asher177. יש הבדל גדול, עסקים שמחזיקים פרוזנטורים הלקוח יודע שהם מקבלים שכר. אבל אם מפרסמים שהכסף שנתרם הוא 100% לצדקה, ולא נוהגים כך? אז יש כאן הטעייה גדולה של הציבור. מי שזוכר כששאלו את ר' חיים שלא בנוכחותם של הנכדים למרות שגיסו ניסה לדובב אותו: למי הוא נותן מתנות לאביונים? הוא ענה למי שבא בבית הכנסת לבקש. את הסרטון הזה משום מה לא מציגים לציבור אלא ההפך כותבים .זאת אומרת שכן מנסים אולי לעבוד על הציבור, לא זו אף זו, אלא אם במידה והוא כבר לא צלול כל-כך ומדברים בשמו, כאילו שהוא כתב "אני ערב" וכו אז כן משקרים את הציבור במצגי שווא שלכאורה לא היו ולא נבראו אז "העסק" כנראה לא כל כך חלק ותמים כפי שהנך מנסה להציג את פעילותו ואולי עסקינן פה בהוצאת כספים במרמה באמצעות מצגי שווא.
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 01/11/2021 15:56:21
נשלח ב-1/11/2021 16:21
אני לא חושב שיענקי לוקח מכספי צדקה. אני יודע על אנשים ששילמו לו כדי שיכניסם לסבו, או שיקדם אותם במילה טובה וכך יוכלו להיות ח"כ וכדומה. ידוע לי גם על אשה נדיבה שנתנה לרבנית ז"ל כסף, והרבנית אמרה לה מפורש שזה לנישואי הנכדים. שלא יהיה ספק. אם כי משהו קרוב לזה שמעתי פעם שעל הספרים של הגר"ח הם התרימו מעבר לצריך שיהיה להוצאותיהם... אבל איני יודע אם יענקי היה מעורב בזה.
נשלח ב-1/11/2021 16:22
מהניק שלו, תביני שהוא חבר של ''כבוד'' במסדר היענקושים
לךתדע1 כתבה:
asher177. יש הבדל גדול, עסקים שמחזיקים פרוזנטורים הלקוח יודע שהם מקבלים שכר. אבל אם מפרסמים שהכסף שנתרם הוא 100% לצדקה, ולא נוהגים כך? אז יש כאן הטעייה גדולה של הציבור. מי שזוכר כששאלו את ר' חיים שלא בנוכחותם של הנכדים למרות שגיסו ניסה לדובב אותו: למי הוא נותן מתנות לאביונים? הוא ענה למי שבא בבית הכנסת לבקש. את הסרטון הזה משום מה לא מציגים לציבור אלא ההפך כותבים .זאת אומרת שכן מנסים אולי לעבוד על הציבור, לא זו אף זו, אלא אם במידה והוא כבר לא צלול כל-כך ומדברים בשמו, כאילו שהוא כתב "אני ערב" וכו אז כן משקרים את הציבור במצגי שווא שלכאורה לא היו ולא נבראו אז "העסק" כנראה לא כל כך חלק ותמים כפי שהנך מנסה להציג את פעילותו ואולי עסקינן פה בהוצאת כספים במרמה באמצעות מצגי שווא.
אני לא חושב שקופת העיר אמרה שהם נותנים 100% לצדקה. יש להם עלויות אובייקטיביות ואחרות. אני לא מכיר את מה שקורה שם, ואני לא יודע מה הם עושים או לא עושים עם כספי התרומות.. אבל זה שהם משתמשים בשיווק מודרני ומצליחים לשכנע אנשים לתרום הרבה כסף למטרות שלהם, זה ממש לא בעייתי. ככה צריך עסק לעבוד. אני חושב שהתורמים מודעים למה שקורה שם, ויודעים שהרבה מאוד כסף מושקע בפרסום שמביא כמובן עוד הרבה כסף, כך שגם מבחינה אובייקטיבית אני חושב שהם עושים נכון.
נ.ב. זה שמתחילים פה לתייג מי נמצא במסדר זה או אחר, רק מראה שהטענות הענייניות נגמרו.
נשלח ב-1/11/2021 19:11
הם מפרסמים ש 100 אחוזים מהתרומות הולך לצדקה. אבל שיווק מודרני אינו אומר שמותר להטעות את הציבור במצגי שווא כמו לשים עט בידיו של ר' חיים ולהציג מכתב בשמו, בה בעת, שניכר לכאורה שאדם צעיר בהרבה מגילו כתב את המכתב. או טריקים אחרים שנועדו להוצאת כספים במרמה. אחזור למכתב אם היה סרטון שבו נראה שהוא כותב את הדברים אז האפקט של המכתב בעיני הציבור היה פי 1000 והם יודעים את-זה.
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 01/11/2021 19:13:34
נשלח ב-1/11/2021 19:23
hot_trend כתב:
לךתדע1 כתבה:
אני לא חושב שקופת העיר אמרה שהם נותנים 100% לצדקה. יש להם עלויות אובייקטיביות ואחרות. אני לא מכיר את מה שקורה שם, ואני לא יודע מה הם עושים או לא עושים עם כספי התרומות.. אבל זה שהם משתמשים בשיווק מודרני ומצליחים לשכנע אנשים לתרום הרבה כסף למטרות שלהם, זה ממש לא בעייתי. ככה צריך עסק לעבוד. אני חושב שהתורמים מודעים למה שקורה שם, ויודעים שהרבה מאוד כסף מושקע בפרסום שמביא כמובן עוד הרבה כסף, כך שגם מבחינה אובייקטיבית אני חושב שהם עושים נכון.
נ.ב. זה שמתחילים פה לתייג מי נמצא במסדר זה או אחר, רק מראה שהטענות הענייניות נגמרו.
עסק!!! לא עמותה, לא מלכ''ר... עסק! וככזה שישלמו מס וכו' בהתאם.
כל זמן שלא מדובר בכספי ציבור אזי שיערב לו. אני לא מופתע מכך שהפעילות שלו מכניסה לו כסף אמנם לא כסף "נקי" אבל לכאורה בהחלט כשר.
נשלח ב-3/11/2021 21:59
גם אני מקנא ביענקי קנייבסקי שיש לו מכרה זהב ביד.
אבל כמו כל אדם מבוגר, אני יודע שלא להוציא את הקנאה שלי במלים מתחסדות ושקריות. אני מאמין שהוא קיבל מתנת שמים לעשות פרנסה מופלגת ביושר ובקלות. שיערב לו.
נשלח ב-3/11/2021 22:29
מנהשורה כתב:
גם אני מקנא ביענקי קנייבסקי שיש לו מכרה זהב ביד.
אבל כמו כל אדם מבוגר, אני יודע שלא להוציא את הקנאה שלי במלים מתחסדות ושקריות. אני מאמין שהוא קיבל מתנת שמים לעשות פרנסה מופלגת ביושר ובקלות. שיערב לו.
אם זה נקרא "ביושר ובקלות" אז אני כבר מבינה את הפתגם: "אין דבר יותר עקום מליטאי ישר".
נשלח ב-4/11/2021 08:38
כנראה שזה לא כמו "כל אדם מבוגר, יש חלק מהמבוגרים שלא יודעים
נשלח ב-4/11/2021 08:46
אניכברחוזר כתב:
כיון שפותח האשכול לא טרח לצטט דבר בשם אומרו, האם יהיה זה מופרך מידי להסיק שהוא זה בתמונה למעלה ?
מופרך
תוכל להסיק שהוא היה רוצה שזה יחלוף במוחך, אפילו אם רק לרגע קל
נשלח ב-4/11/2021 08:48
התפוח נפל רחוק
נשלח ב-6/11/2021 23:19
תפרגנו לו מכל הלב .יענקי הוא גם תלמיד-חכם אז הוא יודע שאדם צריך להשליש את מעותיו, כך שהדירות האלה הן, מן הסתם, לא המקור היחיד של כספו אם שמתם לב שהתחילו כבר לטפטף לנו שהוא מסיים מסכתות. שמעתי על אחרים שיש היום פטנט שניתן לסיים מסכת בלי שהתחילו אותה.