| נשלח ב-23/12/2021 13:02 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  | | דברי כתב: |  | הפתרון הכי טוב היה אוטובוס מהדרין הפרדה וצניעות. אבל מה נעשה שמדינת הרשע נשלטת בידי ארגוני שמאל לא דמוקרטים, מה גם שאצלינו יש קולות קרירים וכל דבר צניעות מריח קיצוניות שלא בצדק, לשון השלחן ערוך באבן העזר סימן כא, צריך להתרחק מהנשים מאד מאד, ויעויין מה שכתב שם הבית שמואל, זה לא בגלל שנאת נשים ח"ו אלא להיפך שמירת נשים. |
|
השולחן ערוך דיבר אילך! אתה הוא זה שצריך להתרחק מהנשים! אין לך שום זכות להגביל אותן ולהצר את צעדיהן. את זה השולחן ערוך לא התיר לך בשום פנים ואופן! נ.ב. בעיקרון, התחבורה הציבורית בביתר פועלת על פי כללי "מהדרין". אבל מידי פעם נוצר עומס קיצוני שקשה לצפותו, ואז כבר אין משמעות למהדרין.. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
השולחן ערוך דיבר אילך.
איך אמר בעל ההגדה, ולפי שהוציא את עצמו מן הכלל כפר בעיקר... השלחן ערוך דיבר גם אליך וגם ליאיר לפיד ולליברמן וגם לנשות ישראל שמעט יגבילו את עצמם לטובת קדושת ישראל.
אין כאן שום הצרת צעדים, יש כללי צניעות שככל שיוסיפו בהם תהינה פחות בעיות שצצות חדשים לבקרים ואיננו יודעים מדוע אבל הפתיחות המוגזמת לא מאפשרת קדושה וצניעות.
בקיצור, אולי מקשה אבל לא חריף.
תוקן על ידי דברי ב- 23/12/2021 13:05:33
|
|
|
|
| נשלח ב-23/12/2021 13:31 |
|
| |
| avishai323 כתב: |  | "אפשר לצעוק שהרב וואזנר היה פוסק הדור" אין צורך לצעוק על דבר שהיה מציאות ברורה. ומעלת כבוד תורתך הקדושה היא כקליפת השום מולו ואף הזוי לשמוע באתר חרדי שהגאון בעל מחבר ספר חריף ומקשה החליט שמבחינה הלכתית שהרב וואזנר טועה, ומכאן להחלטות נוספות נגד הרב וואנר ועוד פוסקים הדרך פתוחה.אתה מכחיש את העובדה שרוב רובם של הרבנים מתירים לנשים לנהוג?
אתה מודע לכך שהציבור הספרדי והליטאי, נוהגים להתיר? תרצה שיכתבו שאתה החלטת שהרבנים שלהם טועים, ולכתוב שאתה הזוי בגלל זה?
יש כאן מחלוקת ידועה. כל אחד אמור לנהוג כמנהג רבותיו. ואם רב העיר ביתר סבור שהוא אמור להנחיל את דעת המיעוט. כדאי שיבין שהוא מבזה את מעמדו הציבורי.
כי רב לא אמור לתת הנחיות שהציבור לא יקבל. (אלא אם הוא דיבר לקהילות החסידים, שזה וודאי נכון) |
|
אולי נשמע מי הם "רוב הרבנים" שהתירו לנשים לנהוג ? חוץ מהרב גלעד קריב והרב אליעזר מלמד, וכמובן הרבנית של הגר"י זילברשטיין בזיוו"ש הד"ר טיפרברג מרמת חן,
ומה קורה במשפחת הרשכבה"ג שלכם הגר"ח קנייבסקי ? מי מבנותיו או נכדותיו נוהגות ברכב ?
|
|
|
|
| נשלח ב-23/12/2021 13:33 |
|
| |
ואם כבר הזכרנו את הרבנית זילברשטיין טיפרברג שנוהגת,השמועות אומרות שיש לה גם כלב מחמד בבית, אז אולי לצורך העמקת הבירור בין תכלת לקלא אילן צריך להתנות לכל אשה חרדית שרוצה לנהוג שתגדל ציפורניים ארוכות עם לק פלוס כלב מחמד וככה נדע מי לנו ומי לצרינו.
רק אל תשכחו לבא ולבכות בועדת הקבלה לבתי הספר ולסמינרים.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/12/2021 13:34 |
|
| |
המציאות היא שאלפי נשים חרדיות נוהגות !
כולל נשים ובנות של ראשי ישיבות ליטאיות
מישהו חושב שהם עושות עבירה?
שראשי הישיבות הליטאיות לא יודעים מה הנשים והבנות שלהן עושות?
|
|
|
|
| נשלח ב-23/12/2021 13:40 |
|
| |
המציאות היא שאלפי נשים הולכות עם פיאות שאינם עונות על גדרי הצניעות, כולל בנות ונשים של ראשי ישיבות ליטאיות (אולי יש בזה משום כבייד התיירע) , והפיאות הלא צנועות, הם הרבה יותר באחוזים מאשר נוהגות ברכב , וכי זה מכשיר את השרץ ?
הגיהנם רחב דיו, אחרי עידן הסמארטפון עשו שם הרחבה רצינית, ויש מקום לכולם,
תוקן על ידי בונדמן ב- 23/12/2021 13:41:40
|
|
|
|
| נשלח ב-23/12/2021 13:55 |
|
| |
| בונדמן כתב: |  |
אולי נשמע מי הם "רוב הרבנים" שהתירו לנשים לנהוג ? |
|
לא ידוע לי על אף רב שענה תשובות בכתב. יתכן שיש ואני לא יודע. אני כן יודע בידיעה אישית שהרב קרליץ התיר. כך שמעתי מעוד הרבה רבנים, אין לי ידיעה אישית. ואני גם יודע שאף רב ליטאי או ספרדי לא אסר.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/12/2021 13:57 |
|
| |
| בונדמן כתב: |  | המציאות היא שאלפי נשים הולכות עם פיאות שאינם עונות על גדרי הצניעות, כולל בנות ונשים של ראשי ישיבות ליטאיות (אולי יש בזה משום כבייד התיירע) , והפיאות הלא צנועות, הם הרבה יותר באחוזים מאשר נוהגות ברכב , וכי זה מכשיר את השרץ ?
הגיהנם רחב דיו, אחרי עידן הסמארטפון עשו שם הרחבה רצינית, ויש מקום לכולם,
תוקן על ידי בונדמן ב- 23/12/2021 13:41:40 |
| לא קשור לנהיגה. כל הרבנים אסרו פיאות מודרניות. וכמעט כולם התירו נהיגה.
(לגבי פיאות, כל הרבנים כתבו כמה וכמה פעמים שאסור. לגבי נהיגה, אף רב ליטאי או ספרדי לא כתב שאסור).
|
|
|
|
| נשלח ב-23/12/2021 16:44 |
|
| |
לכל הרבנים החשובים דאתרא קדישא הדין.
האחרונים הוסיפו עוד כמה דברים על דינא דגמרא. כמו חובה לגזור ציפורניים. וחובה לחזור לטבול אם האשה לא גזרה. למרות שזה פחות מגדר מיעוט ואינו מקפיד.
כך יש מהאחרונים שקבעו להוריד כל חציצה, גם אם הוא מיעוט ואינו מקפיד.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/12/2021 18:02 |
|
| |
יהודית יוסף נוהגת רכב כבר בימי הרב עובדיה עצמו. לא שמעתי איסור על זה. לגבי לק לציפורניים יש תשובה ב"יביע אומר" שלא להעיר לאשה חילונית כאשר באה לטבול אם זה יגרום שלא תבוא יותר. הייתי מציע לרב שליט"א, שידאג לגשמיות של תושבי העיר הענייה הזו. טרם שהוא מעיר להם הערות על מידת חסידות. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-23/12/2021 18:27 |
|
| |
כתבתי בתחילת האשכול שיש על זה תשובה ארוכה של הרב"י זילבר זצ"ל, שלא היה בדורו כמותו בענווה ויראת חטא וגם בנושא הצניעות הוא כתב רבות. עיקרי טענתו, שמבחינת צניעות עדיף שנשים תהיינה ברכב ולא ברחוב או באוטובוס, ומבחינת צדקות וקדושה עדיף שאשה תטפל בענייני הבית באמצעות הרכב ובעלה יוכל לשבת לשקוד על התורה. לפחות למעוט ערך כמוני טענותיו נראות הגיוניות מאוד. אולם הוא כותב יותר מזה - שלפי דבריו עדיף שאשה תנהג, וזה לא רק מוצר; ולגבי הרב וואזנר, הוא כותב שאיננו מבין בכלל מה עיקר הטענה כך שאין לו אפשרות להתייחס אליה. וברור שאין קשר לרכיבה על בהמה ואין כל דמיון בין השניים. לגבי ההתבכיינויות של דברי, שלפי הצדיקומטר שלו הרב וואזנר יותר גדול מכולם, או שבאמת כל כך לא ראוי לניקים באימטרנט לזלזל ברבנים. אני מסכים עם החלק השני אבל זועם על החלק הראשון; לגבי כבוד לרבנים מכל העדות והחוגים, אני מסכים איתו. לא ראוי לזלזל ברב של ביתר, בדיוק כמו דלא ראוי לזלזל בשום מנהיג דתי של ציבור יהודי - לרבות את רהינו גלעד קריב יצ"ו. לגבי הקביעה שלו שהרב וואזנר יותר גדול מהאז נדברו וכדו', קטונטי אבל לא הבנתי מנין לו - ויותר מכך, אם אומרים לו שהאז נדברו חולק על הרב וואזנר, וכי הרב זילבר לא ידע את מה שדברי יודע?! אלא שבמציאות ההלכה לא נקבעת רק לפי פרסום ב"העולם החרדי" או לפי הצדיקומטר של דברי אלא בעיקר לפי מה שהעם מקבל להלכה "כי באהבת ה' את עמו יסיר מכשול מדרכיהם ולא יטו כולם אחר היחיד אילו סברתו דחויה" (שו"ת הלק"ט א,ט). אז רובם נוהגים להיתר ויש להם על מה שיסמוכו, וגם כל העם הזה על מקומו יבוא בשלום. אגב, פעם סיפר לי רב קהילה חשוב תלמיד של הרב וואזנר, שיש בהלכות שבת דברים שהרבה רבנים לא הסכימו לחומרות הרב וואזנר, ובמקרים כאלה הוא צפנה אנשים לרהני קהילות אחרים שיקלו להם.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-23/12/2021 19:38 |
|
| |
הלק שהרב עובדיה דיבר עליו היה הלק של פעם. היום בלק ג'ל הדין הרבני יותר קל ויותר פשוט לטבול עם זה כי זה קבוע לכמה שבועות ולכן זה הרבה יותר נכנס לגדר של לא מקפידה עליו. בכל זאת באופן פשוט הרמא כתב שלכתחילה צריך לטבול ללא חציצה בכלל ולכן לכתחילה צריך להוריד את הלק לפני הטבילה נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-24/12/2021 04:00 |
|
| |
רבותי1
| avishai323 כתב: |  |
אולי נשמע מי הם "רוב הרבנים" שהתירו לנשים לנהוג ? לא ידוע לי על אף רב שענה תשובות בכתב. יתכן שיש ואני לא יודע. אני כן יודע בידיעה אישית שהרב קרליץ התיר. כך שמעתי מעוד הרבה רבנים, אין לי ידיעה אישית. ואני גם יודע שאף רב ליטאי או ספרדי לא אסר. |
|
יש תשובה מהחזון איש שאסור.צריך לחפש את זה.בהזדמנות
|
|
|
|
|