| נשלח ב-16/12/2021 16:31 |
|
| |
כהנא יוזם: 'רב ממלכתי' ( מנחש שזה לא הרב שמואל אליהו) ידליק במירון - במקום הרבי מבאיאן
השר לשירותי דת מתן כהנא יוזם שאת ההדלקה היחידה בליל ל"ג בעומר ידליק "רב ממלכתי" במקום האדמו"ר מבאיאן - כפי שהמליצה בפירוש ועדת החקירה; מקורב לכהנא: "שריף חדש הגיע" (חרדים) כיכר השבת|י"ב בטבת תשפב 14:06 16.12.21 בעקבות מינוי שר הדתות מתן כהנא לתפקיד השר לענייני מירון, החליט השר כי הוא מחיל את ההמלצה של וועדת החקירה לחקירת אסון מירון לפיה תהיה רק הדלקה אחת מרכזית. אלא שבניגוד להמלצה המפורשת של הוועדה לתת את ההדלקה לאדמו"ר מבאיאן, לאור המסורת ארוכת השנים, כהנא מקדם את היוזמה שמי שידליק בליל ההילולה בל"ג בעומר יהיה "רב ממלכתי", כך פורסם לראשונה ב'וואלה!'. ההחלטה של השר כהנא באה ברקע החלת ההמלצות של ועדת החקירה בשבוע הבא בידי הממשלה. מקורבים לשר כהנא אמרו כי "מי שחשב שמה שהיה הוא מה שיהיה, כנראה לא למד להכיר את כהנא בחצי שנה האחרונה. שריף חדש הגיע לעיר, אירוע מירון יהיה שונה לחלוטין מכל מה שהכרנו". כזכור, מוקדם יותר היום (חמישי) פורסם כי ביום ראשון, יאשרו השרים את מינוי השר לשירותי דת, מתן כהנא, לשר הממונה על הילולת הרשב"י במירון. השר כהנא צפוי למנות בתוך שבועיים פרויקטור שיהיה אחראי על ניהול ההילולה. החלטת הממשלה מגיעה בעקבות המלצות הביניים של עדת החקירה הממלכתית לאסון מירון. כמו כן, השרים יאשרו הקמת צוות מנכ"לים משותף בראשות מנכ"ל משרד הדתות, צוות שיהיה אחראי על גיבוש תוכנית לאירוע, לרבות מספר המשתתפים בהילולה בכל זמן נתון. בהצעת המחליטים נאמר כי הממשלה מאמצת את דו"ח הביניים של ועדת החקירה, אך מדגישים כי השר כהנא הוא זה שיכריע אלו מהמסקנות של הוועדה ליישם בפועל ואלו לא. מקור: https://www.kikar.co.il/407981.html נשלח מהאנדרואיד שלי
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-16/12/2021 17:01 |
|
| |
מסכן יהיה הרב שיסכים להדליק, אני לא מקנא בו במה שהחסידים יעשו לו, לפני ל"ג בעומר, באירוע עצמו, ואחריו.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/12/2021 17:37 |
|
| |
| תם_יושב כתב: |  | מסכן יהיה הרב שיסכים להדליק, אני לא מקנא בו במה שהחסידים יעשו לו, לפני ל"ג בעומר, באירוע עצמו, ואחריו. |
|
לה''ו. אני מאמין שיש. אבל אם לא, השר אל''מ מתן כהנא ידליק. הוא מאובטח ...
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי hot_trend ב- 16/12/2021 17:40:33
|
|
|
|
| נשלח ב-16/12/2021 17:41 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-16/12/2021 17:43 |
|
| |
| תמניא_אפי כתב: |  |
במדינת הציונים אולי צריך לחשוב על החרמת האירוע
זה ילמד אותו קצת לקח
|
|
לה''ו. אותו!? הפוך. החרדים יראו שאפשר לכבד את רשב''י בלי פרעסעריי, ובלי להידחק, ולבוא במשך השנה... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-16/12/2021 18:08 |
|
| |
תעלה ההדלקה! עו-הוד בליבב פ-נימה...
|
|
|
|
| נשלח ב-16/12/2021 20:27 |
|
| |
| תם_יושב כתב: |  | מסכן יהיה הרב שיסכים להדליק, אני לא מקנא בו במה שהחסידים יעשו לו, לפני ל"ג בעומר, באירוע עצמו, ואחריו. |
|
באותו הרגע שמישהו יסכים הוא לא יהיה רב אלא גזלן רבי ישראל מרוז'ין קנה בכסף רב את הזכות הזאת והיא הועברה בירושה לאדמורי ביאיאן השר פשוט גוזל כפשוטו נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
| נשלח ב-16/12/2021 20:57 |
|
| |
נראה לי שאדון כהנא יכבד את "הרב" קריב ימ''ש להדליק לתפארת מדינת ההפקרות החדשה שמתפתחת לנו מול העינים.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/12/2021 21:02 |
|
| |
| תמניא_אפי כתב: |  |
במדינת הציונים אולי צריך לחשוב על החרמת האירוע
זה ילמד אותו קצת לקח
|
|
אם תחרים את האירוע זה יהפוך לאירוע מזרוחניקי קלאסי . קודם שרים בחנופה את התקווה ואז הרבאיי מדליק . ולאחר ההדלקה רחבת בויאן ( לשעבר ? ) תמלא בהמוני מזרוחניקים עם דגלי ישראל שספק רוקדים ספק קופצים בניתורים מזרחוניקים אפריקאים נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-16/12/2021 21:28 |
|
| |
a_smithee
| אל_קפונה כתב: |  | | תם_יושב כתב: |  | מסכן יהיה הרב שיסכים להדליק, אני לא מקנא בו במה שהחסידים יעשו לו, לפני ל"ג בעומר, באירוע עצמו, ואחריו. |
|
באותו הרגע שמישהו יסכים הוא לא יהיה רב אלא גזלן רבי ישראל מרוז'ין קנה בכסף רב את הזכות הזאת והיא הועברה בירושה לאדמורי ביאיאן השר פשוט גוזל כפשוטו
|
|
ממי הוא קנה את זה? ואיך קונים זכות לעולמי עד? מה המקור לכך?
|
|
|
|
| נשלח ב-16/12/2021 21:46 |
|
| |
| A_Smithee כתב: |  | | תם_יושב כתב: |  | מסכן יהיה הרב שיסכים להדליק, אני לא מקנא בו במה שהחסידים יעשו לו, לפני ל"ג בעומר, באירוע עצמו, ואחריו. |
|
באותו הרגע שמישהו יסכים הוא לא יהיה רב אלא גזלן רבי ישראל מרוז'ין קנה בכסף רב את הזכות הזאת והיא הועברה בירושה לאדמורי ביאיאן השר פשוט גוזל כפשוטו
ממי הוא קנה את זה? ואיך קונים זכות לעולמי עד? מה המקור לכך? |
|
יש דבר כזה חזקה במצוות, אבל כבר היה מעולם שנגנבו או שאבדו חזקות במצוות. בכל מקרה אשמח לדעת למי הייתה הזכות (הבלעדית) להדליק מדורה בלג בעומר במירון, שהוא יכל למכור אותה לרבי המדובר?
|
|
|
|
| נשלח ב-16/12/2021 22:04 |
|
| |
שטויות. כהנא רק יתבזה. שום רב, גם מהפחות רציניים, לא ייקח את המסורת לבויאן.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/12/2021 22:26 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-16/12/2021 22:27 |
|
| |
אם יש הוכחה למכירה וזה תופס על פי החוק העות'מאני - אפשר להגיש בג"ץ נגד. אין שום קשר בין האסון לזכויות ההדלקה וגזילתן.
לדעתי הוא מדמיין קודם כל כביכול לקנות בחזרה את המזרוחניקים - אבל הם לא ייפלו בפח הזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/12/2021 23:47 |
|
| |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-16/12/2021 23:52 |
|
| |
| YYona כתב: |  |
|
|
יתכן שקרה דבג כזה ומשמעותו הייתה שתינתן לו הזכות והכבוד בגלל תרומה של סכום נכבד הוא הוריש. אבל אם הכוונה לעניין ממוני אמתי, אני לא חושב שיש כאן תביעה (חוץ מהעניין של חזקה במצוות). ועדיין זה לדעתי יהיה בדיחה עצובה אם יקחו את זה לבויאן לחלוטין ויתנו את זה לרב מהמגזר הנכון באופן מוחלט
|
|
|
|
|