אבל עם כל הכבוד חייבים להבדיל בין לקיחת כספי תרומות לבין רווח צדדי מהיותך קשור לסלב לקיחת כספי תרומות היא פשע הלכתי ומוסרי, עד כמה שידוע לי לא הוכח מעולם שיענקי לקח אגורה אבל ניצול היותו נכד של סלב, זה דבר שקיים בתרבות המערבית, עצוב מאד שעושים את זה על גדול בתורה, אבל ברמה העקרונית זו זכותו, חסיד משלם מאה אלף דולר כדי לקנות הגבהה לרבי, אז חסיד של הגרח"ק משלם ליענקי הרבה כסף כדי להצטלם עם הגר"ח סלפי, או לוידע מה
נשלח ב-1/11/2021 09:05
כשאני מדבר על אליטה שמנה ומושחתת שדוחפת את כולם לעוני עם אידאולוגיות מומצאות, בזמן שהיא מתעשרת על חשבון התמימים. על זה בדיוק אני מדבר. יענקי הוא סיפטום של כל מה שרע ומכוער בעסקונה החרדית. david auman
נחמד שאתה בכזו קלות מאמין למה ש"ידוע" ובלבד שזה לשון הרע והכפשת יהודים. אם אתה יודע כל כך הרבה דברים, אולי תשתף אותנו איפה לא מחלקים כסף למקורבים?
נשלח ב-1/11/2021 12:05
כל כך הרבה צרות עין, א' וכי צאצא לגדול הדור והדרו קטן יותר מצאצא לבית גור בעלזא או ויז'ניץ וכו' הנהנים מכספי מעמדות לרוב. ב' וכי יודע צר העין פותח האשכול אולי יש לו ליענקי עוד עסק או שתים חןץ מסבו הגדול שמכניס לו כסף. ואם אנשים החפצים בקירבת סבו משלמים לו על מסירת זמנו וכוחו למען שמירת סבו מלחצי בני אדם וכי אין להם זכות לשלם לו. די במציצנות לחיי השני, ויהי רצון שיהיה עשירות רבה אצל כל אחד ואחד מאיתנו בעין טובה ולב מפרגן.
נשלח ב-1/11/2021 12:33
asher177
שחור_כתום כתב:
כשאני מדבר על אליטה שמנה ומושחתת שדוחפת את כולם לעוני עם אידאולוגיות מומצאות, בזמן שהיא מתעשרת על חשבון התמימים. על זה בדיוק אני מדבר. יענקי הוא סיפטום של כל מה שרע ומכוער בעסקונה החרדית. david auman
ולמה עשה חשבון? הקב"ה מאמין, שנאמר (במדבר י"ב) "עבדי משה בכל ביתי נאמן" – ומשה נתן חשבון?! אלא מפני ששמע ליצני הדור שהיו משיחין אחריו, שנאמר (ל"ג ח') "והיה כצאת משה... יקומו כל העם ונצבו איש פתח אהלו והביטו אחרי משה". ומה היו אומרים? היו מסתכלין מאחוריו ואומר אחד לחברו: "ראה צוארו! ראה שוקיו! אוכל משלנו, שותה משלנו!" וחברו משיבו: "ריקה! אדם שנתמנה על מלאכת המשכן, על ככרי כסף ועל ככרי זהב, שאין לו חקר ולא משקל ולא מנין, - מה אתה רוצה, שלא יהא עשיר?!" כששמע כן, אמר: "חייכם, משנגמרה מלאכת המשכן, אני נותן להם חשבון". כיון שנגמרה, אמר להם: "אלה פקודי המשכן".
נשלח ב-1/11/2021 13:39
בלי קשר למושא האשכול. באופן כללי האם שירותי הרב זילברקרנץ שום בדוי למען קופת העיר לא נחשב מבחינה הלכתית כשירות שנותן משולח למוסדות? במידה שהתשובה היא חיובית אז יש הצדה-לתת ליענקי 49% מהכסף שנכנס מזה שמשתמשים בסבא שלו. אני יודעת שקופת העיר העסיקה בן של אחד האדמורים שנתן "שירות" לקופה: יכול, שאין קשר בין הדברים אבל לפחות מותר לנו לחשוב שהשירות של האדמו"ר נקנה באמצעות העסקת בנו בקופת העיר.
נשלח ב-1/11/2021 13:51
היוצא מכל זה. אם אתה רוצה לתת צדקה התבונן נא מסביבך וראה את מצבם של הסובבים אותך חברים משפחה וכו' אז אתה יודע למי נתת מי קיבל את הצדקה שנתת. אחרת, יכול מאוד להיות, שאתה חושב שנתת ובאמת נתת אבל לא לצדקה. ברגע שנותנים למקומות שיכול מאוד להיות שיש מעילות ענק בהם, או שמלכתחילה מפעילים מנגנוניים ענקיים כדי להכניס את הכסף וזה עולה כידוע הון רב. אז אולי גם בשמים הכסף שנתת לא תחשב לצדקה, כי היית מודע לנעשה ועצמת את עינייך .עניי העיר בזמננו הם העניים של משפחתך של החברים הסובבים אותך ועל זה הדרך. הרי לאחרונה נחשפנו לכל מיני מגביות שלמרבה הצער קבלו אישור והמלצה של הרבנים אבל במקרה הטוב 2 אחוזים מהכסף הלכו לצדקה במקרה הרע "נעלמו" השמות של הנזקקים שקיבלו את הכסף. גם על קופת העיר יש לי שאלות קשות :כל חודש הקופה עוזרת ליתומים עלומי שם להתחתן זה מפורסם בכל מיני מקומות. אבל מידי פעם ניתן לקרוא גילוי נאות שהעזרה היא לכאלה שיש להם דין יתומים. זאל זיין. אבל מידי פעם אנו שמים לב למסכנים שלא "זכו" להיכנס תחת החשאיות: ויש להם שמות: אם זו כלה יתומה מסכנה, שמורחים אותה בכל האתרים כי היא צריכה להתחתן. אם זה חתן יקר שיש לו שם, אבל רגליים ויד חסרים לו הוא כנראה לא היה מספיק "מסכן" כדי להינות מהחשאיות: לא מספיק מה שהחתן הזה עבר מיום היוולדו :כדי לחתן אותו נתנו לו מחדש להרגיש את הבושה על בשרו בפן אחר. כל אלה משום מה לא זכו להימנות על המיוחסים שמשנוררים עבורם מדי חודש והם עלומי שם. אז לפחות נורה אדומה קטנה מותר שתתחיל להבהב במוחנו הקט: יכול מאוד להיות שהכול בסד. אבל צדק אומרים שהוא גם אמור להיראות...
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 01/11/2021 14:19:56
נשלח ב-1/11/2021 14:09
asher177 כתב:
asher177
שחור_כתום כתב:
נחמד שאתה בכזו קלות מאמין למה ש"ידוע" ובלבד שזה לשון הרע והכפשת יהודים. אם אתה יודע כל כך הרבה דברים, אולי תשתף אותנו איפה לא מחלקים כסף למקורבים?
אתה בעצם מודה במה שאמר הניק אמתצמח. אתה רק שואל היכן המקורבים לא מקבלים?
נשלח ב-1/11/2021 15:03
asher177
שחור_כתום כתב:
asher177 כתב:
asher177
שחור_כתום כתב:
יענקי קנייבסקי לא מטיף לאף אחד איך לחיות את חייו. והכללה היא פשע!
לגופו של עניין, יענקי קנייבסקי לא לקח ממני שקל, ולמיטב ידיעתי אין בשום מקום חובה לשלם לקופת העיר או ווטאבר, מי שתורם עושה זאת מרצונו החופשי, וקופת העיר כמו כל עסק זכותה להעסיק פרזנטורים כדי להגדיל רווחים. כשכולם עושים את זה זה בסדר אבל כשהדתיים עושים את זה, זה פתאום פשע. בושה וחרפה. צבועים רואים לכם!