|
|
| נשלח ב-8/12/2021 11:43 |
|
| |
אבל זה גם לא אומר שבית כנסת צריך להראות כמו חורבה
בית כנסת צריך להראות כמו הבתים באיזור. קצת יותר. (כמו הרעיון שכתוב שבית כנסת צריך להיות מעט יותר גבוה מהבתים באיזור)
מה שאומר לנו, קצת יותר טוב מבית בני ברקי ממוצע.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/12/2021 12:11 |
|
| |
היכן גורמי הרווחה בסיפור?
אהההה
|
|
|
|
|
| נשלח ב-8/12/2021 12:59 |
|
| |
| avishai323 כתב: |  | אבל זה גם לא אומר שבית כנסת צריך להראות כמו חורבה
בית כנסת צריך להראות כמו הבתים באיזור. קצת יותר. (כמו הרעיון שכתוב שבית כנסת צריך להיות מעט יותר גבוה מהבתים באיזור)
מה שאומר לנו, קצת יותר טוב מבית בני ברקי ממוצע. |
|
מותר אפילו למכור בית כנסת (או ספר תורה) למטרות צדקה, ק"ו שלא בונים אחד על חשבון צדקה.
מכיון שפרנסת הילדים מוגדרת (לרוב) כצדקה (וכן נישואיהם וכו') ברור לכל בר בי רב דחד יומא מה קודם למה.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/12/2021 13:01 |
|
| |
| חלמישצור כתב: |  | | תלמוד ירושלמי (וילנא) מסכת פאה פרק ח : ר' חמא בר חנינא ור' הושעיא הוון מטיילו באילין כנישתא דלוד א"ר חמא בר חנינא לר' הושעיא כמה ממון שיקעו אבותי כאן א"ל כמה נפשות שקעו אבותיך כאן לא הוון בני נשא דילעון באורייתא? |
|
כיהודה ועוד לקרא 
(מופיע גם בירושלמי שקלים)
|
|
|
|
| נשלח ב-8/12/2021 13:17 |
|
| |
הוא מבין היטב שהדרישה החצופה שלו מההורים פירושה מניעת אוכל מהילדים. לכן הוא פונה אל הילדים בהסברים שבעתיד יוכלו להתגאות שהיה להם חלק בבניה. הכפיה על ההורים לספק לו את הכסף עד כדי הרעבת הילדים היא גזל גמור!.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/12/2021 14:33 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  |
| גג_רעוע כתב: |  | האדמו"ר מויזניץ מרכז: תרעיבו את הילדים שלכם והבו לי את כספכם לחופשות שלי והגבאים
בשיחה בפני חסידיו המטומטמים דרש האדמו"ר כי עליהם למכור כל מה שיש להם כל נכס או בגדים בגדים יקרים ואף ירעיבו את הילדים במשך חמש הבאות לתת לאדמו"ר ר מ"מ את כל כספם והונם להקמת "אנדרטה" (לשון קדשו) להנציח את זכר אביו כ"ק אדמו"ר מויזניץ הישיעות משה, |
|
האר את עינינו, האם אתה חושב שהאדמור וגבאיו ינפשו בבית הכנסת החדש המתוכנן? מאיפה הבאת את ההמצאה שהכסף מיועד לחופשות? והאם אתה חושב שאתה יותר ממנו ומחסידיו כשאתה מפיץ שמועות ככה? אתה והם - אותו דבר. |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-8/12/2021 16:31 |
|
| |
הוא פשוט גזלן . לא במחשכים. לאור היום!
אילו הוא עצמו היה מתחיל לחיות בצניעות , מוותר על הרכב , ובוודאי על החופשות בשוויץ וכו' , עדיין אין לו הזכות המוסרית למנוע מילדי החסידים שלו אוכל בשביל 'האנדרטה' ע"ש אביו. ק"ו בן בנו של ק"ו שהוא עצמו לא מונע מעצמו תעונוגות העוה"ז בשוויץ וכו' יש דרך 'נורמלית' לגייס כספים למען הקמת בניין. לא זו הדרך! הוא גזלן!
תוקן על ידי momeir ב- 08/12/2021 16:34:53
|
|
|
|
| נשלח ב-8/12/2021 20:15 |
|
| |
מילה אחת-למנוע אוכל מילד- זה רשעות. ולשמוע את זה יוצא מפורש מפיו של אדמו"ר בפניה ישירה לילדים, אז האדמו"ר הזה הוא מרושע.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/12/2021 00:20 |
|
| |
לפי מה שנכתב כאן הוא מבקש מכל חסיד 120,000 ש"ח. לפי זה הוא צריך למעלה מ-2,000 חסידים שיתנו לו סכום כזה, לא נראה לי שיש לו יותר מ-500 משפחות.
ומלבד זאת החסידים יצטרכו להמשיך ולתרום למוסדות ולכל הקופות והארגונים של החסידות.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/12/2021 01:11 |
|
| |
| מושגים כתב: |  | | איש_חשוב כתב: |  |
| גג_רעוע כתב: |  | האדמו"ר מויזניץ מרכז: תרעיבו את הילדים שלכם והבו לי את כספכם לחופשות שלי והגבאים
בשיחה בפני חסידיו המטומטמים דרש האדמו"ר כי עליהם למכור כל מה שיש להם כל נכס או בגדים בגדים יקרים ואף ירעיבו את הילדים במשך חמש הבאות לתת לאדמו"ר ר מ"מ את כל כספם והונם להקמת "אנדרטה" (לשון קדשו) להנציח את זכר אביו כ"ק אדמו"ר מויזניץ הישיעות משה, |
|
האר את עינינו, האם אתה חושב שהאדמור וגבאיו ינפשו בבית הכנסת החדש המתוכנן? מאיפה הבאת את ההמצאה שהכסף מיועד לחופשות? והאם אתה חושב שאתה יותר ממנו ומחסידיו כשאתה מפיץ שמועות ככה? אתה והם - אותו דבר. |
|
אם הוא וגבאיו יסגפו עצמם במשך חמש השנים ביחד עם החסידים, אז שאלתך במקום.
|
|
החסידים שלו נראים מדושני עונג, נראה שהם נהנים שם מכל רגע אגב, על פי רוב החופשות שלו (כולל הגבאים שהרי אסור ללכת ד' אמות בלי גבאים) ממומנים ע"י חסידים תורמים כבדים שלו מחו"ל, הם גם מפרסמים כל פעם מי מימן כדי לכבד..
|
|
|
|
|