|
|
| נשלח ב-11/11/2021 23:51 |
|
| |
| חצינזק כתב: |  |
| soslow כתב: |  | | אני לא חסיד גדול של גור נדלן, אבל מבין אם מישהו הולך למתחרים הישירים שלהם שלא בא להם אותם בבית ספר |
|
גם אני לא חסיד שלהם ואני חושב שאין מקומם של חסידי הגר"ש בבית ספר של גור אבל כמובן שיש לעשות את ההעברה בצורה מסודרת בלא לפגוע בילדות. |
|
כמה קל כמה פשוט! ובאותו מדה, כמה מושחתים צריכים להיות כדי להרוס נפשם הטהורה של ילדים וילדות תמימים שעדיין לא נפגשו ברוע. כמה כואב לומר, שמה שבן אדם עושה לעצמו עושה. הילדים והילדות שלכם קולטים טוב טוב מה שקורה. הם מבינים הרבה יותר טוב ממה שאתם מסוגלים לדמיין, ויבוא יום (הלוואי שלא) והם יגישו לכם את החשבון בטבין ותקילין. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-11/11/2021 23:59 |
|
| |
| רעיונוביץ כתב: |  | לא נעים לומר.......
שאמר פעם גוי אנגלי חריף שכל, לא יתכן שתהיה אפשרות שנבחר יהיה טיפש יותר גדול מבוחריו |
|
לא בהכרח. לפעמים מרוב טיפשותו העמוקה של הנבחר בטוחים בוחריו שהוא חכם מחוכם, או שמא 'נסתר'...
|
|
|
|
| נשלח ב-12/11/2021 00:04 |
|
| |
היום נעדרו מבית הספר מעל 10 ילדות [מלבד אותם שנדרשו שלא לבוא] כמחאה על זריקת הילדות.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/11/2021 00:13 |
|
| |
| רציף כתב: |  |
| אולשטוץ כתב: |  | מצד אחד הנך צודק, שאי אפשר לרקוד על שתי חתונות, אבל מצד שני מה אשמים הילדים?
אני גם לא מבין מה אשמה מורה שלבעלה נכנס רוח שטות והלך בשבת לרבי שאול, היא חסידעס-תע נלהבת מהרבי שליט''א מדוע היא צריכיה לאבד את משרתה? האם היא חייבת לפי התקנון החדשה של הוועדה להתגרש מבעלה? |
|
הם רוצים להתגונן מול מחריבי גור, עם כל הכבוד לכולם. למען יראו ויראו. אף ילדה או מורה לא אשמה. בית הספר הזה שייך לגור ולא חממה לדיעות אחרות
|
|
בית הספר לא שיך לועדת הטרור והרשע שהגיעו מארץ ישראל!! שבאו לעשות מחלוקת ולנסות להכניס את התקנות האכזריות !! חסידי גור בניו יורק הם בנו את בית הספר!! ולועדת הרשע אין שום קשר לבית הספר !! יתכן שהם רוצים להשתלט על עוד ועוד מבנים !! נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-12/11/2021 00:15 |
|
| |
מי שדד את גור נדלן ??? הרשעים והשודדים זה הם ורק הם !! להזכיר לך שרוב הקהל בניו יורק היו אנשים של אדמור הפני מנחם זצ"ל !! והם דאגו לבנית המקום . נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-12/11/2021 03:13 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-12/11/2021 05:17 |
|
| |
| רעיונוביץ כתב: |  | אני לא חסיד גדול של גור נדלן, אבל מבין אם מישהו הולך למתחרים הישירים שלהם שלא בא להם אותם בבית ספר
אני מבין שלא בא להם אותם בבית, בטח מבין,
בשביל זה הורסים עולמות של בני אדם?
למה הבנות הללו צריכות לעבור בית ספר?
למה הילדות הללו צריכות להתנתק מכל החברה שלהן?
למה הילדות הללו מפסיקות לימודים באמצע שנה? |
|
שאלה נוקבת, למה חייה של ילדה צריכים להיהרס? תפנה אותה בבקשה להוריה, הם מכירים את גור, הם ידעו שזה מה שיקרה, הרי גור כבר עשו את זה בעבר ותשובת ההורים תהיה ובצדק, שכשבנאדם חושב שמקומו נמצא אצל ר' שאול, הוא צריך ללכת לשם, הוא לא אמור להיות במקום בו הוא לא רוצה להיות רק כי בתו תצטרך להחליף בית ספר
ומה בקשר לגור? האם הצעד שלהם נכון? להפריד ילדות בבתי הספר כי ההורים נפרדו בדרכם? אז בריונים בפורום פחות מלהיבים אותי, אין לי בעיה ששתי חסידי ר' שאול יבואו עכשיו וירקדו פה, אני אסביר את הצד של גור, בנושא הזה נטו. כי אני נגד השמצת ברלינר במודעות מגעילות, נגד אלימות בריונית של גור במכות דחיפות ולקלקל חתונות.
ובכן, אי אפשר שילדות ילמדו יחד בבית ספר כשיש ביניהן תהום גדול כל כך, והתהום גדול כי לשיטתם של חסידי גור, ר' שאול מרד באדמור, עד היום הוא היה חסיד שלו ועכשיו הוא פתח חצר נפרדת מבלי להיות בה אדמור, וכל חסיד גור שעוזב את גור, הוא מורד באדמור מגור, לשיטתם. כלומר, כל אדם מותר לו להיות באיזה חצר חסידי שהוא רוצה, אבל אם היית בחצר מסוימת ואתה עוזב אותו עכשיו, אתה בעצם מבזה את האדמור, זה קורה גם בחסידויות אחרות, רק שבחסידויות אחרות לא נוקטים בשום דרך אלימה, אבל הפרדה בבתי ספר קורה ועוד איך, לא תמצאו חסידי ויזניץ מרכז עם חסידי ויזניץ שיכון, לא תמצאו את קרלין סטולין עם קרלין פינסק באותם ארבע אמות, לא תמצאו ילדי סלונים עם ילדי סלאנים, לא בעלזא עם מחנובקא, אז זה מה שקורה, וזה מובן, אי אפשר לשכן ביחד ילדים משתי מקומות יריבות, הילדים במקרה הטוב ינסו "לקלקל אחד את השני".. דהיינו לדבר סרה זה ברבו של זה, ובמקרה הרע יריבו ויציקו כמו שילדים יודעים לעשות
ועכשיו מקהלת הברבורים חצינזקמומאיר יגידו שוב "אה הוא חסיד גור" אבל אני אכתוב פה את האמת שלי, ואת מה שלדעתי נכון, ויקפצו בעלי האינטרסים.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/11/2021 11:06 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  |
| רעיונוביץ כתב: |  | אני לא חסיד גדול של גור נדלן, אבל מבין אם מישהו הולך למתחרים הישירים שלהם שלא בא להם אותם בבית ספר
|
שאלה נוקבת, למה חייה של ילדה צריכים להיהרס? תפנה אותה בבקשה להוריה, הם מכירים את גור, הם ידעו שזה מה שיקרה, הרי גור כבר עשו את זה בעבר ותשובת ההורים תהיה ובצדק, שכשבנאדם חושב שמקומו נמצא אצל ר' שאול, הוא צריך ללכת לשם, הוא לא אמור להיות במקום בו הוא לא רוצה להיות רק כי בתו תצטרך להחליף בית ספר
ומה בקשר לגור? האם הצעד שלהם נכון? להפריד ילדות בבתי הספר כי ההורים נפרדו בדרכם? אז בריונים בפורום פחות מלהיבים אותי, אין לי בעיה ששתי חסידי ר' שאול יבואו עכשיו וירקדו פה, אני אסביר את הצד של גור, בנושא הזה נטו. כי אני נגד השמצת ברלינר במודעות מגעילות, נגד אלימות בריונית של גור במכות דחיפות ולקלקל חתונות.
ובכן, אי אפשר שילדות ילמדו יחד בבית ספר כשיש ביניהן תהום גדול כל כך, והתהום גדול כי לשיטתם של חסידי גור, ר' שאול מרד באדמור, עד היום הוא היה חסיד שלו ועכשיו הוא פתח חצר נפרדת מבלי להיות בה אדמור, וכל חסיד גור שעוזב את גור, הוא מורד באדמור מגור, לשיטתם. כלומר, כל אדם מותר לו להיות באיזה חצר חסידי שהוא רוצה, אבל אם היית בחצר מסוימת ואתה עוזב אותו עכשיו, אתה בעצם מבזה את האדמור, זה קורה גם בחסידויות אחרות, רק שבחסידויות אחרות לא נוקטים בשום דרך אלימה, אבל הפרדה בבתי ספר קורה ועוד איך, לא תמצאו חסידי ויזניץ מרכז עם חסידי ויזניץ שיכון, לא תמצאו את קרלין סטולין עם קרלין פינסק באותם ארבע אמות, לא תמצאו ילדי סלונים עם ילדי סלאנים, לא בעלזא עם מחנובקא, אז זה מה שקורה, וזה מובן, אי אפשר לשכן ביחד ילדים משתי מקומות יריבות, הילדים במקרה הטוב ינסו "לקלקל אחד את השני".. דהיינו לדבר סרה זה ברבו של זה, ובמקרה הרע יריבו ויציקו כמו שילדים יודעים לעשות
ועכשיו מקהלת הברבורים חצינזקמומאיר יגידו שוב "אה הוא חסיד גור" אבל אני אכתוב פה את האמת שלי, ואת מה שלדעתי נכון, ויקפצו בעלי האינטרסים. |
|
לצערי הרב, אני נאלץ להסכים עם הנ"ל. כולם פה מיתממים. ככה עובדת השיטה החרדית דורי דורות. כאשר מתפתח פיצול בקהילה חרדית אז נוצרת מלחמת קודש על כבוד הרבי או המנהיג, שכוללת אלימות ותופעות בזויות אחרות. ואז שתי המחנות אינן יכולים לדור בכפיפה אחת. זה קרה בעשרות קהילות חרדיות. ולצערי ימשיך לקרות עד ביאת גוא"צ. למעט העובדה שאצל גור הכול הרבה יותר טוטאלי ומאורגן, אין פה חריגה מהותית מהמנטליות החרדית המוכרת.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/11/2021 12:04 |
|
| |
| חצינזק כתב: |  | אני לא חסיד גדול של גור נדלן, אבל מבין אם מישהו הולך למתחרים הישירים שלהם שלא בא להם אותם בבית ספר גם אני לא חסיד שלהם ואני חושב שאין מקומם של חסידי הגר"ש בבית ספר של גור אבל כמובן שיש לעשות את ההעברה בצורה מסודרת בלא לפגוע בילדות. |
|
לא שאני באמת מצפה שזה מה שיקרה בשעת מחלוקת.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/11/2021 10:33 |
|
| |
בשבת האחרונה גור רשמו כישלון ענק בכל הנוגע לשליטה על השטיבלאך בבורו פארק. לא היה אפילו שטיבל אחד שנזרקו ממנו מתפללים שהשתתפו בטישים של הגר''ש אלתר. גם רבני גור שליחי האדמו''ר מגור נתקלו בהתנגדות תקיפה בלא שתינתן להם אפשרות לקיים את שליחותם ולדבר בעד הצורך לזרוק אנשים כדרך שהנהיגו בשטיבלאך בארץ ישראל. רשימה חלקית: שטיבל 46/18 משתייך לחסידי האדמו''ר מגור מזן ''פושר'' וסירבו בתוקף להעיף את אנשי הגר''ש. בשטיבל ''שפת אמת'' הגבאי שהינו חסיד של האדמו''ר מגור נאלץ להתפטר מתפקידו [לא יכול לתפקד כגבאי במקום שאינו נשמע לוועדה]. בשטיבל 49/13 הרגישו כ15 חסידי האדמו''ר מגור שאינם יכולים להישאר במקום ופרשו לשטיבל של הצעירים. בשטיבל ''פרלמן'' רוב המתפללים משתייכים לגר''ש אלתר והתפילות נמשכות כרגיל ללא פילוג. בשטיבל "דראג" רוב המתפללים משתייכם לאדמו''ר מגור וגם שם התפילות נמשכו כרגיל ללא פילוג. בשטיבל 47/16 שני חסידי האדמו''ר מגור פרשו . בשטיבל 51/16 התפילות נמשכו כרגיל ללא פילוג [שתי החצרות פחות או יותר שווים במספר].
|
|
|
|
| נשלח ב-14/11/2021 12:06 |
|
| |
| רעיונוביץ כתב: |  |
| soslow כתב: |  | | אני לא חסיד גדול של גור נדלן, אבל מבין אם מישהו הולך למתחרים הישירים שלהם שלא בא להם אותם בבית ספר |
|
|
מעניין מה היתה דעתך על פיטורי אברכים פלסניקים וזריקת ילדיהם מהמוסדות הרשמיים של הליטאים.. אני אגב, סבור בשני המקרים שהורים כן, ילדים לא. נקודה! ילד לא צריך לשאת באשמת החלטת הוריו. הם כן, אם בחרו בדרך זו. שיעבדו/ילמדו אצל זה שבחרו בו. לגיטימי לחלוטין בעיני, למרות שאני לגמרי בצד של ר' שאול ואנטי גור ידוע, עוד הרבה לפני המחלוקת הזו. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-14/11/2021 21:14 |
|
| |
| שרית560 כתבה: |  |
מי שדד את גור נדלן ??? הרשעים והשודדים זה הם ורק הם !! להזכיר לך שרוב הקהל בניו יורק היו אנשים של אדמור הפני מנחם זצ"ל !! והם דאגו לבנית המקום .
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-14/11/2021 21:25 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  |
| איש_חשוב כתב: |  |
|
ועכשיו מקהלת הברבורים חצינזקמומאיר יגידו שוב "אה הוא חסיד גור" אבל אני אכתוב פה את האמת שלי, ואת מה שלדעתי נכון, ויקפצו בעלי האינטרסים. |
|
לצערי הרב, אני נאלץ להסכים עם הנ"ל. כולם פה מיתממים. ככה עובדת השיטה החרדית דורי דורות. כאשר מתפתח פיצול בקהילה חרדית אז נוצרת מלחמת קודש על כבוד הרבי או המנהיג, שכוללת אלימות ותופעות בזויות אחרות. ואז שתי המחנות אינן יכולים לדור בכפיפה אחת. זה קרה בעשרות קהילות חרדיות. ולצערי ימשיך לקרות עד ביאת גוא"צ. למעט העובדה שאצל גור הכול הרבה יותר טוטאלי ומאורגן, אין פה חריגה מהותית מהמנטליות החרדית המוכרת. |
|
זה לא שיטה ולא מנטליות ולא בטיח ! זו מהות ! המוסד הוקם למען גור ואדמורי גור, ולא למען מתנגדים של גור שיעשו כאן באלגן אצל צעירי צאן קדשים נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-14/11/2021 21:36 |
|
| |
| חצינזק כתב: |  |
| חצינזק כתב: |  | אני לא חסיד גדול של גור נדלן, אבל מבין אם מישהו הולך למתחרים הישירים שלהם שלא בא להם אותם בבית ספר גם אני לא חסיד שלהם ואני חושב שאין מקומם של חסידי הגר"ש בבית ספר של גור אבל כמובן שיש לעשות את ההעברה בצורה מסודרת בלא לפגוע בילדות. |
|
לא שאני באמת מצפה שזה מה שיקרה בשעת מחלוקת. |
|
זה מה שקרה וזה מה שיקרה, העברה נעשית בצורה מסודרת עד כמה שאפשר, תוך כדי הסברה ופינוקים לבנות. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-14/11/2021 23:01 |
|
| |
טוב לשמוע שבארה"ב זה נעשה בצורה טובה בארץ זה לא קרה כך. ושוב בשעת מחלוקת מתרחשים כל מיני דברים לא נעימים.
|
|
|
|
|