| נשלח ב-7/12/2021 18:28 |
|
| |
גאונותו של האדמור מתולדות אברהם יצחק
www.bhol.co.il/news/1310426האדמו"ר מתולדות אברהם יצחק בנאום חוצב להבות בטיש זאת חנוכה נגד פגעי הטכנולוגיה: "אנשים חושבים שזה מביא פרנסה. אם זה מביא פרנסה, לא היינו חיים בעולם. כי לאבותינו לא היו הכלים הטמאים הללו. כשנולדנו הייתה פרנסה - אם לא הייתה פרנסה, היינו מתים מרעב, לא היינו כעת בעולם הזה. עצם זה שאנחנו כעת בעולם הזה, בעוד שלהורים שלנו לא היו את הכלים הללו - רואים מכך שלא הכלים הם אלה שמביאים לנו פרנסה"
תוקן על ידי A_Smithee ב- 07/12/2021 18:47:34
|
|
|
|
| נשלח ב-7/12/2021 19:36 |
|
| |
נשמע שהוא לא פחות ולא יותר מאשר בן אחר בן של החכם מכל אדם שלמה המלך.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/12/2021 20:15 |
|
| |
שאלה לאדמו"ר: פעם לא היו אדמורים. מה זה מוכיח?
תוקן על ידי חריף_ומקשה ב- 07/12/2021 20:15:48
|
|
|
|
| נשלח ב-7/12/2021 20:17 |
|
| |
תנסו בלי ליצנות, ותגיבו לעצם הענין, כמה הסמארטפון הביא לנו טוב, וכמה היה גרוע ?
לעשות ליצנות מהבן אדם ולדבר על הבן אדם זאת תכונה רעה.
להגיב לגופו של ענין זאת חכמה
|
|
|
|
| נשלח ב-7/12/2021 20:21 |
|
| |
מעניין כשהוא בוחר לנפוש הוא לא חושב על האופן שאבותיו נפשו, אם בכלל.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/12/2021 20:29 |
|
| |
לא נראה שהירושלמים המפוספסים פיגרו אי פעם אחרי הקידמה בכל הנוגע לשוק הפיננסי מקסימום בתשלום מס הכנסה
|
|
|
|
|
| נשלח ב-7/12/2021 21:50 |
|
| |
ירו_שלמי
| מכמונת כתב: |  | | לא נראה שהירושלמים המפוספסים פיגרו אי פעם אחרי הקידמה בכל הנוגע לשוק הפיננסי מקסימום בתשלום מס הכנסה |
|
יש לך את זה ביותר גזעני?
|
|
|
|
| נשלח ב-7/12/2021 22:43 |
|
| |
האמת הערומה לא תמיד נאה
|
|
|
|
| נשלח ב-8/12/2021 11:48 |
|
| |
| הכובס1 כתב: |  | תנסו בלי ליצנות, ותגיבו לעצם הענין, כמה הסמארטפון הביא לנו טוב, וכמה היה גרוע ?
לעשות ליצנות מהבן אדם ולדבר על הבן אדם זאת תכונה רעה.
להגיב לגופו של ענין זאת חכמה
|
| לא זה הנידון
הנידון הוא כעת, כאשר העולם במצבו הנוכחי. האם יש בו צורך עבור פרנסה. או שאפשר בצורה סבירה להסתדר בלי.
ונידון נוסף, האם אפשר להביא ראיה מהעבר עבור השאלה הזו. ואם התשובה חיובית. אפשר גם להוכיח בהתאמה שלא צריך רכב פאלפון וגם טלפון לצרכי פרנסה, וכמובן שלא צריך מחשב. כי לסבא לא היה.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/12/2021 11:58 |
|
| |
ויחי שנור, המקצוע הקל והנקי
|
|
|
|
| נשלח ב-8/12/2021 12:08 |
|
| |
אני דווקא רואה את טענתו לא כבלתי מעניינת (מצד רביעי:)). כמו שכבר אמרו פה, יש הרבה לדון האם האנושות בכללה חייבת לחיות עם האינטרנט (אנחנו התמכרנו ו"אכלנו מעץ הדעת" לכן לא רואים את חיינו בלי זה, אבל זה לא אומר שבהכרח היה פחות טוב בלי זה).
אבל אם האדמו"ר רוצה לחיות "כמו פעם" עליו להוביל מערכת מעין מדינתית עם כלכלה סגורה שתחזיק את עצמה "כמו פעם", ואולי אפילו יצליחו וימשכו אנשים שגם נמאס להם מהמרוץ של המאה ה-21, אבל לא נראה שכרגע זה הכיוון...
|
|
|
|
| נשלח ב-8/12/2021 12:30 |
|
| |
ייתכן והוא התבטא בצורה פחות טובה, אבל תכלס אנשים חיים במאה שערים בלי אינטרנט, מרויחים את משכורתם וחיים בטוב
|
|
|
|
| נשלח ב-8/12/2021 19:11 |
|
| |
ידוע שלאדמור הזה: השכל והראש שלו ישרים מאוד! פחות הייתי מקבלת עצות בענייני פרנסה מאישיות שזה כמה דורות נסמכת על אנשים תרתי משמע...
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 08/12/2021 19:18:09
|
|
|
|
| נשלח ב-8/12/2021 19:37 |
|
| |
לה''ו. אני מכיר אישית כמה מחסידיו שקוראים בשקיקה את הפורום. אז, הנה דיל בלתי ניתן לניצוח. אם האדמור הקדוש יעזוב רק משהו טכנולוגי עם מחשבים אחד!!! ואני מדבר על הרכב שלו, ויסע בסוס ועגלה פשוטים לכל חייו, אז אני מתחייב בזאת: 1. לעשות אאוטינג עצמי. 2. לעזוב את כל האינטרנט. 3. להפוך לחסידו הנלהב. יאללה, איתגרתי אותו ואת עצמי.
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי hot_trend ב- 08/12/2021 19:39:54
|
|
|
|
| נשלח ב-8/12/2021 20:20 |
|
| |
מלח_דק
| איש_חשוב כתב: |  | ייתכן והוא התבטא בצורה פחות טובה, אבל תכלס אנשים חיים במאה שערים בלי אינטרנט, מרויחים את משכורתם וחיים בטוב
|
|
פחחחח במאה שערים, בירת השנור העולמית, רוב האנשים חיים טוב בזכות זה שאנשים אחרים משתמשים בכל פגעי הטכנולוגיה, ומרוויחים את פת לחמם בזעת אפם!
כלומר, אלופי השנור מהארץ יטיילו להם בשדות תעופה על כל מפגעיהם הרוחניים, יטוסו במטוסים ויגרמו שם לחילול השם נוראי בהתנהגות מחפירה. וכל זה כדי שאחרים יצאו לעבוד, וישתמשו בכל כלי הטכנולוגיה המתקדמים, ואת הכסף שהרויחו בכבוד וביושר, יחלקו עם בטלני ירושלים.
אכן, אנשי מעלה!
|
|
|
|
| נשלח ב-8/12/2021 20:26 |
|
| |
ירו_שלמי
| מכמונת כתב: |  | | האמת הערומה לא תמיד נאה |
|
הגידי נא נא לאיזו חצר/קהילה את שייכת כדי שאוכל לבדוק את תקינות תשלומי מס ההכנסה אצלכם..
|
|
|
|
|