בית פורומים בחדרי חרדים

שאלה לחסידי מרן הגר"ש אלתר

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-7/11/2021 20:49 לינק ישיר 

יורשה לי לשאול איפה פגעתי בכבודם של גדולי ישראל? עד כמה שידוע לי, אני בדרך כלל מכבד רבנים שניתן חהוכיח שהם תלמידי חכמים וצדיקים, וכאלו שאני לא יודע אני מציין זאת בפירוש. כתבתי לך שאני לא חושב שמכובד לבחון את גדלותו של מרן הגרי"א אלתר הישיש אך ורק על סמך שיחה קצרה ולא מאוד עמוקה עם מרן הגרי"ש אלישיב (שגם גדולתו הכה מפוארת לא מוכרחת אצלי כדבעי). הדברים נאמרו על מנת לכבד את מרן הגרי"א ולא להיפך. באותה מידה אני מציע שתלמד כרך או שניים של דרך אמונה או קרני חגבים ואז תדבר על ר' חיים קנייבסקי (אגב שמעתי פעם סיפור נפלא, שכאשר הרב שך דיבר נגד ההתנחלויות קרא מרן הרצי"ה קוק זיע"א לאחיינו הרב שפירא זצ"ל וביקש ממנו שישאילו לו אחד מכרכי "אבי עזרי". לאחר לילה שלם שהוא הגה והעמיק בדברי הלוטפק הנ"ל אמר הרצי"ה: עכשיו שאני יודע את גדלותו, אני מסוגל לדון בדבריו ולחלוק עליהם).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/11/2021 21:12 לינק ישיר 

הדיבוק כתב:
יורשה לי לשאול איפה פגעתי בכבודם של גדולי ישראל? עד כמה שידוע לי, אני בדרך כלל מכבד רבנים שניתן חהוכיח שהם תלמידי חכמים וצדיקים, וכאלו שאני לא יודע אני מציין זאת בפירוש. כתבתי לך שאני לא חושב שמכובד לבחון את גדלותו של מרן הגרי"א אלתר הישיש אך ורק על סמך שיחה קצרה ולא מאוד עמוקה עם מרן הגרי"ש אלישיב (שגם גדולתו הכה מפוארת לא מוכרחת אצלי כדבעי). הדברים נאמרו על מנת לכבד את מרן הגרי"א ולא להיפך. באותה מידה אני מציע שתלמד כרך או שניים של דרך אמונה או קרני חגבים ואז תדבר על ר' חיים קנייבסקי (אגב שמעתי פעם סיפור נפלא, שכאשר הרב שך דיבר נגד ההתנחלויות קרא מרן הרצי"ה קוק זיע"א לאחיינו הרב שפירא זצ"ל וביקש ממנו שישאילו לו אחד מכרכי "אבי עזרי". לאחר לילה שלם שהוא הגה והעמיק בדברי הלוטפק הנ"ל אמר הרצי"ה: עכשיו שאני יודע את גדלותו, אני מסוגל לדון בדבריו ולחלוק עליהם).

סיפור רב מסר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/11/2021 02:47 לינק ישיר 

לךתדע1 כתב:

הריני מוחה על כל מי שמעצבן את "לךתדע" ובגללו "לךתדע" נאלץ לבזות כאן תלמידי חכמים ורבנים.

הכוונה שהדיבוק פוגע בכבודם של גדולי ישראל אז אם אתה נוהג בהגינות ומביע את מחאתך בפני כולם אז היא תתקבל בצורה טובה ונשתדל לייחס לה חשיבות. למרות שאני לא פגעתי  בכבודו סה"כ הבאתי כמה ציטטות ממנו.

"תתקבל בצורה טובה ונשתדל לייחס לה חשיבות"..

הזלזול שאתה מזלזל בגר"ח קנייבסקי, אינו לא מהיום או מאתמול, כבר זמן רב שאתה כותב עליו כאן בצורה מאוד מזלזלת, והרבה כאן מחו נגדך על הצורה בה אתה כותב ככה על גדולי הדור, אתה לא "סה"כ הבאת ציטטות ממנו", אלא כל הכתיבה שלך מזלזלת ופוגעת, התשובה התינוקית שלך "אבל גם הדיבוק אמר" אינה ראויה לתגובה, תתבגר..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/11/2021 04:04 לינק ישיר 
hhaavv

הדיבוק כתב:

יורשה לי לשאול איפה פגעתי בכבודם של גדולי ישראל?
דברי הלוטפק הנ"ל

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/11/2021 07:46 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:

הריני מוחה על כל מי שמעצבן את "לךתדע" ובגללו "לךתדע" נאלץ לבזות כאן תלמידי חכמים ורבנים.

הכוונה שהדיבוק פוגע בכבודם של גדולי ישראל אז אם אתה נוהג בהגינות ומביע את מחאתך בפני כולם אז היא תתקבל בצורה טובה ונשתדל לייחס לה חשיבות. למרות שאני לא פגעתי  בכבודו סה"כ הבאתי כמה ציטטות ממנו.

הזלזול שאתה מזלזל בגר"ח קנייבסקי, אינו לא מהיום או מאתמול, כבר זמן רב שאתה כותב עליו כאן בצורה מאוד מזלזלת, והרבה כאן מחו נגדך על הצורה בה אתה כותב ככה על גדולי הדור, אתה לא "סה"כ הבאת ציטטות ממנו", אלא כל הכתיבה שלך מזלזלת ופוגעת, התשובה התינוקית שלך "אבל גם הדיבוק אמר" אינה ראויה לתגובה, תתבגר..
אתה צבוע, דו פרצופי ומתחסד .לכן אין לי יותר עניין להמשיך בוויכוח הזה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/11/2021 14:34 לינק ישיר 

hhaavv כתב:

יורשה לי לשאול איפה פגעתי בכבודם של גדולי ישראל?
דברי הלוטפק הנ"ל
אני מכבד כל אדם "כדי מחסורו". לרב שך לא היה אכפת מתארים וכבוד מדומה ואפילו מבזיון (מספרים שאחרי שחסידות גור - שבימים ההם הייתה רק אחת - לכלכה עליו בדרכים מכוערות ביותר, וכאשר היו צריכים אותו פוליטית הם "התנצלו", הוא אמר שכלל הוא לא נפגע אז אין צורך להתנצל).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/11/2021 14:37 לינק ישיר 

הדיבוק כתב:
אני שוב שואל- אם כן, למה אנשים נוהרים צפונה ונגבה ליצורים כאלה (שמצליחים להטעות את הציבור) ורק האדמו"ר הלגיטימי מגור שהוא גיבור ועשיר לא פחות מרוב הבבות - דווקא נס לחו?!
ויהיה אחרי ההטרלות: אני שב ושואל את שאלת האשכול.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/11/2021 14:47 לינק ישיר 

('שאלת האשכול' שעמה פתחת הייתה מה היה עד היום בגור ומה קרה שצריך לעשות שינוי?)
לשאלת הנוכחית: למה אנשים נוהרים צפונה ונגבה ליצורים כאלה (שמצליחים להטעות את הציבור) ורק האדמו"ר הלגיטימי מגור שהוא גיבור ועשיר לא פחות מרוב הבבות - דווקא נס לחו?

בשביל לקבל תשובה אמיתית כדי שתביא דוגמאות לאנשים שמצליחים להטעות את הציבור (כלשונך).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/11/2021 14:55 לינק ישיר 

אני לא אומר חלילה שאנשים מטעים את הציבור, אבל אני כן יכול להגיד שרוב הבבות לא מוסיפים לחסידיהם תורה או יראת שמים וחלקם גם נתפסו בכל מיני (מי שזוכר את פרשיית בשר בחלב, שנשכחה תוך פחות מיום וכנראה כמה מליוני שקלים). אני גם לא אומר שהרבי מגור ירושלים מטעה את הציבור, אני כן שואל "מה היה עד היום ומה קרה היום" - למה עד היום הוא היה נערץ ומהיום לא?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/11/2021 14:59 לינק ישיר 

(עכשיו אתה חוזר לשאלה הראשונה)
לדעתי

לא קרה עכשיו שום דבר 
מלבד העובדה שיש לאנשים שמאסו בגור
מקום לעבור אליו.
במשך ה25 שנים האחרונות הממסד איבד [באופן רעיוני] 
גוראים רבים. כל אחד והסיפור שלו [עיון, טרור, חוסר תוכן, במישור האישי ועוד]
עכשיו הם מצאו את מקומם [ויש שעדיין מתקשים (טכנית) לעשות זאת].

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/11/2021 15:10 לינק ישיר 

התשובה הקלאסית היא שהאדמו"ר מופנם, ולא מדבר, ולא יודע להציג את עצמו ודעותיו.

אבל זה לא נכון, גם אבא שלו לא היה מרבה בדיבור, והיה נערץ על הציבור החסידי.

וגם הוא עצמו בשנות הנהגותיו הראשונות, היה נערץ מאוד על הציבור החסידי, וגם התחיל אצל הליטאי (הרב שטיינמן וכו')

הבעיה היתה, שהוא הקיף את עצמו עם סוללת אנשי כח וטרור, ליצמן הוא הדמות המוכרת, גם הוא, אבל לא רק.

שהמהלכים שהם עשו, פעלו נגדו כמו בומרנג. לא לחינם הפני מנחם ניסה להרחיק אנשים אלו מכל מוקדי ההשפעה.

ובכל מהלך שכזה, החל מזריקת חיים מילר, ולייזרזון, ומלחמת הרב שטיינמן, חינוך העצמאי, עירית ירושלים, הדחת קרליץ והדחת פרנקהטל,

יעקב כהן, מוזס, תמיכה בפלג, בעלזא, ערד. התמיכה השקטה בהתנתקות. 

ובתוך קהילתו, המלחמה עם ילדי הפני מנחם, הרב שפרן, הרב מוזסון, ויהודה מנדלסון, טולנא, וכל ישיבת חיפה, ביטול העיון, טיפולים נפשיים מוגזמים, עד משבר ברלינר.

הביאו שרבים התחילו להסתכל עליו, כמנהיג מוזר, כוחני, שלא רואה מלבד את עצמו.

אני מאמין שזה לא נכון, אך שתיקתו, והגיבוי לאנשיו, הכוחניים והדורסניים, הביאו לתחושת קבס וסלידה בעיקר מבחוץ, והרהור אחר רבו בפנים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/11/2021 18:30 לינק ישיר 

לךתדע1 כתב:

הזלזול שאתה מזלזל בגר"ח קנייבסקי, אינו לא מהיום או מאתמול, כבר זמן רב שאתה כותב עליו כאן בצורה מאוד מזלזלת, והרבה כאן מחו נגדך על הצורה בה אתה כותב ככה על גדולי הדור, אתה לא "סה"כ הבאת ציטטות ממנו", אלא כל הכתיבה שלך מזלזלת ופוגעת, התשובה התינוקית שלך "אבל גם הדיבוק אמר" אינה ראויה לתגובה, תתבגר..אתה צבוע, דו פרצופי ומתחסד .לכן אין לי יותר עניין להמשיך בוויכוח הזה.
התאמצתי פחות מאחרים בפורם להכיר את איש חשוב על בוריו.  רק אתמול כתבתי לו את מסקנתי: הוא צבוע, דו פרצופי ומתחסד וזה רק מקצת שבחו.

תוקן על ידי לךתדע1 ב- 09/11/2021 18:33:54

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/11/2021 18:34 לינק ישיר 

לךתדע1 כתב:

הזלזול שאתה מזלזל בגר"ח קנייבסקי, אינו לא מהיום או מאתמול, כבר זמן רב שאתה כותב עליו כאן בצורה מאוד מזלזלת, והרבה כאן מחו נגדך על הצורה בה אתה כותב ככה על גדולי הדור, אתה לא "סה"כ הבאת ציטטות ממנו", אלא כל הכתיבה שלך מזלזלת ופוגעת, התשובה התינוקית שלך "אבל גם הדיבוק אמר" אינה ראויה לתגובה, תתבגר..אתה צבוע, דו פרצופי ומתחסד .לכן אין לי יותר עניין להמשיך בוויכוח הזה.התאמצתי פחות מאחרים בפורם להכיר את איש חשוב על בוריו.  רק אתמול כתבתי לו את מסקנתי.

מה הקטע שלך פה?
איזה מוזר שבנאדם מצטט את עצמו
אתה רוצה כאילו להקפיץ את האשכול או מה?
כתבת אתמול את התגובה שלך, לא עניתי לך, ואז אתה בא לצטט את עצמך שוב?

ואם לרדת ככה אישית ולקרוא לאחרים דו פרצופי, אתה היחיד שאי פעם בפורום הציג את עצמו דו פרצופי והכריז שפעם הוא מגיב בניק ופעם אשתו.. ולכן יוצא לו לשון זכר ונקבה לסרוגין כל הזמן

תוקן על ידי איש_חשוב ב- 09/11/2021 18:40:32

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/11/2021 18:40 לינק ישיר 

הקטע שלי זה לחסוך מאחרים את ההתדיינות אתך אתה שקרן וגס רוח ומפאת הכבוד של הפורם לא אוסיף שאתה דומה לנבל מסריח.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/11/2021 18:41 לינק ישיר 

אז הנה אתה הוספת, ולא ארד לרמת הדיבורים הירודה הזאת

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > שאלה לחסידי מרן הגר"ש אלתר
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.