לא 6-3 אלא 7-0 נגד גור, איך זה יתבטא מבחינה פוליטית?
מה שהרב שך לא הצליח ב30 שנה הגר"ש הצליח בשנתיים השאלה איך זה ישפיע על כל מה שמחוץ לגור, יש לקוות שהפעם הליטאים יפסיקו להיות פראיירים.
נשלח ב-7/11/2021 13:57
מסתבר שאף אחד לא מצליח לחזות את ההצלחה של הגר''ש כמות שהיא ובטח לא את תוצאותיה. מישהו יכול היה לחלום לפני שנתיים על מסע כזה? הרי רק לפני כמה ימים נאלצו להרוס את האוהל שבנו ולבנות אחר בגודל כפול ובסוף גם זה לא הספיק. אנחנו בתוך סיפור היסטורי מפתיע ובלתי נגמר.
נשלח ב-7/11/2021 15:31
הרבי מגור ירושלים יש לו חסידים רבים באמריקה, אז מה ?
אישית אני מעריך שהוא יהיה המנהיג החסידי הכי גדול בעוד שנים ספורות.
גור כנראה תתפרק לכמה חלקים אחרי המאה ועשרים של רי"א. יתכן ולגר"ש תהיה קבוצה גדולה מאוד. אך לא סביר שיהיה יותר גדול מבעלז. יותר סביר שהבעלזער או בנו יחידו יהיה המנהיג החסידי הכי גדול.
נשלח ב-7/11/2021 20:00
פינטשיב כתב:
מה שהרב שך לא הצליח ב30 שנה הגר"ש הצליח בשנתיים השאלה איך זה ישפיע על כל מה שמחוץ לגור, יש לקוות שהפעם הליטאים יפסיקו להיות פראיירים.
דומני שהפוליטיקאים של דגל דווקא מעדיפים שגור המוחלשת והשנואה תמשיך להנהיג את אגודה. כי ככה לשאר החסידים לא אכפת לתת לדגל ניצחונות על אגודה.
נשלח ב-8/11/2021 10:09
ל אף שאני מאוד מעריך את הגר"ש, ולא מהיום, אך חלק גדול מהאוהדים שלו ישארו אוהדים אך לא חסידים, כיון שהאהדה הגדולה אליו היא הרדיפות שהוא עובר, והשנאה לגור.
נשלח ב-8/11/2021 10:33
כמה באים אילו מהבהת מורדכי וכמה משנאת המן?
אנשים אוהבים לחזק את המסכן והנרדף... הרי בפעם הקודמת שר' שאול הגיע לחו"ל לא היה כזה ביקוש...
מה גילו בשנתיים האחרונות? הוא קיבל אומץ לצאת מגור. אנשים מאוד מאוד לא אוהבים את הכוחניות של גור ואיך שהם דורסים את כל מי שלא אנ"ש ולכן מביעים תמיכה בר' שאול בשביל לדפוק את גור
נשלח ב-8/11/2021 14:22
אני חושב שהציבור הרחב בארץ ובארה"ב גילה את ר' שאול אלתר שליט"א,
ולכן זה הרבה יותר מאהבת מרדכי מאשר שנאת המן,
זה לא שאנשים היו רגילים כבר 2 דורות, שחסידות גור היא משהו כוחני ואלים,
והנה יש חסידות גור שהיא נעימת הליכות, אוהבת תורה ויראת שמים,
מסבירת פנים, ולכן באים אליו,
הגאון הרב שאול אלתר שליט:א הא פשוט תלמיד חכם מתוק
אדם שכיף לשמוע אותו, כיף ליהנות מדברי תורתו,
הוא מאוד מאוד אנושי, מאוד איכפתי,
ולכן הציבור מכל החוגים מגיע לשמוע אותו,
אין היום אף אדמו"ר שמתקרב לאישיות המלבבת שלו.
ולכן כמות אוהדיו וחסידיו גדלה והולכת מידי יום.
אני מעריך שלא רחוק היום שהאדמו"ר מגור הנוכחי לא תהיה לו ברירה,
והוא יזמין אותו לתוך גור- נדלן , בכדי להתכבד בו.
תוקן על ידי רעיונוביץ ב- 08/11/2021 14:24:45
נשלח ב-8/11/2021 14:49
momeir
רעיונוביץ כתב:
כל מה שכתבת זה בדיוק שורש הבעיה! מדובר ב 2 בני דודים בנשקי"ם שהם בדיוק עם אותו ייחוס אבל זה כנגד זה בראם. מצד אחד יהודי גאון, מתוק, כשרוני, פיקח, אוהב ישראל , למדן עצום שמדבר בגובה העניים וכו' וכו'. ומצד שני.... בן דודו הגערר רב'ה שאילו הייתה בו תבונה ואילו הוא היה בעל מידות וחכם (כאביו) אז הוא הייה אכן מתכבד בו. לאסונם של חסידי גור הם ירשו בנש"ק שלא רק שאין לו את התכונות , הידע והלמדנות של הגר"ש , אלא שזו גם אישיות פראנואידית (ראה לדוגמא, חיפה, גשר המיתרים ועוד...) שפוחדת וחוששת מהגר"ש שליט"א לצערנו בניגוד לדוגמא ר' ישראל מויז'ניץ , שהלך לטיש אצל אחיו והתפתחה מסכת של שלום... לרב'ה מגור אין את המידות הטובות והשכל לעשות מעשה נועז שכזה. לצערנו הרב, נגזר על חסידי גור (שחלקם הגדול בוודאי אנשים טובים) להמשיך ולחיות עם תובנות שמדובר ב 'עוקר הדת' וב 'אינשי דלא מעלי' ועוד שטויות והזיות... אולי בדור הבא...
נשלח ב-8/11/2021 15:15
פעם קינאו בחסידי גור היום מרחמים עליהם שהם כלואים בכת ומוכרים שטויות על אמונה בצדיק [=אמונה שהוא צדיק] לא פחות מחסידי ויזניץ מרכז וברלנד.
אולי כל זה התיקון לפני המשיח לבער כל העבודה זרה שיש במחנינו מהמשיח בקראון הייטס (זוכרים? לא מחרימים עדה קדושה) עד הנואף מברסלב והכל מה שביניהם והצד השווה שעושים אליל מהן אדם שעל פי רוב מתברר שהוא רשע לא קטן או ליצן וכלומניק במקרה הטוב.
תוקן על ידי פינטשיב ב- 08/11/2021 15:36:42
נשלח ב-8/11/2021 15:52
momeir
פינטשיב כתב:
פעם קינאו בחסידי גור היום מרחמים עליהם שהם כלואים בכת ומוכרים שטויות על אמונה בצדיק [=אמונה שהוא צדיק] לא פחות מחסידי ויזניץ מרכז וברלנד.
אולי כל זה התיקון לפני המשיח לבער כל העבודה זרה שיש במחנינו מהמשיח בקראון הייטס (זוכרים? לא מחרימים עדה קדושה) עד הנואף מברסלב והכל מה שביניהם והצד השווה שעושים אליל מהן אדם שעל פי רוב מתברר שהוא רשע לא קטן או ליצן וכלומניק במקרה הטוב.
כבר בתקופתו אמר היהודי הקדוש מפשיסחא (האבא הרוחני של חסידות גור) " אותות ומופתים באדמת בני חם "
נשלח ב-8/11/2021 15:56
רעיונוביץ כתב:
כמה שר' שאול הוא פה מפיק מרגליות, עדיין לא היו מגיעים ציבור כזה גדול כדי לשמוע אותו, הוא לא היה כל כך ידוע בארה"ב גור פשוט הפכו אותו למשהו גדול, לידוע, בעצם הרדיפות שלהם, הם בנו אותו, ועכשיו הרבה אנשים רצו לבוא לראות במה מדובר כבר אמרתי כמה פעמים, גור ירו לעצמם ברגל, ואם הם היו יותר חכמים ולא חושבים מהנעלים, הם היו שותקים ואפילו עוזרים לו