|
|
| נשלח ב-19/10/2021 20:49 |
|
| |
חריף ומקשה, דווקא הכתבה, ממרץ 20, בשיא הקורונה, של איתי שמחוני שהבאת, התבררה, בחכמה שבדיעבד, כקשקוש מקושקש. הוא כתב שהוא לא צופה עליית מחירים בטווח הקצר. נו. הוא טעה. ביג טיים. עליית מחירים בחודשים האחרונים מורגשת בכל כיס של כל אדם מישראל, של בין 5% ל10% לפחות בכל השוק. הוא כותב גם שהוא לא צופה עליה במחירי הדירות. נו. גם בזה הוא שגה. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-19/10/2021 21:24 |
|
| |
| רודףסמלים כתב: |  | חריף ומקשה, דווקא הכתבה, ממרץ 20, בשיא הקורונה, של איתי שמחוני שהבאת, התבררה, בחכמה שבדיעבד, כקשקוש מקושקש. הוא כתב שהוא לא צופה עליית מחירים בטווח הקצר. נו. הוא טעה. ביג טיים. עליית מחירים בחודשים האחרונים מורגשת בכל כיס של כל אדם מישראל, של בין 5% ל10% לפחות בכל השוק. הוא כותב גם שהוא לא צופה עליה במחירי הדירות. נו. גם בזה הוא שגה. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
לא ממש טרחתי לקרוא את הכתבה. ובטח שלא מעניין אותי התחזיות שכתוב שם. לקחתי רק את הנתונים. והבאתי את הקישור כמקור לנתונים. את ניתוח הנתונים והסקת המסקנות אני יודע לעשות לבד.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/10/2021 21:43 |
|
| |
ודאי שכדאי להשקיע בנדל"ן השקעה משתלמת. תמיד יש השקעות משתלמות בנדל"ן. אין כאן בועה, זה המחיר, זה עניין של היצע וביקוש. הממשלה חייבת לבנות עכשיו מאה אלף דירות ויותר, זה מה שיוריד את המחיר. אז החרדים בנו בבית שמש, ובגוש עציון איפשהו.. ואכן יש כאן כישלון של חברי הכנסת החרדים, והמחירים ימשיכו לעלות, והם יעלו ובגדול באיזורים של חרדים. יש לנו שבע אלף חתונות כל שנה כן ירבו, מי שלא יקנה היום - יצטער מחר. נראה שמומלץ יותר לקנות באיזור נוף הגליל עפולה מגדל העמק, זה בסך הכל שעה מתל אביב. שמה יש יותר סיכוי לקפיצת מחירים, בבית שמש המחיר עלה פלאים, לאחרונה המחיר עלה עשר אחוז בחצי שנה ! בבית שמש הייתי מחכה להצפה של דירות מוכנות שאולי יגיע, יש אפשרות של מתחרדים במקומות שונים... בדרום אולי, נתיבות אופקים באר שבע וכו' נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-19/10/2021 22:46 |
|
| |
מסכים עם הסיעתא דשמיא
| הכובס1 כתב: |  | א. סייעתא דשמיא ב. כנ"ל. ג. הסייעתא דשמיא מתלבש בצורות רבות, מתחילה בסגנון חיים סגפני ברמות גבוהות מאוד שההורים חוסכים מפת לחמם ויינם על מנת לתת לילדם עזרה בקניית הדירה, הבן הזה ממשיך באותו סגנון חיים מיום חתונתו. בדרך יש ירושה של הורים.
ממשיכה בזה שלא כולם קונים דירות, רבים וטובים כיום הולכים לערי הפירפריה, רבים וטובים שוכרים יחידות מתחת לאדמה, רבים וטובים שוכרים דירות בבית שמש שרוויה בבניה וניתן לשכור במחירים הוגנים דירות חדשות.
ממשיכה בהרבה מזל של שידוכים בני עניים בני תורה עם בני בעלי בתים בעלי פרנסה שיכולים לתמוך ולעזור.
מחר מחרתיים זה כבר לא יעבוד, אבל נשאיר לסייעתא דשמיא שתמצא את הפתרון.
כאשר כמות הכסף תקטן ביחס לאוכלסיה, נתחיל לחוות ירידת מחירים, ועל זה כאילו הם מפחדים שהאוכלסיה החרדית תהיה גדולה פה בארץ כי מה שיקרה שבאופן יחסי לגודל האוכלסיה כמות הכסף תקטן כי אין מי שמייצר את הכסף, ומניע את הגלגלים.
השאלה האם נכון להשקיע בנדל"ן כיום, לא (ההכנסה מול ההשקעה לא מביאה תוחלת מספיקה), במה כן ? לא יודע
|
|
אבל אל תשכח שאם בעבר זוג ליטאי שהתחתן קיבל דירה ללא שלקח משכנתא, כיום אותו זוג נדרש לקחת משכנתא מטורפת כדי להשלים את הנדוניה של ההורים ויש לכך מחיר שהרבה ליטאיים עוברים לשוק התעסוקה למחצה, לשליש ולרביע מה שבעבר היה מופקע לחלוטין. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-19/10/2021 22:47 |
|
| |
| רודףסמלים כתב: |  |
חריף ומקשה,
דווקא הכתבה, ממרץ 20, בשיא הקורונה, של איתי שמחוני שהבאת, התבררה, בחכמה שבדיעבד, כקשקוש מקושקש. הוא כתב שהוא לא צופה עליית מחירים בטווח הקצר. נו. הוא טעה. ביג טיים. עליית מחירים בחודשים האחרונים מורגשת בכל כיס של כל אדם מישראל, של בין 5% ל10% לפחות בכל השוק.
הוא כותב גם שהוא לא צופה עליה במחירי הדירות. נו. גם בזה הוא שגה.
|
|
השאלה מה זה הטווח הקצר. לכאורה שזו תקופה קצרה של חודשים עד שנה, אז הוא כן צדק.
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי אריאל222 ב- 19/10/2021 22:47:53
|
|
|
|
| נשלח ב-20/10/2021 03:24 |
|
| |
| אריאל222 כתב: |  | מסכים עם הסיעתא דשמיא
| הכובס1 כתב: |  | א. סייעתא דשמיא ב. כנ"ל. ג. הסייעתא דשמיא מתלבש בצורות רבות, מתחילה בסגנון חיים סגפני ברמות גבוהות מאוד שההורים חוסכים מפת לחמם ויינם על מנת לתת לילדם עזרה בקניית הדירה, הבן הזה ממשיך באותו סגנון חיים מיום חתונתו. בדרך יש ירושה של הורים.
ממשיכה בזה שלא כולם קונים דירות, רבים וטובים כיום הולכים לערי הפירפריה, רבים וטובים שוכרים יחידות מתחת לאדמה, רבים וטובים שוכרים דירות בבית שמש שרוויה בבניה וניתן לשכור במחירים הוגנים דירות חדשות.
ממשיכה בהרבה מזל של שידוכים בני עניים בני תורה עם בני בעלי בתים בעלי פרנסה שיכולים לתמוך ולעזור.
מחר מחרתיים זה כבר לא יעבוד, אבל נשאיר לסייעתא דשמיא שתמצא את הפתרון.
כאשר כמות הכסף תקטן ביחס לאוכלסיה, נתחיל לחוות ירידת מחירים, ועל זה כאילו הם מפחדים שהאוכלסיה החרדית תהיה גדולה פה בארץ כי מה שיקרה שבאופן יחסי לגודל האוכלסיה כמות הכסף תקטן כי אין מי שמייצר את הכסף, ומניע את הגלגלים.
השאלה האם נכון להשקיע בנדל"ן כיום, לא (ההכנסה מול ההשקעה לא מביאה תוחלת מספיקה), במה כן ? לא יודע
|
|
אבל אל תשכח שאם בעבר זוג ליטאי שהתחתן קיבל דירה ללא שלקח משכנתא, כיום אותו זוג נדרש לקחת משכנתא מטורפת כדי להשלים את הנדוניה של ההורים ויש לכך מחיר שהרבה ליטאיים עוברים לשוק התעסוקה למחצה, לשליש ולרביע מה שבעבר היה מופקע לחלוטין.
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-20/10/2021 10:32 |
|
| |
עוד לפני הצפון והדרום הרחוק. החרדים יכולים ללכת לשכונות זולות ברמלה, לוד, גדרה, קרית מלאכי..
|
|
|
|
| נשלח ב-20/10/2021 10:47 |
|
| |
ברגע שהריבית תעלה בצורה משמעותית הבועה תתפוצץ וזה אחת הסיבות שבנק ישראל לא מעלה ריבית
בעקבות הטירוף של קנית דירה אנשים רבים לקחו משכנתא גבוהה עד קצה גבול היכולת שלהם ועלית הריבית תגרום לזה שכבר לא יוכלו לעמוד בהחזר או שיגרום להם לוותר על דברים אחרים מה שיגרום למשק ליכנס למיתון ואז העצמאים לא יוכלו להחזיר את המשכנתא שלהם...
בנתיים הכל ספיקולציות ..... כבר כמה שנים שמדברים על הבועה שאוטוטו מתפוצצת ובנתיים זה לא קורה אנחנו אחרי כמעט שנתיים של קורונה שהרבה איבדו את הפרנסה שלהם ועדיין לא ראינו משבר
|
|
|
|
|
| נשלח ב-20/10/2021 12:48 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  | עוד לפני הצפון והדרום הרחוק. החרדים יכולים ללכת לשכונות זולות ברמלה, לוד, גדרה, קרית מלאכי.. |
|
גם שם המחירים טסו בעשור האחרון. דירה שעלתה שם לפני כעשור, מאתיים אלף שקל, עולה היום קרוב למיליון שקל נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-20/10/2021 12:57 |
|
| |
א. אין סיבה שהריבית תעלה גם אם תעלה זה יהיה מינורי,
ב. בכל מקום יקר היום לצעירים שלנו דירה צריכה לעלות ארבע מאות אלף שקל כדי שהם לא יחיו בלחץ אטומי כל חייהם כמות הילדים שיש בבית והכנסה מעבודה 2 פרמטרים שגורמים לחרדי ממוצע לחיות את חייו בלחץ וברדיפה אחרי כל סוג קומבינה/הכנסה/קסם שיכניס לו עוד כמה שקלים
|
|
|
|
| נשלח ב-20/10/2021 12:58 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  |
| רודףסמלים כתב: |  | חריף ומקשה, דווקא הכתבה, ממרץ 20, בשיא הקורונה, של איתי שמחוני שהבאת, התבררה, בחכמה שבדיעבד, כקשקוש מקושקש. הוא כתב שהוא לא צופה עליית מחירים בטווח הקצר. נו. הוא טעה. ביג טיים. עליית מחירים בחודשים האחרונים מורגשת בכל כיס של כל אדם מישראל, של בין 5% ל10% לפחות בכל השוק. הוא כותב גם שהוא לא צופה עליה במחירי הדירות. נו. גם בזה הוא שגה. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
לא ממש טרחתי לקרוא את הכתבה. ובטח שלא מעניין אותי התחזיות שכתוב שם. לקחתי רק את הנתונים. והבאתי את הקישור כמקור לנתונים. את ניתוח הנתונים והסקת המסקנות אני יודע לעשות לבד. |
|
תגובה מתנשאת משהו ולא חכמה, במטותא. הנתונים שמביא הכותב, כל כותב, מושפעים ומוטים במידה רבה מדעותיו ומתחזיותיו. כמו שפרשן פוליטי מדווח על נתונים היישר מהפוזיציה האישית שלו. מן המפורסמות היא. על כן, בבחינת "חכמת המסכן בזויה", אינני מייחס חשיבות רבה לניתוח נתונים של פרשן שטועה קשות בתחזיותיו נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-20/10/2021 23:18 |
|
| |
הנתונים אינם יכולים להיות מושפעים מדעות ותחזיות. נתונים הם נתונים. נקודה. הנתונים שבוחרים להציג והצורה בה בוחרים להציג אותם בוודאי מושפעים מדעות ותחזיות.
אני כתבתי את התגובה שלי על בסיס נתונים שראיתי במהלך השנים האחרונות, וחיפשתי גרפים שמציגים את הנתונים שרציתי להציג. עשיתי חיפוש בגוגל תמונות על משפטי מפתח בנושא, וככה הגעתי לגרפים האלו שממוקמים בתוך כתבות, אבל מלכתחילה הכתבות עצמן לא עניינו אותי. אין פה עניין של התנשאות.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/10/2021 20:25 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-25/10/2021 22:16 |
|
| |
| אריאל222 כתב: |  | מחירי הדירות נסחפו לחלוטין-האם זה הגיוני?
בעשור האחרון מחירי הנדל"ן גואים ועולים, כך דירה שנמכרה בפרדס כץ לפני 15 שנים במחיר של 300 אלף שקל, נמכרת כיום במחיר של מיליון וארבעה מאות אלף ש"ח.
האם זה לא מוגזם?
איך זוגות צעירים שרק מתחתנים יכולים לקנות דירה קטנה וישנה במחיר הזוי כזה?
מדוע עסקני הציבור החרדי שדעתם נשמעת בעוז על עקרונות הדת (גיוס לצבא וכו') שותקים לנוכח מצוקת הדיור?
|
|
והמחירים ממשיכים לזנק גורטאה מתפוררת דופלקס חמישה חדרים בקומה שלישית בבני ברק ללא מעלית במחיר של 3 מיליון שקל. כסף מנלן? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-25/10/2021 22:23 |
|
| |
| רציף כתב: |  |
ודאי שכדאי להשקיע בנדל"ן השקעה משתלמת. תמיד יש השקעות משתלמות בנדל"ן.
אין כאן בועה, זה המחיר, זה עניין של היצע וביקוש. הממשלה חייבת לבנות עכשיו מאה אלף דירות ויותר, זה מה שיוריד את המחיר.
אז החרדים בנו בבית שמש, ובגוש עציון איפשהו.. ואכן יש כאן כישלון של חברי הכנסת החרדים,
והמחירים ימשיכו לעלות, והם יעלו ובגדול באיזורים של חרדים. יש לנו שבע אלף חתונות כל שנה כן ירבו, מי שלא יקנה היום - יצטער מחר.
נראה שמומלץ יותר לקנות באיזור נוף הגליל עפולה מגדל העמק, זה בסך הכל שעה מתל אביב. שמה יש יותר סיכוי לקפיצת מחירים, בבית שמש המחיר עלה פלאים, לאחרונה המחיר עלה עשר אחוז בחצי שנה ! בבית שמש הייתי מחכה להצפה של דירות מוכנות שאולי יגיע, יש אפשרות של מתחרדים במקומות שונים... בדרום אולי, נתיבות אופקים באר שבע וכו'
|
|
תיקון קל זה לא שעה נסיעה, רק לצאת מבני ברק וירושלים הפקוקות למקומות שהזכרת, זה כבר חצי שעה ביום טוב. ומה עם מקומות עבודה שאין שם? מניין המשפחה תתפרנס? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|