| נשלח ב-13/12/2021 02:26 |
|
| |
מבט נוסף על הבלאגן בגור
שאלו אותי בבית לאחר פרסום ההפגנה של בית גור, ושיש משפחות שלמות שמתפרקות מתגרשות וכו כידוע, ומה יש לי לומר ? וכדיי לצאת ידי חובת כל הצדדים, יש טוב בבלאגן הזה גם לנענע את גור שישבו על מ י מנוחות, ושיעשו שינויים ובדיקות לראות שהכל טוב או לא טוב בשטח. לעומת זה גם אצל הראש ישיבה לא מובן לי, מדוע הוא היה צריך לבנות את קהילתו כתריז בעיניי דוד שלו, למה להשאר באותה הטריטוריה ולחשוב שיתנו לך על מגש של כסף לנהל את הקהילה שלך, האם לא היה מתאים באופן הגיוני שיחפש לו אזור מרוחק מעט ונראה שם את כוחו, ברור שגם כיום יש לו כוח כי בכל מחלוקת בכל מקום יהיו אחזים שיצטרפו לקהילה החדשה אבל מבחינת אנושית אתה מתפלג תרחיק את עצמך 50 אמה, אבל בגלל שברור שכולם לשם שמים מתכוונים בוודאי ייצא מזה רק טוב
|
|
|
|
| נשלח ב-13/12/2021 02:32 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-13/12/2021 03:56 |
|
| |
האם הרב שאול אלתר צריך לסבול בגלל שהוא מוכשר ולמדן יותר ...
| הכובס1 כתב: |  | מבט נוסף על הבלאגן בגור
שאלו אותי בבית לאחר פרסום ההפגנה של בית גור, ושיש משפחות שלמות שמתפרקות מתגרשות וכו כידוע, ומה יש לי לומר ? וכדיי לצאת ידי חובת כל הצדדים, יש טוב בבלאגן הזה גם לנענע את גור שישבו על מ י מנוחות, ושיעשו שינויים ובדיקות לראות שהכל טוב או לא טוב בשטח. לעומת זה גם אצל הראש ישיבה לא מובן לי, מדוע הוא היה צריך לבנות את קהילתו כתריז בעיניי דוד שלו, למה להשאר באותה הטריטוריה ולחשוב שיתנו לך על מגש של כסף לנהל את הקהילה שלך, האם לא היה מתאים באופן הגיוני שיחפש לו אזור מרוחק מעט ונראה שם את כוחו, ברור שגם כיום יש לו כוח כי בכל מחלוקת בכל מקום יהיו אחזים שיצטרפו לקהילה החדשה אבל מבחינת אנושית אתה מתפלג תרחיק את עצמך 50 אמה, אבל בגלל שברור שכולם לשם שמים מתכוונים בוודאי ייצא מזה רק טוב |
|
למה הרב שאול אלתר שהיה ראש ישיבה וירש את אביו האדמור פני מנחם זצ"ל!! ועבר השפלות בריונות ביזיונות כמו ששפכו עליו מים בשמחת תורה לפני 20 שנה ונישלו אותו מראשות הישיבה ופיטרו אותו . האם ידוע לך שיש גירסא שטוענת לכאורה שלפי צוואת האדמור לב שמחה זצ"ל האדמור הנוכחי מגור היה צריך להיות אדמור בבני ברק . ואדמור פני מנחם זצ"ל היה אמור להיות אדמור בירושלים. למה לכל רב כמו הרב שפרן או משגיח לא זכור לי שמו מותר לפתוח בית כנסת ולו אסור ??? האם ידוע לך בתקופת האדמור פני מנחם זצ"ל. האדמור מגור הנוכחי היה לו חצר בבני ברק. האדמורים הקודמים לבית גור מאוד כיבדו את האדמור מגור פני מנחם ולא השפילו אותו וביזו אותו נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-13/12/2021 04:10 |
|
| |
קלעפער
| הכובס1 כתב: |  | | שאלו אותי בבית לאחר פרסום ההפגנה של בית גור, ושיש משפחות שלמות שמתפרקות מתגרשות וכו כידוע, ומה יש לי לומר ? וכדיי לצאת ידי חובת כל הצדדים, יש טוב בבלאגן הזה גם לנענע את גור שישבו על מ י מנוחות, ושיעשו שינויים ובדיקות לראות שהכל טוב או לא טוב בשטח. לעומת זה גם אצל הראש ישיבה לא מובן לי, מדוע הוא היה צריך לבנות את קהילתו כתריז בעיניי דוד שלו, למה להשאר באותה הטריטוריה ולחשוב שיתנו לך על מגש של כסף לנהל את הקהילה שלך, האם לא היה מתאים באופן הגיוני שיחפש לו אזור מרוחק מעט ונראה שם את כוחו, ברור שגם כיום יש לו כוח כי בכל מחלוקת בכל מקום יהיו אחזים שיצטרפו לקהילה החדשה אבל מבחינת אנושית אתה מתפלג תרחיק את עצמך 50 אמה, אבל בגלל שברור שכולם לשם שמים מתכוונים בוודאי ייצא מזה רק טוב |
|
או דודו או בן דודו...
|
|
|
|
| נשלח ב-13/12/2021 08:05 |
|
| |
| הכובס1 כתב: |  | | שאלו אותי בבית לאחר פרסום ההפגנה של בית גור, ושיש משפחות שלמות שמתפרקות מתגרשות וכו כידוע, ומה יש לי לומר ? וכדיי לצאת ידי חובת כל הצדדים, יש טוב בבלאגן הזה גם לנענע את גור שישבו על מ י מנוחות, ושיעשו שינויים ובדיקות לראות שהכל טוב או לא טוב בשטח. לעומת זה גם אצל הראש ישיבה לא מובן לי, מדוע הוא היה צריך לבנות את קהילתו כתריז בעיניי דוד שלו, למה להשאר באותה הטריטוריה ולחשוב שיתנו לך על מגש של כסף לנהל את הקהילה שלך, האם לא היה מתאים באופן הגיוני שיחפש לו אזור מרוחק מעט ונראה שם את כוחו, ברור שגם כיום יש לו כוח כי בכל מחלוקת בכל מקום יהיו אחזים שיצטרפו לקהילה החדשה אבל מבחינת אנושית אתה מתפלג תרחיק את עצמך 50 אמה, אבל בגלל שברור שכולם לשם שמים מתכוונים בוודאי ייצא מזה רק טוב |
| בהלצה: ר' שאול היה מגיב שהאדמור הגיע מב"ב על המקום שלו בירושלים. בכפוף לצוואה המומצאת?
|
|
|
|
| נשלח ב-13/12/2021 11:33 |
|
| |
| שרית560 כתב: |  | האם הרב שאול אלתר צריך לסבול בגלל שהוא מוכשר ולמדן יותר ...
|
|
אז מה הוא? צודק או חכם? גם אני כל הזמן התפלאתי למה ברחוב אלקנה כל כך קרוב לגור, אילו היה עושה שני דברים אלו: קורא לקהילה שלו בשם אחר ולא גור, והיה מתרחק מהם מעט, גור היו יכולים רק להוציא את העינים מקנאה ולשתוק, עכשיו יש להם טריגר - כאילו הוא מורד באדמו"ר. אולי באמת הגיע הזמן לבחור שם, אלו עיירות היו סמוכות לגור?
|
|
|
|
| נשלח ב-13/12/2021 11:40 |
|
| |
הוא היה באלקנה שנים רבות. הרבה לפני שחלם על פרישה. כעת הוא עזב את המקום, לטובת איזור אחר.
לקהילה שלו לא קוראים גור. אלא קהילת פני מנחם. על שם אבא שלו. אדם שהאדמו"ר הנוכחי ואנשיו רדפו ביזו והשפילו.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/12/2021 16:21 |
|
| |
הגר"ש אלתר גם צודק וגם חכם
| איש_חשוב כתב: |  | האם הרב שאול אלתר צריך לסבול בגלל שהוא מוכשר ולמדן יותר ...
אז מה הוא? צודק או חכם? גם אני כל הזמן התפלאתי למה ברחוב אלקנה כל כך קרוב לגור, אילו היה עושה שני דברים אלו: קורא לקהילה שלו בשם אחר ולא גור, והיה מתרחק מהם מעט, גור היו יכולים רק להוציא את העינים מקנאה ולשתוק, עכשיו יש להם טריגר - כאילו הוא מורד באדמו"ר. אולי באמת הגיע הזמן לבחור שם, אלו עיירות היו סמוכות לגור?
|
|
אתה רציני ? תגיד, אתה באמת חושב שאנחנו מטומטמים ? מה? הרדיפות נגד הגר"ש זה: " כי הוא לא התרחק מעט" ? אתה באמת חושב שמעשי הנבלה זה כי: " הוא לא בחר לקהילה שם של עיירה כלשהי בפולין " ? רק גערר נדלניסט מוסווה (שמשחק אותה שהוא מהאו"ם) יכול להמציא , להבין ולהכשיר את מעשי התועבה של הוועדה.
תוקן על ידי momeir ב- 13/12/2021 16:21:44
|
|
|
|
| נשלח ב-13/12/2021 17:10 |
|
| |
הכובס1
כתבתי את הדברים בראייה אובייקטיבית לחלוטין, אמנם קטונתי בוודאי מכל בני קהילתם של שתי הצדדים, בטח ובטח מהמנהיגים או מהקרובים למנהיגים,
אך עדיין הם נגועים בנגיעות אישיות ואני לא,
השכל הישר של דרכי התורה והשלום, הוא הבנה שאין 2 מלכים משתמשים בכתר אחד, ולכן גדולתו האמיתית הייתה נמדדת לו התרחק מעט ומרחוק היינו צריכים לראות כמה היו מתקרבים אליו.
וברור לי שגם אם מישהו יעץ לו שעדיף שהתרחק, זה זה קשה מאוד לקבל את זה.
אני לא רואה בגור של הראש ישיבה שום דבר שונה מגור האחרת, לטנגו צריך 2 והם ה2, ולכן הם חלק מהטנגו.
אנחנו אמונים על התגברות על התקשורת, התגברות על המה יאמרו, ולכן זה ממש כואב.
בוא נקווה שהזמן ירפא את השברים, ויאמר למחלוקת דיי שלא יבוא המשחית בעקבות זה.
(לגבי הטענה שעבר השפלות ובזיונות, היסטורית אינני יודע מה הוא עבר ומה היה,
יש מזוכיזים לבנשקי"ם להשאר במקום שהם סובלים הרבה זמן, ואחר כך לבכות כמה היכו אותם, וכמה ביזו אותם וכמה וכמה, במקום זה, או שתהיו אהרון הכהן וראך ושמח בלבו, או שתקומו ותלכו אחרי הסטירה הראשונה, המורה שלי בחידר לימד אותי מרביצים לך תברח, למה נשארים אנשים במקום שהם סובלים, נולדנו להנות בחיים.)
ואני מאמין באמונה שלימה ששני הצדדים לשם שמים מתכוונים
תוקן על ידי הכובס1 ב- 13/12/2021 17:10:52
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-13/12/2021 17:59 |
|
| |
ואני מאמין שבראש כל פרח יש קרציה עם G5 שמשדרת קורונה בקומקום של השכן
|
|
|
|
| נשלח ב-13/12/2021 20:27 |
|
| |
| momeir כתב: |  | אתה רציני ? תגיד, אתה באמת חושב שאנחנו מטומטמים ? מה? הרדיפות נגד הגר"ש זה: " כי הוא לא התרחק מעט" ? אתה באמת חושב שמעשי הנבלה זה כי: " הוא לא בחר לקהילה שם של עיירה כלשהי בפולין " ? רק גערר נדלניסט מוסווה (שמשחק אותה שהוא מהאו"ם) יכול להמציא , להבין ולהכשיר את מעשי התועבה של הוועדה.
|
|
למה כל דבר זה "אנחנו" "אנחנו מטומטמים" זה רק אתה פה חסיד יחיד של ר' שאול בפורום, אפילו חצי נזק מתנער ולא מסכים להודות שהוא חסיד קהילת הגר"ש אז די עם ה"אנחנו", אתה, אתה ממורמר, אתה חסיד הגר"ש, לא "אנחנו" וכן, לשאלתך, אתה מטומטם..
ואכן הרדיפות זה כי קהילת הגר"ש הפכה להיות מקבילה / מתחרה לחצר גור, במקום לפתוח חצר חדשה עם שם חדש, זה למה גור נותנים בשינים, מי מתחיל מכות עם אריה? ורוצה להיות צודק? רק מטומטם כמוך, האריה לא צודק, אבל אתה לא חכם
מקוה גם שהמוח הקטן שלך יבין שלא הצדקתי פה את המעשים שלהם, גם הסתייגתי כמה פעמים מפירוד משפחות שהם עושים וקלקל שמחות, רק אמרתי שקהילת הגר"ש גם לא עשו בשכל והיו יכולים למנוע את כל זה.
אני אכן מהאו"ם, למה ממש כואב לך שמישהו אובייקטיבי אומר ששני הצדדים כאן לא בסדר? אין מה לעשות תיאלץ לבלוע את זה, לא כל הציבור הרחב תומך בר' שאול, תאפשר עוד קולות ואל תסתום את הפה לכל מי שחושב אחרת
תוקן על ידי איש_חשוב ב- 13/12/2021 20:30:54
|
|
|
|
| נשלח ב-13/12/2021 22:11 |
|
| |
איש, לא הבנו מה הבעיה להתחיל עם האריה אם אתה צודק. בא לך תתחיל, נראה מה יקרה. במקאה של ר' שאול הוכח שניתן להתחיל עם האריה וגם לגבור עליו, זו עובדה. אם גור הענקית ככה נלחמת בחירוף נפש, כאשר ר' שאול אוכל אותם בלי מלח, יוצא ובא ברוב חצרות החסידים וכמעט כל העולם מאמין שר' שאול לא פחות צודק וראוי מבן דודו מרן רשכבה"ג גאון הגאונים וקודש הקודשים שליט"א יצ"ו והי"ד, אז כן - ר' שאול נלחם עם אריה וניצח. אגב הטיעון של "אל תתחיל אתי כי אני אריה" - הוא טיעון של מאפיה, כלומר כולם יודעים שאני דגנרט חרפת אדם ובזוי עם, אבל עדיף להיות פרמגטי ולחיות. אנשים ישרים והוגנים משתמשים בלוגיקה אחרת
|
|
|
|
| נשלח ב-13/12/2021 23:52 |
|
| |
אוי לו לאותו ניצחון מר ועצוב, כשמשפחות נקרעות, נרדפות, סב לא יכול לתת מזל טוב לנכדיו, אב נאלץ לשלוח מכתב לבנו שלא יוכל לבקר אותו בחתונת בנו פן יבולע לו, להיות חסיד קהילת הגר"ש זה ללכת ברחוב נפחד, זה סטיגמה.
אכן צודקים מאוד אנשי קהילת הגר"ש, אבל לא חכמים.
ונכון האריה מאפיונר, נו? אז מה? לכן תכניס את היד שלך לתוך הפה שלו?
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2021 00:06 |
|
| |
לענ״ד פותח האשכול בא מנקודת מבט לא הוגנת מעיקרא.
הרי ברובם אנשי ר׳ שאול הם בשר מבשרה של גור. הם חלק מהקהילות, חלק מהעסקנים, חלקם קיים בכל התרומות שהעלו לבנות ולהקים.
לכן במקרה של רצונם לפרוש הם לא אמורים לבנות הכל מהתחלה. מגיע להם % מסויים, באם ייפרדו בצורה מכובדת, מתוך נכסי גור (אולי למעט נכסים שנתרמו ע״י תורם ספיציפי ולא במגבית כללית - ע״ז בית דין אמור לשבת) יחסית לחלקם בגור.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2021 00:25 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | אוי לו לאותו ניצחון מר ועצוב, כשמשפחות נקרעות, נרדפות, סב לא יכול לתת מזל טוב לנכדיו, אב נאלץ לשלוח מכתב לבנו שלא יוכל לבקר אותו בחתונת בנו פן יבולע לו, להיות חסיד קהילת הגר"ש זה ללכת ברחוב נפחד, זה סטיגמה.
אכן צודקים מאוד אנשי קהילת הגר"ש, אבל לא חכמים.
ונכון האריה מאפיונר, נו? אז מה? לכן תכניס את היד שלך לתוך הפה שלו? |
|
הפתגם אומר שבמלחמה כולם גם מפסידים. השאלה היא מה חשוב ומה שווה להקריב, והאמת לפי איך שזה נשמע, הקורבנות זניחים (נתק תמיד יכול להתאחות, ובמקומות נורמלים אם נוצר נתק זה או בגלל שמלכתחילה הקשר היה רופף, או בגלל שיש שלטון טוטאלי על הנפש של אחד הצדדים), לכן אם ר' שאול מרגיש שזה מה שחשוב ונכון שיפעל ובינתיים הוא כובש לבבות בגור ומחוצה לה.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2021 00:31 |
|
| |
צודקים וגם חכמים בינתיים הם יוצאים עם כל תאוותם בידם, וגור ברוב טפשותם מגישים להם פרסומת ויחסי ציבור על מגש של כסף. אנשי ר' שאול מסתובבים בראש מורם, כשהצד שכנגד ממשיך ומוסיף להרמת הראש שלהם מדי יום ביומו. אז דער אייבישטער וויל, שיסט א בעזעם מן השמים מזכים את גור בבניית חצרו של ר' שאול נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|