|
|
| נשלח ב-5/11/2021 13:49 |
|
| |
מה הקשר ממש לא. (כתבתי מאד ברור)
|
|
|
|
| נשלח ב-5/11/2021 13:56 |
|
| |
בימינו למדנו שעם "ברכה והצלחה" ניתן להתמנות אפילו לשר התורה ולרשכבה"ג .השאלה היא רק איך הדברים מוצגים כלפי חוץ ואיזה בעלי מידות יושבים בוועדות...
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 05/11/2021 14:01:34
|
|
|
|
| נשלח ב-6/11/2021 17:55 |
|
| |
לךתדע, אני מסכים איתך שחלק מהאנשים שהרבה חומר אנושי וכלכלי תומך בהם הם בעצם אווילים מחרישים שכולם חושבים שהם חכמים. את הדברים אמר לי שמש של אחד הבבות המפורבמים והעשירים ביותר (הוא כמובן לא אמר שהוא אוויל, אבל מהזמן הרב שביקשתי ממנו הוכחות שהוא אכן צדיק, ת"ח או יר"ש ולא נעניתי, הבנתי את זה לבד....). אתעלם מזה שאתה הכתווכנת לגרח"ק שממש לא נהיה גדול בגלל ואפילו לא במקביל להיותו מחלק ברכות, כי זה מאוד נכון על אחרים ולאחרונה אני מבין שזו כנראה גם אומנותו של מרן הגרי"א מגור. אבל אני שוב שואל- אם כן, למה אנשים נוהרים צפונה ונגבה ליצורים כאלה ורק האדמו"ר הלגיטימי מגור שהוא גיבור ועשיר לא פחות מרוב הבבות - דווקא נס לחו?!
|
|
|
|
| נשלח ב-6/11/2021 22:05 |
|
| |
| הדיבוק כתב: |  | | לךתדע, אני מסכים איתך שחלק מהאנשים שהרבה חומר אנושי וכלכלי תומך בהם הם בעצם אווילים מחרישים שכולם חושבים שהם חכמים. את הדברים אמר לי שמש של אחד הבבות המפורבמים והעשירים ביותר (הוא כמובן לא אמר שהוא אוויל, אבל מהזמן הרב שביקשתי ממנו הוכחות שהוא אכן צדיק, ת"ח או יר"ש ולא נעניתי, הבנתי את זה לבד....). אתעלם מזה שאתה הכתווכנת לגרח"ק שממש לא נהיה גדול בגלל ואפילו לא במקביל להיותו מחלק ברכות, כי זה מאוד נכון על אחרים ולאחרונה אני מבין שזו כנראה גם אומנותו של מרן הגרי"א מגור. אבל אני שוב שואל- אם כן, למה אנשים נוהרים צפונה ונגבה ליצורים כאלה ורק האדמו"ר הלגיטימי מגור שהוא גיבור ועשיר לא פחות מרוב הבבות - דווקא נס לחו?! |
| טוב ששאלת למרות שלדבריך אצל לך תדע התירוץ מוליד את הקושיה .בלי קשר לאדמור כזה או אחר. ידוע שלבעל דבר אין בעיה שאנשים באים לאנשי שקר זה רק מרבה את כוחות הטומאה בעולם ר"ל. לחו לא נס ,ההפך הנכון, אם תרצה הוכחות אז מי לנו גדול כשר התורה שמהתנהגותו, אנו רואים שהוא נגד-הפורשים? הוא הרי לא נותן לראש הישיבה דריסת רגל? כמובן שאני מדברת אליבא אלה שחושבים שבבית הגדול הזה הכול נקבע בהתאם להכרעתו. לומר שהראש ישיבה לא סופר אותו זה לא סביר?! הרי מעמך אתה לא יכול לקבל תמונה: כי האדמו"ר מגור לא נמצא בעלונים לא מבטיחים בשמו: חיים לאנשים, ולא הגנה מפני הנגיף, לא סכין לראש השנה לסגולת "עושר וכבוד " למוכרים. את הקונים סתם מכשילים בדאורייתא ירחם ה' (מכשילים (בשוגג לכאורה) בזה שמספרים להם שלא צריך לטבול אותו: כי אם יספרו שצריך לטבול אז כנראה חלק מהקונים יבטלו את הקנייה הכי מעניין ששר התורה לקח את הסכינים בידיו הקדושות והוא לא הרגיש שצריך לטבול אותם?! האמת שאני קצת מגזימה: הרי בעבר על פי פרסומים הוא בירך על ספר תורה חדשה שהכניסו בלדרמן ולמרבה הצער התברר שהיא פסולה. אז לחשוב שהוא אמור להרגיש שהסכינים לא טבולים?! טבילה כזכור היא מדאורייתא) ואלף דברים אחרים שלא שערום אבותינו שחלקם עבודה זרה של ממש(לכאורה). האדמו"ר מגור מלכתחילה לא בונה על העולם-גולם הזה שחי על התותים האלה.
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 06/11/2021 23:03:18
|
|
|
|
| נשלח ב-7/11/2021 09:02 |
|
| |
| לךתדע1 כתב: |  | בימינו למדנו שעם "ברכה והצלחה" ניתן להתמנות אפילו לשר התורה ולרשכבה"ג .השאלה היא רק איך הדברים מוצגים כלפי חוץ ואיזה בעלי מידות יושבים בוועדות...
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 05/11/2021 14:01:34 |
| העצניקים כבר שכחו שהמינוי החל על ידי מרן האבי עזרי באמירותיו השונות?
|
|
|
|
| נשלח ב-7/11/2021 11:53 |
|
| |
לךתדע, אכן הוכחת שוב שהתירוצים הם אצלך מקור הקושיות. אתה כבר יודע מי אמר מה ואם מישהו העז לא לסגוד למרן הרש"א אז בוודאי שהוא או במי ביתו מונעים משהו. יורשה לי להניח שיש אלטרנטיבות להנחות שלך: אולי ר' שאול לא רואה עניין להגיע לר' חיים, כי באמת קשה היום לשבת שעות ארוכות וללבן איתו סוגיות, או בגלל שגם ככה הוא שנוא על חסידי גור בגלל אביו וזה עלול להביא עליו קללה ולא ברכה. כך שזה אולי בכלל שיקול של ר' שאול ולא קשור לר' חיים. ולגבי למה הרבי מגור לא מופיע בעלונים, אולי זה בגלל שאפילו תמונה ושני מילים - מה שמסוגלים הרעביס אבוחצירא ומה"מ מתלמים - אפילו זה הוא לא מסוגל. בסופו של דבר לא מדובר בנואם בחסד ומחבר ספרים עמוקים שנמנע אך ורק מהבטחות בעלונים...
|
|
|
|
| נשלח ב-7/11/2021 13:36 |
|
| |
אם להתייחס לתגובתי תוציא אותך מהריכוז המתבקש להגיב באשכול הגרושות החרדיות שעוסקות אולי במעשים טובים אז אני פוטרת אותך מלענות לי. אני מקבלת אזה כאפשרות שרבי שאול חכם מדי כדי לבוא במשא ומתן עם הנכד ולהוציא מהנכד שהתומכים יקבלו עבודה בבית המקדש. לגבי לימוד, טוב שאתה מודה, מה שהכחשת לפני שבוע באשכול אחר, שם כתבת שניתן היום לשוחח עם ר' חיי על כל סוגיה. אין מצב כזה, במילים אחרות גאונותו אינה באה לידי ביטוי היום. לגבי הסיבה שנתת שהגערער רבי לא מופיע בעלונים זה לא הסיבה "אחרת" הרי ר' חיים לא היה יכול להופיע בעלונים, כי בכל מצב את בו"ה כפי שר' חיים אומר הוא גם יודע לומר ,אפילו בלי שהנכד אימן אותו. אולי הוא לא מופיע בעלונים כי לנכדיו מובטח כבר מספיק כסף לרכוש דירות ווילות. לך תדע את הסיבה האמתית?!
|
|
|
|
| נשלח ב-7/11/2021 17:35 |
|
| |
אענה לך לפי הסדר: א. אני לא צריך את אישורך באעזה אשכול להגיב ולמה, ולא נראה לי שאתה מכיר אותי מספיק כדי להחליט מה גורם לי לעשות מעשה כלשהו. ב. הגאונות של ר' חיים ניכרת בכל רגע שמעסיקים אותו בשאלות חשובות ומהותיות (גם בענייני הכלל), ואת טוב ליבו ניתן לראות כשמשגעים את שכלו בדברים של מה בכך וקלאץ קאשעס. עם זאת, מאז ומעולם הוא לא מאריך בשיחה לימודית כי דרכו לקצר בדברי טעם, בבחינת "גנאי הוא לבעל האמת להוכיח אמיתתו". לכן ר' שאול שהגיע מעולם הפלפול וההרחבה פחות רואה בזה צורך, גם אם זה מצולם טוב. ג. האם אתה בטוח שהרהי מגור יודע להגיד בו"ה? תוכל להציג לנו פס קול או מילום כתב יד שלו עם שני מילים (ללא שגיאה תחבירית מביכה)?
|
|
|
|
| נשלח ב-7/11/2021 18:08 |
|
| |
| הדיבוק כתב: |  | | אענה לך לפי הסדר: א. אני לא צריך את אישורך באעזה אשכול להגיב ולמה, ולא נראה לי שאתה מכיר אותי מספיק כדי להחליט מה גורם לי לעשות מעשה כלשהו. ב. הגאונות של ר' חיים ניכרת בכל רגע שמעסיקים אותו בשאלות חשובות ומהותיות (גם בענייני הכלל), ואת טוב ליבו ניתן לראות כשמשגעים את שכלו בדברים של מה בכך וקלאץ קאשעס. עם זאת, מאז ומעולם הוא לא מאריך בשיחה לימודית כי דרכו לקצר בדברי טעם, בבחינת "גנאי הוא לבעל האמת להוכיח אמיתתו". לכן ר' שאול שהגיע מעולם הפלפול וההרחבה פחות רואה בזה צורך, גם אם זה מצולם טוב. ג. האם אתה בטוח שהרהי מגור יודע להגיד בו"ה? תוכל להציג לנו פס קול או מילום כתב יד שלו עם שני מילים (ללא שגיאה תחבירית מביכה)? |
| צודק לחלוטין ר' חיים לא אוהב פלפול והרחבה ואם הרב סורוצקין "התקיל" אותו בשאלה קשה מה הפשט שכבר היה לעולמים אצל משה ואהרן ?אז משום מה "ברח לו" אפילו הכמות המינימלית של כוח הסבר שהיה לאדמו"ר מגור כדי להסביר את דבריו בפני הרב אלישיב .ייאמר לשבחו שהוא לא השאיר אותנו בלי הסבר לגמרי, אלא הוסיף: "זיי זענען משוגעים ומטורפים" כיאה למי שמהדרים אותו בנוצות של שר התורה. בהזדמנות אחרת "הם בהמות" לכן לא התפלאתי במיוחד מלשונו של הרב ליצמן על הכלבים :כי אם שר התורה ורבם של כל בני הגלמים יכול להגיד על אנשים משלנו בהמות אז ליצמן עשה חסד ואמר אזה על חילונים.
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 07/11/2021 18:28:01
|
|
|
|
|
| נשלח ב-7/11/2021 19:04 |
|
| |
נדמה לי שבכרכי דרך אמונה ודרך חכמה ניתן למצוא כמה סברות טובות והגיוניות ולא צריך לחפש כל מיני הסרטות. אם אתה רוצה לראות את כחו של הרב קנייבסקי כאז גם עתה, אתה מוזמן להגיע אליו ולשוחח איתו (נשים כמוך הוא היה מקבל מאז ומתמיד). בוא נכבד את עצמינו ולא נדון ב"מתנה דרשה" שהרצה הרבי מגור בפני הרב אלישיב
|
|
|
|
| נשלח ב-7/11/2021 19:10 |
|
| |
| לךתדע1 כתב: |  | | כי אם שר התורה ורבם של כל בני הגלמים יכול להגיד על אנשים משלנו בהמות אז ליצמן עשה חסד ואמר אזה על חילונים. |
|
נשתדל לא להתרגל לזילות שאתה שם מזלזל בתלמידי חכמים ורבנים, ונמחה כל פעם כשיהודי המציג את עצמו כחרדי (וכנקבה..) בא בעזות מצח ופותח כאן על במה חרדית את הפה נגד גדולי ישראל
|
|
|
|
| נשלח ב-7/11/2021 19:22 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | כי אם שר התורה ורבם של כל בני הגלמים יכול להגיד על אנשים משלנו בהמות אז ליצמן עשה חסד ואמר אזה על חילונים.
נשתדל לא להתרגל לזילות שאתה שם מזלזל בתלמידי חכמים ורבנים, ונמחה כל פעם כשיהודי המציג את עצמו כחרדי (וכנקבה..) בא בעזות מצח ופותח כאן על במה חרדית את הפה נגד גדולי ישראל
|
| דבר ראשון אין זה זלזול כי בימינו המאמינים בחצרו הם גלמים! אבל מחאתך חשובה מאוד רק בתנאי שאתה לא "שוכח" להביע אותה בפני אלה שהביאוני להגיב על דבריהם כפי שהגבתי. אל תדאג. לא נחשוד בך שאתה חסיד גור אם תנהג בהגינות
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 07/11/2021 19:32:44
|
|
|
|
| נשלח ב-7/11/2021 19:25 |
|
| |
| הדיבוק כתב: |  | | נדמה לי שבכרכי דרך אמונה ודרך חכמה ניתן למצוא כמה סברות טובות והגיוניות ולא צריך לחפש כל מיני הסרטות. אם אתה רוצה לראות את כחו של הרב קנייבסקי כאז גם עתה, אתה מוזמן להגיע אליו ולשוחח איתו (נשים כמוך הוא היה מקבל מאז ומתמיד). בוא נכבד את עצמינו ולא נדון ב"מתנה דרשה" שהרצה הרבי מגור בפני הרב אלישיב |
| המבחני פתע הם אלה שנותנים את התמונה המלאה!
|
|
|
|
| נשלח ב-7/11/2021 19:45 |
|
| |
| לךתדע1 כתב: |  | דבר ראשון אין זה זלזול כי בימינו המאמינים בחצרו הם גלמים! אבל מחאתך חשובה מאוד רק בתנאי שאתה לא "שוכח" להביע אותה בפני אלה שהביאוני להגיב על דבריהם כפי שהגבתי.
|
|
טוב.. הריני מוחה על כל מי שמעצבן את "לךתדע" ובגללו "לךתדע" נאלץ לבזות כאן תלמידי חכמים ורבנים.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/11/2021 20:24 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | דבר ראשון אין זה זלזול כי בימינו המאמינים בחצרו הם גלמים! אבל מחאתך חשובה מאוד רק בתנאי שאתה לא "שוכח" להביע אותה בפני אלה שהביאוני להגיב על דבריהם כפי שהגבתי.
טוב.. הריני מוחה על כל מי שמעצבן את "לךתדע" ובגללו "לךתדע" נאלץ לבזות כאן תלמידי חכמים ורבנים.
|
| בעבר כבר כתבתי לך שלפעמים חייבים להאכיל אותך בכפית קטנה ואף להחזיק אותך לגרעפס. לבריאות. הכוונה שהדיבוק פוגע בכבודם של גדולי ישראל אז אם אתה נוהג בהגינות ומביע את מחאתך בפני כולם אז היא תתקבל בצורה טובה ונשתדל לייחס לה חשיבות. למרות שאני לא פגעתי בכבודו סה"כ הבאתי כמה ציטטות ממנו.
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 07/11/2021 20:33:08
|
|
|
|
|