הרב דוד מוריה כתב:
(אילו הייתי מורה אמיץ בבית ספר חרדי)
בוקר טוב ילדים יקרים,
אפשר לשבת.
מה שאומר לכם היום חשוב מאוד ויכול להיות להציל אתכם מצרות בעתיד.
ביום שני התאבד הסופר חיים ולדר.
קראנו הרבה סיפורים שלו ועכשיו הגיע הזמן ללמוד כמה דברים גם מהאופן בו הסתיימו חייו.
כאשר אדם גורם לעצמו מוות זה נקרא להתאבד.
זו נחשבת עברה חמורה מאוד שהיא בעצם רצח.
איך קורה שאדם לא רוצה לחיות יותר?
לפעמים הוא בוחר במוות כאשר הוא סובל ואין לו כוח להתמודד יותר אבל יש גם אנשים שבורחים מטענות קשות כלפיהם ואפילו מקווים שמותם ייצור תחושה שהם הקורבן והמתלוננים נגדו יחיו לעד עם תחושת אשמה כאילו הם אלו שגרמו לו לעשות את המעשה הנורא.
אמרו חז"ל: 'כל הגדול מחברו יצרו גדול ממנו'.
חיים ולדר היה יוצר וכתב סיפורים יפים ומרגשים אבל ככל הנראה הסתתר אצלו גם יצר הרע גדול מאד שהיה חזק ממנו.
הוא ניצל את חולשתם של אנשים ונשים שבאו לבקש ממנו עזרה ופגע בהם מינית.
פגיעה מינית זה כאשר אדם נוגע באדם אחר באופן לא הולם, בלי רשות ובאיבריו המוצנעים.
אם מישהו אי פעם יגע בכם כך, גם אם מדובר ברב חשוב או קרוב משפחה, עליכם להיות אמיצים ולפנות לאדם מבוגר שידע לטפל בזה בנחישות.
לצערנו חיים ולדר ניצל במשך שנים את העובדה שהנפגעים והנפגעות לא העזו לספר על מה שעולל להם.
הם ידעו שלא תמיד יאמינו להם וגם אם יאמינו יתנו להם עצה לשתוק ולא לפרסם את מה שנעשה.
יש נשים רבות אמיצות שבכל זאת העזו לספר את מה שהוא עולל להן. אסור לחשוד בהן שעשו יד אחת כדי ללכלך את שמו. זה לא לשון הרע לחשוף את הסכנה בהליכה לטיפול אצל אדם שכזה ובכך למנוע פגיעות נוספות בעתיד.
אל תשמרו בסוד את מה שאני אומר לכם היום. דברו על זה עם ההורים.
אני מתכונן גם לשלוח להם את הדברים בכתב כדי שידעו באופן מדויק מה למדנו היום מהמעשה הנורא של חיים וולדר.
חיים ולדר לא חזר בתשובה ולא ביקש סליחה אבל אם נצליח ללמוד לקחים לעתיד אולי תהיה בכך קצת נחמה, סילוק חושך ומניעת חילול ה' גדול.
נשלח מהאנדרואיד שלי