בית פורומים בחדרי חרדים

הרב שמואל אליה רוצח

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-27/12/2021 19:03 לינק ישיר 

פורסם ברשת:

ברוך דין האמת / גיטי מאירוביץ

כמה עובדות שכדאי שנזכור ביום כזה...
נתאר לעצמנו מה היה קורה אילו בזמן שהייתה סנהדרין בירושלים, היה בא לפניה גדול הדור ונותן עדות מפורטת וכשרה על איש שחטא חטא חמור ונמצא דתו להמית.

הסנהדרין הייתה שומעת אבל לא פוסקת את פסוקה, כיוון שגדול הדור הוא אחד, ולהכרעת הדין זקוקים לשניים הכשרים לעדות, וממילא הדין היה מופקע מידי הדיינים ושב לידי שמים.

כן כן כן... החוטא היה שב לביתו ולאלו שדואגים בשאלה מי יעניש את החוטא, התשובה היא דיין האמת!
זה שהורה לנו מהו חטא ותיקן לנו דרך תשובה.

אילו הדבר היה קורה היום, המונים היו נזעקים וצועקים: ומה בדבר מיצוי הדין?
איך נותנים לחוטא להמשיך בשגרת חייו?
איפה המקום של הנפגעים?
זה לא בסדר!
תיקון עולם!

אבל יהודי שמכניע את דעתו לדעת ההלכה, יודע כמה דברים נוספים והוא לא מתבלבל מבליל של צעקות וטענות בדבר 'צדק'.
יהודי של שולחן ערוך ואמת פנימית נוקבת וישרה יודע שדין שמים ניתן לשמים.
הוא יודע להישיר מבט לכל אותם צועקים ויודע לענות בשלווה: מי אתם אנשים קטנים שקמתם לנקום את נקמת דם השכן? מי שמכם לגואל הדם, כשאתם אינכם קרוביו? מי אתם עזי פנים שלא סומכים על הבורא שמנהל את עולמו קרוב לששת אלפים שנה?

תאמינו לי! הוא מסתדר בלעדיכם! הוא דיין האמת!
ואתם? אתם התליינים...

כל אדם שמצא את עצמו חורץ דין בלי משפט, וקובע פסיקה בלי עדות, ומפיץ מאמרים וסטטוסים והודעות קוליות, ייתן את הדין.
שואלים איזה דין?
את דין היוהרה והגאווה ועזות המצח לחשוב שבן אנוש יכול להחיל פסקי שמים.

הדת היהודית מבוססת על הידיעה שהקדוש ברוך הוא, הוא ורק הוא דיין האמת.
הדת היהודית לא מינתה איש מלבד הסנהדרין, להוציא ולגרום לדין מוות.
הדת היהודית אוסרת להרוג - לא גוי, לא יהודי, ולא את הנפש.
הדת היהודית מאמינה שאין ייאוש לחוטא.
הדת היהודית מבטיחה שיוצר האדם מחכה לחוטא עד יום מותו.

חבל שאנחנו, כחברה, לא מסוגלים להכיל את החסד ואת המציאות שנקראת: 'חוזר בתשובה'.
עצוב שאנחנו, המתהדרים בתארים של רוח, בועטים במציאות האלוקים ובמידת הדין הפועלת בעולם, ונוטלים לעצמנו את החרות לפסוק, להכריע ולהרוג.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/12/2021 19:22 לינק ישיר 

נעילה כתב:

מפורש בשו"ע אבן העזר קע"ח:

אשת איש שטוענת על איש אחד שהוא רודף אחריה, והוא מכחישה, אין להאמינה כדי לייסרו; אבל יגזרו עליו נידוי שלא ידבר עמה כלל ושלא ידורו בשכונה אחת. ואם הוא מוחזק בעיניהם לחשוד על העריות, ראוי לגעור בו בנזיפה ולאיים עליו שאם לא יתנהג כשורה יבדילוהו מביניהם לרעה וידחוהו בשתי ידים, כמו שאמרו רבותינו ז"ל מלקין על לא טובה השמועה, וכמו שכתב הרמב"ם בפרק כ"ד מסנהדרין:

וברמב"ם שם:

וכן יש לבית דין בכל מקום ובכל זמן להלקות אדם ששמועתו רעה והעם מרננים עליו שהוא עובר על העריות והוא שיהיה קול שאינו פוסק כמו שביארנו ולא יהיו אלו אויבים ידועים שמוציאין עליו שמועה רעה וכן מבזין את זה ששמועתו רעה ומחרפין את יולדתו בפניו.

אתה רק מחזק את דברי..

תקרא שוב.

מה בכלל "סמכותו" של ש"א?
היה "קול שאינו פוסק"?
אין לו "אויבים ידועים"?
בי"ד קבוע ומוסמך נזפו בו באופן אישי ועדיין "לא התנהג כשורה"?

הלכה פסוקה היא ש"אין להאמינה כדי לייסרו", ובכלל - בעניין האקטואלי כלל לא נמצאה (עדיין) "אשת איש שטוענת על איש אחד שהוא רודף אחריה", אלא רכילות תקשורתית בעלמא.

אין צורך בבית דין מוסמך להלקות או לנדות על לא טובה השמועה, כתוב בית דין בכל זמן ובכל מקום.
סיפורים לא חסרים, אם הסיפורים שהועלו עליו היו בדותות בעלמא ללא פרצוף אמיתי מאחוריהם זה היה יכול להתברר תוך דקה.
יש הקלטה ברורה בקולו, אם ההקלטה היתה מזוייפת הוא היה יכול להגיש תביעה על מליונים.
בתור הנתבע הוא יכול היה לבחור באיזה בית דין להתדיין אבל הוא פשוט התעלם..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/12/2021 19:35 לינק ישיר 

לא הבנתי . ההקלטה היא לא קולו של הרב שמואל אליהו אלא של אדם שהביא את אסונו על עצמו .
אם עד היום חשבנו על אדם מסויים שהוא חכם ומשכיל ויש מה ללמוד ממנו תובנות הרי התברר שהוא האדם הכי לא חכם ביקום.
חוץ מזה נראה את אותה גיטי מאירוביץ אם הבת שלה היתה מאותן נפגעות האם גם אז היא היתה מפרסמת את אותן קישקושים שכתבה ?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/12/2021 19:38 לינק ישיר 

מי שלימד זכות על ולדר
מוזמן ללמד זכות על הרב אליהו

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/12/2021 19:39 לינק ישיר 

נעילה כתבה:

פורסם ברשת:

נתאר לעצמנו מה היה קורה אילו בזמן שהייתה סנהדרין בירושלים, היה בא לפניה גדול הדור ונותן עדות מפורטת וכשרה על איש שחטא חטא חמור ונמצא דתו להמית.

הסנהדרין הייתה שומעת אבל לא פוסקת את פסוקה, כיוון שגדול הדור הוא אחד, ולהכרעת הדין זקוקים לשניים הכשרים לעדות, וממילא הדין היה מופקע מידי הדיינים ושב לידי שמים.

כן כן כן... החוטא היה שב לביתו ולאלו שדואגים בשאלה מי יעניש את החוטא, התשובה היא דיין האמת!

איפה המקום של הנפגעים?
זה לא בסדר!
תיקון עולם!

אבל יהודי שמכניע את דעתו לדעת ההלכה, יודע כמה דברים נוספים והוא לא מתבלבל מבליל של צעקות וטענות בדבר 'צדק'.
הוא יודע להישיר מבט לכל אותם צועקים ויודע לענות בשלווה: מי אתם אנשים קטנים שקמתם לנקום את נקמת דם השכן? מי שמכם לגואל הדם, כשאתם אינכם קרוביו? מי אתם עזי פנים שלא סומכים על הבורא שמנהל את עולמו קרוב לששת אלפים שנה?

ואתם? אתם התליינים...

כל אדם שמצא את עצמו חורץ דין בלי משפט, וקובע פסיקה בלי עדות, ומפיץ מאמרים וסטטוסים והודעות קוליות, ייתן את הדין.
שואלים איזה דין?

עצוב שאנחנו, המתהדרים בתארים של רוח, בועטים במציאות האלוקים ובמידת הדין הפועלת בעולם, ונוטלים לעצמנו את החרות לפסוק, להכריע ולהרוג.

בלבלנית מוח.
זה שלא הורגים מישהו על בסיס עד אחד, לא אומר שנותנים להמשיך כרגיל.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/12/2021 19:47 לינק ישיר 

נעילה כתב:
פורסם ברשת:

איפה המקום של הנפגעים?
זה לא בסדר!
תיקון עולם!

ואתם? אתם התליינים...

שואלים איזה דין?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/12/2021 19:48 לינק ישיר 
דיייייייייייייייייייייייייייי

מזה טוב עכשיו כל הדיון , כל הנושא הפך ללא רלוונטי .
מעכשיו יש כאן רק צער אלמנה ויתומים.
תפסיקו לנבור בסיפור אין לזה כל תועלת יותר אבל יש כאן שפיכת דם של אלמנה ויתומים שלכל הדיעות אינם אשמים

תוקן על ידי רבותי1 ב- 27/12/2021 19:50:12

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/12/2021 19:58 לינק ישיר 

להמשיך כרגיל?

עדיין לא נשפט, עדיין לא הוכח דבר וכבר בוצע שיימינג נוראי. האדם פוטר מכל תפקידיו וספריו הורדו מהמדפים בכל העולם. נגרמו לו נזקים עצומים. זה נקרא להמשיך כרגיל? 

וכל זה עוד לפני כל בירור בעניין, לפני איזושהי עדות או הוכחה. זה לא דין צדק, זה לינץ!

האם כל המשמיצים ברשת יש להם איזו שהיא סמכות שיפוטית לדון דיני נפשות? מי שמכם?

ידיכם דמים מלאו!
וזה כולל גם את הצפתי 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/12/2021 20:22 לינק ישיר 

מתפרסם עכשיו: ולדר השאיר אחריו פתק בכתב ידו, ובו הוא מכחיש הכל מכל, הוא כותב "אין בידי דרך להוכיח את חפותי, אני קורא את המאשימים אותי לבית דין של מעלה"
בהקלטה שפורסמה, מסתיימת ההקלטה במילים "ידוע לך שיש לי משאלת מוות", דהיינו, לפי איך שנראה לכאורה, חייו לא היו חיים עוד לפני הסיפור, אולי בעקבות מות בנו או כל סיבה אחרת
צרפו אחד ועוד אחד

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/12/2021 20:42 לינק ישיר 

לא יודע מי עשה מה, אבל אם כשכל עבריין יטול נפשו הדיון אודותיו יפסק לעולם לא נוכל למנוע את המקרה הבא.

אנשים שעושים מעשים מסוג זה הם מכורים ומלאי בטחון עצמי ולכן רק זעזוע עמוק יכול אולי לגרום להם להתאפס. סוף טרגי כזה עשוי להזכיר להם שאין דרך שזה ייגמר טוב ושכדאי להם לטפל בעצמם באופן מיידי! ואף אחד לא יהיה חסין כשזה יגיע.

אכן אי אפשר לדון בנאדם אחרי שלא שמר על כללי ייחוד כמו שאי אפשר לדון אדם שהלך על קצה התהום על כך שנפל, הטענה היחידה כלפיו היא על העובדה שהלך על קצה התהום ולא התרחק מהסכנה.
בגלל זה יש כללי ודיני ייחוד ברורים שנועדו לשמור על האדם מלהכשל בעבירה וזה יעיל גם כדי לא לעבור על החוק, אבל לצערנו ישנם לא מעט מעבידים, רבנים ומטפלים למיניהם שלא נזהרים בהלכות ייחוד וצפונה.
אולי סיפור כזה יגרום להם לחדד נהלים ומאידך יגרום לבעלים/הורים לתת פחות אמון ולהיות יותר זהירים.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/12/2021 21:09 לינק ישיר 

אליהו1000 כתב:
הרב שמואל אליה רוצח

בנקודת הזמן שבה חיים ולדר התאדה מבחינה ציבורית, ובחינה עתידית לא היה סיכון לאף אחד להפגע ממנו בעתיד, פעילותו של הרב אליהו הייתה התכבדות בקלון חבירו ברמה הגבוהה ביותר . מרבינוביץ לא ציפיתי ולא מצפה לכלום, אבל ממי שמתהדר בתואר רב עיר, מצפה שיטפל בבעיות הקשות בחוגים שלו כמו הנעשה בבני עקיבא לאחרונה, ובעוד דברים, ולא יטחן את השכל בדרך חזרה בתשובה, שולדר פיספס, אם עד עכשיו אמירותיו האויליות במקום הלא נכון ובזמן הלא נכון העלו גיחוך, מסתבר שזה גם מסוכן, לכל הרוחות, שיסתום, פשוט המינימום המתבקש, וכן אין לזה כל קשר לפגיעות אם היו, מיהו ומהו שיורה דרך תשובה למי שלא היה מעולם בחוג שלו, אם היה רוצה היה יכול לפנות לאנשים בחוג החרדי , הוא לא הוסמך להורות דרך תשובה, למי שאיננו מחוגו, ובשלב זה הוא לא מציל אף אחד או אחת, אלא מנסה לגרוף פרסום על דמם של אנשים, פשוט שיסתום, שקט .

תוקן על ידי אליהו1000 ב- 27/12/2021 16:43:42

אם הוא היה מתאדה וזה רוב הציבור היה ממשיך לחשוב שזו עלילה, ובמקרה שרבע מזה אכן נכון (ואני מקווה שאתה משאיר מקום לצד כזה) הציבור זכאי וחייב לדעת את האמת, והיות ואתה אינך יכול להישבע בודאות שהכל עלילה מצוצה, על סמך מה אתה פוצח במסע האשמות? האם הרב שמואל אליהו לא זכאי לאותה חזקת חפות ?

פורסם מכתב מבין דין חרדי מפורסם שממליץ להסיר את ספריו מכיון שיש קול ומכיון שלא התייצב בבית הדין להגן על עצמו.

כשבאים להרוג בן אדם בבית דין אכן צריך וודאות מוחלטת ויש לחוש אפילו דברים לא מסתברים כמו רק אחריו לבית ונמצא הרוג מפרפר וסכין נוטפת ביד הרודף ואין אמתלא בפיו אבל זה כי התורה מצוה 'והצילו העדה', אך כאשר באים לפרסם לציבור את מעלליו של אדם, לא נדרשת אותה וודאות.

הציבור הד"לי אמנם גידל כמה עבריינים משלו אבל יאמר לזכותם שהם ידעו לבדוק להוקיע אותם מתוך המחנה, בציבור החרדי אין שום גוף כזה, ולכן אתה צריך להודות לרב שמואל אליהו שעושה עבורך טת העבודה השחורה, יהיו מניעיו אשר יהיו, לא מרוצה ממסקנותיו? אתה מוזמן לבדוק בעצמך, אך יש לי יותר מתחושה שאין לך תוכנית כזו.

תפסיקו לטמון את הראש בחול להגן על כל עבריין שבא מתוך המחנה רק כי זה מביך אתכם, תפסיקו לקבור כל בעיה כדי שהציבור לא יוכתם, תפסיקו פשוט כי זה כבר לא עובד.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/12/2021 21:15 לינק ישיר 

פורסם:

תוקן על ידי נעילה ב- 27/12/2021 21:20:44

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/12/2021 21:15 לינק ישיר 

.

תוקן על ידי חריף_ומקשה ב- 27/12/2021 22:14:20

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/12/2021 21:22 לינק ישיר 

לאפיקטוזין הנכבד, אכתוב שוב מה שכתבתי קודם אין בכונתי להתיחס לאשמתו או אי אשמתו של חיים ולדר, אלא במערכת יחסי הציבור של הרב אליהו, כאשר לא מדובר בנזק שעשוי להגרם בעתיד, לאור הפרסומים, בהקמת בית דין הזוי ובתגובה מחפירה לאחר מותו של ולדר, אדם שפוי, ודאי הנושא בתואר רב עיר היה בנקודת הזמן הזאת פשוט סותם את פיו, אבל כנראה שהרב אליהו סובל מתסמונת פלצנות נוסח הרב באגד בשעתו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/12/2021 21:24 לינק ישיר 

הציבור החרדי כולו יכול לרשום לעצמו בוז אחד גדול וענק על הטיפול בפרשה כולל ההלוויה הממלכתית הזו.

הרב אליהו הוא ודאי לא כוס התה שלי ולא חסר לי ביקורת עליו אבל בפרשה הזו לצערי הוא כנראה צודק לגמרי וכל הממסד החרדי נגוע ומושחת עם סרחון גדול וענק על נסיונות חיפוי לא מוצלחים בעליל.

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי ברכת_החמה ב- 27/12/2021 21:26:39

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > הרב שמואל אליה רוצח
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.