| נשלח ב-12/12/2021 12:39 |
|
| |
האם מותר לעזוב רבי
בגור נדל"ן זועקים חמס על קהילת פני מנחם בראשות הגר"ש על כך שהם פרשו מהרבי הנוכחי, וצעד כזה מוגדר אצלם לא פחות מאשר "עקירת הדת"
והנה ממש בימים אלו למדו בדף היומי במסכת תענית בשורה האחרונה של דף כג ע"ב " רבי יוסי בר אבין הוה שכיח קמיה דרבי יוסי דמן יוקרת שבקיה ואתא לקמיה דרב אשי " ושם בדף כ"ד ע"א מובא ההמשך שאכן רב אשי שאל את ר"י בר אבין, מדוע נטשת את רבך, ועל כך הוא עונה לו שהוא חשש מהנהגתו הקפדנית,
|
|
|
|
| נשלח ב-12/12/2021 12:50 |
|
| |
בראיה שהבאת יש דווקא ראיה עד כמה צריך להיזהר מקפידת רבו.. אם הרבי מקפיד על עצם העזיבה, הרי זה ספק קפידא מול ודאי קפידא
גם לא מדובר שם על הקמת חצר מתחרה לרבו
תוקן על ידי איש_חשוב ב- 12/12/2021 12:51:04
|
|
|
|
| נשלח ב-12/12/2021 13:00 |
|
| |
החידושי הרי"ם מייסד שושלת גור עזב את רבו המגיד מקאז'ניץ לרבי רבי בונם מפשיסחא נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-12/12/2021 13:03 |
|
| |
| תמניא_אפי כתב: |  | החידושי הרי"ם מייסד שושלת גור עזב את רבו המגיד מקאז'ניץ לרבי רבי בונם מפשיסחא נשלח מהאנדרואיד שלי |
| ושילם על זה בניתוק מילדיו...
|
|
|
|
| נשלח ב-12/12/2021 13:44 |
|
| |
מעבר, לדיון העקרוני והמבט ההלכתי , גם מבחינה היסטורית היו דברים מעולם. האיזביצער עזב את קוצק והנהיג חסידים (ביניהם היה ר' לייבלה אייגר נכד רע"א) . האיביצער הנהיג את הפורשים בחיי הקוצקער. ויש עוד דוגמאות. מהי אמת המידה לפרישה מהקהילה מהרב? מהאדמו"ר מברסלב ברלנד ימ"ש אסור או מצווה לפרוש? מכת לב טהור אסור או מצווה לפרוש ? בעוה"ר אין לנו מכשיר 'צדיקומטר' . ואין לנו אלא מה שעיננו רואות ואוזננו שומע. בקיצור, בתכל'ס, רבי צריך להשפיע תורה , חסידות, מידות טובות , אהבה וקשר עם החסידים. אם אין לו את זה. אז אין לו כלום! גור נדל"ן (והם לא היחידים) נמצאים על במובנים מסויימים על הספקטרום של כת לב טהור/ברלנד ודומיהם. חסד עשה הקב"ה עם חסידי גור (ועוד יהודים טובים) שהוריד לעולם נשמה גבוהה, תלמיד חכם עצום , דרשן מוכשר, גאון ובעל מידות תרומיות, עניו, שמוכן היה להרים את המשא ואת העול הכבד ולהחזיר עטרה ליושנה הן בלימוד התורה בעיון, הן בחינוך למידות טובות ולקדושה . המלחמה המלוכלכת והאלימה נגדו ונגד אנשי קהילתו היא מלחמה עבור כבוד מדומה, מאבק על שליטה ב'צמיתים' . מה הוא חושב לעצמו? שהחסידים הם רכושו הפרטי?
|
|
|
|
| נשלח ב-12/12/2021 13:49 |
|
| |
בונדמן, מילא אינטרנט הותר לצורך פרנסה (כולל בח"ח?...), אבל "דף היומי" מי התיר לך???!!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-12/12/2021 14:04 |
|
| |
| שיכון_ה כתב: |  | בונדמן, מילא אינטרנט הותר לצורך פרנסה (כולל בח"ח?...), אבל "דף היומי" מי התיר לך???!!!! |
|
ובונדמן עוד חסיד סאטמאר! מזכיר לי את הסיפור שחסיד סאטמאר נכנס לחנות ספרים וביקש לקנות גמרא, אבל בשום אופן לא גמרא עם דף היומי. שואל אותו המוכר ספרים מה יש שם בדף היומי כל כך גרוע שאתה לא רוצה לקנות גמרא עם דף היומי. ענה לו, אינני יודע מה כתוב בדף היומי, אבל דבר אחד אני יודע שזה מלא מינות ואפיקורסות. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-12/12/2021 14:09 |
|
| |
אם שם המשפחה של ר' שאול היה בידרמן או זילברברג או וולפסון או רוזנפלד
גם היה הפגנה היום?
ובכלל מה היה מעמדו בעולם היהודי ובתוך גור לפי גדלותו הרוחנית של היום, אם שם המשפחה שלו היה שונה?
ומה היה מעמדו "בתוך גור" של בן דודו האדמו"ר עם שם משפחה שונה?
|
|
|
|
| נשלח ב-12/12/2021 16:28 |
|
| |
|
|
|
|
|