כמה כסף מקבלים בעד סיוע לנפגעים?
גם בענין משי זהב וגם בענין הסופר חיים ולדר בלט ארגון לא תשתוק. של רחלי רושגולד וצביקי פליישמן. אין לי היכרות עם השניים, יתכן והם פועלים לשם שמיים, אך דעו זאת יש הרבה כסף שמסתובב על סיוע לנפגעים. תקציבים ברשויות המקומיות, מבנים, וכו', כל מה שצריך כדי לאסוף את הזהב הטוב הזה, הוא לפתוח איזה ארגון, ועשות רעש של עבודה. הכי קל לתפוס איזה פיגורה ציבורית דמות מוכרת שיש לה איזה משהו קטן שכבר נסגר, ואז לפוצץ איזה "תחקיר" ובלגן בתקשורת. כמובן שזה קלי קלות מאחר וכיום השיח התקשורתי מאד אוהד ומאד לא בודק בציציות. מה הלאה? ובכן שיטת מצליח. המפרסמים מקווים שאולי יבואו עוד תלונות בעקבות הפרסום. אולי כן ואולי לא. כך או כך העיתון הרויח את מנת הרייטרינג שלו. ארגון הסיוע מרויח את מנת התקציב הממשלתי $$$, היחיד שמפסיד הוא האיש שחייו נהרסו באופן בלתי הפיך. בציבור החילוני ישנם עשרות רבות של ארגוני סיוע לנשים נפגעות, הארגונים הללו מקבלים מבנים ותקציבים מרשויות מקומיות. והנה בציבור החרדי למדו את המלאכה, והקימו כמה וכמה ארגונים. אני לא מזלזל חלילה במי שפועל לשם שמיים. אני כן חושב שמעורב פה הרבה כסף, והמלאכה קלה ביותר. לרכב על טרנד, ולאסוף את הבקשיש.
 |
|
|