| נשלח ב-3/11/2021 21:12 |
|
| |
שאלה לחסידי מרן הגר"ש אלתר
ככל שחולף הזמן מתבהרת התמונה של כמה ניקים שמודים באופן מלא או מרומז בכך שהם עברו מחסידות מרן הגרי"א אלתר לחסידות מרן הגר"ש אלתר. בזכות זה אנו נהנים לקרוא הרבה חידושי תורה נפלאים, לשמוע הנהגות חסידיות נאלצות ולהנות מהרבה תמונות וסיפורי רכילות הקשורים למרנן ורבנן ממשיכי דרכו של רבינו הבעש"ט. אז בראשית אני מבקש להודות לשני הצדדים על ההנאה מכל הנ"ל. אך בנוסף אני מבקש - ובעיקר מחסידי גור הגרי"א שערקו לחסידות גור הגר"ש - להסביר לנו: מה היה עד היום בגור ומה קרה שצריך לעשות שינוי? ממה עד היום נהניתם בגור הגרי"א וממה אתם נהנים היום בגור הגר"ש? מה לדעתכם מייחד את חסידות גור וכיצד זה בא לידי ביטוי בגור הגר"ש? מה דעתכם על הגרי"א, אנשיו וחסידותו?
|
|
|
|
| נשלח ב-3/11/2021 22:36 |
|
| |
במה מתבטאת הגאונות של הגרי"א? בלימוד? בפוליטיקה? שמא תאמר במסחר, גם זה הכל מירושות ומעבר ל"ברוכע והצלוחע" הוא כמעט לא פתח את הפה והמעט פעמים שניסה לא היה מבריק בלשון המעטה. (יש סרטון מפורסם שמנסה להרשים את הרב אלישיב בחידושים שלו ברמה של בחור ממוצע בישיבה קטנה) נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-3/11/2021 23:29 |
|
| |
לא כחסיד כלל, אלא ממה שאני שומע. הדבר המרכזי זה לימוד בעיון. אנשים שנפשם חשקה בעיון.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/11/2021 00:06 |
|
| |
momeir
| פינטשיב כתב: |  | במה מתבטאת הגאונות של הגרי"א? בלימוד? בפוליטיקה? שמא תאמר במסחר, גם זה הכל מירושות ומעבר ל"ברוכע והצלוחע" הוא כמעט לא פתח את הפה והמעט פעמים שניסה לא היה מבריק בלשון המעטה. (יש סרטון מפורסם שמנסה להרשים את הרב אלישיב בחידושים שלו ברמה של בחור ממוצע בישיבה קטנה)
|
|
ומתברר שהוא ו/או ה_פססס שלו.. ו/או רוב בניו... ו/או שליחיו..., כ"כ חששו מהבן דוד עד שבטפשוטם וברשעותם דחקו לפינה את איש האשכולות, גאון עצום, שהוא בבחינת 'ספר תורה חי' למעלה מ24 שנים. אילולא הענווה ומידת ההשתוות של הגר"ש שליט"א , היינו זוכים להנות מהאיש המתוק הזה. אין ספק שיש דין ויש דיין . הם יתנו את הדין ולא רק על מעשי הרדיפה האכזריים.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/11/2021 01:24 |
|
| |
עיון.. חשקה נפשם בתורה.. מבלי להכליל, אבל חלק גדול מפורשי גור הלכו כפי הנראה יותר משנאת גור מאשר אהבת גור תורה אתה רואה כאן את שרית560, חסידה מס' 1 של ר' שאול, ונזכר שהיא שופכת כאן אש וגפרית כבר 15 שנה על גור והאדמור מגור, וזה הסיפור של הרבה מפורשי גור, שנאה לגור. אז די עם הבדיחה שחשקה נפשם של אנשים ללמוד עיון, והם ברחו כל עוד נפשם בם תחת רדיפות חסידי גור העיקר ללמוד קצת עיון..
אל תאשימו אותי בגוריות, מבחינתי תריבו שני הצדדים עד וכו', אני כותב פה מה שנראה למציאות
|
|
|
|
| נשלח ב-4/11/2021 01:58 |
|
| |
השאלה [שאינה שאלתית בעליל] אינה בדוקא לחסידי הגר"ש אפשר לברר אצל הציבור היהודי בכללותו בארץ ובחו"ל שמתענג מדי שבת על תורותיו של הגר"ש וכן אצל שומעי לקחו שדבריו עושים בהם רושם ולשאלם מדוע לא מצאו את כל זה אצל האדמו"ר מגור אם תשאל את האדמו''ר מגור את השאלה הזו היה מתאים שיענה לך: לך לאומן שעשני. אבל זו תהיה רק חלק מן התשובה כי כמובן שכישורים, חכמה וחריפות, כריזמה ועומק, הם מתנת שמים אבל יש גם את עבודת האדם.
השאלה היותר מסקרנת היא לחסידי האדמו''ר מגור: מה יש בו שגורם לכם להיות חסידים שלו? מעבר לעובדה שהוא מכהן בפועל כממשיך האדמורי''ם לבית גור. תורה, מידות, עבודת ה', וכדו' בהחלט יהיה מעניין לשמוע
תוקן על ידי חצינזק ב- 04/11/2021 02:01:09
|
|
|
|
| נשלח ב-4/11/2021 02:08 |
|
| |
אני בטוחה שאתה חסיד גור על ראש ...בוער הכובע !!
| איש_חשוב כתב: |  | עיון.. חשקה נפשם בתורה.. מבלי להכליל, אבל חלק גדול מפורשי גור הלכו כפי הנראה יותר משנאת גור מאשר אהבת גור תורה אתה רואה כאן את שרית560, חסידה מס' 1 של ר' שאול, ונזכר שהיא שופכת כאן אש וגפרית כבר 15 שנה על גור והאדמור מגור, וזה הסיפור של הרבה מפורשי גור, שנאה לגור. אז די עם הבדיחה שחשקה נפשם של אנשים ללמוד עיון, והם ברחו כל עוד נפשם בם תחת רדיפות חסידי גור העיקר ללמוד קצת עיון..
אל תאשימו אותי בגוריות, מבחינתי תריבו שני הצדדים עד וכו', אני כותב פה מה שנראה למציאות |
|
ברוך השם ואני מודה לבורא עולם שמעולם לא הייתי חסידת גור . ואין לי קשר לגור נדלן!! חסידי גור שיש להם שתי דיברות אנכי ולא יהיה לך!! הנשים בגור מטופחות מאוד כנראה כפיצוי ...והן גם יודעות ואוהבות את החיים הטובים הן חיות ברמה גבוהה !! ויש להן בתים מפוארים והן נוסעות לחופשות מפנקות !! התנהלות הציבורית שלהם השניאה את עצמם על הציבור !! היחס כל השנים כלפי הרב הגאון שאול אלתר היה מחפיר השפילו אותו 26 שנה ורק העוול שנעשה לברלינר הרים את נס המרד !!
הרשע שלא נתנו למסור שיעורים נובע רק מסדיסטיות !!החוצפה של משלחת המלאכים הרעים שדרשו מאדמורים בניו יורק לא להיפגש עם הרב שאול אלתר !!שוברת שיאים!! לא זכור לי שאי פעם בגור נדלן התחשבו בדעה של מישהו חוג או חצר או קהילה אחרת !!האם מישהו עובד אצלם ???הרב שאול אלתר שווה ביחוסו לאדמור מגור !!
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי שרית560 ב- 04/11/2021 02:14:35
|
|
|
|
| נשלח ב-4/11/2021 02:25 |
|
| |
| שרית560 כתבה: |  | אני בטוחה שאתה חסיד גור על ראש ...בוער הכובע !!
| איש_חשוב כתב: |  | עיון.. חשקה נפשם בתורה.. מבלי להכליל, אבל חלק גדול מפורשי גור הלכו כפי הנראה יותר משנאת גור מאשר אהבת גור תורה אתה רואה כאן את שרית560, חסידה מס' 1 של ר' שאול, ונזכר שהיא שופכת כאן אש וגפרית כבר 15 שנה על גור והאדמור מגור, וזה הסיפור של הרבה מפורשי גור, שנאה לגור. אז די עם הבדיחה שחשקה נפשם של אנשים ללמוד עיון, והם ברחו כל עוד נפשם בם תחת רדיפות חסידי גור העיקר ללמוד קצת עיון..
אל תאשימו אותי בגוריות, מבחינתי תריבו שני הצדדים עד וכו', אני כותב פה מה שנראה למציאות |
|
ברוך השם ואני מודה לבורא עולם שמעולם לא הייתי חסידת גור . ואין לי קשר לגור נדלן!! חסידי גור שיש להם שתי דיברות אנכי ולא יהיה לך!! הנשים בגור מטופחות מאוד כנראה כפיצוי ...והן גם יודעות ואוהבות את החיים הטובים הן חיות ברמה גבוהה !! ויש להן בתים מפוארים והן נוסעות לחופשות מפנקות !! התנהלות הציבורית שלהם השניאה את עצמם על הציבור !! היחס כל השנים כלפי הרב הגאון שאול אלתר היה מחפיר השפילו אותו 26 שנה ורק העוול שנעשה לברלינר הרים את נס המרד !!
הרשע שלא נתנו למסור שיעורים נובע רק מסדיסטיות !!החוצפה של משלחת המלאכים הרעים שדרשו מאדמורים בניו יורק לא להיפגש עם הרב שאול אלתר !!שוברת שיאים!! לא זכור לי שאי פעם בגור נדלן התחשבו בדעה של מישהו חוג או חצר או קהילה אחרת !!האם מישהו עובד אצלם ???הרב שאול אלתר שווה ביחוסו לאדמור מגור !!
תוקן על ידי שרית560 ב- 04/11/2021 02:14:35 |
|
החוצפה של גור נדלן לכנות את הרב שאול אלתר!! עוקר הדת !! גובלת ברשעות ואכזריות וסדיסטיות !! נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-4/11/2021 02:28 |
|
| |
קלעפער
|
שרית חסידת גור? וגמרא בעיון זה מה שמפריע לה? מדברים על בחורים ואברכים ששנים כבר בכו לי על כך.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/11/2021 04:11 |
|
| |
| הדיבוק כתב: |  | | מה היה עד היום בגור ומה קרה שצריך לעשות שינוי? |
|
לא היה כלום כי אין כלום (שם, שם).
|
|
|
|
| נשלח ב-4/11/2021 10:01 |
|
| |
אישיותו של הגר"ש שליט"א מתרצת לי קושיא שהציקה לי שנים רבות. התורה מעידה על משה רבינו " והאיש משה עניו מאוד מכל האדם אשר על פני האדמה " מה? וכי משה רבינו לא היה מודע לכך שהוא יודע את על התורה כולה? הוא לא ידע שהוא מנהיג? התירוץ: אישיותו של הגר"ש שליט"א.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-5/11/2021 13:25 |
|
| |
תודה לכל המשיבים, אבל אני מרגיש ששאלות ממוקדות נענו בקלישאות. זה שלחלק מהציבור הכללי יש בעיה עם גור זה ידוע ולגיטימי, ובדיוק לכן הם לא חבידי גור. זה שר' שאול הוא ת"ח וצדיק וכו' זה כנראה גם נכון וידוע, לפחות לי, כבר הרבה מדי שנים. אני שואל מה קרה עכשיו, אם חסידי גור לא היו חשים מיצוי בחייהם , הם היו אמורים מזמן לחפש כל מיני רעביס עם "אישיות" - ואגב גור הצמיחה לא מעט כאלה, לדוגמה הרצ"מ זילברברג והרבי מטאלנה; אבל אלו מעולם לא הופנו ולא פנו לגערערס אלא להיפך. פתאום מגיע רב מתוך החסידות שכולם מכירים אותו, ובכזו קלות הוא גורם לכולם להבין שהם מזמן היו אמורים לעזוב את האדמור הישיש והמוכר להם היטב לטובת אדם מוכר לא פחות (והתירוץ של "עיון", איך נאמר... לא נשמע לי שבשיל זה צריך כזה בלגן, וגם גור בטח היו מטפשרים לחסידיהם ללמוד עיון וזהו). והשאלה היא כמובן, לאותם אנשים שעזבו ושינו כיוון
|
|
|
|
| נשלח ב-5/11/2021 13:37 |
|
| |
לא קרה עכשיו שום דבר מלבד העובדה שיש לאנשים שמאסו בגור מקום לעבור אליו. במשך ה25 שנים האחרונות הממסד איבד [באופן רעיוני] גוראים רבים. כל אחד והסיפור שלו [עיון, טרור, חוסר תוכן, במישור האישי ועוד] עכשיו הם מצאו את מקומם [ויש שעדיין מתקשים (טכנית) לעשות זאת].
|
|
|
|
| נשלח ב-5/11/2021 13:37 |
|
| |
| חצינזק כתב: |  | השאלה [שאינה שאלתית בעליל] אינה בדוקא לחסידי הגר"ש אפשר לברר אצל הציבור היהודי בכללותו בארץ ובחו"ל שמתענג מדי שבת על תורותיו של הגר"ש וכן אצל שומעי לקחו שדבריו עושים בהם רושם ולשאלם מדוע לא מצאו את כל זה אצל האדמו"ר מגור אם תשאל את האדמו''ר מגור את השאלה הזו היה מתאים שיענה לך: לך לאומן שעשני. אבל זו תהיה רק חלק מן התשובה כי כמובן שכישורים, חכמה וחריפות, כריזמה ועומק, הם מתנת שמים אבל יש גם את עבודת האדם.
השאלה היותר מסקרנת היא לחסידי האדמו''ר מגור: מה יש בו שגורם לכם להיות חסידים שלו? מעבר לעובדה שהוא מכהן בפועל כממשיך האדמורי''ם לבית גור. תורה, מידות, עבודת ה', וכדו' בהחלט יהיה מעניין לשמוע
תוקן על ידי חצינזק ב- 04/11/2021 02:01:09 |
| עזוב. אתה שאלת פעם מה גרם להם להיות החסידים של אבא שלו?. הרעיון הוא פשוט מאוד: כדי להיות חבר בקופ"ח לא בודקים מי עומד בראש הקופה. בפרט כשמדובר באנשים שנולדו לתוך הקופה, לרוב בלי אפשרות בחירה. לא צריך משהו מיוחד מעבר להיותו הממשיך של השושלת. אל תראה בדברי ביקורת על האדמו"ר כי תמיד אדמורי פולין לא הבליטו את עצמם כאדמורי הונגריה וכו'
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 05/11/2021 13:50:34
|
|
|
|
| נשלח ב-5/11/2021 13:39 |
|
| |
פספסת שורה
מה יש בו שגורם לכם להיות חסידים שלו? מעבר לעובדה שהוא מכהן בפועל כממשיך האדמורי''ם לבית גור.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/11/2021 13:46 |
|
| |
אתה מתכוון לשאול למה לא עוברים לגר"ש?
|
|
|
|