בית פורומים בחדרי חרדים

האם יש מושג של תשובה לגבי עברייני מין ?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-18/11/2021 22:42 לינק ישיר 
הדיבוק

לכל החמודים שמזכירים לנו כמה הקב"ה אבא רחמן וסולח, אני מציע לזכור שהקב"ה גם יודע יצר כל היצורים ומבין את כל מעשיהם.
על הקושי להתקבל בתשובה כלפי הקב"ה, מציינים חז"ל שצריך שאדם יהיה נקי לחלוטין, ולא רק ברמת ההצהרה: "היכי דמי בעל תשובה אמר רב יהודה כגון שבאת לידו דבר עבירה פעם ראשונה ושניה וניצל הימנה מחוי רב יהודה באותה אשה באותו פרק באותו מקום" (יומא פו:).
לצערינו, המציאות היא שגם רבנים גדולים וצדיקים כנראה לא ממש עומדים בזה, לפחות לגבי ניצול כח ליצרא דעריות. ברשותכם אצטט כאן קטע מכתבה שעסקה באדם שנחשב לצדיק גדול מאוד, ת"ח ויר"ש:

"כשאדם מודה ואומר אכן נכשלתי, כי לפעמים הוא מודה שהוא נכשל ובשעת התשובה הוא שב בכל ליבו עד כמה שהעיניים רואות, אבל כשמגיע עוד פעם הניסיון זה לא מועיל לעמוד בו, ואני חושב שכך הדבר כרגע".

"לאורך כל הדרך מהבחינה הזאת זה עשה רושם מדהים אבל מטעה", הוסיף הרב. "חלק מהזמן לקח בגלל שבכל פעם היה נראה שעכשיו באמת נופל לו האסימון ועכשיו באמת הוא ימנע מלעשות תפקידים רבניים וילך למקצוע אחר ויטפל בעצמו וידווח לנו - כל פעם היה נראה כאילו עכשיו נפל האסימון ולצערנו פעם אחר פעם הבנו שההתנצלויות האלה בין אם הן כנות ובין אם לא - הן לא מועילות".

"לכן גם הפרסום שלכם את ההתנצלות צריכה חידוד. לגבי התשובה שלו - אני מקבל את זה שהוא שב בתשובה שלימה. אבל לגבי השאלה האם צריך עכשיו להיזהר מההתנהגות שלו - התשובה היא שצריך להיזהר כמו לא הייתה מעולם ההתנצלות, מפני שהתנצלויות כאלה קיבלנו במהלך הדרך לא פעם ולא פעמיים. זה לא עזר לו לשים גדר ולכן נאלצנו להגיד לו - אתה לא מתאים לתפקידים רבניים כי זה מעמיד אותך בעמדה שאתה עלול לפגוע".

תוקן על ידי הדיבוק ב- 18/11/2021 22:43:46

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/11/2021 01:39 לינק ישיר 

כואב אבל אמיתי, ולא דיבר הפסוק בכהאי גוונא

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > האם יש מושג של תשובה לגבי עברייני מין ?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext