בית פורומים בחדרי חרדים

הרב קרליבך ממירון: האסון קרה בגלל שמנעו מאיתנו להקים אוהל לנשים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-4/11/2021 01:38 לינק ישיר 
הרב קרליבך ממירון: האסון קרה בגלל שמנעו מאיתנו להקים אוהל לנשים

היום בעדותו של הרב קרליבך בוועדת החקירה לאסון מירון, התייחס הרב קרליבך לסיבה השמימית שהובילה לאסון מירון.

הרב קרליבך הסביר שבאופן חריג השנה לא נתנו להם להקים אוהל שהיו מקימים מידי שנה לנשים, האוהל גודלו הוא 45 מ"ר, כמניין הרוגי מירון, ולדבריו באותו מקום שבו היה אמור להיות האוהל התקיימו אחר כך ההחייאות.

עוד ציין הרב קרליבך כי היו מגדולי עולם שתלו את אסון מירון שהיה לפני כ100 שנים בבעייה שהייתה בצניעות ובהפרדה בין נשים לגברים באותה העת ודימה את האיסור שהוטל על בניית האוהל למצב אז.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/11/2021 10:57 לינק ישיר 

עדותו של הרב קרליבך, ודבריו בנושא זה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/11/2021 11:38 לינק ישיר 

איזה מזל שהאוהל שתוכנן היה רק 45 מטר (הוא כמובן מדד...)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/11/2021 11:38 לינק ישיר 

הוא גם הוסיף בהקשר הזה ואמר שהשנה צמצמו את שטח המשפחות (שטח המרוקאים), ויש שם 45 חלקות.

מעבר לזה בהמשך דבריו נראה שהוא ניסה להלך אימים על חברי הוועדה שמי שנוגע בנושא הזה יענישוהו משמיים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/11/2021 14:47 לינק ישיר 

מה שהשמועות אומרות שההכנסת אורחים של קרליבך המנוהלת על מקובלים ומקבלים למיניהם שעובדים כמובן אך ורק לשם שמים וגם יודעים דעת עליון, גנבו מעט מהשטח של שביל דב ז"ל שבו הלכו לעולמם 45 נפשות מישראל בגלל הדוחק, ושם בנו לשם שמים חדר וי אי פי לאורחים רמי מעלה הבאים מחו"ל לאכול ולהנות לשם שמים כמובן, ובזמן שבו היה האסון היה שם זעקות אימים של צאן לטבח אמרו לו שיפתח את הדלתות שיוכלו אנשים להכנס וסירב כדי שלא יהיה בלגאן בחדר הוי אי פי, שמעתי את זה מאחד המתנדבים שעבר במקום בשעת מעשה. יתכן שהשטח שנעשק משביל המוות היה היה בגודל של 45 מטר או 45 אינצ' איני יודע, אבל אני יודע שעלה של לולב על היד וחוסר לקיחת אחריות עם עשיה לשם שמים פלוס הצטדקות וידיעה מדוע הם שותפים כולם כולם להרג ההמוני שהיה שם,  זה מה שאמור לפטור אותם ואת כל העולם מן הדין. רח"ל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/11/2021 17:55 לינק ישיר 

דברי

מדובר על השטח שנמצא מאחורי הדלתות שמול המדרגות בשביל ר' דב?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/11/2021 19:51 לינק ישיר 

אנשים נמחצו למוות על קירות המחסנים של הקרליבך הזה והוא עוד מעז לפתוח את הפה ולעשות חשבונות שמיים?
בושה וחרפה!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/11/2021 20:07 לינק ישיר 

לעניות דעתי. מעדותו בוועדה התרשמתי שגם אם הוא יבוא לוועדה מאוגד בארבעת המינים מצבה של העמותה בכל הפרמטרים לא משהו וזה בלשון המעטה.

תוקן על ידי לךתדע1 ב- 07/11/2021 20:28:27

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/11/2021 20:30 לינק ישיר 

לךתדע1 כתב:
לעניות דעתי. מעדותו בוועדה התרשמתי שגם אם הוא יבוא לוועדה מאוגד בארבעת המינים מצבה המשפטי של העמותה לא טוב וזה בלשון המעטה.

השאלה אם הם מתכוונים לטפל גם בעניין המשפטי של העמותה או שהם ממוקדים רק בעניין המבנה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/11/2021 20:31 לינק ישיר 

לא ידעתי שמדובר במוסד כביר שכזה
לפי עדותם מדובר על 50 עובדים בשכר, ועוד 76 עובדים בהתנדבות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/11/2021 20:43 לינק ישיר 

נוירולוג כתב:
לעניות דעתי. מעדותו בוועדה התרשמתי שגם אם הוא יבוא לוועדה מאוגד בארבעת המינים מצבה המשפטי של העמותה לא טוב וזה בלשון המעטה.

השאלה אם הם מתכוונים לטפל גם בעניין המשפטי של העמותה או שהם ממוקדים רק בעניין המבנה.

על פניו רק בעניין המבנה אבל דברים יכולים להתגלגל בעקבות העדות בוועדה. נקווה שהמבקר לא יכנס שוב לנבכי הדוחות וישאל על תמיהות שאולי עלו בעקבות העדות בוועדה וכו'. לא שאני רומזת ח"ו שיש משהו רע בהתנהלות העמותה. אבל אתה יודע כשעמותה נדרשת להסביר דברים לא תמיד מוציאים את השפה המשפטית הנכונה כפי שאכן קרה נעבאך להרב קרליבך בוועדה. וכו'.אחרי הכול מדובר באנשי חסד שאפילו בזמן שהקורונה סגרה עליהם הם חיפשו את עניי צפת לתת להם אוכל. אני בטוחה שבמידת הצורך עניי צפת יעידו לטובתם .

תוקן על ידי לךתדע1 ב- 07/11/2021 21:25:22

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/11/2021 21:08 לינק ישיר 

המספרים הללו אינם רק מתוך העדות בוועדה, אלא גם נכתבו במכתב שנשלח לוועדת החקירה מטעם הכנסת האורחים.

ובכל זאת, יש איזה הסבר (אני רוצה להאמין שכן) הגיוני למספרים הללו של 50 עובדים בשכר חוץ מ-76 המתנדבים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/11/2021 21:18 לינק ישיר 

נוירולוג כתב:
המספרים הללו אינם רק מתוך העדות בוועדה, אלא גם נכתבו במכתב שנשלח לוועדת החקירה מטעם הכנסת האורחים.

ובכל זאת, יש איזה הסבר (אני רוצה להאמין שכן) הגיוני למספרים הללו של 50 עובדים בשכר חוץ מ-76 המתנדבים?

בל"ג כן. כל השנה אני בספק.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/11/2021 21:23 לינק ישיר 

נראה לי שמדובר ב-45 עובדים שהם כנגד 45 מ"ר שהיו מיועדים לעבוד גם לצורך הכנסת אורחים לנשים. אם זה לא היה מצחיק זה היה בדיחה, אבל הזוי להתיחס לרצח המוני בצורה כל כך מטומטמת, יעמדו לדין כל מי מי שדם על ידיהם ולא הפנימו איך מתייחסים לחיי אדם גם אם לא עושים עליהם ביזנעס.
הגיע הזמן להעריך חיי אדם לא רק במותם אלא גם בחייהם, לכבד כל אדם באשר הוא ולא רק בעשיית מסחרה מבוזה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/11/2021 21:25 לינק ישיר 

נוירולוג כתב:
דברי

מדובר על השטח שנמצא מאחורי הדלתות שמול המדרגות בשביל ר' דב?

אכן מדובר על זה ממש, תסמרנה שערות הראש, 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/11/2021 21:32 לינק ישיר 

ומה זה המיטות שיש שם? הם נשאלו בוועדה מה זה המיטות שם, ונענו שזה של העובדים.
מדובר על מזרנים לעובדים או חדרי אירוח?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > הרב קרליבך ממירון: האסון קרה בגלל שמנעו מאיתנו להקים אוהל לנשים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext