| נשלח ב-14/11/2021 00:36 |
|
| |
הערב שוב מגבית בגור- גירעון של 30%
תוקן על ידי חצינזק ב- 14/11/2021 00:48:18
|
|
|
|
| נשלח ב-14/11/2021 00:47 |
|
| |
הערב שוב נערך מגבית בשטיבלאך של גור הפעם לטובת כלל המוסדות ובית המדרש החדש [בשבוע שעבר התקיימה המגבית עבור קרן ''מגן בעדי''- הקרן למלחמה בגר''ש אלתר] בדוחות של האיחוד משנת 2020 נרשמה ירידה של 30% מההיקף השנתי שנשמר מזה שנים. מדובר בסכומים של עשרות מיליונים שהיו ואינם. בשנת 2020 עמד המחזור השנתי על סכום של 74.570.379 לעומת שנת 2019 שבה עמד הסכום על מאה ושש מיליון ש"ח.
**>
תוקן על ידי חצינזק ב- 14/11/2021 00:47:36
|
|
|
|
| נשלח ב-14/11/2021 07:52 |
|
| |
| חצינזק כתב: |  | הערב שוב נערך מגבית בשטיבלאך של גור הפעם לטובת כלל המוסדות ובית המדרש החדש [בשבוע שעבר התקיימה המגבית עבור קרן ''מגן בעדי''- הקרן למלחמה בגר''ש אלתר] בדוחות של האיחוד משנת 2020 נרשמה ירידה של 30% מההיקף השנתי שנשמר מזה שנים. מדובר בסכומים של עשרות מיליונים שהיו ואינם. בשנת 2020 עמד המחזור השנתי על סכום של 74.570.379 לעומת שנת 2019 שבה עמד הסכום על מאה ושש מיליון ש"ח.
**>
תוקן על ידי חצינזק ב- 14/11/2021 00:47:36 |
| כמעט חצי נזק
|
|
|
|
| נשלח ב-14/11/2021 07:53 |
|
| |
האמת, זה מעניין. כרגיל כאשר יש מחלוקת, זה בונה את המערכת. בין היתר מבחינה כלכלית. וכאן רואים תופעה הפוכה.
מסתבר שהסיבה היא שיש ציבור אנוסים ענק. שלא מסכים לסייע למערכת הזו.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/11/2021 11:13 |
|
| |
| avishai323 כתב: |  | האמת, זה מעניין. כרגיל כאשר יש מחלוקת, זה בונה את המערכת. בין היתר מבחינה כלכלית. וכאן רואים תופעה הפוכה.
מסתבר שהסיבה היא שיש ציבור אנוסים ענק. שלא מסכים לסייע למערכת הזו. |
|
הרבה מאד מן האנוסים, אנוסים גם לתרום. יש לחץ חברתי לא מתון, בפרט לאותם שחיים בהווי של השטיבל, ובטח תושבי ערד וצעירים בכל מקומות מושבותיהם. כמובן שהאונסים תורמים רק בכדי לצאת ידי חובה אבל הבעיה העיקרית היא עם הגבירים, וכאן זה מחולק לשלוש: ישנם גבירים משמעותיים מאד שמזוהים רשמית עם הגר''ש ישנם גבירים שנשארו בגור אבל הפחיתו משמעותית את תרומותיהם בגלל המחולוקת ויש את הגבירים שמחוץ לחסידות, שם המצב גרוע ביותר. הגבירים כבר לא מתכבדים בלתרום לגור, שלא לומר אינם רוצים להתלכלך בכך. המצטרפים החדשים הפוטנציאלים, רואים את המיליונרים שרודפים אחר הגר''ש כפשוטו [רק לא מזמן ביקש הנגיד וילי בער להיות נהגו של הגר''ש מנמל התעופה בארה"ב] ועושים את החשבון הפשוט- לפחות היכן לא המקום להשקיע.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/11/2021 11:49 |
|
| |
אל תקרי גרעון, אלא גור-עון
|
|
|
|
| נשלח ב-14/11/2021 12:24 |
|
| |
אחד הגבירים מחוץ לגור שתרם בעבר המון לגור והפסיק לתרום, טען בפני אני אמנם גביר, אבל לא טיפש ולא משוגע, אני רוצה לתרום בשביל זכויות בעלמא דקשוט אבל אני לא רוצה גם להיפרד מהרבה כסף, וגם במקום להיכנס לגן עדן, להיכנס חלילה לללללללל, בטענה מדוע תרמתה למקום שרודף תלמיד חכם עצום ואת תלמידיו וחסידיו, ואם פעם לא ידעתה היום הדברים ידועים לכל, ולדעתו הוא לא הפסיק את התרומות ,אלא השהה. עד שיפסקו הרדיפות והשפיכות דמים
| חצינזק כתב: |  | האמת, זה מעניין. כרגיל כאשר יש מחלוקת, זה בונה את המערכת. בין היתר מבחינה כלכלית. וכאן רואים תופעה הפוכה.
מסתבר שהסיבה היא שיש ציבור אנוסים ענק. שלא מסכים לסייע למערכת הזו.
הרבה מאד מן האנוסים, אנוסים גם לתרום. יש לחץ חברתי לא מתון, בפרט לאותם שחיים בהווי של השטיבל, ובטח תושבי ערד וצעירים בכל מקומות מושבותיהם. כמובן שהאונסים תורמים רק בכדי לצאת ידי חובה אבל הבעיה העיקרית היא עם הגבירים, וכאן זה מחולק לשלוש: ישנם גבירים משמעותיים מאד שמזוהים רשמית עם הגר''ש ישנם גבירים שנשארו בגור אבל הפחיתו משמעותית את תרומותיהם בגלל המחולוקת ויש את הגבירים שמחוץ לחסידות, שם המצב גרוע ביותר. הגבירים כבר לא מתכבדים בלתרום לגור, שלא לומר אינם רוצים להתלכלך בכך. המצטרפים החדשים הפוטנציאלים, רואים את המיליונרים שרודפים אחר הגר''ש כפשוטו [רק לא מזמן ביקש הנגיד וילי בער להיות נהגו של הגר''ש מנמל התעופה בארה"ב] ועושים את החשבון הפשוט- לפחות היכן לא המקום להשקיע. |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-14/11/2021 13:55 |
|
| |
מצווה לשכנע כל מי שאפשר *נגד* המגבית.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/11/2021 23:29 |
|
| |
כאמור, בגור בונים עכשיו על כמה שיותר הוראות קבע מהחסידים עצמם בבחינת ''הבור מתמלא מחוליותיו''. אכן רחמנות על החסידים שנאלצים [שי לחץ לא מתון] להוציא ממה שאין להם אבל אין כאן עניין של שכנוע. מי שתורם מרצון ובשמחה, ימשיך לעשות זאת באדיקות ומי שאנוס לכך, לא יעזור לגביו שכנוע. יתירה מכך, האנוס חייב להוכיח נאמנות על מנת שלא יבואו לחשוד בו. איך הודיע הגבאי באחד השטיבלאך [הודעה קולית]: "כל אחד מוכרח לבוא להפגנה (נראה לי שזה היה הפגנה באשדוד ליד ביתו של אחד מאנשי הגר''ש) ומי שלא יכול לבוא מתבקש לעדכן מראש, מפני החשד....".
|
|
|
|
| נשלח ב-15/11/2021 02:52 |
|
| |
בית המדרש החדש נבנה לפני כ20 שנה למה הם עושקים שוב את הציבור ?? האם הם פותחים עוד מגבית טרור ??, האם כל עשירי גור תורמים ?? למה רק הציבור צריך לתרום ??ולא ... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-15/11/2021 03:10 |
|
| |
הם צריכים מגבית כי האדמור ושמונים גבאיו אוכלים כל יום 10 בקר, והחד פעמי עלה!! השומשום עלה!! הכל יקר, והם לא עובדים!! ליצמן פוטר!! דרעי נוכל!! (כן אני יודע, מה הקשר) בקשר לטרור, זה לא עולה כסף, אבנים לא עולים כסף, מכות לא עולה כסף, לפנצר רכבים, לצעוק שייגץ.. הכל בחינם הכסף זה סתם על הדרך, שיהיה.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/11/2021 03:37 |
|
| |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-15/11/2021 08:50 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | הם צריכים מגבית כי האדמור ושמונים גבאיו אוכלים כל יום 10 בקר, והחד פעמי עלה!! השומשום עלה!! הכל יקר, והם לא עובדים!! ליצמן פוטר!! דרעי נוכל!! (כן אני יודע, מה הקשר) בקשר לטרור, זה לא עולה כסף, אבנים לא עולים כסף, מכות לא עולה כסף, לפנצר רכבים, לצעוק שייגץ.. הכל בחינם הכסף זה סתם על הדרך, שיהיה. |
|
טרור עולה כסף. שום דבר לא בחינם. אבל מה שעוד יותר עולה הרבה כסף, זה הארגונים שנועדו להפריד משפחות. עולה הון. שזה שיא הטרור.
ארור כל מי שתורם להם.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/11/2021 08:59 |
|
| |
התגובה האמיתית לטרור
|
|
|
|
| נשלח ב-15/11/2021 11:23 |
|
| |
| רציף כתב: |  | |
|
כן יש דינרים ומסעות לנגידים ועשירים. כעת המצב שאוספים כסף מהחסידים כולם וזה שבוע אחרי שכבר גבו מהם הוראת קבע עבור ''מגן בעדי''- למטרות הועדה הידועה.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/11/2021 11:38 |
|
| |
"בדליכא (כשאין כסף ואין על מה לריב) - כולי עלמא לא פליגי (אין מחלוקות), כי פליגי בדאיכא.." נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|