כנראה שצריך לאכול, אבל עדיין ידוע לי על כמה הוראות 'פיקוח נפש' של פסיכולוגים, ששורשם בכפירה, ולפעמים בריצה עיוורת של דתיים לחדשנות ורפורמה על חשבון הדת. קשה להכביר במילים כי צריך דוגמאות, מי שמתעניין שיראה את הסרט 'אמא לא משוגעת' (הוא בתשלום באינטרנט), שם רב קהילה מתיר חו"נ לנידה, וגם במובן מסויים ניגון בפסנתר בשבת, לדעתי בטעות ובשקר. |
|
דווקא בזה אני מסופק. לא חושב שפסיכולוג מוסמך לכך. אני אמרתי שאם פסיכיאטר אומר חייבים לאכול כי הוא רופא. (יש לך את מי לשאול שאלה כזו?)
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-13/10/2021 15:47 |
|
| |
מצדרביעי
בלי להתווכח עם המקרים מעלי, אני מכיר מקרה בו פסיכולוג (דתי אגב) טען שאם לא יוציאו נער ספציפי מרשות אמו הוא כנראה יתאבד, שאלו את הגרש"ז מה לעשות? ואמר לא להוציא, בסופו של דבר ולמגינת כל לב הנער התאבד...
כמובן שאין פה בכדי לערער על קדושתם של רבנים כאלו ואחרים, אבל כן חשוב לדעת שלא לכל דבר יש פיתרון "דתי" ובדברים מסוימים יש להיעזר ולהתייחס גם למדע הפסיכולוגיה...
תוקן על ידי מצדרביעי ב- 13/10/2021 15:48:10
|
|
|
|
| נשלח ב-13/10/2021 16:12 |
|
| |
למר רביעי,
פסיכולוג או פסיכיאטר?
כי אם זה פסיכולוג, בשלב הזה הוא היה צריך להפנות למומחה גוף (פסיכיאטר) ולא ל"מומחה" נפש.
פעם נתתי בזה הגדרה: פסיכולוג מתעסק בחלק הנפש של הנפש, ופסיכיאטר בחלק הגוף של הנפש.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-13/10/2021 16:18 |
|
| |
קלעפער
אני לא יודע, הבאתי דוגמאות ל'פיקוח נפש' שנראה לי לא נכון, כי קשה לסמוך עליהם, חשבתי רק כי באין ברירה ומישהו אחר, נחמיר מספק ונאכל ביו"כ, אבל אולי טעיתי.
מצד רביעי
קשה מאוד להתייחס לסיפור קצרצר, אני מאמין שהנטיה להתאבדות היתה ידועה, הפסיכולוג לא ממציא דברים כאלה על סמך תובנות אנליטיות.. עכשיו לקום ולעשות מעשה שהוא כנראה מסוכן בפני עצמו מסיבות אחרות (אחרת לא היה הגרש"ז מתנגד), יתכן ושב ואל תעשה עדיף.
הידע הפסיכולוגי כיום מוגבל מאוד! פסיכולוג אחד שחוזה את העתיד אין לו שום עדיפות על פני רב כהגרש"ז. הם לא לומדים לחזות עתידות, הוא אמר זאת מהיכרות ובינת הלב, ויתכן שהיה מתאבד גם ללא אמו.
אני מסכים שהמקום לפתרון בעיות נפש הוא המדע! רק אומר שבחירת המטפל היא עניין עדין וסבוך, וח"ו מלזלזל בכך, הדברים יכולם להגיע לעניינים של יהרג ואל יעבור, אפיקורסות.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/10/2021 16:19 |
|
| |
ירו_שלמי
| קלעפער כתב: |  | למר רביעי,
פסיכולוג או פסיכיאטר?
כי אם זה פסיכולוג, בשלב הזה הוא היה צריך להפנות למומחה גוף (פסיכיאטר) ולא ל"מומחה" נפש.
פעם נתתי בזה הגדרה: פסיכולוג מתעסק בחלק הנפש של הנפש, ופסיכיאטר בחלק הגוף של הנפש. |
|
אתה חושב שפסיכיאטר יודע יותר טוב מי עלול להתאבד? לדעתי שניהם שקולים, כל אחד ומעלותיו וחסרונותיו.
|
|
|
|
|