| נשלח ב-7/12/2021 22:59 |
|
| |
הטיש נמשך 14 שעות. התפללו מעריב ב5 בבוקר.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/12/2021 00:02 |
|
| |
רחמנות על שאר הרבעס ששוברים את הראש איך לשבור את השיא של המשעומם הנוכחי
תוקן על ידי ליטאישעבר ב- 08/12/2021 00:24:33
|
|
|
|
| נשלח ב-8/12/2021 00:13 |
|
| |
מעשה שבאו בניו (של רבן גמליאל) מבית המשתה. אמרו לו, לא קרינו את שמע. אמר להם: אם לא עלה עמוד השחר, חייבין אתם לקרות... (ברכות א,א)
(אם כי אני מניח שבמקרה הזה קראו שמע בצאה"כ ואיחרו רק את התפילה)
|
|
|
|
| נשלח ב-8/12/2021 09:26 |
|
| |
כבר כמה שנים ככה, המוני אנשים מחוץ לחסידות באים להתברך אצל האדמו"ר, ורוב שעות הטיש הציבור עובר אצל האדמו"ר כשהוא מקדיש לכל אחד זמן ארוך האדמור מלויצק ידוע בהארת הפנים המיוחדת שלו לכל אדם, ולא סתם באים המונים אליו הטיש בקרלין - של אחיו, נמשכת לעומת זאת כ5 שעות 'בלבד'.. גם שם מקדיש האדמור לכל אחד זמן, אבל כנראה פחות
|
|
|
|
| נשלח ב-8/12/2021 09:46 |
|
| |
בהחלט יפה מצידו
אם זה היה טיש לחסידים שלו, והם היו נאלצים להשאר שם שעות תחת לחץ. זה היה מכוער. אבל כאשר הטיש מיועד ברובו לאנשים מבחוץ שרוצים לבוא ולהשתתף. זה בהחלט דבר יפה מאוד.
וכל האחרים, מוזמנים גם הם לערוך טישים שיעניינו את הקהל הרחב.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/12/2021 09:47 |
|
| |
איפה הבית כנסת שלו?
|
|
|
|
| נשלח ב-8/12/2021 10:14 |
|
| |
כשיש אינפלציה של אדמורי"ם כל אחד צריך את השיגעון שלו בשביל לבלוט ...
|
|
|
|
| נשלח ב-8/12/2021 12:45 |
|
| |
| פלדלפי כתב: |  | | כשיש אינפלציה של אדמורי"ם כל אחד צריך את השיגעון שלו בשביל לבלוט ... |
|
בקיצור, אתה אומר שהאדמו"ר מלוצק, מאיר הפנים, אוהב ישראל, שמקדיש 10 שעות לקבל בסבר פנים יפות כל יהודי, ליטאי חסידי דתי ספרדי, עושה את זה כדי לבלוט..
|
|
|
|
|
| נשלח ב-8/12/2021 21:34 |
|
| |
זיסלה
שח לי חסיד, שנוכח בטיש, שהסוד ל 14 שעות , נעוץ במשקה אלכוהולי סגולי ומיוחד, הנקרא בשם "פומש",או אולי פאמש, אין לי מושג איך מאייתים את זה, זהו משקה רקוח מיין אלכוהול ותה עם רום וניל, כאשר הוא נרקח עם אחוז אלכוהל גבוה ומוגש חם- יש לו אפקט משכר, המכניס אותך לאקסטזה, ומאפשר לך להיות בטרנס של 14 שעות ויותר ואכמ"ל
תוקן על ידי זיסלה ב- 08/12/2021 21:34:40
|
|
|
|
| נשלח ב-8/12/2021 21:53 |
|
| |
| זיסלה כתב: |  | שח לי חסיד, שנוכח בטיש, שהסוד ל 14 שעות , נעוץ במשקה אלכוהולי סגולי ומיוחד, הנקרא בשם "פומש",או אולי פאמש, אין לי מושג איך מאייתים את זה, זהו משקה רקוח מיין אלכוהול ותה עם רום וניל, כאשר הוא נרקח עם אחוז אלכוהל גבוה ומוגש חם- יש לו אפקט משכר, המכניס אותך לאקסטזה, ומאפשר לך להיות בטרנס של 14 שעות ויותר ואכמ"ל
תוקן על ידי זיסלה ב- 08/12/2021 21:34:40 |
|
מסיבות טבע לחסידים
|
|
|
|
| נשלח ב-8/12/2021 23:27 |
|
| |
| זיסלה כתב: |  | שח לי חסיד, שנוכח בטיש, שהסוד ל 14 שעות , נעוץ במשקה אלכוהולי סגולי ומיוחד, הנקרא בשם "פומש",או אולי פאמש, אין לי מושג איך מאייתים את זה, זהו משקה רקוח מיין אלכוהול ותה עם רום וניל, כאשר הוא נרקח עם אחוז אלכוהל גבוה ומוגש חם- יש לו אפקט משכר, המכניס אותך לאקסטזה, ומאפשר לך להיות בטרנס של 14 שעות ויותר ואכמ"ל
תוקן על ידי זיסלה ב- 08/12/2021 21:34:40 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-8/12/2021 23:53 |
|
| |
רבותי,
לכל מי שלועג ליהודי צדיק כהרבי מלוצק שליט"א, שהוא ' משועמם' וכו' עפ"ל,
אני גם אוהב ללעוג לרביים מהסוג של ר' מענד'לה שמרעיב ילדים בכדי לבנות לו משהו פומפוזי כמו ארדואן, אבל במקרה דנן הלכתם רחוק, כי בתור לוטפאשים אינכם יכולים להבדיל בין תכלת לקלא אילן כמו שהחסידים לא יודעים להבדיל בין ראש ישיבה כשלום בער סורוצקיו לר' ברוך מרדכי אזרחי,
הרבי מלוצק צדיק אמת שדי לו בקב חרובים יושב לו שנים במבנה שכור (אולי הוא כבר קנה את זה) לא דורש מאף אחד שום דבר, שמעתי מיהודי מחו"ל שהרבי מלוצק מתאכסן אצלו כשהוא נוסע לאסוף כסף לכוללים שבראשותו, שהרבי הזה לא ישן על מיטה שאינו שלו, וכל השבוע הוא נמנם על כסאו בלילות ולא נכנס למיטה כלל,
|
|
|
|
| נשלח ב-9/12/2021 00:25 |
|
| |
|
|
תאמין לי, ניתן בכמה מילים לתמצת גם את תמצית הליטאיות בצורה מבזה ככה אני פשוט לא רואה משהו טוב בזה שיהודים ככה משפילים אחד את השני
ואם להיות קטנוני, אז שתיית הפומש הזה הוא דווקא אחרי כמה שעות טובות מתחילת הטיש. כל אחד שותה כשמגיע תורו אל האדמו"ר
|
|
|
|
| נשלח ב-9/12/2021 12:59 |
|
| |
את המשקה היו שותים בעיתים מיוחדות בעיקר בשביל השם שלו, שהיה נקרא "פמש" והוא ר"ת של "פדעהו מרדת שחת" (פסוק באיוב)
|
|
|
|
|