שלום חברים היתה לי היום שיחה עם נכד של אחד מגדולי הדור הוא טען שהאינטרנט אסור מכל וכל שאלתי אותו אם הוא כזה טמא איך יתכן שאנשים חילוניים שנמצאים בשיא הטומאה בכל זאת חוזרים בתשובה. ענה לי שהאינטרנט הוא כמו הפרה אדומה מטמא את הטהורים ומטמא את הטהורים שאלתי אותו ואולי הוא כמו נחש הנחושת שאם מסתכלים כלפי מעלה מתחזקים איתו ואם כלפי מטה..מתקלקלים איתו
אז מה אתם אומרים נחש או פרה ? שתפו
נשלח ב-29/10/2021 03:09
בהחלט כמו הפרה, חרדי שלא נולד לכל הג'יפה, מקבל סמארטפון ליד והוא נטמא ממנו כפשוטו חילוני שכבר נמצא בתוך כל הסחי והמאוס, כבר לא מתרגש מאיזה תמונה או סרטון לא צנוע, הסמארטפון לא משפיע עליו כהוא זה, מה שכן ישפיע עליו זה השיעמום והריקנות כי נמאס לו כבר מההנאות הירודות אגב, גם חרדים שהתקלקלו מהסמרטפון יגיעו בסוף לשיעמום והריקנות אחרי שהם יפסיקו להתלהב
נשלח ב-29/10/2021 07:16
בשעתו שהיו ערוצי רדיו חרדים פיראטים
שאלו את הרב הלל את השאלה הזאת, וזה מה שענה שהם כמו פרה אדומה. ועוד אמר, שבשביל חרדי להקשיב לרדיו כזה, דומה לסירוק הזקן עם מברשת של בית שימוש...
האינטרנט הוא כלי טכנולוגי ! לא טמא ולא טהור. לדוגמא: עם סכין (כלי טכנולוגי) אפשר לחתוך פרוסת לחם לעני ואפשר גם לדקור בנאדם. זה כלי טכנולוגי שאנחנו חייבים אותו ביום יום כך גם עם האינטרנט אפשר להגיע לחומרי לימוד, לידע ומידע בכל התחומים כולל התורני שזו תועלת עצומה ואפשר גם עם האינטרנט להגיע למחוזות אפלים של טומאה! אבל זה כלי טכנולוגי שאנחנו חייבים אותו ביום יום ומה עושים עם היצה"ר? הפיתרון כמו בכל הדורות לעשות גדר. למשל: שלחברותא שלי/לאשתי/לאבא וכדו' תהיה האפשרות בכל רגע נתון להיכנס לחשבון שלי ולראות את הסטורית הגלישה שלי כולל הגלישה הרגעית. וכדו' וכמובן המסננים למיניהם, ועבודה עצמית של 'לעמוד הניסיון' בדיוק כמו העבודה על 'שמירת העיניים' ברחוב... לדעתי במחשב זה יותר קל מאשר ברחוב..
נשלח ב-29/10/2021 11:35
מתחרפן
momeir כתב:
האינטרנט הוא כלי טכנולוגי ! לא טמא ולא טהור. לדוגמא: עם סכין (כלי טכנולוגי) אפשר לחתוך פרוסת לחם לעני ואפשר גם לדקור בנאדם. זה כלי טכנולוגי שאנחנו חייבים אותו ביום יום כך גם עם האינטרנט אפשר להגיע לחומרי לימוד, לידע ומידע בכל התחומים כולל התורני שזו תועלת עצומה ואפשר גם עם האינטרנט להגיע למחוזות אפלים של טומאה! אבל זה כלי טכנולוגי שאנחנו חייבים אותו ביום יום ומה עושים עם היצה"ר? הפיתרון כמו בכל הדורות לעשות גדר. למשל: שלחברותא שלי/לאשתי/לאבא וכדו' תהיה האפשרות בכל רגע נתון להיכנס לחשבון שלי ולראות את הסטורית הגלישה שלי כולל הגלישה הרגעית. וכדו' וכמובן המסננים למיניהם, ועבודה עצמית של 'לעמוד הניסיון' בדיוק כמו העבודה על 'שמירת העיניים' ברחוב... לדעתי במחשב זה יותר קל מאשר ברחוב..
בטח לא שמעת על InPrivate
נשלח ב-29/10/2021 11:46
momeir
מניח שמדובר במי שרוצה לשמור על עצמו. והבעיה שקשה לעמוד בניסיון... זה דומה למי שרוצה לעשות דיאטה, הדבר הראשון שמציעים לו זה להוציא מהבית את כל הממתקים וכו' כדי שלא יתפתה. לכן מסכים לגמרי, שהגדר המעולה ביותר היא מערכת שמאפשרת כניסה אך ורק לאתרים שהוגדרו מראש. כלומר, ליצור מצב שהאתרים הבעייתיים לא יהיו זמינים. כדי להישמר מטומאת האינטרנט לא חייבים ' לשפוך את המיים עם התינוק'. יש באינטרנט תועלת מרובה. למעשה גם אין ברירה זה כלי שבלעדיו קשה לפעול בעולם העיסקי , האקדמי והתקשורתי. ' לכל מטבע יש 2 צדדים' צריך לוודא ולפעול שנהיה כל הזמן בצד הנכון גם בעניין האינטרנט.
תוקן על ידי momeir ב- 29/10/2021 11:51:36
נשלח ב-31/10/2021 01:10
momeir כתב:
פלפוליך יפים, אבל במציאות, לא רוב אלא כל בני הנוער שלקחו סמארטפון לידים הגיעו לאותם מחוזות אפלים של טומאה עליהם דיברת