|
|
| נשלח ב-20/10/2021 03:26 |
|
| |
| פיינשמקער כתב: |  |
| רציף כתב: |  |
בערים מעורבות פחות נעים, מבחינת צניעות וכלבים, ואין סביבה דתית כמו בית כנסת אוכל כשר מוסדות דת קרובים, ופחות התחשבות בצרכים דתיים כמו סוכה שבת ועוד. הילדים והמבוגרים עשויים להיות מושפעים לרעה, וזה לא בהכרח מתבטא בעזיבת הדת. ברמב"ם מופיע על החובה הגדולה להתרחק מרשעים, זה לא אותו דבר כנראה כי הם לא רשעים. זה לא אסור. זה פחות מומלץ
|
|
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-20/10/2021 03:31 |
|
| |
| שרית560 כתבה: |  |
| רעיונוביץ כתב: |  | זאת בעיה גדולה לגור בעיר מעורבת,
יש לזה הרבה בעיות שניתן לפתור,
זה הרבה בעיות חינוכיות לגור עם שכנים חילונים,
לא נעים לשיר זמירות שבת עם לשמוע את יאיר לפיד ברקע של הטלויזיה של השכן,
זה לא מעט התמודדויות,
רובן בונות ומחנכות,
ואגב,
מניסיון של הרבה שנים,
לרוב ! בחורי ישיבות מערים מעורבות,
בוגרים יותר, מבינים טוב יותר למה הם חרדים,
מבינים טוב יותר למה הם בישיבה ולא במקום אחר,
כתוצאה מכך, שומרים יותר טוב על זמני הסדרים בישיבות.
|
|
"הבעיות " ?? האלו הן מבגרות ומעצבות את הדור הצעיר!! יש הבדל מהותי בין בחורים / בחורות שגדלו בעיר מעורבת ובין אלו שגדלו בעיר חרדית !! החשיבה הבגרות הנפשית ההסתכלות ומנטליות !! מכירה אישית אברך תלמיד חכם וצדיק שגדל בעיר מעורבת החשיבה והמנטליות שלו שונה לגמרי מאברך שגדל בעיר חרדית !!
|
|
מניין לך מה נעשה אצלו בראש, וכמה נפלו ? אני גרתי בבניין מעורב וידעתי דברים לפני הזמן, וגם ספרתי לחברים שלי, וקבלתי על כך מכות מהמשגיח, והוא העיף אותי מהחיידר והצטערתי צער גדול כאילו הרגתי מישהו, זה חיובי ? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-20/10/2021 03:34 |
|
| |
| פיינרך כתב: |  | הבעיות יכולות גם לבגר ולעצב, אך גם יש סיכוי לא מבוטל להדרדרות, חלילה. |
|
התדרדרות ? זה דברים שבלב, קשה לשער את זה, יש למשל את מה שיש הרבה שנזהרים שהילד לא יראה מראות אסורות, שמה זה קורה לאלפים נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-20/10/2021 10:33 |
|
| |
פלדלפי
| רעיונוביץ כתב: |  | זאת בעיה גדולה לגור בעיר מעורבת,
יש לזה הרבה בעיות שניתן לפתור,
זה הרבה בעיות חינוכיות לגור עם שכנים חילונים,
לא נעים לשיר זמירות שבת עם לשמוע את יאיר לפיד ברקע של הטלויזיה של השכן,
זה לא מעט התמודדויות,
רובן בונות ומחנכות,
ואגב,
מניסיון של הרבה שנים,
לרוב ! בחורי ישיבות מערים מעורבות,
בוגרים יותר, מבינים טוב יותר למה הם חרדים,
מבינים טוב יותר למה הם בישיבה ולא במקום אחר,
כתוצאה מכך, שומרים יותר טוב על זמני הסדרים בישיבות.
|
|
אלו שהגיעו לישיבה הגיעו אכן מבחירה ולא ממסלול קבוע ולכן ילמדו יותר ברצינות אבל מה שראו \ שמעו בילדות נשאר בפנים...
הוויכוח הזה ישן מאוד... האם עדיף לגדול בעיר חילונית ולראות דברים לא צנועים ולהתרגל וכך שום דבר לא משנה לך או לגדול באזור חרדי (כשהשאלה נשאלה בב"ב עדיין היה צנוע) ולא להיחשף לכלום אבל אז מראה הכי קטן יכול לבלבל אותך
ועל זה ענו בעלי המוסר בלא מעט משלים שלכולם אותו הנמשל - עיור יכול להסתכל על השמש אבל זה לא אומר שהוא רואה יותר טוב ממני... מי שצריך רבע כפית סוכר בשביל להרגיש מתוק בתה אנין טעם מאשר ההוא שצריך 4 ...
|
|
|
|
|
| נשלח ב-20/10/2021 11:55 |
|
| |
בעיר מעורבת, ההורים "שומרים" על הבית שלהם! בעיר חרדית הם "שומרים" על הבית של השכנים... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-20/10/2021 11:56 |
|
| |
פלדלפי
| הכובס1 כתב: |  | עיקר הבעיה בשכונות וערים מעורבות
היא מוסדות חינוך ראויים, שזה אומר הכיתות קטנות הרמה בד"כ נמוכה, אין תחרות בין המוסדות וכתוצאה מכך הרמה יורדת, אין גמישות בין הרבנים ואז המטרה מקדשת את האמצעים וד"ל.
|
|
מה שאתה רואה כחיסרון אני דווקא רואה כמעלה...
בעיר חרדית יש הרבה מוסדות חינוך וכל אחד חייב להראות שהוא יותר צדיק ויותר מחמיר מהשני וכל מי שלא בדיוק בדיוק לפי העיין של המפקח נשאר בחוץ.... אברך שקצת חשוב לו להיראות נקי ומסודר נפסל מי שיצא לעבוד נפסל ולא משנה כמה הוא חרדי וספרדי אוטומטית מגיע בעמדת נחיתות כ"כ בגלל התחרות יש לחץ גדול על הילדים אחד מתחיל גמ' בכיתה ג' והשני דוחף מפרשים אבל כשאין תחרות הילדים לומדים יותר בקלילות
|
|
|
|
| נשלח ב-20/10/2021 16:32 |
|
| |
ירו_שלמי
| כתבןפלוס כתב: |  | | יש שם אתיופים וגרוע מכך |
|
בושה שההודעה הזו עברה ללא שום מחאה ולא נמחקה על ידי ההנהלה! לו היו שם גרמנים, פולנים, צרפתים, מיילא, אבל אתיופים יהודים? נורא.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/10/2021 16:44 |
|
| |
מה הבעיה?! זאת שאלה רצינית?! כתוב במפורש בשולחן הפוך ה-5 שאסור!!!
| מכמונת כתבה: |  | מה הבעיה לגור בשכונה מעורבת?
אגב הדיון באשכול סמוך על מחירי הדירות באזורים החרדים
עולה השאלה: מה רע באמת להתגורר בשכונה מעורבת (בסביבה שאינה אנטי)?
הילדים מתרגלים מקטנות לא להתערבב (כמו אצל היהודים בחו"ל)
בית כנסת ניתן להקים בצורה מסודרת
מצרכים כשרים מצויים בכל מקום ואם לא, באינטרנט הכל זמין
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-20/10/2021 16:46 |
|
| |
הלו, הלו, אפי. מצד רביעי ''במקרה'' נאמבער וואן בנוער נושר
| תמניא_אפי כתב: |  |
| מצדרביעי כתב: |  | לא נעים אבל הרבה פעמים דווקא במקומות כאלו יש חינוך יותר איכותי (גם במוסדות) ופחות נשירה... |
|
מגובה במשהו?
מחקר או סתם זריקת השערה
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-20/10/2021 17:07 |
|
| |
הכובס1
אתה נוגע בנקודה מאוד מאוד אמיתית ונכונה,
אי אפשר לעולם בלא בורסקי, ואי אפשר לעולם בלא ילדים יותר טובים ועוד יותר טובים מוצלחים ומוכשרים יותר ועוד יותר, מחוננים יותר או פחות, ולכל אחד בבית יש את כל סוגי הילדים.
ועדיין אני מצפה שיהיו כמה וכמה סוגי מוסדות שיתאימו לנפשות הילדים, ולא מוסד מסוג אחד ובד"כ הוא סוג פחות טוב כי המצב המציאותי שבפריפריה הנדחת (לא בית שמש קרית גת אשדוד) המצב הסוציואוקונמי גורם לחולשה ברמה הלימודית
| פלדלפי כתב: |  | עיקר הבעיה בשכונות וערים מעורבות
היא מוסדות חינוך ראויים, שזה אומר הכיתות קטנות הרמה בד"כ נמוכה, אין תחרות בין המוסדות וכתוצאה מכך הרמה יורדת, אין גמישות בין הרבנים ואז המטרה מקדשת את האמצעים וד"ל.
מה שאתה רואה כחיסרון אני דווקא רואה כמעלה...
בעיר חרדית יש הרבה מוסדות חינוך וכל אחד חייב להראות שהוא יותר צדיק ויותר מחמיר מהשני וכל מי שלא בדיוק בדיוק לפי העיין של המפקח נשאר בחוץ.... אברך שקצת חשוב לו להיראות נקי ומסודר נפסל מי שיצא לעבוד נפסל ולא משנה כמה הוא חרדי וספרדי אוטומטית מגיע בעמדת נחיתות כ"כ בגלל התחרות יש לחץ גדול על הילדים אחד מתחיל גמ' בכיתה ג' והשני דוחף מפרשים אבל כשאין תחרות הילדים לומדים יותר בקלילות |
|
|
|
|
|
|