בית פורומים בחדרי חרדים

"הוועדה של גור"- פיטורים וסילוק בנות בבית יעקב בארה"ב

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-9/11/2021 13:11 לינק ישיר 
"הוועדה של גור"- פיטורים וסילוק בנות בבית יעקב בארה"ב

תוקן על ידי חצינזק ב- 09/11/2021 13:11:45

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/11/2021 13:23 לינק ישיר 

בנוסף לפיטורי מורות
הורים מבית הספר לבנות "גור בית יעקב" קיבלו טלפון מהרב אברהם מונהייט בו הוא מודיע
כי בהוראת הנהלת בית הספר, בנותיהם מושעות ללא הגבלת זמן ואין להן לחזור לבית הספר.
הסיבה שניתנה, הייתה שאבי הילדה השתתף בדרשת הרב שאול אלטר.
מונהייט סירב לענות במהלך שיחת הטלפון, מי בדיוק "ההנהלה" ואם הפיטורים יגרמו לאחר מכן מכתב רשמי מבית הספר. 
המעשה חסר התקדים של בית ספר שדורש נקמה בילדים צעירים עקב מעשי הוריהם הוא נדיר ביותר והתקבל בתדהמה רבה על ידי הרוב המכריע של קהילת בורו פארק.   
מקורות המקורבים לבית הספר המבקשים להישאר בעילום שם, טוענים עם זאת כי הצרות מתבשלות בבית הספר גור כבר די הרבה זמן, והתקריות האחרונות אינן מפתיעות. 
הם מאמינים שבית הספר נשלט כיום על ידי הועדה של גור בירושלים, ובמקום להתמקד בחינוך הם החליטו לעשות פוליטיזציה של בית הספר ולהשתמש בו כנשק במאבקם נגד יריבם, הרב שאול אלתר. 
הנחיות מהועדה שוללות אפילו את ההערכה הקלה ביותר שהופגנה כלפי הרב שאול. 
נראה שגוף ההורים של בית הספר, המורכב מחסידות גור, חלוק בסוגיה זו, כאשר רבים מהם מזדהים הרב שאול אלתר. החיכוכים כעת בתוך בית הספר אילצו ילדים המשתייכים לקהילת הרב שאול אלתר להתלונן על הטרדה מצד חבריהם, חסידיו של הרב יעקב אלתר. 

בקיץ האחרון לקראת שנת הלימודים החדשה, חמישים וחמישה ילדות עזבו את בית יעקב גור כשהוריהם רושמים אותם בבתי ספר אחרים. נראה שהעניינים החמירו כעת עם ביקורו המתוקשר והמוצלח של הרב שאול אלטר בארצות הברית, בו הוא מושך המוני שיא מכל קשת הקהילה היהודית האורתודוקסית. 
מרים, מטפלת בילדים שעבדה עד לאחרונה בבית הספר, טוענת כי הועדה בירושלים בראשות הרב יעקב אלתר מודאגת מאד מהגירת חסידי גור אל הרב שאול והם נחושים שלא לעצור בשום דבר על מנת להרתיע עריקים נוספים, כולל גירוש ילדיהם הקטנים מבית הספר. 
כל כך חבל, מקוננת מרים, שאחד מבתי הספר הטובים בקהילה הזו שקיים קרוב לארבעה עשורים נהרס כעת מסיבות פעוטות. העצוב מכל הוא שבסופו של דבר הילדים הם שסובלים ומושפעים לרעה. עם זרם בלתי פוסק של עזיבת תלמידים ותלמידים נוספים שנאלצים לצאת,
מרים רואה בית ספר הולך ומידלדל ואינה מאוד אופטימית לגבי עתידו.
ניסיונות חוזרים ונשנים לפנות להנהלת בית יעקב גר לקבלת תגובה נכשלו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/11/2021 13:39 לינק ישיר 

הם מאד רוצים שבנסיעה הבאה של ר' שאול יעשו את הטיש שלו בסקווער גארדנס ולא יהיה מקום, לא קיבלו שכל למרות כל מה שהם רואים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/11/2021 13:46 לינק ישיר 

ויכו בסנוורים כפשוטו

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/11/2021 12:00 לינק ישיר 

האם ועדת הטרור לא למדה את הלקח ??
האם הם רוצים שוב להיפגש בבית המשפט ??
שהוא מקום עוין ולא ידידותי עבורם ??

לא יאומן כמה רשע אכזריות יש במעשה הנפשע הזה !!מה אשמים הילדים??נקמת ילד קטן לא ברא השטן ???

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי שרית560 ב- 10/11/2021 12:01:39

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/11/2021 12:08 לינק ישיר 

אני לא חסיד גדול של גור נדלן, אבל מבין אם מישהו הולך למתחרים הישירים שלהם שלא בא להם אותם בבית ספר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/11/2021 16:27 לינק ישיר 

מצד אחד הנך צודק, שאי אפשר לרקוד על שתי חתונות, אבל מצד שני מה אשמים הילדים? 

אני גם לא מבין מה אשמה מורה שלבעלה נכנס רוח שטות והלך בשבת לרבי שאול, היא חסידעס-תע נלהבת מהרבי שליט''א מדוע היא צריכיה לאבד את משרתה? האם היא חייבת לפי התקנון החדשה של הוועדה להתגרש מבעלה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/11/2021 19:36 לינק ישיר 

אולשטוץ כתב:
האם היא חייבת לפי התקנון החדשה של הוועדה להתגרש מבעלה?
בגור אתה לא חייב להתגרש כדי לנתק קשר מבן הזוג. גם אם תישארו כמו קודם אתם תוכלו ללכת בכיוונים שונים ואפילו לא תידרשו להידברות. ולגופו של עניין ברור לי שחסידי הגר"ש ידעו שזה הולך לקרות ובטח גם הכינו תרופה למכה, וכל העניין הוא דמעות תנין כדי לקומם את הציבור על הגרי"א מעוד כיוון.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/11/2021 19:48 לינק ישיר 

soslow כתב:
אני לא חסיד גדול של גור נדלן, אבל מבין אם מישהו הולך למתחרים הישירים שלהם שלא בא להם אותם בבית ספר 

חכה שחצי נזק יבדוק ויחליט עבורך האם אתה אכן לא חסיד גדול של גור או כן חסיד גדול
הבנו כאן שהוא ממש מומחה לענין ויכול לדעת טוב יותר ממך..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/11/2021 20:13 לינק ישיר 

soslow כתב:

אני מבין שלא בא להם אותם בבית, בטח מבין,

בשביל זה הורסים עולמות של בני אדם?

למה הבנות הללו צריכות לעבור בית ספר?

למה הילדות הללו צריכות להתנתק מכל החברה שלהן?

למה הילדות הללו מפסיקות לימודים באמצע שנה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/11/2021 21:27 לינק ישיר 

פישל קדוש משיגינר לאז אופ דעם שוואנץ המשפיע ר' גד'ל אייזנר, המשגיח המיתולוגי של ישיבת 'חידושי הרי"ם', היה מספר על יהודי שניצפה מושך בזנבו של כלב, שמצידו נושך את היד המושכת. היהודי צורח מכאב, והנקהלים סביב מתחננים: משיגינר לאז אופ דעם שוואנץ (זנב הכלב, שיפסיק לנשוך ולך לא יכאב). מישהו צריך להזכיר את הסיפור של ר' גד'ל לועדה של גור: משיגועים לאזט אופ דעם שוואנץ. מספיק, מספיק כבר איבדתם כ"כ הרבה נכסים כתוצאה ישירה של התנהלותכם הדורסנית, יצרתם את 'דגל', את ש"ס, את 'המבשר', 'יתד', את המהפך בחינוך העצמאי, את ברית פרוש-בעלז, ועוד רשימה ארוכה להחריד של הישגים קמאיים שהפכו לנכסי צאן ברזל בחיי הציבור החרדי. הפרוייקט האחרון, וכנראה המוצלח ביותר, שלכם, הוא המאמץ הלאומי שלכם להפיכת ר' שאול, כמעט בעל כורחו, לגדול הדור. מספיק, מספיק, אתם לא חייבים להכריח אותו להיות רבי רשמי. איינשטיין הגדיר משוגע, כאדם שעושה פעולה 10 פעמים, והיא לא מצליחה לו, ועושה אותה בפעם ה-11, בבטחון שהפעם תצליח. אתם רואים לאן הובילה אתכם הדרך הזו איך הורידה אתכם מהנהגת העולם החרדי, עד השפל שבו אתם פוגשים היום. אתם לא חושבים שזה מספיק? כל זה בלי להיכנס לתוכן הריבים שלכם עם כל העולם ואחיו. גם אם אתם תמיד צודקים, עזבו את זה, לטובתכם. מספיק הכלב נשך לכם את היד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/11/2021 21:36 לינק ישיר 

soslow כתב:

גם אני לא חסיד שלהם ואני חושב שאין מקומם של חסידי הגר"ש בבית ספר של גור
אבל כמובן שיש לעשות את ההעברה בצורה מסודרת בלא לפגוע בילדות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/11/2021 23:09 לינק ישיר 

kewes כתב:
פישל קדוש משיגינר לאז אופ דעם שוואנץ המשפיע ר' גד'ל אייזנר, המשגיח המיתולוגי של ישיבת 'חידושי הרי"ם', היה מספר על יהודי שניצפה מושך בזנבו של כלב, שמצידו נושך את היד המושכת. היהודי צורח מכאב, והנקהלים סביב מתחננים: משיגינר לאז אופ דעם שוואנץ (זנב הכלב, שיפסיק לנשוך ולך לא יכאב). מישהו צריך להזכיר את הסיפור של ר' גד'ל לועדה של גור: משיגועים לאזט אופ דעם שוואנץ. מספיק, מספיק כבר איבדתם כ"כ הרבה נכסים כתוצאה ישירה של התנהלותכם הדורסנית, יצרתם את 'דגל', את ש"ס, את 'המבשר', 'יתד', את המהפך בחינוך העצמאי, את ברית פרוש-בעלז, ועוד רשימה ארוכה להחריד של הישגים קמאיים שהפכו לנכסי צאן ברזל בחיי הציבור החרדי. הפרוייקט האחרון, וכנראה המוצלח ביותר, שלכם, הוא המאמץ הלאומי שלכם להפיכת ר' שאול, כמעט בעל כורחו, לגדול הדור. מספיק, מספיק, אתם לא חייבים להכריח אותו להיות רבי רשמי. איינשטיין הגדיר משוגע, כאדם שעושה פעולה 10 פעמים, והיא לא מצליחה לו, ועושה אותה בפעם ה-11, בבטחון שהפעם תצליח. אתם רואים לאן הובילה אתכם הדרך הזו איך הורידה אתכם מהנהגת העולם החרדי, עד השפל שבו אתם פוגשים היום. אתם לא חושבים שזה מספיק? כל זה בלי להיכנס לתוכן הריבים שלכם עם כל העולם ואחיו. גם אם אתם תמיד צודקים, עזבו את זה, לטובתכם. מספיק הכלב נשך לכם את היד.

כל מילה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/11/2021 00:22 לינק ישיר 

kewes כתב:

לא נעים לומר.......

שאמר פעם גוי אנגלי חריף שכל, לא יתכן שתהיה אפשרות שנבחר יהיה טיפש יותר גדול מבוחריו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/11/2021 21:12 לינק ישיר 

אולשטוץ כתב:

מצד אחד הנך צודק, שאי אפשר לרקוד על שתי חתונות, אבל מצד שני מה אשמים הילדים? 

אני גם לא מבין מה אשמה מורה שלבעלה נכנס רוח שטות והלך בשבת לרבי שאול, היא חסידעס-תע נלהבת מהרבי שליט''א מדוע היא צריכיה לאבד את משרתה? האם היא חייבת לפי התקנון החדשה של הוועדה להתגרש מבעלה?

הם רוצים להתגונן מול מחריבי
גור, עם כל הכבוד לכולם.
למען יראו ויראו.
אף ילדה או מורה לא אשמה.
בית הספר הזה שייך לגור
ולא חממה לדיעות אחרות

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/11/2021 21:18 לינק ישיר 

רעיונוביץ כתב:

soslow כתב:

אני מבין שלא בא להם אותם בבית, בטח מבין,

בשביל זה הורסים עולמות של בני אדם?

למה הבנות הללו צריכות לעבור בית ספר?

למה הילדות הללו צריכות להתנתק מכל החברה שלהן?

למה הילדות הללו מפסיקות לימודים באמצע שנה?

בא נראה מה תעשה אם שודדים
יבואו ויהרסו את היסודות אצלך בבנין, ודאי תשאיר אותם !

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > "הוועדה של גור"- פיטורים וסילוק בנות בבית יעקב בארה"ב
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext