|
|
| נשלח ב-28/12/2021 12:27 |
|
| |
השאלה מה יותר גרוע ואת מי מותר לבזות, ליטאי שהולך עם בלורית או ליטאי ש"רק" הולך עם נשים נשואות.. (ציניות, כן?)
|
|
|
|
| נשלח ב-28/12/2021 12:35 |
|
| |
| אדם_ה1 כתב: |  | השאלה מה יותר גרוע ואת מי מותר לבזות, ליטאי שהולך עם בלורית או ליטאי ש"רק" הולך עם נשים נשואות.. (ציניות, כן?)
|
|
אנשים שהולכים עם נשים נשואות יש בכל המגזרים, הטענה של אישחשוב (שאני לא הולך לענות לדבריו האחרונים, כי תשובתי הקודמת התייחסה להכל והוא לא הוסיף שום דבר בתגובתו, חוץ מזה שהוא שומר על עיניו ומשתדל לא להנות מריח של בחורים ליטאיים שמושכים אותו - ועל זה מגיע: כל הכבוד!), שהמראה הליטאי משפיע על ההתנהגות המינית הסוטה. הבעיה היא כמובן שכל הנואפים שנתפסו, לרבות הליטאים שבהם, כלל לא היו מתגנדרים ומבושמים. הנפוך הוא, החזו"א כותב שריח רע גורם למחשבה והתנהגות שלילית. אבל זו סתם הערה
תוקן על ידי הדיבוק ב- 28/12/2021 12:35:43
|
|
|
|
| נשלח ב-28/12/2021 15:26 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  | כועס? ממש לא. משועשע מאוד. מי שלועג לאברכים שיושבים והוגים בתורה רק בגלל שהם מטופחים עם בלורית ובושם, מעיד רק על עצמו. לשאלתך, אין לי לא בלורית ולא בושם. סתם כי אני עצלן. מעולם לא עלה על דעתי לשפוט אנשים רק על בסיס בלורית ובושם.
|
|
בלורית ובושם הם רק תסמינים, המעידים על רמת הקלקול, גבר לא אמור לטפח את עצמו בצורה מוגזמת וזה אולי אפילו גובל בלא תלבש כולם שופטים אנשים לפי לבושם ומראם, הם מעידים על האדם שהוא, אז אל תבלבל את השכל שאתה לא שופט אנשים לפי הבלורית והבושם
ותנוח דעתך, הצעירים מגדלי הבלורית והבושם, אינם הוגים על פי רוב יותר מידי בתורה
תוקן על ידי איש_חשוב ב- 28/12/2021 15:29:29
|
|
|
|
|
| נשלח ב-28/12/2021 15:34 |
|
| |
| הדיבוק כתב: |  |
אנשים שהולכים עם נשים נשואות יש בכל המגזרים, הטענה של אישחשוב (שאני לא הולך לענות לדבריו האחרונים, כי תשובתי הקודמת התייחסה להכל והוא לא הוסיף שום דבר בתגובתו, חוץ מזה שהוא שומר על עיניו ומשתדל לא להנות מריח של בחורים ליטאיים שמושכים אותו - ועל זה מגיע: כל הכבוד!), שהמראה הליטאי משפיע על ההתנהגות המינית הסוטה. הבעיה היא כמובן שכל הנואפים שנתפסו, לרבות הליטאים שבהם, כלל לא היו מתגנדרים ומבושמים. הנפוך הוא, החזו"א כותב שריח רע גורם למחשבה והתנהגות שלילית. אבל זו סתם הערה
תוקן על ידי הדיבוק ב- 28/12/2021 12:35:43 |
|
איזה חוסר הבנה משווע שלך רק עכשיו הבנתי את טעותך, אף אחד לא דיבר כאן על הכיוון שהבושם והבלורית הליטאית מושכים מישהו, בדיוק ההיפך זה מוסיף לתחושת גועל של ממש. ללא שום קשר, אותם מגדלי הבלורית והבושם, על פי רוב ראשם מלא בניאוף, למה הם מתגנדרים? בשביל מי? בשביל עזרת הנשים או סתם כך בשביל הכיף? האם זה מתאים לבני תורה?
טעותך נובעת מן הסתם מתוך משנתך הסדורה..
|
|
|
|
| נשלח ב-28/12/2021 15:52 |
|
| |
בעיקרשומע
| איש_חשוב כתב: |  | ׂ א. כל החסידויות רואים את שמירת עינים והקדושה כיסוד החסידות או היהדות בכלל
ב. אפשר לומר שרק הזרם הליטאי המודרני וחלק מהספרדי מקלים ראש בענין
א. חב"ד ודאי לא. ב. אף זרם בציבור להיטאי לא רואה את זה כיסוד המרכזי. יש אנשים ספיציפיים שהחליטו להקדיש את החיים לנושא.
א. יש לי כמה קרובי משפחה חבדי"ים, צדיקים שומרים את העיניים, לא כולם מקשה אחת ודווקא חב"ד שאצלם אכן ישפחות ענין בנושא שמירת עינים, והם גם עומדים בצמתים חילוניים כדי להניח תפילין ולחלק נרות שבת לעוברים ושבים, דווקא הם נגועים פחות בזימה, לרבות בעלי סמארטפונים אי אפשר להשוות בכלל בינם לבין פורקי עול סטייל חריף ומקשה, אלו שבעיקר בועטים בכל דבר חרדי ובכל דבר שבקדושה ב. יש זרם קיצוני ירושלמי ליטאי, שלמרות שהם לא רואים את הנושא כנושא מרכזי כמו החסידים, אבל יש להם שמירת עינים חזקה ולא תמצא אצלם כמעט בעלי סמאטפון. |
|
ברוך ה' יש הרבה צדיקים, השאלה היתה האם זה יסוד היהדות.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/12/2021 16:00 |
|
| |
| בעיקרשומע כתב: |  | ׂ ברוך ה' יש הרבה צדיקים, השאלה היתה האם זה יסוד היהדות. |
|
בהחלט, ותסלח לי אם אין לי להביא סבלנות להרבה מקורות, "אלוקיהם של אלו שונא זימה" "ולא תתורו אחרי לבבכם ואחרי עיניכם אשר אתם זונים אחריהם" "קדושים תהיו כי קדוש אני ה' אלוקיכם" "ברית כרתי לעיני מה אתבונן על בתולה" "על הפסוק "כי תצא למלחמה ונשמרת מכל דבר רע" למדו חז"ל "שלא יסתכל אדם באשה נאה ואפילו פנויה, באשת איש ואפילו מכוערת". אמר רבי לוי ליבא ועינא תרין סרסורין דחטאה, דכתיב (משלי כג) "תנה בני לבך לי ועיניך דרכי תצרנה" - אמר הקב"ה אי יהבת לי לבך ועיניך, אנא ידע דאת לי "יָד לְיָד לֹא יִנָּקֶה רָּע" - "המרצה מעות לאשה מידו לידה כדי להסתכל בה אפילו יש בידו תורה ומעשים טובים כמשה רבינו לא ינקה מדינה של גיהנום" "העין רואה והלב חומד והגוף עושה את העבירות" וש"אל יהרהר אדם ביום ויבוא לידי קרי בלילה",
|
|
|
|
| נשלח ב-28/12/2021 18:58 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | ׂ
| בעיקרשומע כתב: |  | ׂ ברוך ה' יש הרבה צדיקים, השאלה היתה האם זה יסוד היהדות. |
|
בהחלט, ותסלח לי אם אין לי להביא סבלנות להרבה מקורות, "אלוקיהם של אלו שונא זימה" "ולא תתורו אחרי לבבכם ואחרי עיניכם אשר אתם זונים אחריהם" "קדושים תהיו כי קדוש אני ה' אלוקיכם" "ברית כרתי לעיני מה אתבונן על בתולה" "על הפסוק "כי תצא למלחמה ונשמרת מכל דבר רע" למדו חז"ל "שלא יסתכל אדם באשה נאה ואפילו פנויה, באשת איש ואפילו מכוערת". אמר רבי לוי ליבא ועינא תרין סרסורין דחטאה, דכתיב (משלי כג) "תנה בני לבך לי ועיניך דרכי תצרנה" - אמר הקב"ה אי יהבת לי לבך ועיניך, אנא ידע דאת לי "יָד לְיָד לֹא יִנָּקֶה רָּע" - "המרצה מעות לאשה מידו לידה כדי להסתכל בה אפילו יש בידו תורה ומעשים טובים כמשה רבינו לא ינקה מדינה של גיהנום" "העין רואה והלב חומד והגוף עושה את העבירות" וש"אל יהרהר אדם ביום ויבוא לידי קרי בלילה",
|
|
יש המון נושאים שאפשר להביא עליהם שלל ציטטות חריפות. כמו למשל: גאווה, גזל, הלבנת פני חבירו, וכו' זה לא אומר שזה יסוד היהדות. מה גם שיש מרחק עצום מניאוף והסתכלות בזדון לשם עבירה לבין ההחמרות הקיצוניות והאובססיה לנושא הצניעות שבפועל לא מועילים להרהורי עבירה בכלום. ומסתבר שאפילו להפך, אולי מגבירים אותן רח"ל.
כששאלו את הלל מה יסוד היהדות הוא לא אמר צניעות, הוא אמר בין אדם לחבירו. מסתבר שהוא ידע קצת יותר טוב מהניק איש_"חשוב" מה יסוד היהדות.
בתלמוד בבלי, מסכת שבת, דף ל"א, עמוד א', מסופר: ושוב מעשה בגוי אחד שבא לפני שמאי. אמר לו: גיירני על מנת שתלמדני כל התורה כולה כשאני עומד על רגל אחת. דחפו [שמאי] באמת הבניין שבידו. בא לפני הלל. גייריה [=גייר אותו]. אמר ליה: דעלך סני, לחברך לא תעביד, ואידך – פירושא הוא; זיל גמור! [=אמר לו: מה ששנוא עליך, לא תעשה לחברך, והשאר – רק פירוש; לך ולמד!]
|
|
|
|
|