בית פורומים בחדרי חרדים

האם ידעתם שהמדינה תקצבה בנות סמינר שלומדות בכיתות י"ג-י"ד?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-2/11/2021 20:04 לינק ישיר 
האם ידעתם שהמדינה תקצבה בנות סמינר שלומדות בכיתות י"ג-י"ד?

כולנו שמענו וקראנו את. ה- "ויצעקו" של מנהלי הסמינרים. אבל עד היום שמעו את הבכיות של הבנות שהשאירו אותן בבית כי להורים לא היה מספיק כסף לשלם לסמינר. הצעתי לראש הממשלה ולשר האוצר לתת את הכסף ישירות להורים ולא למנהלים. עצם העובדה שניתן בקלות כזאת להפסיק את התמיכה הזו, זה רק בגלל "שדאגו" שהתקציב הזה לא ייכלל  בספר התקציב. ולמה?  כי ביקשו להעביר את הכספים האלה לכל מיני מאכרים בדלת האחורית. אני יודעת שבעידן הזה זה לא מאוד פופולרי לעשות את מה שאני עושה כעת. אבל בזמנים אחרים המנהלים צוחקים למשפחות בפנים. אז אולי עכשיו המצב ישתנה לטובה בעקבות הצעתי... כאמור את התמיכה לתת ישירות להורים או לתלמידה ולא למאכרים אין לי ספק שלהצעתי זו גם מר נפתלי בנט  לפיד ואביגדור ליברמן יסכימו.

תוקן על ידי לךתדע1 ב- 02/11/2021 20:15:30

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/11/2021 21:04 לינק ישיר 

למה פתאום מותר כבר לפנות לבנט ולאחרים בממשלה הזו? משום שראו שגם המנהלים וכו' עומדים להיפגע מהחלטותיה ולא רק האזרח הקטן...

תוקן על ידי לךתדע1 ב- 02/11/2021 21:42:50

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/11/2021 21:07 לינק ישיר 
מצד רביעי: כבר כתב מוישה זלמן, לעשות וואוצ'רים...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/11/2021 21:35 לינק ישיר 

זה כבר נראה כמו מהלך אסטרטגי, כל כמה שנים העסקונה יוצאת לאופוזיציה לתקופה בשביל לעשות את כל הגעוואלד הזה שיכשיר את עליית שכר הלימוד.

אאל"ט תקציב הסמינרים קוצץ עוד כשהח"כים החרדים ישבו בממשלה, כולל סגן שר במשרד החינוך. אבל אז הם העדיפו ליהנות מתקציבי בחירות שוב ושוב.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/11/2021 22:38 לינק ישיר 

YYona כתב:
זה כבר נראה כמו מהלך אסטרטגי, כל כמה שנים העסקונה יוצאת לאופוזיציה לתקופה בשביל לעשות את כל הגעוואלד הזה שיכשיר את עליית שכר הלימוד.

אאל"ט תקציב הסמינרים קוצץ עוד כשהח"כים החרדים ישבו בממשלה, כולל סגן שר במשרד החינוך. אבל אז הם העדיפו ליהנות מתקציבי בחירות שוב ושוב.

נשלח מהאנדרואיד שלי

כמה עוד ניתן לייקר את השכר? השכר לימוד באוניברסיטה יותר נמוך מהשכר בסמינר. אבל הציבור צריך "להתנחם" בזה, שכספו מנותב למקומות טובים: מנהלות שמקבלות משכורות של שש מאות אלף שקל ועוד. דומני שבעבר היה על זה אשכול בפורם אולי שמישהו יביא את הלינק לאשכול.

תוקן על ידי לךתדע1 ב- 02/11/2021 22:51:51

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/11/2021 23:02 לינק ישיר 

הבעיה היא לא בגובה השכר לימוד ביחס לאוניברסיטאות. אלא בהעדר מלגות.
אלו שלומדים באוניברסיטה זכאים למלגות שונות. ולסמינרים אין.

הפתרון הוא ללמוד בקרלין. יש להם סמינר כמו כל סמינר חרדי אחר. והם פשוט רשמו את הסמינר שלהם כשלוחה של אוניברסיטה כלשהי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/11/2021 23:13 לינק ישיר 

avishai323 כתב:
הבעיה היא לא בגובה השכר לימוד ביחס לאוניברסיטאות. אלא בהעדר מלגות.
אלו שלומדים באוניברסיטה זכאים למלגות שונות. ולסמינרים אין.

הפתרון הוא ללמוד בקרלין. יש להם סמינר כמו כל סמינר חרדי אחר. והם פשוט רשמו את הסמינר שלהם כשלוחה של אוניברסיטה כלשהי.
עצה מעולה. יחד עם זאת לא ניתן להבין מדוע השכר בסמינר כפול ויותר מהשכר באוניברסיטה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/11/2021 08:53 לינק ישיר 

חדשות הסקופים.

@Haskupim

·

2 שע'

זעקת הסמינרים בחצות בסקופים: הרב יצחק אוסטרליץ מנהל איגוד מנהלי הסמינרים, והרב משה זייברט מנהל סמינר גור באשדוד בראיון. הרב אוסטרליץ: כל שנה אנחנו ניזונים רק מ-50 מיליון ש"ח מכספים קואליציוניים וכעת גם את הפירורים הללו לא יהיה ולא נוכל להתקיים. לכוללים ולישיבות יש את תמיכת הגביר

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/11/2021 09:34 לינק ישיר 
פלדלפי

לךתדע1 כתב:

נשלח מהאנדרואיד שלי

כמה עוד ניתן לייקר את השכר? השכר לימוד באוניברסיטה יותר נמוך מהשכר בסמינר. אבל הציבור צריך "להתנחם" בזה, שכספו מנותב למקומות טובים: מנהלות שמקבלות משכורות של שש מאות אלף שקל ועוד. דומני שבעבר היה על זה אשכול בפורם אולי שמישהו יביא את הלינק לאשכול.

המון בנות מוכשרות הולכות ללמוד באונברסיטה בגלל זה! 
משלמים פחות ומקבלים יותר... 
או שהולכות לסמינר חסידי שהוא שלוחה של אונברסיטה 

הבעיה למי שיש עוד אחיות האחריה... מי שעושה את זה שורפת את האחיות שלה בסמינר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/11/2021 14:23 לינק ישיר 

לךתדע1 כתבה:

YYona כתב:

נשלח מהאנדרואיד שלי

אם היו לומדים שם כמו באוניברסיטה (או קרלין) ניחא. התקציבים של הסמינרים הם גדולים מאוד ביחס להכשרות המקצועיות שיש שם, חלק הארי הולך להוראה ולמקומות אחרים (זוכרים את העוזר הפרלמנטרי שהיה "מנהל" אצל מנדלסון, אבל לאף אחד לא היה מושג מה הוא ניהל שם?...)

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/11/2021 14:35 לינק ישיר 

פסתםנחמד כתב:
חדשות הסקופים.

@Haskupim

·

2 שע'

זעקת הסמינרים בחצות בסקופים: הרב יצחק אוסטרליץ מנהל איגוד מנהלי הסמינרים, והרב משה זייברט מנהל סמינר גור באשדוד בראיון. הרב אוסטרליץ: כל שנה אנחנו ניזונים רק מ-50 מיליון ש"ח מכספים קואליציוניים וכעת גם את הפירורים הללו לא יהיה ולא נוכל להתקיים. לכוללים ולישיבות יש את תמיכת הגביר

נשלח מהאנדרואיד שלי

"כל שנה אנחנו ניזונים רק מ-50 מיליון ש"ח"  

הם משקרים. הם מקבלים יותר ממאה מיליון, ובנוסף לזה הסמינרים משמשים כצינור להעברת כספים קואליציונים נוספים לכיסים פרטיים.  

הם מקבלים עכשיו תוספת של 16 מיליון ללימודי מקצוע והם אומרים שזה לא מעניין אותם, הם רוצים עוד ועוד כספים להוראה ולכיסים שלהם.  

משעשע גם לראות את הסתירה המוחלטת בין הצהרה אחת לשניה בהשקפת העולם שלהם על לימודי הסמינר.  

זה מה שהם כתבו במכתב עכשיו:  

"גם לימודי מקצוע שיוכלו לסייע להן בבוא היום לפרנס את משפחותיהן. במשך השנים נשמעו טענות מצד החברה הישראלית על הציבור החרדי שאינו משתלב מספיק בשוק העבודה. לימודי המקצוע על טהרת הקודש הן התשובה שלנו: הבנות החרדיות שיוצאות מ'בית יעקב', אוחזות בידיהן את מיטב המקצועות המכובדים שיש לשוק העבודה להציע, והן יכולות לכלכל את בני ביתם"  

וזה מה שהם כתבו במכתב אחר:  

"מזכיר המועצת: "בית יעקב לא נועד לפרנסה. אין להכניס לימוד הכשרה"  

"בתי החינוך בית יעקב לא הוקמו כדי ללמד את בנות ישראל מקצוע לפרנסתן ולא כדי לדאוג לפרנסה עבור בתי ישראל".  

https://www.bhol.co.il/news/179001

תוקן על ידי YYona ב- 03/11/2021 14:52:29

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/11/2021 18:18 לינק ישיר 

YYona כתב:
לךתדע1 כתבה:

YYona כתב:

נשלח מהאנדרואיד שלי

אם היו לומדים שם כמו באוניברסיטה (או קרלין) ניחא. התקציבים של הסמינרים הם גדולים מאוד ביחס להכשרות המקצועיות שיש שם, חלק הארי הולך להוראה ולמקומות אחרים (זוכרים את העוזר הפרלמנטרי שהיה "מנהל" אצל מנדלסון, אבל לאף אחד לא היה מושג מה הוא ניהל שם?...)

נשלח מהאנדרואיד שלי

מנהלי הסמינרים זועקים את זעקת הקוזאק הנגזל. אין להם בושה. המנהלים האלה לקחו לכאורה כספים לכיסם הפרטי. השאירו בבית בנות שלא היה להן לשלם, בה בעת שהם קבלו כספים עבורן.

תוקן על ידי לךתדע1 ב- 04/11/2021 19:04:38

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/11/2021 08:04 לינק ישיר 

YYONA . אתה מתכוון לנהג של גפני שאולי, בעת שעבד אצל גפני גם עבד בסמינר ולבסוף זכה במכרז למנכ"ל החברה הכלכלית ב"ב ?

תוקן על ידי לךתדע1 ב- 07/11/2021 08:19:14

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/11/2021 09:10 לינק ישיר 

בתקופת הקורונה למרות שלא התקיימו הרבה זמן לימודים את השכר לימוד המופקע אנו כהורים שילמנו כמו ילדים טובים אחרת......... שידוכים וכו' וכו'

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/11/2021 14:36 לינק ישיר 

התברר הרי שאין קורלציה בין השכר לימוד ש ההורים משלמים לבין עלות הלימודים בפועל-שאותה המדינה ממנת אז למה להפסיק את הגבייה?! את הפרות חייבים לחלוב אפילו בכיפור...

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > האם ידעתם שהמדינה תקצבה בנות סמינר שלומדות בכיתות י"ג-י"ד?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext