| נשלח ב-8/11/2021 16:39 |
|
| |
רוסיה זה כאן: תלשת מודעה עם תמונת אשה? 30 א׳ שח קנס ומאסר!
ועדת השרים לענייני חקיקה תמכה אתמול בהצעת בחוק שהגישו חברי הכנסת של ישראל ביתנו, להטיל קנס של 29,200 שקל על מי שישחית את תמונתה של אישה המתנוססת על גבי מודעת רחוב, שטר או מטבע.הקנס האמור יוטל בנוסף לעונש המאסר הקבוע בחוק על עבירה זו, ובלבד שיהיה ניתן להוכיח כי העבירה התקיימה על-רקע מגדרי. בהצעת החוק אומנם לא צויינה המילה חרדי, אך מאחר שרובם ככולם של משחיתי המודעות הם חרדיים ברור שהצעת החוק מכוונת כנגד חרדים. הצעת החוק אינה מבחינה בין מודעה של גוף ציבורי למודעה פרטית, ולמעשה מונעת מציבור דתי למנוע תלייה בשכונותיו של פרסומות לא צנועות. בדברי ההסבר להצעת החוק, הוסבר כי השחתת מודעות שעליהן מופיעות נשים היא תופעה מתרחבת. "משחיתי המודעות משחירים ומטשטשים את הדמויות הנשיות המופיעות במודעות, אך אינם פוגעים בדמויות גבריות. התופעה מתרחשת גם ביחס לדמויות נשיות על שטרות כסף ומסמכים רשמיים - ומטרתה היא להדיר נשים מהמרחב הציבורי". לטענת ישראל ביתנו, השחתת תמונות נשים במרחב הציבורי היא מעשה אלים שמטרתו להעלים נשים, ולבטל את קולן ואת השפעתן. עוד נטען כי בבסיסו, המעשה מתייחס לנשים כאל מפגע ואובייקטים מיניים שצריך להסתיר. ההדרה וההסתרה של נשים והניסיון ליצור מרחבים 'סטריליים' מנשים היא משפילה, פוגענית ורוויה בשנאת נשים - נאמר בדברי ההסבר. לדברי ח"כ יוליה מלינובסקי, הדרת הנשים הגיעה גם למערכת הבחירות האחרונה שבמהלכה היו מקרים מרובים של השחתת שלטי חוצות של מועמדות שהשתתפו בבחירות. "ביטויים אלו מהווים פגיעה בזכות הבסיסית של נשים להיבחר, כמו גם בזכות - של נשים וגברים - לבחור, בטוהר הבחירות ובשוויון", הסבירה. הצעת החוק האמורה תעבור בקריאה הטרומית, ולאחר מכן יישקל המשך קידומה.
תוקן על ידי החלוץ ב- 08/11/2021 16:39:37
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-8/11/2021 16:43 |
|
| |
צריך ללמוד מישראל ביתנו איך משתמשים בשלטון החוק... הצעת חוק ראשונה: תליית מודעות או מעבר של אוטובוס עם שלטי חוצות שאינם תואמים את אורח החיים של תושבי השכונה: מאסר עולם!
|
|
|
|
| נשלח ב-8/11/2021 16:56 |
|
| |
ומה אם חילוני יתלוש תמונה של רבנים? או שזה עובד רק לצד אחד?
|
|
|
|
| נשלח ב-8/11/2021 17:18 |
|
| |
צריך להתחיל לתלוש מודעות עם דמויות ופנים ללא הבדל מי מצולם, בין גברים לנשים... ככה אין הפליה על רקע טירלולי, וגם המרחב הציבורי החרדי ייראה שפוי יותר. החיוכים המטופשים של דוגמני.יות היופלה, טיטולים, מנה חמה או מקלחת קרה באמת נמאסו כבר ללא הבדל בין גברים לנשים... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-8/11/2021 17:31 |
|
| |
| אדם_ה1 כתב: |  | ומה אם חילוני יתלוש תמונה של רבנים? או שזה עובד רק לצד אחד? |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-8/11/2021 17:53 |
|
| |
השמאל החילוני היום מבלבל בין הדרת נשים אמיתית שהיה בכל העולם, בהם העדיפו גברים על נשים בעבודה או בבחירות, (מה שקורה היום גם אצלם, יותר גברים נבחרים בכנסת, יותר גברים מבוקשים בעבודה והם גם מקבלים יותר משכורת), לבין הדרת נשים חרדית שהיא באה להדיר אותם מהמרחב הציבורי אך ורק כדי לא להכשיל במראות עינים אסורות. בעיקרון לא היה אמור לשמאל להיות בעיה עם צורך דתי מסוים של מגזר מסוים, את הצורך הערבי למשל בהדרת נשים על רקע דתי הם מבינים כל כך טוב ומיישרים עמם קו, הרי הם בקטע של לתת לכל אחד את חופש הבחירה שלו, יש להם בעיה ספציפית עם הדת היהודית ועם הדתיים, והם מסוים את המלחמה שלהם כאילו שזה שמאלניות, זה לא שמאל, זה זיוף של שמאל
|
|
|
|
| נשלח ב-8/11/2021 18:36 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-8/11/2021 20:11 |
|
| |
צריך קודם כל לדרוש שוויון - מי שתולש תמונה של גבר בגלל שהוא גבר... שנית, בעידן של זכות להגדרה עצמית של מגדר, איך אפשר בכלל לדעת מי גבר ומי אישה?
|
|
|
|
| נשלח ב-9/11/2021 07:28 |
|
| |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-9/11/2021 09:23 |
|
| |
שאני אבין - יש מישהו אחד בפורום שסובר שמותר לפי ההלכה להשחית תמונה של אישה ברכוש שלא שייך לך?
|
|
|
|
| נשלח ב-9/11/2021 09:29 |
|
| |
| מצדרביעי כתב: |  | שאני אבין - יש מישהו אחד בפורום שסובר שמותר לפי ההלכה להשחית תמונה של אישה ברכוש שלא שייך לך? |
|
כי הא דרב אדא בר אהבה חזייה לההיא כותית דהות לבישא כרבלתא בשוקא סבר דבת ישראל היא קם קרעיה מינה אגלאי מילתא דכותית היא שיימוה בארבע מאה זוזי א"ל מה שמך אמרה ליה מתון אמר לה מתון מתון ארבע מאה זוזי שויא זאת אומרת אם היא היתה בת ישראל היה מותר נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-9/11/2021 09:35 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-9/11/2021 09:37 |
|
| |
hhaavv
| מצדרביעי כתב: |  | | שאני אבין - יש מישהו אחד בפורום שסובר שמותר לפי ההלכה להשחית תמונה של אישה ברכוש שלא שייך לך? |
|
מצד חושן משפט הוא חייב לשלם את הנזק ולא שלושים אלף ש"ח. זה כבר קנס 'דתי' של הפרוגרסיביים. כמו הקנסות שהדתיים ישימו על החילונים כשהם יעברו על עבירה דתית בעתיד.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/11/2021 09:48 |
|
| |
אפשר להבין איך גלשתם ממקרה של כלאיים למקרה של תמונת אישה? (כל אישה -גם אם לבושה בתמונות לגמרי לפי ההלכה?) בנוסף, האם לא למדו אותכם שמותר להיות קנאי רק למי שעושה את זה לגמרי לשם שמיים וברגע שזה לא בדרגה של 100% לשם שמיים אז זה פשוט עבירה חמורה?...
|
|
|
|
| נשלח ב-9/11/2021 09:53 |
|
| |
| מצדרביעי כתב: |  | אפשר להבין איך גלשתם ממקרה של כלאיים למקרה של תמונת אישה? (כל אישה -גם אם לבושה בתמונות לגמרי לפי ההלכה?) בנוסף, האם לא למדו אותכם שמותר להיות קנאי רק למי שעושה את זה לגמרי לשם שמיים וברגע שזה לא בדרגה של 100% לשם שמיים אז זה פשוט עבירה חמורה?... |
|
דיברתי בכללות אם המטרה של תמונת האשה היא למשוך את העין, הרי זה בכלל האיסור של ולא תתרו.. ואחרי עיניכם אם התמונה היא באמת באמת עניינית (ולדעתי מעטים הם המקרים האלו) צריכים לדון בדבר. ולגבי הערתך של 100% לשם שמים, מותר לי לתהות איפה בדיוק מובא תנאי כזה?? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|