| נשלח ב-4/11/2021 02:37 |
|
| |
שאלה לחסידי גור
איך אתם מרגישים בימים אלו שלאחר כל המאמצים של שלוחיו של האדמו''ר מגור לארה"ב בכנסים, איומים ותעמולה וכו' יהדות ארה"ב מפנה לכם עורף. רבי שאול אלתר מתקבל בכבוד ובערכה ע"י כל אדמור"י בורו פארק ואף חסידות סאטמר על פלגיה יוצאת מגדרה לקבל את פניו הישיבות הגדולות מצפות לבואו ועיני כולם נשואות לטישים בשבת.
איך ההרגשה שכל זה קורה לאחר שנים של רדיפת האיש ובשנתיים האחרונות הכרזתם עליו כעוקר הדת. לא פחות. הציבור החרדי רואה את הדת אחרת? מה אתם מסבירים לעצמכם?
|
|
|
|
| נשלח ב-4/11/2021 03:20 |
|
| |
פחות מענין אותם. מה שחשוב להם אלו חסידי גור, וממה שנראה בתמונות ובסרטים הם נחלו הצלחה לא קטנה. רוב חסידי גור לא באו. ונאמר להו שבארה"ב הרוב איתו. אם נניח שזה נכון הרי הצלחתם אפילו גדולה יותר.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/11/2021 03:59 |
|
| |
| קלעפער כתב: |  | | פחות מענין אותם. מה שחשוב להם אלו חסידי גור, וממה שנראה בתמונות ובסרטים הם נחלו הצלחה לא קטנה. רוב חסידי גור לא באו. ונאמר להו שבארה"ב הרוב איתו. אם נניח שזה נכון הרי הצלחתם אפילו גדולה יותר. |
|
אין לי מושג אם זה נכון, לא נראה כך.
גם אם כן, הטיעון הוא שטות מוחלטת.
תופעת הגר"ש חצתה מזמן את גבולות גור, נראה שאין לו כל עניין 'לקחת' חסידים מהרבי מגור, אלא בקהילת יראים ושלמים שיסודה על אהבת ולימוד התורה (בעיון), יראת שמים אמיתית, צניעות, ענווה וטוב לב, כפי שחוזר ותובע בכל עת.
מעבר למשפחות גור, גדולי עולם, ראשי ישיבות, רבנים ות"ח מופלגים ואלפים ורבבות מכל המגזרים מעריכים אותו ושותים בצמא את תורתו, אין ספק שהוא 'חידוש' נפלא בדרכו, ויוכיחו התמונות והסרטים שהזכרת, מגבית המצ'ינג, אסיפות סעודה שלישית ועוד.
אשרי הרבי מגור וחסידיו שזיכו את עם ישראל בכל הטוב הזה במו ידיהם, וה' יבקש את נרדף.
תוקן על ידי נעילה ב- 04/11/2021 04:05:57
|
|
|
|
| נשלח ב-4/11/2021 05:08 |
|
| |
אין מה לומר, חסידי גור הכתירו את ר' שאול במו ידיהם והרדיפות נגדו רק העצימו אותו
אם הם היו יותר חכמים, הם היו מכבדים אותו ואת כל מי שרוצה ללכת אליו גור פשוט בונים אותו, עם כל יריקה, עם כל קללה, עם כל כינוי
|
|
|
|
| נשלח ב-4/11/2021 08:45 |
|
| |
עד לא מזמן הגערערס הלכו עם האף למעלה היום הציבור בז להם ובמקרה הטוב מרחם עליהם שהם כלואים בכת שמתחרה במנדעלע ויזניצר באמונה ב"צדיק" אבל הרבה יותר מרושע. מי היה מאמין... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-4/11/2021 10:28 |
|
| |
רוב התשובות מתמקדות בהצלחתו של הגר"ש ובעובדה שבזכות גור זכו ציבורים גדולים להכיר באור הגדול של הגר"ש [ברור שאם גור היו נלחמים באופן כזה במישהו שאין לו אישיות גדולה, אז האיש היה מתפרסם לתקופת מה, אבל כאן הם זכו לגלות משהו שהוא באמת ענק ומעיין נובע וחידוש בעצם הוויתו. אם תשימו לב אז הגרעס הכביכול נאורים יותר מנסים להסביר שהגר"ש הוא לא באמת ת"ח ואישיות בסדר גודל, אלא שהציבור נהנה גם ממשהו בינוני בגלל שרודפים אותו].
בכל מקרה השאלה המרכזית הייתה איך מרגישים חסידי גור עם העובדה שהציבור הכללי הפנה להם עורף, ולא רואה את ה"דת" ועקירת הדת בעין שווה איתם? איך הם חיים עם זה שיותר מ25 שנות הנהגה והציבור הכללי אינו מכיר בכהוא זה במה שהם מאמינים וסוגדים. בשיטות שלהם באמונות שלהם בתפיסה ובהתנהגות, ברוח המפקד. 25 שנים של הסתכסכויות עם כמעט כל החסידויות והפלגים הליטאים. יותר מדאי פעמים שהציבור החרדי במתרס אחד ואתם באחר שכנגד.
איך חיים עם ההרגשה והידיעה הזו שהציבור באמת רואה בכם בהרבה מובנים כת אומללה ומבודדת?
|
|
|
|
| נשלח ב-4/11/2021 13:21 |
|
| |
קראתי באשכול שיש כאלה שחושבים שהוא תלמיד חכם בינוני. ניסיתי להפריע לבעלי באמצע הלימוד "במשנה תורה" ושאלתי לדעתו :האם הוא אכן גאון הגאונים? בעלי ענה שהוא שר התורה עם תיק. אספר לכם משהו מחיי האישיים: במסגרת זמן איכות עם בעלי. ישבנו להקשיב לשיעור שלו בסוגיית "מיגו" שהוא מסר בישיבת "פני מנחם" כידוע, כשנהנים הזמן עובר מהר. חלפה לה שעה שלמה והוא הפסיק את השיעור באמצע. בעלי אמר "אני לא סולח לו" שאלתי אותו למה? הוא ענה שאצלו הוא מרגיש מתיקות התורה...עניתי לבעלי: שמתוך זה שהוא עזב באמצע אני מסיקה שאין לו זמן להמשיך ולכן יש לסלוח לו. ענה בעלי שלא קלטתי את הסוגיה.
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 04/11/2021 14:05:50
|
|
|
|
| נשלח ב-4/11/2021 13:33 |
|
| |
אברך גווראי אמר לי שמזלם שאצלם באמת הצליח המאבק בטכנולוגיה, ורובם ככולם בטוחים שהמיינסטרים של הציבור החרדי מעריץ אותם ואת שתיקתם על הרדיפות המשפטיות מצד ה'שמאלנים'.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/11/2021 14:10 |
|
| |
| בעיקרשומע כתב: |  | | אברך גווראי אמר לי שמזלם שאצלם באמת הצליח המאבק בטכנולוגיה, ורובם ככולם בטוחים שהמיינסטרים של הציבור החרדי מעריץ אותם ואת שתיקתם על הרדיפות המשפטיות מצד ה'שמאלנים'. |
|
כן גם לי מישהו מהם אמר שהחיבור לאינטרנט הוא שמביא את כל המחשבות והרהורי הכפירה באמונת חכמים. והכי טוב שלא להתחבר כלל ורק לשמוע את קווי החיזוק מטעם החסידות ששם האמת הצרופה. יתירה מכך, הוא הוסיף: שאול הוא קליפה כדוגמת המתייונים והמתחדשים לאורך כל הדורות, וזו המשיכה שיש לו ולכן צריך מאד להיזהר שלא להתקרב כלל וכלל. ועיני ראש העדה הצופים למרחוק, הקדימו רפואה למכה בכך שהוקמה וועדה שתפריד בין משפחות שח"ו לא תהיה לנו נגיעה כלל וכלל ושלא יטמא פח השמן הטהור.
הוא שידע את דעותיי התפלא לראות שתגובתי הייתה רק חיוך גדול...
|
|
|
|
| נשלח ב-4/11/2021 14:49 |
|
| |
קלעפער
| נעילה כתב: |  | פחות מענין אותם. מה שחשוב להם אלו חסידי גור, וממה שנראה בתמונות ובסרטים הם נחלו הצלחה לא קטנה. רוב חסידי גור לא באו. ונאמר להו שבארה"ב הרוב איתו. אם נניח שזה נכון הרי הצלחתם אפילו גדולה יותר.
אין לי מושג אם זה נכון, לא נראה כך.
גם אם כן, הטיעון הוא שטות מוחלטת.
תופעת הגר"ש חצתה מזמן את גבולות גור, נראה שאין לו כל עניין 'לקחת' חסידים מהרבי מגור, אלא בקהילת יראים ושלמים שיסודה על אהבת ולימוד התורה (בעיון), יראת שמים אמיתית, צניעות, ענווה וטוב לב, כפי שחוזר ותובע בכל עת.
מעבר למשפחות גור, גדולי עולם, ראשי ישיבות, רבנים ות"ח מופלגים ואלפים ורבבות מכל המגזרים מעריכים אותו ושותים בצמא את תורתו, אין ספק שהוא 'חידוש' נפלא בדרכו, ויוכיחו התמונות והסרטים שהזכרת, מגבית המצ'ינג, אסיפות סעודה שלישית ועוד.
אשרי הרבי מגור וחסידיו שזיכו את עם ישראל בכל הטוב הזה במו ידיהם, וה' יבקש את נרדף.
תוקן על ידי נעילה ב- 04/11/2021 04:05:57 |
|
לא ברור מה הקשר בין דברי לתגובתך. אני טענתי שבגור מענין אותם חסידיהם יותר מאשר הציבור הכללי.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/11/2021 14:54 |
|
| |
הם עשו לאחרונה די הרבה פעולות יחצנו"ת למען הציבור הכללי. (נסיעה לארה"ב, בנייני האומה, הפצת חוברות וכו').
אז זה לא בדיוק
|
|
|
|
| נשלח ב-4/11/2021 15:00 |
|
| |
אני חושב שזה היה מכון כלפי פנים.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/11/2021 15:11 |
|
| |
| קלעפער כתב: |  | | אני חושב שזה היה מכון כלפי פנים. |
|
כמובן שהמטרה העיקרית שלהם היא כלפי פנים אבל לא תמיד אפשר להפריד בין הפנים והחוץ. לדוגמא, ההתעסקות המרובה בלמנוע מהגר"ש להתקבל אצל אדמורי"ם ורבנים, ראשיישיבות וישיבות, היא ללא ספק במטרה לפגוע בהכרה הציבורית בו. הכרה ציבורית כמו שיש לגר"ש [למרות כל הניסיות לחבל] גורמת להם לעבוד הרבה יותר קשה, גם מבחינה מוראלית, עם הציבור שלהם. עד שלא נהפכים לכת סגורה ממש, א"א להפריד לגמרי בין כלל הציבור לבין הציבור הגוראי.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/11/2021 16:46 |
|
| |
| בעיקרשומע כתב: |  | | אברך גווראי אמר לי שמזלם שאצלם באמת הצליח המאבק בטכנולוגיה, ורובם ככולם בטוחים שהמיינסטרים של הציבור החרדי מעריץ אותם ואת שתיקתם על הרדיפות המשפטיות מצד ה'שמאלנים'. |
|
ויותר מכך, דיברתי עם מכר משפחה אברך צעיר חסיד גור, נכנסנו בקטנה לעניין המחלוקת והתברר לי כי הוא יודע על פרטי המחלוקת הרבה פחות ממני, כי אצלם מסתירים הכל והידע מסתובב ברשת, כשהוא תמה איך אני בקי בפרטי הפרשה והסברתי לו שהחרדים ברשת דנים על כל ארוכות בפורומים ובטוויטר, הוא היה בהלם ולא האמין שהכל ׳יצא החוצה׳...
|
|
|
|
|
| נשלח ב-4/11/2021 19:31 |
|
| |
האם האדמו"ר מגור יחשב מסלול מחדש ?
אין מצב שמה שקורה עכשיו בארה"ב שלא יחלחל לכאן בארץ. הגר"ש שליט"א הוא שיחת היום ברחוב החרדי. זה לא סתם עוד 'נרדף'. הציבור שומע ורואה בחוש שמדובר בגאון אמיתי, תלמיד חכם מופלג, עניו ושפל ברך, ברוך כשרונות, יהודי מתוק וצדיק אמת. כמו האדמורי"ם והרבנים החשובים שמקבלים את פניו בכבוד רב. כך גם ה'עמך' ברחוב. הציבור מזדהה עם הגר"ש ומביע את הערצת אליו. כך גם הגבירים שפותחים את הכיס וביד רחבה... האם האדמו"ר מגור ועסקניו יחשבו מסלול מחדש? לא בטוח שיש להם את השכל .... וכאשר יענו אותו כן ירבה וכן יפרוץ....
תוקן על ידי momeir ב- 04/11/2021 19:35:07
תוקן על ידי momeir ב- 04/11/2021 19:36:29
|
|
|
|
| נשלח ב-5/11/2021 01:08 |
|
| |
לגמרי מחדש. לפני שהגר''ש נחת בארה"ב הודיעו חברי הוועדה, הרבנים ומזכיר האדמו''ר מגור שכל מי שישתתף באירועים של הגר''ש גזר עצמו בכך ניתוק מוחלט מהחסידות. ביום הראשון לבואו השתתפו כשלוש מאות חסידי גור באירועים השונים שהבולט בהם היה השבע ברכות לנגיד בריקמן בהשתתפות הגר''ש.
היום מודיעים לציבור שמתחילים חשבון חדש מה שהיה היה ואין מתחשבים האירועים שהיו אבל באירועי השבת חוזר הדין האמור.
|
|
|
|
|