|
|
| נשלח ב-17/11/2021 21:55 |
|
| |
קלעפער
| פיינשמקער כתב: |  |
אתה מבלבל ביודעין בין המושגים ההלכתיים "עדות" ו"נאמנות" איפה מצאנו שלאישה אין נאמנות? בהבלים שחבריך הפרוגרסיביים טופלים על התורה מתוך בורות ורשעות? נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
מה ההבדל בין נאמנות לעדות? ואיך זה מתבטא באשה?
|
|
|
|
| נשלח ב-17/11/2021 22:02 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-17/11/2021 22:33 |
|
| |
אתה מנסה לענות בשביל פיינשמעקער?
"לא מקבלים",,, כי אינה נאמנת.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-17/11/2021 22:47 |
|
| |
| קלעפער כתב: |  | אתה מנסה לענות בשביל פיינשמעקער?
"לא מקבלים",,, כי אינה נאמנת. |
|
לא בהכרח, אם היא ראתה שראובן רצח את שמעון לא מקבלים את העדות שלה לעניין הריגת ראובן, אבל כן מקבלים את עדותה להתיר את אשתו של שמעון לשוק..
|
|
|
|
| נשלח ב-17/11/2021 22:56 |
|
| |
נאמנת על כך ולא נאמנת על משהו אחר. יש לשון כזה שנאמנת אךאין מקבלין עדותה? (אגב, בגמרא כתוב שגם באיסורין שאינה נאמנת במקום טורח. כי אינה נאמנת..)
|
|
|
|
| נשלח ב-17/11/2021 22:56 |
|
| |
רבותי1
הרמ"א מביא אופנים שמקבלים עדות אשה.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/11/2021 03:22 |
|
| |
| אריאל222 כתב: |  |
| רציף כתב: |  |
בכל מקרה פרסום הדברים לפני גזר דין זהו פשע !
|
|
מסכים. מדוע החוק מאפשר איסור פרסום על חשוד שהמשטרה כבר עוצרת בחשד לעבירה פלילית ולא מאפשר איסור פרסום על פרסום של תחקיר שהרבה פחות מזה?
|
|
בעולם הכללי זה לא נורא עם לכלכו עליך, אתה ממשיך לחיות וטוב לך, אז ההגיון שלהם סובר שכדי למצות את הדין ניתן לחשוד לסבול, כי זה טובת החברה. בעולם שלנו הסיכון הרבה יותר גדול שהחשוד יתאבד והמשפחה שלו תהרס, ואנחנו טוענים שזה פשע כי יש דרכים אחרות לתקן עולם ובלי להרוס אנשים ומשפחות נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-18/11/2021 03:24 |
|
| |
אני מוכן בכל רגע לחזור בי. אם אתה חושש לפצצה מתקתקת, עליך לפרסם לציבור להתחזק בהלכות יחוד, ולבנות מעטפת שקולה שאפשר לחיות בה ובלי להפגע נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-18/11/2021 07:40 |
|
| |
יפה שאתה דואג לו ולמשפחתו ודואג שמא יתאבד חלילה. נחמד, אבל מה על הנפגעות שחייהן נהרסו בלי שיתאבדו? ומה על בני משפחתם?
הבנתי שאתה ממונה על האגף הפוגע ודואג להם, תבין שיש גם מי שאחראי על הצד של הנפגעות ושחלילה לא ימשיך לפגוע באחרות.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/11/2021 08:15 |
|
| |
לשון הרמב"ם הלכות סנהדרין פרק כד הלכה ה: וכן יש לבית דין בכל מקום ובכל זמן להלקות אדם ששמועתו רעה והעם מרננים עליו שהוא עובר על העריות והוא שיהיה קול שאינו פוסק כמו שביארנו ולא יהיו אלו אויבים ידועים שמוציאין עליו שמועה רעה, וכן מבזין את זה ששמועתו רעה ומחרפין את יולדתו בפניו.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/11/2021 09:48 |
|
| |
ברור הדבר שעד שב"ד מומחה (ונקי מכל שיקולים) ישב וידון בדבר ויוציא פסק מסודר, א"א לסמוך על כל מיני כתבי רכילויות זולים.
אך מאידך, לא נראה לי שהעיתון הנ"ל יסתכן בתביעת דיבה מבלי שהדברים נכונים.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/11/2021 10:33 |
|
| |
למה קשה לכולם להתאפק וכבר להביע דעה ולכתוב גזר דין כולל ביצוע בפועל על אדם רק בגלל כתבה? למה שלא תחכו קצת תראו מה עם תלונות במשטרה כמה יש בכלל אם הבנתי נכון אין כרגע שום תלונה במשטרה. ואיפה כל "הנשים הרבות" שמספרים.? אל תדאגו את הדם תוכלו לשתות אם זה נכון אבל כדאי קצת לחכות לפני שחורצים את גזר דינו. וגם לא להגן אוטמטי .פשוט לחכות ס ב ל נ ו ת!
|
|
|
|
| נשלח ב-18/11/2021 12:20 |
|
| |
| noise כתב: |  | יפה שאתה דואג לו ולמשפחתו ודואג שמא יתאבד חלילה. נחמד, אבל מה על הנפגעות שחייהן נהרסו בלי שיתאבדו? ומה על בני משפחתם?
|
|
בלי קשר לנשוא האשכול ומבלי להביע דיעה בנושא, רציתי רק לציין שגם נפגעי תקיפה מינית בסיכון גבוה יותר להתאבדות בגלל מה שעברו..
|
|
|
|
| נשלח ב-18/11/2021 12:45 |
|
| |
פרוגרמי
| timobl כתב: |  |
ברור הדבר שעד שב"ד מומחה (ונקי מכל שיקולים) ישב וידון בדבר ויוציא פסק מסודר, א"א לסמוך על כל מיני כתבי רכילויות זולים.
אך מאידך, לא נראה לי שהעיתון הנ"ל יסתכן בתביעת דיבה מבלי שהדברים נכונים.
|
|
גא"מ
|
|
|
|
|