בית פורומים בחדרי חרדים

המלחין האגדי הרה"ח עזריאל דוד פסטג הי"ד, שנספה בשואה, בעל ה"אני מאמין" הידוע

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-14/12/2021 15:54 לינק ישיר 
המלחין האגדי הרה"ח עזריאל דוד פסטג הי"ד, שנספה בשואה, בעל ה"אני מאמין" הידוע

עשרה בטבת. יום הקדיש הכללי, לזכר קורבנות השואה היקרים, ת. נ. צ. ב. ה. https://youtu.be/ysx6G548tFA

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/12/2021 17:42 לינק ישיר 
מצדרביעי

חסום באתרוג.

אם כבר - משתף במחשבה שלא עוזבת אותי בימים האחרונים.

לפי מה שספרו לי  - בשנות קום המדינה לפעמים בעשרה בטבת יותר מחצי מבית הכנסת היה אומר קדיש על קרוביו שנספו.
חשבתי שאם היו ממשיכים מנהג זה לדורות, וביום הזה כל מי שיתום מאחד מהוריו היה אומר קדיש על כלל הרוגי השואה זה היה מייצר מנהג ייחודי שעושה רושם ויכול לעזור שלא ישכחו עוד כמה שנים את כל הסיפור של השואה שלא תיהפך לזיכרון רחוק ומעומעם.

בנוסף, מסיבות של שמרנות ומסיבות אחרות לא מסדו מנהגים דתיים לזכר השואה (אמירת קינות מיוחדות בתשעה באב וכיו"ב) ודווקא משהו כמו אמירת קדיש כללית לדורות זה מנהג דתי שלהבנתי לא צריך בהכרח חדשנות קיצונית בשביל להסכים לזה...

תוקן על ידי מצדרביעי ב- 14/12/2021 17:48:11

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/12/2021 18:28 לינק ישיר 

מצדרביעי כתב:
מצדרביעי

חסום באתרוג.

אם כבר - משתף במחשבה שלא עוזבת אותי בימים האחרונים.

לפי מה שספרו לי  - בשנות קום המדינה לפעמים בעשרה בטבת יותר מחצי מבית הכנסת היה אומר קדיש על קרוביו שנספו.
חשבתי שאם היו ממשיכים מנהג זה לדורות, וביום הזה כל מי שיתום מאחד מהוריו היה אומר קדיש על כלל הרוגי השואה זה היה מייצר מנהג ייחודי שעושה רושם ויכול לעזור שלא ישכחו עוד כמה שנים את כל הסיפור של השואה שלא תיהפך לזיכרון רחוק ומעומעם.

בנוסף, מסיבות של שמרנות ומסיבות אחרות לא מסדו מנהגים דתיים לזכר השואה (אמירת קינות מיוחדות בתשעה באב וכיו"ב) ודווקא משהו כמו אמירת קדיש כללית לדורות זה מנהג דתי שלהבנתי לא צריך בהכרח חדשנות קיצונית בשביל להסכים לזה...

תוקן על ידי מצדרביעי ב- 14/12/2021 17:48:11

אומרים כל שבת ; אב הרחמים

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/12/2021 18:29 לינק ישיר 

הבאתי כאן יצירה יפה של פסטג,
ניצלו ממנו למעלה מעשרה יצירות

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/12/2021 18:39 לינק ישיר 

אב הרחמים נתקן לזכר הרוגי מסעות הצלב, מה שמחזק את השאלה למה אירועים שהובילו לאלפי הרוגים זכו להנצחות דתיות, לפיוט מיוחד בשבת, קינות מיוחדות לתשעה באב וכו'.

אבל האירוע הכי מזוויע בתולדות ישראל (ובין המזוויעים בתולדות האנושות כולה) לא זכה לשום התייחסות דתית שתישאר לדורות...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/12/2021 18:45 לינק ישיר 

רציף יצירה יפה מאוד מומלץ לכולם להקשיב (קצת ארוך)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/12/2021 20:41 לינק ישיר 

מתיקות דקדושה, צדיקים מתענגים בו, הרה"ח עזריאל דוד פסטג זצ"ל ; https://youtu.be/OCjNmA3MZjA

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/12/2021 20:51 לינק ישיר 

מצדרביעי כתב:

אב הרחמים נתקן לזכר הרוגי מסעות הצלב, מה שמחזק את השאלה למה אירועים שהובילו לאלפי הרוגים זכו להנצחות דתיות, לפיוט מיוחד בשבת, קינות מיוחדות לתשעה באב וכו'.

אבל האירוע הכי מזוויע בתולדות ישראל (ובין המזוויעים בתולדות האנושות כולה) לא זכה לשום התייחסות דתית שתישאר לדורות...

כי טענו שכל תקנה חדשה ומיוחדת עלול לשבור את הנשארים, ניצולי השואה

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/12/2021 20:59 לינק ישיר 
מצדרביעי

לשבור את הנשארים??

דווקא הניצולים הדתיים שאני מכיר, כן תמכו בדברים כאלו (הרב לאו ועוד) וחלקם אפילו הלינו על כך שלא מספיק פועלים אקטיבית לזכור...

לגבי היצירות - דווקא גיריתם אותי, אבל הכול חסום באתרוג...

תוקן על ידי מצדרביעי ב- 14/12/2021 21:08:25

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/12/2021 21:09 לינק ישיר 

מצדר, אם לא טומנים את הראש בחול, כולם יודעים שהסיבה היא הרצון להיות מקובעים וכמה שפחות לחדש בפולחן הדתי. להערכתי גם תמצא אמירות מפורשות כאלה (בלי קשר לנימוקים). בזמנו, בתקופת הקנטוניסטים, המהרא"ל צינץ מסר/כתב דרוש שלם על כך שצריך לחבר סליחות שיהוו תפילה לביטול אותה גזירה נוראה. בדבריו הוא מציין שברור שאין לנו את היכולות להתחרות במשוררים הקדמונים, אך כל אחד מבקש ומתפלל ביכולות שלו וזו הדבר היחידה לבקש (הדרוש נמצא בספר "אריה שאג" דרוש א). התפיסה שלו הייתה שאין אופציה לא לבקש. עם זאת, לא זכור לי שבאמת התחברו תפילות בנושא הקנטוניסטים. גם בספר "החכות יום העצמאות" של הרב פרופ' רקובר, הוא מביא דברים שכתה הרב דבליצקי, שעם ישראל חוגג כ13 ימי פורים עם מנהגים מיוחדים (אולי אני טועה במספר), ולמה על יום ירושלים לא טרחו לתקן אפילו פרק תהילים קצר.... וגם כאן רוב הרבנים שאינם משיחיים לא תמכו בשום תקנה. אינני מביע דעה בנושא, רק מציין שכבר היו קולות ודיונים אבל לרוב לא התגבשו תקנות לזכר אערועים משמעותיים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/12/2021 21:21 לינק ישיר 

לדיבוק:
נכון, אבל להגיד קדיש זה לא באמת "חידוש" אז זה לענ"ד היה יכול להיות רעיון יצירתי בו מכניסים משמעות ייחודית למנהג שמרני...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/12/2021 23:36 לינק ישיר 

מצדרביעי כתב:
מצדרביעי

לשבור את הנשארים??

דווקא הניצולים הדתיים שאני מכיר, כן תמכו בדברים כאלו (הרב לאו ועוד) וחלקם אפילו הלינו על כך שלא מספיק פועלים אקטיבית לזכור...

לגבי היצירות - דווקא גיריתם אותי, אבל הכול חסום באתרוג...

תוקן על ידי מצדרביעי ב- 14/12/2021 21:08:25

כן, משהו כזה מספרים בשם האדמו"ר מבעלז

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/12/2021 23:41 לינק ישיר 

ל"ציונים" היה עניין לעשות
יום השואה וטקסים, ולשקר לעם
שאם היה בזמן השואה מדינה וצבא
אז לא היה שואה

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/12/2021 00:22 לינק ישיר 

מצדרביעי כתב:
לדיבוק:
נכון, אבל להגיד קדיש זה לא באמת "חידוש" אז זה לענ"ד היה יכול להיות רעיון יצירתי בו מכניסים משמעות ייחודית למנהג שמרני...
ידידי, לא באתי לחלוק עליך אלא להסביר את טענתך. בגלל הקיבעון לא היה קונצנזוס לשום דבר ויום הקדיש הגדול הוא הדבר היחיד שנשאר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/12/2021 00:23 לינק ישיר 

רציף כתב:
אז לא היה שואה

נשלח מהאנדרואיד שלי

למה אתה קורה לזה שקר, יש לך דרך לדעת מה היה קורה אילו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/12/2021 00:46 לינק ישיר 

הדיבוק כתב:

רציף כתב:
אז לא היה שואה

למה אתה קורה לזה שקר, יש לך דרך לדעת מה היה קורה אילו?

היינו מנצחים את הגרמנים ?
הגרמנים היו מגיעים ראשונה
לישראל ומחסלים אותה.

מה שהם טוענים זה בגדר שקר

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > המלחין האגדי הרה"ח עזריאל דוד פסטג הי"ד, שנספה בשואה, בעל ה"אני מאמין" הידוע
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext