תביעת לשון הרע היא חרב פיפיות. כדי לזכות בתביעה כל מה שהעיתון צריך להראות זה שלא שיקר בכוונה, שהפרסום מבוסס.
לא מדובר באישום פלילי שם צריכים להוכיח מעל ספק סביר שולדר אכן עשה את המעשים אלא ברף נמוך יותר של הוכחה.
מספיק שהעיתון יראה שיש מישהי שטענה טענה נגד ולדר כדי שהוא יפסיד בתביעה. הפסד כזה יקבע בתודעה הציבורית כאילו "בית המשפט קבע שהפרסומים נכונים".
בקיצור, העובדה שאדם אינו תובע אינה הוכחה שהוא אשם. וכמובן שזה לא אומר שהוא נקי.
כמו מיודענו הברנש המתקרי "איש חשוב" אתה חוזר ומטעה בנושא תביעות דיבה שאין לך בו שמץ מושג (ולי כידוע יש...).
אז לידיעתך:
בפסק הדין המפורסם בעניין אילנה דיין קבע ביהמ"ש שאמנם אילנה דיין פרסמה לשון הרע, אלא שבד בבד חלה על התחקיר הספציפי ההוא הגנת תום הלב של "אמת לשעתה"...
הווי אומר: גם אם לשיטתך עיתון הארץ יצליח להוכיח את הגנת תום הלב למרות הפרסום השקרי (שזו משימה כמעט בלתי אפשרית) ויהיה פטור מתשלום פיצויים עדיין מבחינתו של הנואף הסוטה והפדופיל חיים ולדר יהיה מדובר בזיכוי מוחלט כאשר ביהמ"ש יקבע כי מדובר בלשון הרע...
נ.ב. לידיעת "המלומד" המתקרי "איש חשוב" חלף שבוע וטרם קיבלתי תביעת דיבה על "ההשמצות" שפרסמתי למעלה... אז אשמח אם תזרז את העניינים... פליז!
בתביעה של סרן ר נגד אילנה דיין העובדות היו ברורות. היה ברור שדיין הציגה מצג שווא.
כזכור סרן ר. זכה בתביעה שלו במחוזי אבל העליון הפך את ההחלטה בגלל הטענה כאילו דיין הציגה אמת לשעתה, בתום לב.
במקרה של ולדר העובדות אינן ברורות ולכן השוואה שלך בעיתית. אם ולדר ילך למשפט, בלי קשר לאם עשה את מה שיחסו לו, הוא יצא רע.
אתה זה שיצטרך להביא הוכחות, אני מאוד מקוה שוולדר יקח אותך כשעיר לעזאזל, ודרך התביעה נגדך הוא יוכיח את חפותו, או שתוכיח את דבריך כאן, או שתשלם לו כמה מאות אלפים, והעיקר.. הציבור ידע סוף סוף מיהו האדם החולני שבחר לקרוא לעצמו בבא זוטא, ולהשמיץ מידי יום את הציבור החרדי ורבניו, כולל הרב עובדיה יוסף ועוד, ואז תוכל סוף סוף להרגיש את מה שהרגישו כל אלו שהשמצת כאן בשמם המלא ותמונתם
אז לבינתיים בס"ד חברך הפדופיל החולני ורוצח הנשמות ימש"ו שר"י הוא זה שלקח את עצמו לעזאזל...
אבל מי יודע אולי תצליח להגשים את חלומך הרטוב אם תצליח לשכנע כעת את בני משפחתו של הפדופיל המאמינים בצדקתו עד כדי כך שכתבו עליו במודעה "אנשי אמונה אבדו", שאולי הם יגישו נגדי כעת תביעת דיבה...
אני מחכה לתביעה הזו בכליון עיניים ויפה שעה אחת קודם...
נשלח ב-30/12/2021 20:07
באבא_זוטא כתב:
אתה זה שיצטרך להביא הוכחות, אני מאוד מקוה שוולדר יקח אותך כשעיר לעזאזל, ודרך התביעה נגדך הוא יוכיח את חפותו, או שתוכיח את דבריך כאן, או שתשלם לו כמה מאות אלפים, והעיקר.. הציבור ידע סוף סוף מיהו האדם החולני שבחר לקרוא לעצמו בבא זוטא, ולהשמיץ מידי יום את הציבור החרדי ורבניו, כולל הרב עובדיה יוסף ועוד, ואז תוכל סוף סוף להרגיש את מה שהרגישו כל אלו שהשמצת כאן בשמם המלא ותמונתם
אז לבינתיים בס"ד חברך הפדופיל החולני ורוצח הנשמות ימש"ו שר"י הוא זה שלקח את עצמו לעזאזל...
אבל מי יודע אולי תצליח להגשים את חלומך הרטוב אם תצליח לשכנע כעת את בני משפחתו של הפדופיל המאמינים בצדקתו עד כדי כך שכתבו עליו במודעה "אנשי אמונה אבדו", שאולי הם יגישו נגדי כעת תביעת דיבה...
אני מחכה לתביעה הזו בכליון עיניים ויפה שעה אחת קודם...
הלוואי וזה יקרה, קראתי כבר באשכול שכן לעשות חקירה בכל נושא ולדר, כי מישהו צריך לתת כאן את הדין, או ולדר (שכבר נתן את הדין) או משמיציו כולל אתה