בית פורומים בחדרי חרדים

האם על פי התורה יש מושג כזה " התיישנות" ?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-15/12/2021 08:45 לינק ישיר 
האם על פי התורה יש מושג כזה " התיישנות" ?

תוקן על ידי אפגעהיטן ב- 15/12/2021 08:58:03

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/12/2021 09:30 לינק ישיר 
יש בהלכה לגבי ממון

כגון חזקת 3 שנים או מחילה באלמנה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/12/2021 09:58 לינק ישיר 

התישנות בהלכה זה לא נמחק.. לגבי חזקה 3 שנים הוא צרעך להחזיק בראיה... בן אדם שישב 1000 שנה באותו מקום, רק בגלל שלא העירו לו, אין לו חזקה

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/12/2021 11:47 לינק ישיר 

כוונת השואלת אינה מן הסתם בנוגע לממונות אלא לעונשין על עבירות
אין התיישנות בכלל, ככל שמגיעים שני עדים ומעידים על מישהו שעבר עבירה לפני 50 שנה, הוא יענש עליו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/12/2021 13:04 לינק ישיר 

אכן, אין התיישנות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/12/2021 14:17 לינק ישיר 

מצד שני ישנה תשובה, הגדולה מהתיישנות, ולדעתי במקרה דנן שרביט התוודה רק כדי לקבל את עונשו כאן בעולם, והבין שבשביל התיקון הוא חייב לעבור את העונש והבזיון שמחכה לו, דבר ששאר המשתתפים לא השכילו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/12/2021 14:47 לינק ישיר 
אם יש לו ראיה, לא צריך 3 שנים.

פסתםנחמד כתב:
התישנות בהלכה זה לא נמחק.. לגבי חזקה 3 שנים הוא צרעך להחזיק בראיה... בן אדם שישב 1000 שנה באותו מקום, רק בגלל שלא העירו לו, אין לו חזקה

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/12/2021 15:22 לינק ישיר 

אם אני מבין נכון, הרעיון הבסיסי של התיישנות הוא שרואים שהאדם שהאדם השתנה מאז וכבר כמה שנים שהוא לא מעד. אז כן, בתורה יש עניין של תשובה והשתנות. (ולא שיש לי מושג מה הנושא האקטואלי שבעקבותיו נפתח האשכול)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/12/2021 15:29 לינק ישיר 

יש גלגול...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/12/2021 17:45 לינק ישיר 

הדיבוק כתב:
אם אני מבין נכון, הרעיון הבסיסי של התיישנות הוא שרואים שהאדם שהאדם השתנה מאז וכבר כמה שנים שהוא לא מעד. אז כן, בתורה יש עניין של תשובה והשתנות. (ולא שיש לי מושג מה הנושא האקטואלי שבעקבותיו נפתח האשכול)

צריך להבדיל בין התיישנות לבין חרטה וחזרה בתשובה

התיישנות חלה בדיני עכו"ם גם אם האדם לא התחרט על מעשיו, לעומת זאת אם הוא מתחרט יש הקלה בעונש

בדיני ישראל אין שום הקלה בעונשין, לא בהתיישנות ולא בחזרה בתשובה. (מבלי להתייחס לדיני שמים שם חזרה בתשובה מועילה, לא התיישנות)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/12/2021 19:51 לינק ישיר 

אבל יש 'והצילו העדה' - מטרתם של הדיינים הוא לעזור לפושע ולא להשיג הרשעה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/12/2021 20:03 לינק ישיר 

hhaavv כתב:
אבל יש 'והצילו העדה' - מטרתם של הדיינים הוא לעזור לפושע ולא להשיג הרשעה.

אכן, מצילים, אבל רק בתוך גדרי ההלכה, למשל, בודקים כמה שניתן כדי למצוא האם יש סתירות בין העדים המעידים נגד האשם, מחפשים כל מיני סיבות להפוך בזכותו, אבל רק לפי ההלכה הקיימת
אי אפשר למשל לקיים את "והצילו העדה" בטענת התיישנות..

בכלל המושג התיישנות בדיני ערכאות עכו"ם הוא כי העונש נועד להרתיע את הפושע, וכאן מאחר שעברו הרבה שנים הרי שזה כבר לא רלוונטי (בתנאי שלא נמצאו אצלו עבירות חדשות) או כדי להרתיע את החברה מלבצע פשעים, וגם זה לא רלוונטי על משהו ישן שנעשה לפני הרבה שנים
ביהדות, מלבד המושג של "וכל העם יראו וישמעו" יש גם את הכפרה על החטא, ולכן אין התיישנות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/12/2021 20:54 לינק ישיר 

לרוב התיישנות זה במקרים לא ידועים, שרק הנפגע עצמו יודע והוא מספר על זה כעבור שנים. (וממילא בדין תורה זה גם לא נחשב כי אין 2 עדים)
בדר"כ אם יש עדים למעשה כלשהו זה מתפרסם ומגיע למערכת המשפט..

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/12/2021 00:01 לינק ישיר 
הרעיון של התיישנות זה שהאדם לא יכול לזכור מה היה

ואינו יכול להגן על עצמו, כגון הצגת אליבי ומציאת ראיות לזיכויו. אגב, בממון זה לא פטור רק חוסר יכולת לגבות בבית משפט,כך שמבחינה חוקית בוויכוח ממוני מועיל תפיסה במקרים מסוימים.

הדיבוק כתב:

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/12/2021 09:06 לינק ישיר 
מואדיב

פסתםנחמד כתב:

נשלח מהאנדרואיד שלי

לא ראיה, טענה.

מי שיש לו ראיה - לא זקוק לחזקה. חזקה שאין עמה טענה אינה חזקה, כפי שלמדנו בב"ב. למשל - קניתי ואבד לי השטר, וכו'.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/12/2021 09:49 לינק ישיר 

אז נסכם: על פי ההלכה אדם בן 17 הוא גדול לכל דיני עונשין (מבלי להיכנס לעניין מיתה בידי שמים כעת). על פי ההלכה אין שליח לדבר עבירה גם אם המשלח הוא רבו. על פי ההלכה לחטיפה ולסיוע ברצח אין התיישנות. תשובה ויום כיפור ויסורים ומיתה מכפרים אבל אינם משפיעים על דיני עונשין של בית דין. חטאים שבין אדם לחבירו אין מתכפרים ללא בקשת סליחה מהנפגע ואדם שנרצח צריך גם לעלות על קברו ולומר לפני עשרה מישראל חטאתי לד' אלוקי ישראל ולאדרי שחבלתי בו. ומי שהעידו בו שרביט שעשה כדברים הללו, ולנו ידוע שלא עשה תשובה ולא ביקש מחילה אלא אומר אין לי שום קשר לסיפור, אסור לנהוג בו כבוד ואסור לו לנהוג בכל תפקיד של שררה בין אנשים יראים ושלמים וצא טמא צא טמא אומרים לו. ובערת הרע מקרבך.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > האם על פי התורה יש מושג כזה " התיישנות" ?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext