|
בית
|
פורומים
|
בחדרי חרדים
|
האם הלכתית מחירי הפירות של אוצר ביה"ד לא אמורים להיות נמוכים יותר? מי מנצל את מי?
|
|
|
|
| נשלח ב-23/10/2022 22:57 |
|
| |
הערב, שמעתי מוכר בחנות פירות וירקות. שאמר לגברת 1! הם מרוויחים 20%! והבית דין מרוויחים %67! שזה יותר מפי 3! וזו לא חנות בכשרות רבני בני ברק... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-24/10/2022 00:09 |
|
| |
לא זקוקים לעדות של המוכר בחנות כדי לקבוע מסמרות שיש סחר בפירות שביעית ,אחרת, המחירים של תוצרת ביה"ד היו ברצפה לעומת המחירים הרגילים בחנויות וזה לא המצב. אבל, על הפקעת המחירים עוד ניתן לסלוח אבל, מי יכול לסלוח לאוצר בי"ד על חילול פירות שביעית?! אסביר את עצמי: כשפירות שביעית נמכרים לערבים ולעובדים זרים יש בזה משום חילול הפירות ועל זה לא ניתן לסלוח.
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 24/10/2022 00:17:26
|
|
|
|
| נשלח ב-24/10/2022 15:49 |
|
| |
| לךתדע1 כתבה: |  |
לא זקוקים לעדות של המוכר בחנות כדי לקבוע מסמרות שיש סחר בפירות שביעית ,אחרת, המחירים של תוצרת ביה"ד היו ברצפה לעומת המחירים הרגילים בחנויות וזה לא המצב. אבל, על הפקעת המחירים עוד ניתן לסלוח אבל, מי יכול לסלוח לאוצר בי"ד על חילול פירות שביעית?! אסביר את עצמי: כשפירות שביעית נמכרים לערבים ולעובדים זרים יש בזה משום חילול הפירות ועל זה לא ניתן לסלוח.
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 24/10/2022 00:17:26 |
|
עד לפני כמה שמיטות, עוד היו תחנות חלוקה מיוחדות ברחובות. ששם יכלו למכור במיוחד ליהודים! היום, זה לא קיים (כמעט!) ואף האווירה הינה אחרת! נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-24/10/2022 20:12 |
|
| |
| ניוטרל כתב: |  | | לךתדע1 כתבה: |  |
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 24/10/2022 00:17:26 |
|
עד לפני כמה שמיטות, עוד היו תחנות חלוקה מיוחדות ברחובות. ששם יכלו למכור במיוחד ליהודים! היום, זה לא קיים (כמעט!) ואף האווירה הינה אחרת! נשלח מהאנדרואיד שלי |
| בכל זאת, בקרן השביעית לא נגעו , לפחות, השנור נשאר כפי שהיה, השאר פחות חשוב.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/10/2022 20:48 |
|
| |
|
|
|
|
|