|
בית
|
פורומים
|
בחדרי חרדים
|
העילוי השטייגניסט שהתחיל שידוכים גילה שהוא גוי. איזה עבירה מומלץ לו לעשות בטרם יתגייר?
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2021 03:19 |
|
| |
הרב פינקוס אמר, שילך להקריב קרבן יחיד בבמה.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2021 03:35 |
|
| |
חבל שהוא לא למד בסאטמר או אז הייתי מייעץ לו לרוץ מיד לכותל וללמוד שם את הדף היומי היה מקיים שניים במחיר אחד
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2021 03:37 |
|
| |
ככה היה הסיפור. יכול להיות כמה אפשרויות, או שבתור ילד הוא ידע שהוא יהודי והוא לא מצא סיבה לחקור.... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2021 05:14 |
|
| |
| אניכברחוזר כתב: |  | חבל שהוא לא למד בסאטמר או אז הייתי מייעץ לו לרוץ מיד לכותל וללמוד שם את הדף היומי היה מקיים שניים במחיר אחד |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2021 09:24 |
|
| |
משהו כאן לא מסתדר לי, איך בכלל הוא יכל לעשות שטייגען?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2021 10:30 |
|
| |
| כתבןפלוס כתב: |  | [זה הדבר הראשון שצריכים לבדוק אצל בחור שרוצה להתקבל לישיבה חשובה.
.
quote]תמיד בישיבה, שאלו את השאלה אם תגלו שאתם גויים, מהי העבירה הראשונה שתעשו. כעת השאלה הזו נהפכה למוחשית ורלוונטית. אשמח לתשובה מנומקת.[/quote] |
|
יש הרבה מאוד גויים שמלים את עצמם,
חלק גדול מאוד מתושבי ארצות הברית מלים את עצמם,
פעם בית המלוכה הבריטי היה מל את עצמו !
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2021 10:59 |
|
| |
למה בכלל יש ה"א לעשות עבירות? למה להכעיס את קב"ה? נו, שוין, התברר שהוא גוי, נעבאך. שימשיך לשמור 7 מצוות בני נח לעשות חסד עם אנשים.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2021 11:32 |
|
| |
| פיינרך כתב: |  | למה בכלל יש ה"א לעשות עבירות? למה להכעיס את קב"ה? נו, שוין, התברר שהוא גוי, נעבאך. שימשיך לשמור 7 מצוות בני נח לעשות חסד עם אנשים. |
|
לה''ו. לראששיבע שלו דחוף לגיירו. ככתוב בשולחן הפוך ה-5 שזה ביזייונעס (וגם [פוגע ב]ביזנעס) שיתגלה שהשפיץ ישיבישער הנו גוי... ומפני הריסת שם הישיבה, מותר לזרז תהליכים.
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי hot_trend ב- 14/12/2021 11:34:12
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2021 12:05 |
|
| |
תוקן על ידי שאגתשביט ב- 14/12/2021 12:06:31
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2021 13:08 |
|
| |
| hhaavv כתב: |  | | הרב פינקוס אמר, שילך להקריב קרבן יחיד בבמה. |
|
דומני שהרעק"א הציע למי שהוא ספק יהודי לצאת עם טלית מצויצת מרשות לרשות, וכך אם הוא יהודי אין זה טילטול שכן זה לבושו. אבל אם הוא גוי שאין דרכו ללבוש ציצית אז זה נחשב טילטול.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2021 13:11 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2021 13:28 |
|
| |
| רציף כתב: |  |
| א_מ_נ כתב: |  | סיפור די הזוי. בתור אחד שעוסק הרבה בבירור יהדות ידוע שכל בעל תשובה בצעדיו הראשונים חוקר ובורר בייחוסו, ראשית כל מתוך סקרנותו שלו. כ"ש זה אמור לעניין אחד שהוא כביכול עילוי ושואף להבין את הסטטוס ההלכתי שלו. ממש קשה לי להבין את זה, אא"כ מדובר בעילוי בישיבה לדעפעקטים… |
|
הוא גוי ממוצא רוסי...
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2021 14:39 |
|
| |
| כתבןפלוס כתב: |  | [הרבנים לא ראו שהוא לא מהול?
|
|
פלא עצום, הלא זה הדבר הראשון שעושים במבחן הקבלה ולחומר הקושיא צ"ל דשמא בדקוהו אבל לא חשו בהבדל כי מעולם לא ראו קודם אדם לא שנימול ואפשר שהאבא היהודי מל אותו ודוחק וצ"ע ואכמ"ל
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2021 15:15 |
|
| |
הפיתרון (הנודע) של טלית מצוייצת צ"ע רב בסברא, שכן, אם הוא 'ספק גוי ספק יהודי', הרי זה סיבה מספקת מדוע רואה צורך להתעטר בטלית מצוייצת, ואף אם הוא אכן גוי, הרי אי אפשר למפרע לראות את לבישת הבגד כנשיאת משא בעלמא
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2021 17:28 |
|
| |
| hot_trend כתב: |  | | פיינרך כתב: |  | למה בכלל יש ה"א לעשות עבירות? למה להכעיס את קב"ה? נו, שוין, התברר שהוא גוי, נעבאך. שימשיך לשמור 7 מצוות בני נח לעשות חסד עם אנשים. |
|
לה''ו. לראששיבע שלו דחוף לגיירו. ככתוב בשולחן הפוך ה-5 שזה ביזייונעס (וגם [פוגע ב]ביזנעס) שיתגלה שהשפיץ ישיבישער הנו גוי... ומפני הריסת שם הישיבה, מותר לזרז תהליכים.
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי hot_tr ב- 14/12/2021 11:34:12 |
|
בדיוק הפוך, מה שרוצה הראש ישיבה הן על פי הלכה והן מתחינה תדמיתית,
להוציא אותו מהישיבה כגוי ואף אחד לא יודע משום דבר.
סך הכול הבחור נעלם מהישיבה, דבר שקורה בכל ישיבה מכל מיני סיבות וזהו.
לגייר אותו זה בעיה הלכתית וגם בעיה תדמידית,
במידה והוא ירצה לאחר הגיור לחזור לגיותו,
ולכן בודקים אותו היטיב,
וכפי שסיפרתי בתקופתי כבחור ישיבה קרה מקרה כזה,
והבחור חזר להיות גוי , ושלום על ישראל.
אגב, רוב הבחורים בישיבה לא ידעו שהוא עזב כי התברר שהוא גוי,
חשבו שהוא לא התאקלם והחליט לחזור לביתו.
|
|
|
|
|